שלום D:

neophile

New member
אתה רציני או מה?

מצטער אבל החיפוש עלה בתוהו , לא מצאתי שום דבר מלבד כמה הפניות למשחק התפקידים mage:the acension שהוא אחלה משחק :) לא שאלתי מה ההבדל בין מאגיה ישירה לריטואלית, כי על זה קל לענות כמו שראיתי ממך,"זה אותו הדבר רק בלי כל הטקסים..." מה אני יגיד לך..אולי זאת תשובה שתספק מישהו שלא ממש מבין בתחום או שהוא יותר בקטע של משחקי תפקידים מאשר מאגיה בכלל יש לאנשים נטייה לזלזל בדברים שאין להם שמץ של מושג לגביהם לא שסיווגתי אותך בתור אחד עדיין אבל אם לא תתן תשובה נורמלית או לפחות קישור רלוונטי אתה תיצא פארש . כנראה שהדעות שלך לגבי מאגיה ריטואלית יותר הושפעו בעקבות קריאת הודעות בפורומים מאשר ממחקר עצמאי.

DTfromBT

New member
צתת אותי אומר את זה בבקשה :)

אם כל מה שבא לפני ואחרי שקשור - טוף? :).

ההגמון

New member
הממ..

כאן. אבל באמת הייתי רוצה לדעת משהו... מה המקורות שלך למה שאתה קורא "מאגיה אינסטנט"? זה לא כניסיון להכשיל אותך או משהו, אני באמת מסוקרן.

DTfromBT

New member
חהחה

שם דיברתי על ויקה, בויקה יש מאגיה ריטואלית, אך מאגיה ריטואלית היא לא ויקה, מאגיה ריטואלית היא מאגיה שמשתמשים בא בכמעט כל השיתות המאגיות, וגם, בויקה. מאגיה ריטואלית? יש לי מעט מאוד נסיון, אבל אכן יש לי (למשל ריטואל דם[שלי - לא מקריב, זאת חולשה לקחת דם שהוא לא שלך, לפחות ברעיון שלי] הנועד ליצור מגע אם יישות אשר מקובל עלייה דם[לא כל יישות אוהבת]). עזוב, אמרתי שאין לי נסיון אישי אם ויקה שם, כן? אם כך, אז זה גם לא נכון, פשוט יש לי מעט מאוד, שאפילו לא הזכרתי, מה הייתי אמור? לא, אני לא מחשיב את זה, בעצם אני גם לא מחשיב נסיון שלי בריטואלים - זה לא מספיק כדי להיחשב :). בכל מקרה, אם אתה רוצה את המקורות שלי, בעצם - יודע מה? נתת לי רעיון די טוב... שאני אפתח נושא של "לינקים"? אני יכול להביא די הרבה לינקים טובים... וגם עשיתי בהם סדר לפני זמן מה... הממממ, אולי אח"כ...

ההגמון

New member
בסדר.

אפילו תשלח לי במסר אם אתה לא רוצה שההוא מעלי שאמר שאתה פרש יראה. אבל אני באמת רוצה איזשהו מקור.

DTfromBT

New member
נו מה? אני בכיתה ב שאני רוצה לשמור

ממנו את זה בסוד? עזוב שטויות, שמתי פס על ההערה ההיא :).

DTfromBT

New member
הא?

הנה מה שאתה שעלתה: "...מה זה אומר? מה הכלים שמשתמשים בהם במאגיה אינסטאנטאנית?" כמו שעניתי לך כבר, הכלים הם אתה, ומה שזה אומר זה שאין שימוש בריטואלים. לינק לא ביקשתה, רק עכשיו... אבל בדרך שאתה מבקש: "אם לא תתן תשובה נורמלית או לפחות קישור רלוונטי אתה תיצא פארש" ממש לא בא לי לתת לך שום דבר, אני לא חייב לך :), ומצידי תחשוב עליי מה שבא לך, זאת הבעיה שלך, מה אתה חושב, ולא שלי :). הייתי מבי קישור, אם לא השורה ההיא.

neophile

New member
במאגיה ריטואלית הכלים הם לא אתה?!

מצטער אתה כנראה בחור רגיש "כמו שעניתי לך כבר, הכלים הם אתה, ומה שזה אומר זה שאין שימוש בריטואלים. לינק לא ביקשתה, רק עכשיו... אבל בדרך שאתה מבקש:" ובמאגיה ריטואלית הכלים הם לא אתה? אם הרעיון שלך לגבי מאגיה ריטואלית מסתכם במטה,חרב,גביע ופנטקל אז כנראה שקראת הודעות של אנשים שלא מבינים בעצמם מאגיה ריטואלית, אני מצטער על הטון המזלזל אבל אתה נכנס לפורום וכולך זורק הערות לגבי כמה מאגיה ריטואלית זה "מסורבל" בזמן שיש לך את השיטה הכי טובה בעולם...אחרי שקראת כמה הודעות בפורומם\ים של אנשים שכנראה לא חקרו את התחום מספיק בעצמם לדוגמא אני לא חושב שלקרוא את אחד הספרים המודרניים על מאגיה ריטואלית יתן באמת את ההבנה הנחוצה כדי לתרגל אותה ,כמו הרבה כאלה שמציפים את השוק בזמן שיש אתרים שמכילים בתוכם יותר מידע ממה שמישהו מסוגל לקרוא בשנתיים אף אחד לא אמר שזה קל , מה גם שהדרך לא פחות חשובה מהמטרה בייחוד בנושאי האיזוטריקה.

DTfromBT

New member
לפי הגדרת המילה עצמה "ריטואל"

ניתן להבין שיהיו כלי עזר כלשהם. אבל עזוב, אני הרי לא יודע על מה אני מדבר, נכון? בוא תתן לי מספר ריטואלים בהם אין שימוש בלחשים, או מוזיקה, או נרות, או חרבות, או אלטאר, או ציורים מסוג זה או אחר, תן לי רטואל שאין בו את הדברים האלו, ונראה, אולי אני באמת לא יודע? :).

ההגמון

New member
אמ.

ריטואל זה משהו שחוזר על עצמו, או טקס מסויים שחוזר על עצמו. הגדרת המילה אינה חייבת לכלול "אמצעים נוספים" כגון מטה או חרב או גביע או משהו. אני יכול לתת לך דוגמא לריטואל שלא כולל בתוכו שום "אמצעים מבחוץ". אני צם פעם בחודש, מסיבות דתיות. זה ריטואל, זה לא כולל שומדבר. אני עושה סוג של מדיטציה טקסית כמעט כל יום, זה ריטואל. זה לא כולל חרב.

neophile

New member
ריטואל - הקדשה

Lesser Banishing Ritual of the Pentagram http://www.livingwithmagick.com/lbrp.html אני מניח שלא יצא לך לקרוא מאמרים או ספרים לגבי הפסיכולוגיה של יאנג. אם היית קורא היית מבין כמה טקסיות יש בחיי היום יום שלנו שאנו לא נותנים להם דגש להיות מאג טיקסי זה לא רק לעשות טקסים עם כלים,אני לדוגמא עדיין לא משתמש בכלים, זה להתייחס לחיים שלך בצורה טיקסית לדוגמא , להודות על האוכל לפני אכילתו , מביא לו ערך מוסף זה דורש ממך להפסיק את את הפעילות הרובוטית ששולטת בך רוב הזמן ולהקדיש מודעות למה שאתה עושה . בשביל שלא תטעה לא כל מי שמתפלל לפני האוכל עושה זאת עם מודעות , חלק עושים זאת באופן רובוטי לחלוטין ולכן אין לזה כמעט משמעות. לכן אתה גם יכול לבצע טקסים "אינסטנט" כאשר אתה מקדיש מודעות לדבר מה ומתחשב בהיבטים השונים שלו כמו היסודות שמרכיבים אותו .

DTfromBT

New member
דווקא כן מכיר את רעיונותיו של יאנג

רק אני כותב ג'ונג ולא יאנג, לא יודע למה :). עכשיו, בקשר למה שאמרתה בקשר למודעות, אין לזה כשר לריטואלים, גם בבודהיזם למשל יש הדגשה על מודעות בכל אשר אתה עושה, זה עניין פסיכולוגי הכוזר לך To deprogram את התיכנות שהחברה שמה עליך וגם להביא יותר שליטה ופיתוח עלייך - אין לזה קשר ל"ריטואלים". עכשיו, בקשר לקישור שנתתה, יש שם שימוש בכמעט כל מה שאמרתי, זה לא מה שבקשתי, תביא לי ריטואל בו אין שימוש בכל אלה. Stand facing east. Visualize Point to this sphere with the index or dagger Vibrate: ATAH (Ah-TAH) וזה רק מהשלב הראשון! כל הדברים האלה, עובדים על הפסיכולוגיה של האדם, זה לא מאגיה, זה כלי עזר לא נחוצים, שלבים שאפשר לדלג, הבתה דוגמא מצוינת בשביל להוכיח את מה שאני אומר. חשבתי שאתה טענת שבריטואל לא חייב להיות שימוש בכלים? ריטואל מאגי שאין בו שימוש בכלים ודברים לא קשורים אשר רק משפיעים על הבנאדם, זה לא ריטואל, זה מאגיה ישירה.

neophile

New member
שאלה

"ריטואל מאגי שאין בו שימוש בכלים ודברים לא קשורים אשר רק משפיעים על הבנאדם, זה לא ריטואל, זה מאגיה ישירה." עכשיו אתה משחק עם מלים. בטקס גירוש הפנטגרם לא חייבים סכין , אבל כן יש בהחלט ויזואליזציה אתה רוצה להגיד לי שבמאגיה אינסטנטנית אין וזיאוליזציה בכלל?! אם תגיד כן אתה מבטל את עצמך בדיוק באותה דרך שביטלת אותי אם תגיד לא , תסביר בבקשה אז איך מאגיה אינסטנטנית בדיוק עובדת אם אתה אפילו לא עושה ויזואליזציה לרצונות שלך?

DTfromBT

New member
בכיף...

אב ללפני שאני עונה, שאלה: האם הדמיון שלך(שזה הויזואליזציה) הוא זה שעוזה את המאגיה? או האם הויזואליזציה היא סה"כ כלי עזר כדי שיהיה קל יותר לשלוט על האנרגיות? ויזןאליזציה היא טכניקה של מתחילים, אנשים המתחילים לא חשים באנרגיות, הם לא בטוחים איזןו אנרגיה זזה לאיפה, הם... מתחילים, ולכן יש צורך לדמיין את הפרוצס הזה, אחרת ה"רצון" הכללי של המשתמש ידעך, ולא יתרחש כלום. אבל! לאחר שהמשתמש מתקדם, ומתחיל להרגיש אנרגיות, ויזואליזציה לא נחוצה יותר, לא צריך "לדמיין" בגלל מחסור של "ידע" או "הרגשה" של האנרגיות, אם גם כאן ממשיך המשתמש להשתמש בויזואליזציה אזי אלול הוא להשאר אם הרושם שזה מה שעושה את המאגיה, ועלול הוא לא להתפתח מעבר לרמת ה "דמיין וכווה שזה עובד". וחוץ מזה, דמיין כמה שבא לך, דמיון לא יעבוד בכל סוג של כישוף :). ולקצר את כל זה, איך זה נעשה במאגיה ישירה? המאג מעביר אנרגיות שונות למקומות שונים כדי ליצור את האפקט הרצוי(למרות שלהגיד "אנרגיה" זה קצת שגוי לדעתי, אבל לא משנה, זה הכי קל). בהתחלה כמובן זה כלי עזר נחמד, לא אמרתי שלא, אבל בתאחלס? זה לא משהו שצריך.

neophile

New member
אתה אמרת את זה

"אבל! לאחר שהמשתמש מתקדם, ומתחיל להרגיש אנרגיות, ויזואליזציה לא נחוצה יותר, לא צריך "לדמיין" בגלל מחסור של "ידע" או "הרגשה" של האנרגיות, אם גם כאן ממשיך המשתמש להשתמש בויזואליזציה אזי אלול הוא להשאר אם הרושם שזה מה שעושה את המאגיה, ועלול הוא לא להתפתח מעבר לרמת ה "דמיין וכווה שזה עובד"." דמיון זה לא ויזואליזציה, אם כבר אומרים החזייה(מתוך חזיון-vision) לגבי "דמיין וקווה שזה עובד" , ההחזייה היא חלק מהתהליך בנוסף להרגשה עוצמתית ורצון ממוקד. אני יסכם ויאמר שכשאתה מדבר על "משתמש מתקדם" אתה לא מתייחס לעצמך. אז מה זה עוזר לך להתובב בכל הפורומים? אתה מוליך את עצמך שולל ומחשיב אותך כ"מתקדם"??? אתה לא, יש לך עוד הרבה מה ללמוד אבל נראה לי שאתה סגור על הידע יד שנייה שיש בראשותך ואתה לא רוצה לחקור בעצמך .

DTfromBT

New member
חחח

החזיה, ויזואליזציה, השתמש באיזו מילה שתרצה, זה עדיין שימוש בדמיון שלך ולא יותר :). אני לא מחשיב את עצמי כמתקדם, אני לא מחשיב את עצמי בכלל :), ואכן יש לע עוד הרבה מה ללמוד, למרות שה"ידע יד שניה" עליו אתה מדבר, לדעתי בכלל לא "יד שניה", אבל אם זה איך שאתה רוצה לחשוב על זה, זכותך :). ולמה אני מסתובב כאן, זה כבר - מחוץ לדיון הזה :).

neophile

New member
ברצוני להתנצל

חשבתי על היחס שלי כלפיך והגעתי למסקנה שהייתי לא בסדר

PurpleFilth

New member
קוראים לו יונג. לא יאנג ולא ג'ונג.

הוא בטח היה מהתפך בקברו, אם הוא היה חי. למיטב ידיעתי, החלקים העיקריים בתורה שלו לא מדברים על ריטואלים אלא על ארכיטיפים ותפקידים שונים בחברה האנושית. אנא הבא מראה מקום שיוכיח לי אחרת. דבר שני: תפילה היא האמא של הריטואלים. הבחור מדבר על הזזת אנרגיות באופן ישיר, מידי ובלתי אמצעי.

למעלה