שלום, שאלת פלאפון

memee2

New member
שלום, שאלת פלאפון

לאמי (50+) התקלקל הפלאפון הישן שהיה נוקיה ממש ממש ישן.
אני רוצה לקנות לה חדש ואני לא יודעת איזה. באתר של זאפ יש המווון! מבחר. אני גם לא מבינה בפלאפונים בכלל.
היא לא צריכה משהו חכם מדיי כי היא לא תסתדר. היא ממש לא טכנולוגית. מצד שני חשבתי לקנות פלאפון שישדר אינטרנט למחשב הנייד שהיא נושאת איתה לעבודה. כרגע היא גולשת בעזרת נט סטיק וזה דיי יקר מעל 100 שקלים.
האם לגלוש באמצעות פלאפון שמשדר למחשב יצא יותר זול? ומבחינת קרינה? ומה הדרישות חייבים WI FI בפלאפון?

einat162

New member
פלאפונים פשוטים (שיחות וSMS) אפשר לקנות

ברשתות מחשבים (למשל KSP או IVORY) במחיר של 100-200 ש"ח, גם רשתות ה"עשה זאת בעצמך" אמורות להחזיק (למרות שלא בדקתי).

נראה לי שעם כל מלחמות המחירים - שווה לקנות סמארטפון ולשדר איתו למחשב (רק לשים לב לעניין חריגה מחבילה- הבנתי שהיום יש חבילות ללא הגבלה "בשימוש הוגן", וגם אם חורגים- הסכומים לא כ"כ גבוהים).
מי שמשתמש פה יוכל להרחיב בכיוון...
אגב, עד כמה שאפל מושמצת אני מודה שהתפעול השוטף של המכשירים שלהם (הטלפון הנייד ונגד מולטימדיה מסך מגע) מאוד נוחים לשימוש גם אצל מבוגרים שעלולים להסתבך עם אלקטרוניקה. שווה לבדוק דור אחד (או שניים) אחורה (כלומר יד שנייה / מוחדש / עודפים). אייפון דור 4 (הנוכחי בשוק הוא 5) עם 8 ג'יגה בייט אמור לעלות כ 1,500 ש"ח.

shoosh2607

Member
מנהל
בהמשך לתשובה של עינת

1. אם את רוצה אינטרנט שישמש כהוט ספוט את צריכה מכשיר קצת יותר מתקדם
2. מכשיר יד שניה יכול לבוא בחשבון?
3. אני ממליצה לך להתייעץ בפורום סלולרי

einat162

New member
ספציפית על סעיף 1 -

גם בגלל שמדובר בממשק נוח וגם מכשיר מתקדם (מבחינת חומרה) - אייפון 4 (או 3 אפילו)

shoosh2607

Member
מנהל
לא רוצה להיכנס לוויכוח העתיק הזה

אני לא אוהבת את האייפון.
בכל מקרה, 3 ישן מדי ולא יתעדכן.
אני הולכת הולכת (אם כבר אייפון) על מינימום 4

einat162

New member
ולמה חשוב שהוא יתעדכן ?

באמת אני שואלת, הרי מדובר על מישהי תשתמש באפליקציות ומשחקים שדורשים גרסה מינימלית מסויימת (שגם בחלק מהם אייפון 3 ואייפוד טאץ' דור 3 יכולים להתעדכן למינמלי או יותר).

אם את לא אוהבת את האייפון- זכותך.
"האנטי" שלי הוא התמחור הגבוה על מכשירים (שבירים) - ולכן אני תמיד מעדיפה לא לקנות את הדגם הכי חדיש בשוק, אלא להסתפק בדורות / דגמים קודמים.
(יש לי טלפון "טיפש" ונגן אייפוד טאץ' דור 2 שקניתי משומש לפני כ-4 שנים, קצת מבאס שלפעמים אני רוצה לנסות איזו אפליקציה / משחק והדרישה המינימלית של העדכון זה רק מדור 3 ומעלה- אבל בתור נגן וגלישה באינטרנט אלחוטי מידי פעם הוא סבבה).

einat162

New member
shoosh2607 - התייחסתי להודעה המקורית בשרשור

ולצרכים של ה-"לקוחה".

shoosh2607

Member
מנהל
תראי, מנסיון שלי (בלבד)

וגם עם אנשים מבוגרים - "עם האוכל בא התיאבון".
אז כבר עדיף 4 או אפילו 4S יד שניה. שכן יקבל עדכון מערכת הפעלה.
האנטי שלך והאנטי שלי הם שונים -
לי יש אנטי אייפון ללא קשר למחיר.
כלומר, את תעדיפי מכשיר זול ללא קשר למערכת ההפעלה (אם הבנתי נכון).
אני אעדיף אנדרואיד. תמיד.
בכל אופן - הגישה שלנו שונה - ה"שריטה שלי" היא גאדג'טים - הכי חדש, הכי מעודכן. לכן אני עם הנקסוס 4 (שהוא באופן יחסי מכשיר לא יקר בכלל).
לאבא שלי קניתי אנדרואיד - לא הכי חדש אבל כן כזה שמקבל עידכונים.

einat162

New member
לא בהכרח ... אני חובבת גאדג'טים

אבל אני מעדיפה לקרוא עליהם, לשחק איתם ביד, ולהתלהב אצל אנשים אחרים. אצלי אני מעדיפה להחזיק דברים זולים יותר - בגלל הסיכון שיקרה להם משהו (כאב לב). ובתור בנאדם אני לא מרגישה כזה חוסר (זה נחמד, מאוד אפילו, אבל לא שימושי לי).
לגבי מערכת הפעלה- בשימוש השוטף אני אוהבת את זאת של אפל (אבל לאייטיונס ול OS יש את ה"דפקות" שלהן). עם מבוססי אנדרואיד לא יצא לי לשחק הרבה, אז אני לא יכולה להגיד שאני מעדיפה אנדרואיד ע"פ אפל.

"עם האוכל בא התיאבון" - אולי, ואולי לא.... ? ...

shoosh2607

Member
מנהל
ברור שאולי ואולי לא...

אבל אם כן - אז חבל שיהיה מכשיר מבאס

אם את לא מרגישה חוסר אז באמת שאין צורך.
אצלי, מתוקף העבודה והחיים בכלל יהיה חוסר ענק.
יש לי את שתי המערכות (טלפון אנדרואיד ואייפד) ואני, באופן אישי, מעדיפה את אנדרואיד בהרבה.

einat162

New member
באלפיים ש"ח פחות- כדאי להתחיל ממכשיר

פשוט יותר (שלאו דווקא יגביל מבחינת משחקים ואפליקציות שיעניינו אותה), ולאו דווקא להוציא על משהו שלא תשתמש.

shoosh2607

Member
מנהל
אלפיים ש״ח פחות ממה?

המכשיר שלי שנחשב לאנדרואיד בין הטובים ומגיע עם גרסה נקייה מגוגל ועדכונים מיידים עולה 1700 ש״ח

einat162

New member
אני דיברתי על גרסאות האייפון

דור 4 עם 8 ג'יגה באיזור ה 1500 ש"ח

shoosh2607

Member
מנהל
אה, או קי

לטעמי חבל להוציא 1500 ש״ח על טלפון כ״כ ישן במיוחד שהיא לא תנצל רבע מהיכולות שלו

shoosh2607

Member
מנהל
בדיוק

ולכן נראה לי חבל להוציא סכום כזה כאשר אפשר לקנות מכשיר בחצי מהעלות - יותר חדש ויותר מעודכן

למעלה