שלום D:

sonaku

New member
שלום D:

שמי ים,אני אממ..במקרה ראיתי את הפורום ומיד נזכרתי בשאלה שאני פשוט חייבת לשאול! אני ממש רוצה לקנות ספרים על תורת הוויקה וכד' ואין לי מושג איפה! אני ראיתי ביער הפיות כמה..אבל המחירים מעבירים בי צמרמורת... היש לכם המלצות על חנות ספרים שאוכל לקנות בה ספר טוב? ואולי יש לכם איזה ספר ספציפי להמליץ לי עליו..? אשמח לקבל הכל,תודה

DTfromBT

New member
אולי תשקלי מחדש?

לאור זה שוויקא נחשבת למשהו חדש(50 שנה) ולאור זה שבחוגים מאגים זה משהו נלעג, ולאור זה שהרבה יגידו לך שאת צריכה ללכת לפי חוק השלושה(כל מה שאת עושה חוזר עלייך פי 3). אבל בעצם מה עשי מה שבראש שלך :), רק לי חבל במקצת :).

זה נלעג

רק בקרב החוגם שלמדו על וויקה מתוך אתרים של בני-עשרה או מספרים של סילבר ריוונוולף. אם היית טורח להכיר את הוויקה מהספרים שהצעתי קודם, אולי היית חושב אחרת.

יואו דייייייייי כבר!!!!

איזה אנשים אתם! תפרגנו כבר ותעזבו אחד תשני! זה ממש מ-ר-ג-י-ז עם הויכוחים האלה!

ולמה פורום נועד?

לדיונים, שלעיתים (ולעיתים קרובות) הופכים לויכוחים. אם כולם יסכימו האחד עם השני, אפשר לתלות את המפתחות של הפורום ולכבות את האור. האדון כתב משהו שאני לא מסכים איתו, וזכותי המלאה בתור משתתף בפורום להעלות את הנושא הזה על סדר היום.

חוץ מזה,

כשזה נעשה בצורה תרבותית (או לפחות תרבותית למחצה), זה מכניס עניין ומועיל יותר לפורום מאשר שרשורי "אני צריך כישוף אהבה" ו"יש עלי עין הרע" הנפוצים פה. את מוזמנת להציץ בפורום מאגיה וכישוף בנענע כדי לראות מה קורה בפורום שאלו כל ה"דיונים" בו. "אין סכין מתחדדת אלא בירך של חברתה".

DTfromBT

New member
ובאמת, מה אם כישופי האהבה האלו? :)

סתם :). המקורות שלי? אנשים - זה מתחלק לשניים, אנשים שהם ויקנים(או לפחות קוראים לעצמם כך, ואני מסכים שזה לא המקור הכי טוב, בזמננו, אבל אני מתעלם מהויקנים ה"חדשים") - ואנשים אשר פשוט מבינים דבר. המקור השני הוא טקסטים - וזה מתחלק לטקסטים הקשורים לויקא, פורומים של ויקאנים, וצ'אטים. מה כן, באמת אף פעם לא הרמתי ספר "מודפס" - אני לא הולך לבזבז על זה כסף, אבל ריפרפתי בהרבה מן הספרים הקשורים - נראה לי שזה ממולא ביותר מדי שטויות :) - אבל שוב, אני הרי נוגד מאגיה ריטואלית, ובעד מאגיה "אינסטאנטית" :). אני לא אומר שאני ממש מבין בוויקא, אבל מהמידע שקראתי - הספיק לי :). כמו שהספיק לי מהרעיונות ה"טלמאתיים" של קראולי? :) חחחח... כמו שהספיק לי מהרבה מאתרי ה פסיוניקס... כמו שהספיק לי מחבורת השאטאניסתים הלויאנים(LAVEY)... והרבה דברים אחרים. אה, ואני גם בעד דיונים וגם ויכוחים :), מה שבא ברוך הבא:).

אז אולי אני אחדש לך כמה דברים

בקהילה הוויקנית גופא (ואני כרגע לא מתייחס יותר מדי לאותם "ניאו-ויקנים" אשר פחות בולטים במובן זה והאופי ה"יתר-אקלקטי" שלדעתי רבים מהם נוטים אליו גורם להם לקבל דברים משונים אפילו בעיני הויקה המסורתית) קיים דיון ער מאוד לגבי דברים רבים. אחד מהם, למשל הוא אותו "Threefold Law" וכמובן, ישנן דיעות ואמונות מגוונות לגביו. בטענה המקורית שלך גם התייחסת לעניין "50 שנה". זה לעומת מה? השטניזם המודני שקיים 40 שנה? או אולי אותה "מאגיה ישירה" שאתה מדבר עליה רבות שקיימת, להערכתי, אפילו פחות זמן? ומאגית כאוס? שקיימת מאז ש- caroll החל לנסח אותה? (כמובן, אפשר תמיד להזכיר את אוסמן-ספייר, אבל זה לא יהיה נכון לומר כי הוא זה שממש התחיל את הזרם הזה. אפשר אולי להקביל אותו למעין "נביא" של מאגית הכאוס, לדעתי). במיוחד לאור העובדה שאתה מציין כי לדעתך המאגיות הותיקות יותר אבד עליהן הכלח (וכאן אני ואתה לא מסכימים), אתה יותר מכולם כאן אולי צריך להבין שה"כמה זמן זה קיים" פחות חשוב.

DTfromBT

New member
:)

השאטאניזם ה"מודרני"(גועל נפש, לדעתי - למרות שגם שם יש דברים מעניינים) אכן קיים מאז LAVEY - אך שאטאניזם הרבה יותר עתיק... האמת היא שלפי זכרוני זה החל כפילוסופיות שהחברה הדתיים לא ממש אהבו, וקראו להם "שטניים"(בעצם כמו שהם קראו למלא דברים אחרים גם כן, אבל לא משנה) - מה כן, השאטאניזם אותו אני אוהב הוא דווקא עוד יותר חדש מאשר הזה של LAVEY :) - אבל לא משנה - אני לא בנאדם שמתמסר לאידיאולוגיה אחת, או פילוסופיה אחת, אני לוקח את מה שאני חושב לנכון, וזורק את השער. יש מספר רעיונות של מאגיית כאוס שהיו קיימים גם בשאטאניזם מימי קדם... אםםם, אני מסכים איתך שזמן לא קובע, *אבל* - בוא ניקח אנאלוגיה ל JKD - אומנות הלחימה של BRUCE LEE - כע? אומנות הלחימה שלו הייתה הרבה יותר פשוטה, והוא גזר מלא שטויות מאחרות - הוא חידש! כך גם לדעתי אם המאגייה, צריך להתקדם - מאגייה ישירה(אינסטנט בשפתך) היא משהו חדש, 10-15 שנה אחרונות? משהו כזה? אך אנ ירואה בזה את ה JKD של BRUCE LEE - ומה זה ויקה? מה חידשו שם? בדיחה רעה של ממשיכיו של קראולי... לפחות לדעתי :), שוב ריטואלים, שוב הכול חוזר על עצמו. אל תחשוב שאני כולי אוהב את המאגיה הישירה :), בעצם גם שם יש מספיק ויכוחים, אבל שם, לדעתי, זה על רמה אחרת בכלל...

DTfromBT

New member
יא, צודק :), בהתחלה קראת לזה כך

ומאז קצת נדבקתי ממך :), רואה? אשמתך :), סתם...

גם לא נכון

לא קראתי לשיטה זו כך בשום הודעה שלי בדיונים איתך. לא רק שאתה לא שם לב למה שאתה קורא, אתה לא שם לב גם למי כותב. אם ככה אתה משיג את המידע שלך...

DTfromBT

New member
הממ...

באמת יכול להיות ובלבלתי אותך אם מישהו :), אני מבלבל אנשים בקלות, אבל זאת גם אשמתך שלא השערת רושם חזק עליי :) סתם :) - אצה בטוח שלא אתה השתמשת במושג "מאגיה אינסטנט"? אם זה לא הייתה אתה אז סליחה, באמת בלבלתי אותך אם מישהו :). אני לא הולך להתייחס לשער הודעה שלך, כי היא לא שווה יחס :).

DTfromBT

New member
גרררר, באמת בלבלתי אותך :)

בדקתי, כי זה עלה לי על העצבים, אבל מסתבר שבאמת בלבלתי אותך אם SHALATAL או שם דומה לזה... כן, טעות שלי :).

neophile

New member
wtf is מאגיה אינסטאנטאנית?

wtf זה נשמע נורא נחמד באמת...אבל מה זה אומר? מה הכלים שמשתמשים בהם במאגיה אינסטאנטאנית? לדוגמא בכאוס מג'יק משתמשים בsigil לפי דעתי אתה קצת מושפע או ממשחקי תפקידים או מסדרות אנימה או שיש לך עוד מה להבין מהספרים של Raw קראת את Prometheus rising?

DTfromBT

New member
Who made who...

האם המאגיה מבוססת על משחקי תפקידים או משחקי תפקידים על מאגיה? מה אתה חושב? :). הרבה מאוד משחקי תפקידים, ספרים, שירים, וסדרות טלוויזיה לוקחים רעיונות ממאגיה... לא להפך... מה היא מאגיה ישירה? מה הם הכלים? הכלים הם אתה, המאגיה היא היכולות שלך, בקצרה כזה :). אין לי כוח לפרט שוב מה ההבדל בין זה למאגיה ריטואליסתיתף או על מה זה, הסברתי כבר פה למישהו, חפש :), או הקלד "Direct MAgic" ב גוגל או משהו :).

למעלה