שלום, שאלת פלאפון

shoosh2607

Member
מנהל
שוב, חוזרים לאותו ויכוח

אני חושבת שבשימושים שהיא דיברה עליהם אין טעם להוציא כפול רק בשביל הממשק של האייפון.
בשימושים האלו, היא תסתדר עם כל טלפון

einat162

New member
או שלא- כי תגיע למסך לא ברור

שלא תדע מה רוצים ממנה. במקרה של האייפון, הממשק הוא מאוד אינטואטיבי (ולכן אנשים בני 70+ אצלי בעבודה מסתדרים איתו יותר מההאוטלוק בחלונות לפעמים), את מתייחסת לאפשרות שצריך לקנות מכשיר טוב יותר מבחינת חומרה כדי שלא יגביל אותה ("נפתח התיאבון"). ה"תיאבון" לא יכול להיפתח אם יש חוויה שלילית בתפקודים בסיסיים של סמארטפון- ולכן כן שווה להשקיע במכשיר שהוא יותר פשוט לשימוש אבל חומרה יותר חלשה (מדובר על מישהי מבוגרת שלא השתמשה בסמארטפון).
אם זה עניין של כסף- נניח שהכותבת פשוט תחליף לאמא שלה את הפלאפון- בפלאפון אחר זול. אם זה עניין של לימוד והסתגלות- תוספת ה 500ש"ח מאנדרואיד יכולה להיות שווה.

dify

New member
את מדברת כמובן על מכשיר משומש, נכון?

כי כשאני חיפשתי לעצמי מכשיר, לא היו מחירים שכאלו למכשירים חדשים..

דווקא בגלל שאני לא מבינה בדברים הללו אני מעדיפה לא לקנות משומש, אני לא אדע לזהות את מצב המכשיר.

ואני קוראת את הדיון בינכן ויש לי שאלה אמיתית לגמרי- מה יש במכשירים החדשים שאין בסמארטפונים הישנים יותר? שמתי את האייפון של אחי (הסמסונג החדש ביותר, הוא קיבל מהעבודה), ליד שלי (אייס פלוס) ולא הצלחתי למצוא הבדלים בשימוש מעבר לזה שהמסך שלו קצת יותר גדול ולמצלמה יותר מגה פיקסל (אבל אני מרוצה מהמצלמה שלי כך שעבורי זה לא שיקול).
אני באמת ובתמים, ברמת המשתמש הבייתי שאינו מכור לגאדג'טים, לא מבינה מה נותנות הגירסאות החדשות. אפילו מבחינת מקום האיחסון, אחרי שהורדתי את כל האפליקציות שעניינו אותי, נותר לי מלא מקום על המכשיר, הוא עובד חלק בלי בעיות, אני מאחסנת עליו חודשים של תמונות, מה אחת כמוני תקבל יותר במכשיר דור אחרון שהיא לא מקבלת מהסמארטפונים בגרסאות בנות השנתיים-שלוש? מה אני מפספסת שבגללו שווה לקנות מכשיר משומש?

einat162

New member
לא משומש - מוחדש (עם אחריות מעבדה)

ולגבי כל השאר שכתבת -

מה שיכול להיות זה מעבד יותר מהיר, מצלמה טובה יותר, מסך חד/גדול יותר וכו' - מי שיודע מה הוא צריך/רוצה בצורה טהורה לא צריך לרדוף אחרי הדבר הבא.

לגבי אפל- "מערכות ההפעלה" של המכשרים שלהם מתאימות עד דור מסויים, ככה שיש משחקים ואפליקציות שדורשות גרסה 4.3.3 ומעלה (סתם תקעתי מספר), מה שיכול להגביל. אם מישהו חייב אפליקציות ומשחקים- זה יגביל אותו, אבל תלוי בכמה (במקרה של ההודעה המקורית מדובר באישה שלא משתמשת באפליקציות- אלא ממש "קפצה" מפלאפון פשוט לעולם הסמארטפון, אז אני בספק שיפריע).
אייפון 4 למשל יכול לעדכן עד הגרסת מערכת ההפעלה הנוכחית- שהיא סטנדרט בדור 5 (ככה שלקנות דור אחד אחורה לא מגביל).
אני יכולה להגיד באופן אישי שנגני האייפוד טאץ' של אפל - הרבה מהאפליקציות דורשות מינימלית את הגרסה שאיפוד טאץ' דור 3 יכול להתעדכן (עדכון תוכנה מקסימלי עד לגרסה מסויימת). כלומר הנגן שלי (דור2) לא תומך ברוב הדברים בשוק- אבל הוא אחלה בתור נגן מוזיקה וסרטים, וגלישה ב WiFi.

dify

New member
קודם כל תודה על המענה :)

אני לא שומעת מוסיקה דרך הטלפון בכלל (אלא אם כן להקשיב ל103FM נחשב
)

אני עם סמסונג שמבוסס על אנדרואיד, ולא נתקלתי עד כה באפליקציה שסירבה לרדת לי בגלל שהמערכת שלי לא מספיק מעודכנת.

איפה את מוצאת טלפונים מחודשים? כשחיפשתי טלפון עברתי על אתר זאפ, קניתי את הנייד שלי לפני כמעט שנה, הגדרתי מה חשוב לי (טאצ', מצלמה באיכות 5MP לפחות, כמות מינמלית מסוימת של זכרון וחוזק מינמלי של מעבד) ואז ביקשתי לסדר את המכשירים במחיר עולה. עשיתי את זה עכשיו שוב, ומצאתי אייפון 4 "מהיצרן" ב1614 שח, מהיצרן זה ניסוח אחר למחודש? כי "מחודש" לא מצאתי בכלל בזאפ בחיפוש הנוכחי, איך אני מוצאת מחודשים שכאלו?

בכל מקרה על פי זאפ, האייס פלוס שלי עולה היום כ800 שח, שזה חצי מאייפון 4. אני לא מצליחה להבין באמת את ההבדלים, למשתמשת כמוני, מה נותן זה שאני קונה אייפון 4 דווקא במחיר כפול?

shoosh2607

Member
מנהל
קצת סדר

קודם כל אין דבר כזה אייפון שהוא סמסונג (כתבת "האייפון של אחי הסמסונג החדש ביותר") - או שזה אייפון או שזה סמסונג

שנית, כל מה שעינת כתבה נכון - אייפון 4 הוא מכשיר ישן (אוטוטו יש הכרזה על 5S ובאמצע היה 4S ו - 5).
לגבי המכשיר שלך - שוב, השימושים שלך מינימליים ולכן זה מספיק.
אין טעם (בעיני) לשלם כפול רק בשביל הממשק של אייפון, במיוחד שהוא ישן.
יש כאלו שהמכשיר משמש אותם ליותר ולכן כן צריכים מסך גדול או מעבד חזק יותר.
מוחדש (לא מחודש) אפשר למצוא או במעבדות או אצל המפעילות.

dify

New member
לגבי אחי סתם התבלבלתי

זה כמו שפלאפון הפך לשם המוצר ולא המותג, טעות דיבור, התכוונתי סמארטפון כמובן :)

אני עדיין לא מבינה מה נותן המכשיר החדש שאין במכשיר הקודם, איזה אפליקציה את יכולה להריץ שאני לא? כי מבחינת מהירות תפקוד, כאמור, אצלי ואצל אחי זה עבד בדיוק באותה מהירות על אותן פונקציות (ממש שמתי את הטלפונים אחד ליד השני לשם השוואה, אם היה הבדל הוא היה זניח). ומכאן שההבדל העיקרי שמצאתי היה העוד ס"מ בגודל המסך וההבדל במצלמה עצמה. ברור לי שיש לו על הנייר מעבד יותר מהיר (כאמור לא הצלחתי להרגיש את זה) וגם ברור לי שיש לו הרבה יותר מקום איחסון, אבל אני תוהה, חוץ מאנשים שבאמת עובדים עם המכשיר הזה, כמה אנשים באמת מנצלים את מקום האיחסון המובנה (סך הכל כולנו יכולים להרחיב את מקום האיחסון עם התקן חיצוני).

אני מבינה שיש אנשים שעובדים עם הסמארטפון שלהם, אבל אני מניחה שרוב רובנו לא, לכן אני לא מבינה, למה בכלל לשלם 1600-2000-2500 על מכשיר שאפשר לקבל את אותה תמורה ב800 שח או לשלם מחיר של המכשיר הכי עדכני כשתכלס רוב האנשים, כולל אנשים שאני מכירה שקיבלו את הסמארטפון הכי חדש מהעבודה, לא באמת משתמשים בזה, לא באמת מנצלים את האיחסון עד הקצה, לא באמת מצלמים עם המצלמה המשוכללת יותר (מי שבאמת מתעניין בצילום לא יסתפק במצלמה של סמארטפון לתמונות שחשובות לו, ולצורך יומיומי לא צריך יותר ממצלמה פשוטה), לא באמת יכול להרגיש את ההבדל במהירות המעבד. מה שנשאר זה הס"מ במסך, זה באמת כל ההבדל? בחיי שאני לא מבינה מה אני מפספסת, איך זה שכשביקשתי המלצה על מכשיר נייד כולם בלי יוצא מין הכלל המליצו לי על הדור החדש ביותר שהיה באותו זמן, למה? אני יוצאת הדופן? כל האחרים מורידים מאות אפליקציות שאי אפשר לאחסן ולהשתמש בהן על מכשיר כמו שלי? (אם כן, אני אשמח לשמוע המלצות, אני דווקא מחפשת רעיונות לאפליקציות מעניינות :))

dify

New member
רק הבהרה

כשאמרתי שרובנו לא עובדים עם הסמארטפון, התכוונתי באיזה פעילות מיוחדת יחודית (כמו שיש אנשים שקונים מחשבים חזקים במיוחד בגלל שהתוכנות היחודיות שהם עובדים איתם כבדות במיוחד או צורכות מסך עם גרפיקה חזקה וכד').

בשביל אימייל, ושאר הדברים הסטנדרטיים של עבודה, הטלפון שלי הרי מספיק.

shoosh2607

Member
מנהל
אני יודעת שלזה התכוונת

ראשית - דווקא באייפון ובחלק מהאנדרואידים אי אפשר להגדיל איחסון.
שנית - לא סביר שאני מנצלת יותר ממך (אני אולי כן כי אני עובדת איתו אבל רוב האנשים לא) כך שאת צודקת.
אין באמת טעם מלבד העובדה שאנשים רוצים את הכי חדש (או במקה האייפון, יש מכורים שמוכנים לשלם את המחיר המופרך לטעמי).
אבל כן, אני יכולה להתקין יותר אפליקציות והמכשיר שלי יותר מהיר.
יש כאלו שזה חשוב להם. ברור לי שלא לכולם.
אני חושבת שסקר אוכלוסיה יגלה שלרוב האנשים (לא כולל אלו שקיבלו מהעבודה) אין את ההכי טוב.
אצלי זו שריטה (ניהלנו כבר את הדיון הזה פעם, לא?)

את יכולה להגיד אותו דבר על אוטו - האוטו שלי גם מגיע לאותם מקומות כמו אוטו שעולה פי ארבע אבל זו הנאה אחרת....

shoosh2607

Member
מנהל
ועוד דבר

אפליקציות לא מנצלות את הכרטיס החיצוני.
רק המקום על הטלפון.
יש מכשירים זולים שאחרי התקנת כמה אפליקציות פשוט נתקעים.
מה גם שמכשיר כזה יתיישן מהר ואז ״צריך״ להחליף.
האחסון הוא לתמונות, סרטים וכו׳

dify

New member
כן אני יודעת

כשהלכתי לקנות את שלי ידעתי מה "לא" לפי מה שראיתי שלא עבד אצל חברים (בעית של חוסר מקום לאפליקציות + שאי אפשר היה להעביר אותן על האיחסון החיצוני) מה שלא הבנתי זה את ההבדלים בין מה שכן..
המגוון היה ממש גדול ומבלבל ועד עכשיו אני לא באמת מבינה את המשמעות האמיתית של כל ההבדלים הללו (ואני מדברת אפילו של אותו יצרן..)

בסך הכל הכללי אני באמת אשמח להמלצות לאפליקציות מעניינות, אולי אני מפספסת משהו שם בחוץ ואפילו לא יודעת שאני מפספסת :)

את צודקת לגבי מכוניות, זה בעצם צריך להבהיר לי את התשובה, יש אינספור דגמים, מה ההבדל בינהם? לא תמיד הרבה, לא תמיד מובהק, לא תמיד כזה שמנוצל על באמת ולא רק על הנייר, ובכל זאת במכוניות יש אופנות ברורות
(הבעיה היא שבמכוניות עוד הבנתי משהו, בסמארטפונים ממש כלום
)

תודה!
וכן יש מקום לכולנו וטוב שכך :) (אמרה דיפי ושמחה שמוכרים גם סמארטפונים ב1000 שח אחרת היא היתה נשארת עם הדור שתיים וחצי שלה, עם כל חיבתי הרבה לסמארטפון שלי היום, ויש המון חיבה, הוא לא שווה עבורי השקעה של אלפי שקלים, אני לא מרגישה שהוא תרם לחיי משהו ששווה אלפי שקלים :) אבל זה אופי, אבא שלי תמיד אמר שמכונית זה 4 גלגלים שלוקחים אותו ממקום למקום, כנראה שספגתי את זה היטב :))

shoosh2607

Member
מנהל
אין לך כלום שתהיי

מוכנה להשקיע עבורו הרבה מעבר למה שהוא באמת נותן בבסיס?
סתם, כי כיף שיש את הכי טוב?
זה יכול להיות אוטו, טלוויזיה, מחשב, טלפון או אפילו חולצת מותגים.
לגבי אפליקציות - מה מעניין אותך? יש אין ספור....
אני חושבת לפתוח על זה דיון במקום המשותף שלנו כי כבר השתלטנו פה על כל הפורום. מה את אומרת?

einat162

New member
הערה- ממשק לא השנה כלל בין הדורות

"ממשק" זה תצורה- כמו מערכת הפעלה חלונות XP וחלונות 7- אין הרבה הבדל, ומי שמשתמש בXP יוכל ישר להתחיל להשתמש ב 7 (בניגוד לחלונות 8 שכל המראה שונה ומי שהשתמש בחלונות 95, 2000, XP, 7 לא ימצא את הרגליים והידיים כ"כ מהר).

עניין של הגדרה, זה לקבל מפרט (מעבד, מצלמה, וכו') פשוט יותר- אבל באותו ממשק אינטואטיבי.

shoosh2607

Member
מנהל
איפה כתבתי שהממשק שונה?

והממשק של xp שונה מאד מזה של 7.
מה שאני התכוונתי זה שאני לא רואה טעם לשלם פי שניים רק בשביל הממשק של אייפון

einat162

New member
הממשק של 7 שונה מXP?! את חיה בסרט?

באמת.

מי שהשתמש בחלונות 95, 2000, XP יהיה מסוגל - בקלות- להשתמש ב -7 .
יש שינויים שינויים קוסמטיים, אין שינויים קריטיים מבחינת הממשק.

לעומת האחריחים שמתאימים למסך מגע של חלונות 8 (שמייקרוסופט הבינה את הטעות שלה ועכשיו הולכת לשחרר את 8.1 ).

את לא רואה טעם לשלם פי שניים עבור הממשק של האייפון - מאנדרואיד.
עבור מישהי שזה הסמרטפון הראשון שלה, ואדם שפכות סתגלתן (מבחינת הגיל), בהחלט שווה להשקיע- גם אם רק בשביל הלימוד- כדי שהסמארטפון הבא שלה (גם אם יהיה אנדרואיד זול בחצי מאפל) יבוא בקלות.

מה שמצחיק הוא שאני לא מבינה איך הפכתי להיות סנגורית של אפל... כי אני באמת חושבת שזאת חברה שנהפכה להיות די שבעה מעצמה, בהיפוך גמור לפרסומת הגאונית שלה משנות ה-80 :
https://www.youtube.com/watch?v=R706isyDrqI
אני מורידה את הכובע בפני סטיב ג'ובס המנוח שחולל מהפכה טכנולוגית- אבל מעולם לא הייתי מאותם אנשים שמוכנים להוציא כסף עבור הצעצוע הכי החדש בשוק (גאונות גם מבחינת הממשק).

shoosh2607

Member
מנהל
לא, אני לא חיה בסרט

אני פשוט עובדת בתחום.
וסבבה - אני קניתי אנדרואיד לאבא שלי - אדם מבוגר וסמארטפון ראשון והוא מסתדר איתו מצוין.
מה אני אגיד לך? נראה לי אדיוטי להוציא כ"כ כסף על טלפון מוגבל.
בטח ובטח לאדם מבוגר שלא ינצל עשירית (קודם כתבתי רבע אבל רבע זה הרבה).
מי שמבסוט מאפל - שילך על זה

einat162

New member
גם אני עובדת עם מערכות ההפעלה

חלונות XP, 7, ומתעסקת עם אייפונים (פחות עם אנדרואיד) בגלל זה מה שכתבת תמוה מבחינתי.
להגיד על אייפון דור 4 או 3 שהוא מוגבל ?! לעומת פלאפון פשוט? אני ממש לא מסכימה עם ההערכה שלך (מצטערת, אני ממש לא).

אני לא מכירה את אבא שלך- וגם לא את האמא של כותבת ההודעה. אבל- אם לאבא שלך יש רקע, מבין, שומע, יודע קצת בתחום- ויש לו "חוש", ולאמא של כותבת ההודעה- אין (שוב, אני לא מכירה אותה) ההשקעה כנראה תהיה שווה.

shoosh2607

Member
מנהל
לאבא שלי אין בכלל חוש לטלפוניה

דווקא בגלל זה הוא ילמד מאפס מה שתביאי לו להבדיל ממישהו שמכיר כבר מערכת אחת וצריך לעבור לשניה.
והדיון הוא לא שאייפון מוגבל לעומת טלפון פשוט אלא שאייפון במחיר 1500 ש"ח מוגבל (מאד!) לעומת אנדרואיד באותו מחיר או אפילו פחות.
אני יכולה להתווכח איתך האם אייפון 5 מוגבל יותר או פחות מנקסוס 4 או גלקסי 4 אבל אייפון 4 (לא דור 4 - זה עדיין לא הגיע לארץ
לצערינו) בוודאות יותר מוגבל מאנדרואיד באותה עלות.

למעלה