שלום

me btw

New member
שלום

חדשה כאן בפורום ולמעשה חדשה בפורומים בכלל...

אני חוזרת בשאלה כבר תקופה ארוכה, אבל לאחרונה אני מרגישה שזה הדבר הכי בולט בחיי, גורם עיקרי שאיכשהו משפיע על הכול.
אז אני מניחה שבעקבות זה התעורר בי הצורך לדבר עם עוד אנשים כמוני, אנשים שעוברים או עברו תהליך דומה לשלי, וסתם חברה שלי (חוזרת בשאלה גם כן) המליצה לי להצטרף לפורום.

אז הנה אני :)

Sonic hedgehog

New member
שלום, שלום שמחים לראות אותך

למה לאחרונה את מרגישה שזה הגורם הבולט בחייך? מה השתנה?

me btw

New member
תודה!

יכול להיות כי העיפו אותו מבית הספר (עכשיו כבר פעם שלישית :/) בגלל שאני מאוד רחוקה מבחינה דתית (אין להם מושג באמת עד כמה ;) וגיליתי שזה בגלל ״חברות טובות״ שהלשינו עלי שאני אתאיסטית ולא שומרת שבת... בקיצור ההתעסקות בזה שאני לא דתייה שבאה מרקע חרדי (חבד) ועדיין נאלצת לחיות בו ולהעמיד פנים כי חשוב לי לצאת עם תעודת בגרות מאוד גברה עם כל הדרמות האלו..

Sonic hedgehog

New member
אז מה המצב עכשיו? את בבית הספר או לא

(סליחה על החטטנות) הצלחת לסיים עם תעודות בגרות לפני שהעיפו אותך?

me btw

New member
תודה רבה!

אף פעם לא הייתי בקטע של הדת ממש, גם בתור ילדה מאוד קטנה, קשה להגיד בדיוק מתי יצאתי לגמרי אבל אני חושבת שרק לפני כשנתיים הגדרתי את כאתאיסטית ובאופן רשמי הפסקתי לשמור על כלום...

Reset3

New member
אפשר להצטרף גם?

אהלן.
סילוק אחד מהתיכון + שנתיים של מלמולים חסרי פשר בסידור כדי לקבל תעודת בגרות.
בקרוב בצה"ל

נעים להכיר

me btw

New member
נעים להכיר!

חחח אצלי זה הרבה יותר משנתיים של מלמולים חסרי פשר, תפילה הייתה הבעיה הראשונה שלי עם הדת ובאופן רשמי הפסקתי להתפלל בכיתה ה׳, אבל כשהבנתי שאם אני רוצה שהמורות ירדו לי מהגב אני חייבת לשחק אותה, כבר מגיל כזה נאלצתי להודות ולהלל את אלוהים בניגוד לרגשות שלי...

Reset3

New member
"התפללתי כבר באוטובוס בדרך לבית ספר

היה פקק.. חשבתי שאני אאחר.."
זה הסתיים בשיחה קשה עם אדון מנהל על הקשר הרעוע שלי עם "הקדוש ברוך הוא"

אבל בעקרון, מלאכת המלמול מורכבת רק מהרבה "ססס" ו"ששש".
התרגלתי

בבית הספר השני היה יותר קל, באתי לויכוחי דת ולמבחנים.

me btw

New member
כל כך מוכר;)

אני הגעתי להסכמים עם המורות שלי בתיכון שאני אתפלל תפילה קצרה, אמרתי להם כקשה לי ואני מאבדת ריכוז כשאני מתפללת את עול התפילה... מאז החיים שלי היו לי דבש כי אחרי חמש דקות של קריאת טקסטים וכל מיני תנועות גוף מפגרות היה לי תמיד זמן באישור לחזור לנמנם לי או לעשות שעורי בית ;)

Sonic hedgehog

New member
אני חושבת שכדאי להמנע מעימותים

בפרט אם את רוצה לחזור לבית הספר. באמת שאין יותר מידי סיבה להלחם על תפילה כן או לא. אם את נמצאת בבית ספר עם תפילה זה מתכון לצרות לבוא בתרוצים או לנסות לקצר את התפילה בגלל בעיות ריכוז או מה שלא יהיה. כדאי פשוט להתפלל על אוטומט ובו בזמן לחלום.

על פי מה שאת מספרת אני חושבת שבאמת כדאי לעשות את מה שנדרש על מנת לחזור לתיכון ופשוט לסבול אותו נה נוספת לקבלת הבגרות. מה שכן גם אם זה לא מסתדר יש אופציות נוספות, זה לא סוף העולם.

me btw

New member
חוששת שהתקבל הרושם הלא נכון

אני הילדה הכי מכבדת בעולם! אם היו עימותים סביב הנושא של התפילה, הייתי מתפללת כמו כולן, אבל מורות הסכימו לי להתפלל תפילה קצרה וזה פשוט היה מאוד נוח. חוץ מזה אני לא הייתי מסתבכת בכלל! בבית הספר התלבשתי הכי צנוע שיש, לא התווכחתי עם מורות על אף הדמיון, קיים הבדל בין אתאיזם רך לאגנוסטיציזם, כיוון שאגנוסטיציזם דוגל בחוסר האפשרות האינהרנטית לדעת אם האלוהים קיים או לא, בעוד שהאתאיסט הרך טוען רק כי הוא אינו מאמין שאלוהים קיים. ושמרתי על פרופיל נמוך. הבעיה שלי הייתה כמו שאמרתי זה שחברות שלי חשו צורך ״לעזור לי לצאת מהבוץ הרוחני״. ואחרי זה פשוט הייתי חסרת מזל וראו אותי עם מכנסיים מחוץ לעיר, אז זה דיי סיבך את הסיכויים שלי לחזור ללימודים..

me btw

New member
וואו מה קרה שם?!

חח אין לי מושג איך הקטע על אתאיזם ואגונסטיות נכנס לתגובה שם, נראה לי שלחצתי הדבק באמצע שהקלדתי בלי לשים לב... בכל מקרה כל הקטע בין ״לא התווכחתי עם מורות״ עד למילים ״ושמרתי על פרופיל נמוך״ לא שייך...

me btw

New member
וואו מה קרה שם?!

חח אין לי מושג איך הקטע על אתאיזם ואגונסטיות נכנס לתגובה שם, נראה לי שלחצתי הדבק באמצע שהקלדתי בלי לשים לב... בכל מקרה כל הקטע בין ״לא התווכחתי עם מורות״ עד למילים ״ושמרתי על פרופיל נמוך״ לא שייך...

Reset3

New member
מה שמסריח בכל הסיפור הזה

אין אפשרות להמיר בגרות ממגזר אחד בבגרות ממגזר אחר.

מסלול בגרות חרדי אמר לך שלום כי שאלת שאלה מאתגרת על רש"י?
(כי אני אשמה שבעלה של המורה הסתבך קצת עם התשובה)
ברוכה הבאה למסלול בגרות חדש, "מסלול בניחוח הרב קוק".
שבי ללמוד את כל המקצועות מההתחלה ותוסיפי כמה סעיפים על השחרור מיראת המוות ומשמעות החיים (באמת שגם היה לי
)

השבח לפסטה, לפחות זכיתי ללמוד "אזרחות לבגרות החרדית"
מדוע המדינה לא צריכה להיות קיימת, אבל בעצם היא כן צריכה, כי אנחנו צריכים, אבל אולי לא?

Sonic hedgehog

New member
לדעתי זה פשוט דורש שיבואו לקראתך

אני למשל הגעתי מבית ספר שלא עשה בגרויות כלל ועברתי לבית ספר עם בגרויות במתכונת החילונית בתחילת י"ב.
אז כן הייתי צריכה לעשות את כל הבגרויות בשנה אחת אבל מאידך בשביל הציונים שצריכים להופיע בתעודת בגרות ללא הבגרות הפכו את הציון שלי בדינים או משהו לציון תושב"ע ומשהו יצירתי נוסף.

Reset3

New member
הן לא ממש הבינו בכל העניין הזה שם בחדר מורות

בית ספר שהבגרויות הן תוספת לקישוט אצלו. החזרה בתשובה זה העניין האמיתי.
למזלי הם שמו לב שאני צריכה לעשות מחדש בגרות בלשון יומיים לפני המבחן. אותה בגרות, רק שהמאמר מיתד נאמן.

הכי מרגיז שלא אפשרו לי לעשות יותר יחידות במתמטיקה והמגמה היחידה הייתה בערך כמו מגמת מזכירה.

אבל עכשיו הם כבר בהסטוריה מאחורי.
להנהלה נפלה הלסת כשהודעתי להם חגיגית שבמשך כל התקופה שלנו ביחד הקפאתי פיתות בפסח.

למעלה