שלום

Sonic hedgehog

New member
למה להודיע כזה דבר?

אני לא חושבת שמגמה היא משהו משמעותי, לכל הידוע לי לא משפיע על קבלה לאונברסיטה.
הבעיה העיקרית באי הרחבה זה העדר הבונוס אבל גם זה לא כזה סיפור.

אני בסופו של דבר הסתדרתי עם 3 יחידות מתמטיקה ומגמה בסוציולוגיה ומדע המדינה.

Sonic hedgehog

New member
אההה...

ובן הזוג עשה מגמת אומנות וכמדומני 5 יחידות מתמטיקה. אומן לא יצא ממנו.

Reset3

New member
למה להודיע? עדיין ניסו להחזיר אותי בתשובה.

אחרי שסיימתי הם הוסיפו להביע עניין בנשמתי.
כנראה בגלל ששנתיים שיתפתי פעולה עם כל מיני "שיחות התחזקות".
הודעתי שאני אתאיסטית והרגשתי נפלא לגבי זה כי אף אחד לא יכול לסלק אותי יותר :D

בקשר למגמות זה נכון, רק שעוגות באקסל זה מבאס. וגם קבלות.

שלום לך!

נחמד לראות שיש כאן עוד אנשים בגילי [בערך]

אחרי שיצאתי בשאלה תמיד חשבתי על אלו שיצאו בגיל מוקדם- איך הם הבינו דברים שרק בגיל 19 הבנתי.
אבל מצד שני, לא יודע איך הייתי מסתדר בישיבה תיכונית כלא מאמין.

סה"כ אני לא מצטער יותר מדי כי יש לי תעודת בגרות טובה

me btw

New member
היי גם לך :)

בפעם הראשונה שהעיפו אותי מבית הספר התנאי חזרה שלי היה לדבר עם רב, (דווקא מאוד נהניתי מהשיחה איתו) והוא הגדיר אותי כבנאדם לא מאמין בטבע שלי, כשכולם רואים ניסים ומתקשים להאמין שזה צירוף מקרים, אני רואה צירוף מקרים ומתקשה להאמין שזה נס

me btw

New member
אה ובקשר לאיך שאני מסתדרת בבצפר..

אני לא!! במשך שנה וחצי בהם הייתי אתאסטית (עכשיו אני אגונוסטיקנית אתאיסטית) הסתדרתי מעולה, כי תכלס אני ילדה טוב ומאוד (!!!) רצינית בלימודים וקל היה לי לכבד את הכללים במסגרת ולהסתובב בעיר שלי עם חצאיות, אבל אחרי שחברות החליטו שהן צריכות לעזור לחברה הכופרת שלהן, זה סיוט!

Sonic hedgehog

New member
באופן אישי עזבתי את התיכון החרדי שלי

באמצע י"א ועברתי לתיכון חילוני אבל זה היה תיכון פרטי אז זה דורש שההורים ישתתפו (והבדל חשוב הוא שלי לא היתה אופציה לעשות בגרות בתיכון שלי). מאידך אם נזרקת ואין לך דרך חזרה אולי כדאי לשקול משהו דוגמת תיכון אנקורי (התיכון האינטרני שלהם לא האסטרני).

me btw

New member
אני עדיין מנסה לחזור לתיכון שלי

אני בכיתה י״ב, להתחיל עכשיו מסלול אחר במקום חדש ממש ידפוק לי את התעודה, כפי שאמרתי אני מאוד רצינית בלימודים וסיימתי את י״א עם ממוצע נקי של 97 בלי התוספות של נקודות של 4/5 יחידות, חבל לי להרוס את זה...

IshEchad

New member
פוסט כנה

שלום,

נהניתי מהפוסט שלך - שאת מציגה בצורה כנה תופעה שאני מנסה להבין מהרבה חברים - שמציגים את ה"יציאה בשאלה" כצורך עליון שיש "למסור עבורה את הנפש" - למרות שלא מדובר לשיטת היוצא - באיזו אידיאל חשוב - שהרי הם באים ממקום של חוסר אמונה. מקסימום מדובר בצורך פנימי של האדם "להרגיש" שהוא לא כלוא במעשים דתיים שהוא לא מאמין בהם.

me btw

New member
קצת מביך...

קודם כל תודה, שמחה שאהבת.. אך למען האמת לא ממש הבנתי את כוונתך, מה זאת אומרת שיש חוזרים בשאלה שמרגישים שהם צריכים למסור את הנפש שלהם על כך ובמה אני שונה?

IshEchad

New member
הדבר הכי בולט בחיי

רשמת בפוסט שאת מרגישה שהיציאה בשאלה - תופס מקום דומננתי - ומהווה "הדבר הכי בולט בחיי - גורם שמשפיע על הכל".
אני מזהה אצל הרבה חברים בפורום - את הצורך שלהם לצאת בשאלה - למרות שהם מבינים שזה צעד שישפיע על כל רבדי חייהם - ולעיתים קרובות לאו דווקא לטובה. המחירים שלעיתים יידרש מן היוצא בשאלה - הם עלולים להיות גבוהים - כאשר הוא / היא נדרשים במידה מסויימת להתנער מכל העבר ולהתחיל את החיים מחדש. זו הייתה כוונתי לסוג של "מסירות נפש" למען היציאה. אני לא אמרתי שאת שונה.
לגופו של עניין - גם "אטיאיזים" הוא סוג של אמונה - שהרי למעשה אין לנו יכולות להוכיח ולראות האם יש בורא עולם או האם יש יישות אלוקית.
אני יכול להזדהות עם תחושות הריקניות שהיו לך ביהדות - ועם התסכול של הדחייה שספגת עקב כך מהסביבה.

me btw

New member
אה...

כן אטאיזם זו אכן אמונה, אמונה שאני מאמינה שאינה מבוססת בדיוק באותה מידה שהאמונה בקיום של יישות אלוהית אינה מבוססת. אני אישית אגונוסטיקנית אתאיסטית.

IshEchad

New member
אטיאיזים

שלום,

אטיאיזים אינה שיטה או "תורה". זהו חויה סוביקטיבית של אדם שטוען שהוא או היא אינם "מאמינים" בדבר. ייתכן שאחרים כן - אך הוא לא. אין לאטיאיזים הסבר או הוכחה - זהו פשוט העדר כושר האמונה.

אגנוסטיק זהו שיטה הכופרת בכל יישות אלוקית. זוהי גם אמונה. דרך אגב רוב תושבי כדור הארץ חשים שישנו איזו "כוח עליון" והאגנוסטיקים הם מיעוט קטן

Sonic hedgehog

New member
ואמונה זה חוויה סובקטיבית שבה אדם מחליט

להאמין במשהו חרף הוכחות.
אתאיזם זה לא להאמין במשהו חסר הוכחות (לא בטוחה איך זו חוויה סובייקטיבית אבל נלך איתך).

לחיות בניגוד למה שאתה חושב שנכון ולהציג שאתה מאמין במשהו שאתה לא יכול להיות מאוד מציק ומתסכל.

IshEchad

New member
במה בוחרים להאמין?

בחיי היום יום אנחנו בוחרים להאמין באין סוף דברים "שאין להם הוכחות" דוגמא: קובעים פגישה עם מכר בטלפון למחרת - וטורחים להגיע לפגישה למרות "שאין הוכחות" שהוא אכן יגיע למפגש. באים לרופא ונוטלים את התרופה שהוא רשם לנו - למרות שאין לנו "הוכחות" שהתרופה יעזור לנו. אדם ש"יקפיא" את היום יום שלו אך ורק לדבר שיש לגביו הוכחה מדעית - לא יוכל לתפקד. אנחנו בוחרים לפי נסיון חיים ואינטואיציה במה ובמי "להאמין". לכן אני לא מסכים שיש דבר כזה אדם שלא "מאמין" בכלום.
אני כן מסכים שלהרגיש שכופים עליך להציג דבר שאתה לא מאמין בו יכול להיות מאד מתסכל.

Sonic hedgehog

New member
לוקחים תרופה למרות שאין הוכחות

שהיא תעזור??? תרופה שכזו לא היתה עוברת אישור.

בכל אופן להאמין בדת זה לא אותו דבר כמו ללכת לפגישה ולא לדעת אם הבן אדם יגיע זה כמו ללכת לפגישה אם אתה לא יודע אם הבן אדם קיים או אם בכלל קיים מושג כזה אדם.

IshEchad

New member
לא אותו דבר ?

לא הבנתי למה זה לא אותו דבר. הדת מציעה פתרון לחידת העולם והחיים - שהעולם נברא על ידי יישות אלוקית - ויש ליישות הזאת כוונה בבריאה זו - והיא כלפי בני אדם בצפיה שהם ימלאו תפקיד מסויים.
אדם שלא מרגיש טוב - הולך לרופא - והוא מציע לו "פתרון" לסיבת ההרגשה הלא טובה - שלדעת הרופא בגלל סיבה מסויימת - ולכן הוא מציע לו טיפול בהתאם. (לעיתים הרופאים חלוקים בעניין). המטופל מחליט בסופו של דבר האם להאמין לרופא (או לאיזה רופא להאמין) למרות שאין למטופל שום יכולת לעיתים "להוכיח" משהו. הוא בוחר להאמין על פי נסיון חיים ואינטיאיציה למי ולמה להאמין.

Sonic hedgehog

New member
תרופות אמורות להיות יעילות לטיפול במחלה

או סמפטומים מסויימים אם אין הוכחה אמפירית שהם עובדים (יותר מפלסיבו) הם לא נכנסים לשימוש.
לגבי אלוהים אין שום הכחה אמפירית לקיומו או שהוא עובד או יעיל בצורה מסויימת.

= לא אותו דבר

IshEchad

New member
הרשי לי לחלוק

ברור שתרופה אינה מאושרת ללא אינסוף בדיקות ובירורים. אבל כשחולה מסויים מקבל המלצה (או לעיתים המלצות סותרות) שתרופה או טיפול מסויים רלוונטי לגביו באופן אישי - (דבר שלא הוכח אלא נתמך על סמך נסיון הרופא המטפל) לעיתים קרובות הוא בוחר לתת אימון ברופא (או במקרה של מחלוקת בין רופאים לרופא מסויים) על סמך אינטואיציה ונסיון חיים. ביום יום אנחנו בוחרים כל הזמן במה ובמי להאמין - אין לנו את הפריבילגיה "להקפיא" את החיים ולפעול אך ורק לאחר שנטרח להשיג "הוכחות מדעיות" לכל דבר. מה עוד שמבקרים רבים לא ניתן להשיג הוכחה כזו. מציאות האלוקים הוא נסיון לתת הסבר לחידת העולם והחיים. אין אפשרות "להוכיח" מה היה לפני אלפי שנים.

למעלה