שלום

אגנוסטיקן

לפי הידוע לי, הוא אדם שאין אפשרות לבן אנוש לדעת אם יש אלוהים או לא.

על פי ויקיפדיה: אגנוסטיות ...בהקשר של האמונה באלוהים, על פי ההשקפה האגנוסטית, אין שלילה מוחלטת של קיומו האפשרי של האלוהים, אך היא גורסת שאין באפשרות האדם והמדע להוכיח אם דבר כמו אלוהים, או כל דבר רוחני אחר שהוא מעבר לטבע ולתפיסה החושית - קיים או לא.

me btw

New member
אגנוסטיות

אגנוסטיות זה לא כפירה בקיום של יישות אלוהית! אגנוסטיות זו שיטה של אי ודאות, קיום אלוהים לא הוכח אך גם לא הופרח.
באגנוסטיות יש מקום לאמונה; אני לא יכול להוכיח לך שיש אלוהים, אך אני מאמין בו (תאיזם אגנוסטי). ולהיפך; אמונה באי קיום אלוהים מבלי היכולת להוכיח זאת, (מה שאני חושבת ולכן אני אגונוסטיקנית אתאיסטית)
לקריאה נרחבת: http://he.m.wikipedia.org/wiki/אגנוסטיות
ולמי שאין כח לקרוא משפט מסכם על ההבדל בין אתאיזם (רך) לאגנוסטיות: ״ על אף הדמיון, קיים הבדל בין אתאיזם רך לאגנוסטיציזם, כיוון שאגנוסטיציזם דוגל בחוסר האפשרות האינהרנטית לדעת אם האלוהים קיים או לא, בעוד שהאתאיסט הרך טוען רק כי הוא אינו מאמין שאלוהים קיים.״

DoronModan

New member
אני חושב שרוב החילונים אגנוסטים

למעט אלה שאומרים בפירוש 'אין אלוהים', נראה לי שהרבה מאוד חילונים אומרים 'יש אלוהים או אין אלוהים - השאלה הזו לא מעסיקה אותי'.

me btw

New member
זה לא אגנוסטיות

לא מעניין אותם אם יש אלוהים או לא, זה משהו שונה, אגנוסטיקן מאמין שאף אחד לא יכול לדעת אם יש אלוהים או לא, לעת עתה או יש וריאציה של אגנוסטיות שאף אומרת כי לעולם האדם לא יצליח להוכיח את קיומן או אי קיומו של אלוהים.

IshEchad

New member
ידיעה

אני חושב שצריך להגדיר מה פירוש "לדעת". אנחנו ביום יום מתיחסים לאינסוף עובדות כדברים שאנחנו "יודעים" למרות שלא הוכח לנו מדעית שהם קיימים. אני למשל "יודע" שיש כרגע חללית ששמה curiosity על המאדים - בגלל שנסיון החיים שלי והאינטואיציה שלי מורים לי שבודאי כל הדיוחים על כך נכונים - למרות שלא טרחתי בעצמי להוכיח מדעית שזו עובדה. אדם רגיל מתיחס כ"ידיעה" לדברים שנסיון חייו והאינטואציה מורים לו שהם נכונים. אני "יודע" שאבא שלי זה אבא שלי - למרות שלא עשיתי בדיקת DNA. לכן לא מובן לי ההגיון שאומר שללא יכולת להכיח את קיום האלוקים - מבחינתי הוא לא קיים. אם כבר - הכופר צריך לטעון - שנסיון חיו ואינטואציה שלו מורים לו - שהרעיון של קיום האלוקים - הוא אשליה. כמובן שיצטרך לנמק מדוע הדברים הם כך.

me btw

New member
יש משהו...

אבל אני מניחה שיש דברים שעל פי שלא הוכחו מדעית, הנימוקים לסיבה שאנחנו ״יודעים" אותם מתקבלים על הדעת, למשל אני יודעת שאבא שלי הוא אבא שלי כי אמא שלי נשואה לו והיא חרדית טובה ;) לעומת זאת עם אלוהים הנימוקים לאמונה בקיומו לא כל כך מתקבלים על הדעת, כי באמת אלוהים זה דבר כל כך רחוק מהשכל האנושי שלא באמת ניתן לתפוס אותו, וכרגע לאדם אין כלים אפילו להתקרב לידיעה ההקשר לקיומו... לפחות על פי דעתי

me btw

New member
יש משהו...

אבל אני מניחה שיש דברים שעל פי שלא הוכחו מדעית, הנימוקים לסיבה שאנחנו ״יודעים" אותם מתקבלים על הדעת, למשל אני יודעת שאבא שלי הוא אבא שלי כי אמא שלי נשואה לו והיא חרדית טובה ;) לעומת זאת עם אלוהים הנימוקים לאמונה בקיומו לא כל כך מתקבלים על הדעת, כי באמת אלוהים זה דבר כל כך רחוק מהשכל האנושי שלא באמת ניתן לתפוס אותו, וכרגע לאדם אין כלים אפילו להתקרב לידיעה ההקשר לקיומו... לפחות על פי דעתי

IshEchad

New member
מצויין

אני קודם כל שמח שאת מבינה שאדם בוחר במה להאמין על סמך אינטואיציה ונסיון חיים. האינטואיציה שלך לדוגמא - מורה לך שברור שאבא שלך הוא האבא הביאולוגי שלך גם ללא בדיקת DNA.
חידת החיים והעולם הם מהדברים העמוקים והנפלאים ביותר. מניין בה העולם והייקום ? מה מטרת החיים ? אחד הנסיונות לתת הסבר הוא בכך שאלוקים ברא את העולם ויש לו מטרה עבור בני האדם. את צריכה לחשוב אם האינטואיציה ונסיון חיים שלך תומכים בזה. במידה ולא - מונח לפתחך הצורך לספק הסבר חלופי לחידת העולם והחיים.

me btw

New member
לא, דת בהחלט לא מספק אותי!

תמיד הצחיק אותי כשאמרתי לאנשים מאמינים שאני לא מאמינה, והם הגיבו בכזה גיחוך מתנשא ״מה נראה לך שהעולם פשוט נברא מעצמו?!״, כאילו מה נראה לך? שאיזה מן כוח עליון על טבעי עם רצון, כוונות, רגשות שבחיים לא ראית, שבחיים לא שמעת, שבחיים לא חצה לך את הים, עשה הוקוס פוקוס ובר את העולם בשש ימים?! כן זה בהחלט נשמע הרבה יותר הגיוני ;)

DoronModan

New member
הכופר לא חייב לנמק שום דבר

יש כל כך הרבה אשליות אחרות בעולם, ואין צורך לטפל בכולן ולהוכיח שהן אשליה. כך גם אלוהים: לא מעניין!

IshEchad

New member
אני לא מבין אותך

אם אתה קונה בקבוק שתיה ומביא אותו הביתה. ואז חבר צלצל אליך ואומר לך שהוא שמע עכשיו ממישהו שהחברה הזאת עומדת להודיע שיש רעל בבקבוקי שתיה שלו. אתה תגיד שזה "לא מעניין" ?? במידה ויש אלוקים והתורה אמת - יש משמעות שלילית מרחיקה לכת ליוצא בשאלה. אני לא מבין מבחינה לוגית גישה "שזה לא מעניין".

במידה והיה מוחמד והקוראן אמת

או היה ישו והאוונגליון אמת, יש משמעות שלילית מרחיקת לכת גם כן, במקרה בו אתה לא מאמין בדתות האלו ומקיים את מצוותיהן. אז למה אתה מחכה?!

IshEchad

New member
לא הבנת את כווונתי

אני לא אמרתי שיש לבדוק את כל הדתות בעולם. התיחסתי לגישה של אדם שאומר שהנושא של משמעות החיים כלל אינה מעסיקה אותו.

אני גם לא אמרתי שיש לבדוק אותן

להיפך.. דווקא בגלל שכל דת נהנית מהספק שהבאת בדבריך, שאולי היא האמת ולכן מי שאינו שומר על חוקיה ו/או מאמין בה נידון לחיי נצח בגיהינום או משהו כזה, לכן למעשה אין, מהבחינה הזאת, סיבה להעדיף דת כלשהי על האחרת ובכלל להעדיף דת על אתיאיזם.

Sonic hedgehog

New member
יש הרבה דברים שאתה יודע שהם קיימים

או נכונים כי אתה סומך על נסיון חיים ודיווחי אחרים ומהימנותם.למשל אם אתה לא חושב שיש קונספרציה רחבה של NASA ואחרים תאמין בכך שיש חללית כי אחרים ראו אותה, יצרו אותה ושיגרו אותה ומכיוון שהיא שולחת חזרה תמונות שאתה יכול לראות.

מאידך לגבי אלוהים אתה נאלץ להסתמך על תחושות ואמונות של אחרים לא על מראה עינים או הוכחות מוחשיות שלהם.

לכן בדיוק כמו שלא תסמוך עלי אם אומר לך שהעולם עומד על פיל ורוד שרק אנשים עם השלי שלי יכולים לראות כי ככה אני מאמינה כך אני לא אאמין לך אם תטען שיש אלוהים. הלא מאמין גם לא צריך לספק הוכחות לאי קיום הפיל הורוד אלה אני צריכה להוכיח את קיומו. אם היינו צריכים לספק הוכחות לכל דבר שאי מי מדמיין מתוך שעמום לא היה לזה סוף. היינו יכולים לבלות את כל חיינו בלהגות רעיונות בלתי מבוססים ולהוכיח שהם אינם נכונים, לכן הדרישה הוא מהטוען למשהו שיביא הוכחה. אני יכולה לשבת ולהגיד לך להוכיח לי שהעולם לא עומד על פיל ורוד, שבמעמקי כדוה"א לא חיים אנשים עם כפות ידיים על האף ושבאנטרטיקה לא נופלים עכשיו מהשמים קציצות (ואני יכולה להמשיך ברעיונות עד אין סוף).

בוודאי

א-גנוסטיקן לא חושב על ידע מדעי דווקא. זה שאתה יודע ש1+1 =2 זה לא מדע, אבל זה לא פחות ידע.
א-גנוסטיקן טוען שקיומו או אי קיומו של אלוהים אינו ניתן לידיעה. זה יוצא גם כנגד כל ה"הוכחות" לקיום האל (שאינן מדעיות)

א-גנוסטיקן אינו מאמין

גנוסיס ביוונית זה ידע. א-גנוסטיקן הוא מי שאומר שאין די ידע כדי לקבוע אם יש או אין אלוהים. זו טענה על ידע. יכול להיות א-גנוסטיקן מאמין ויכול להיות א-גנוסטיקן אתאיסט.
לגבי אתאיסטים - זה מסובך. קודם כל זו שאלה של הגדרה, כי יש גם דתות אתיסטיות. קשה מאוד לבדוק את זה כי יש מדינות ואזורים בהם אסור לאנשים לדעת שאתה אתאיסט.
השאלה החשובה היא לא כמה אתאיסטים יש בעולם. שליש מאוכלוסית העולם זה סינים והודים ורוב האנשים בעולם גרים בכפרים במדינות עולם שלישי. הם מלכתחילה לא היו יכולים להיות אתאיסטים.
השאלה החשובה היא כמה אתאיסטים יש במערב. את זה דווקא קל לבדוק. למשל באיחוד האירופאי 20%.

Ronny314

New member
היי

היי קראתי את ההודעה שלך והרגשתי צורך להגיב כי גם אני עברתי חוויה דומה באותו רקע.

הבחירה שלך להישאר בגלל הבגרויות היא חכמה מאוד, אני חזרתי לתיכון לכיתה י"ב בגלל הבגרויות, השתדלתי להתעסק רק בנושאים האלה, את המקצועות קודש למדתי כי צריך ללמוד, לא הרגשתי בכלל שהנושאים האלה קשורים אלי. בשאר הפעילויות בתיכון כמעט ולא השתתפתי ותמיד שמרתי על פרופיל נמוך. אף אחד לא היה יכול לנחש שאני אצא בשאלה, היום שנתיים אחרי אני בטוחה שהם יהיו מאוד מופתעים לדעת.
את יכולה לראות בזה שאת עושה שם בגרות מעין ניצול של המערכת לטובתך. כי בסופו של דבר את תשתמשי בתעודת בגרות כדי להשיג את המטרות שלך (ולא כדי להיות עוד מורה עם תואר אקדמי כמו שהם מייעדים את הלימודים).

בהצלחה, תנשמי עמוק השנה הזאת עוד תעבור :)

למעלה