שלום, רציתי לשאול:

voguemaster

New member
מעניין

אני כותב באותה המהירות בעזרת ה-API של חלונות. ומי אמר שמגבילים אותך לעבוד עם GCC תחת לינוקס ? למה אין סביבות פיתוח ללינוקס ? מה עם CODEFORGE ? מה עם KDEVELOP (חינמית ממש מתוקה) ?? עשה טובה.. יש יתרונות לכל סביבת פיתוח, וההבדלים לא כאלו גדולים. אם תוך שבוע אני יכול לכתוב קוד שמנהל MAIL QUEUE (בדיוק כמו של השרת EXCHANGE של MS), שעובד ברשת (כלומר בין APPLET שהוא ה-CLIENT לבין שרת שרץ בלינוקס וכתוב ב-C), תוך שבוע אחד, כולל DEBUGGING, תאמין לי שאין שום דבר רע בכלים התכנותיים האלו
(וד"א, אני עדיין לא עברתי לסביבת פיתוח בלינוקס, על ה-6.2 שלי יש לי רק XEMACS.. חחח) אלי

gilad_no

New member
API

גם אני מתכנת עם API ואני יכול לכתוב יישום גם עם הפנקס רשימות, אבל אני מדבר על מהירות הפיתוח. אני מעדיף להשתמש בVisual Studio בגלל כל הפיצ´רים הקטנים כגון: הוספת פונקציה (מגדיר אותה גם בכותרת וגם יוצר מבנה), הוספת דיאלוג חדש עם מחלקה והכל בדיוק כ5 שניות ועוד מספר עזרים נחמדים. ניסיתי להשתמש בKDEVELOP והיא לא כ"כ נוחה לטעמי. שוב, העדפה אישית

אלדד26

New member
פנקס רשימות?!

תגיד, כמה זמן השקעת בלימוד ה - KDevelop? ישבתי על יוניקס 6 שנים. אתה יודע עם איזה editor עבדתי? אתה לא תאמין. vi. כן, כן. למה? כי ברגע שאתה יודע הכל על ה - editor המופלא הזה, אתה יכול לעשות איתו קסמים מטורפים. כמובן שהיום אני בקושי זוכר איך מכניסים תוים בסוף השורה (A!) אבל עדיין. זה הכל עניין של הרגל. ואני לא מוסיף שום פונקציה עם wizard!

gilad_no

New member
נו, אז ../images/Emo35.gif

אז נשלח אותך גם עם קיסם ודבק להילחם בטאליבן. הרי אתה גבר!!! בטח גם תכנת בינארית עם 0 ו-1. מה הקשר עכשיו לVI?? ברור שאפשר לעשות דברים בדרך הקשה. אתה גם יכול ללכת ברגל מהבית שלך לעבודה כל פעם במקום לנסוע באוטו, אבל השאלה זה אם יש כלים שמקלים עליך את העבודה בשביל שתתרכז בעבודה נטו. ואם הwizard מכניס לי אוטומטית הגדרות של פונקציה, למה שאני אעשה את זה לבד? בשביל להשוויץ שאני יכול???

אלדד26

New member
לא, כי זה יותר פשוט.

מבחינתי זה הרבה יותר פשוט ומהיר לכתוב את הפונקציה ישירות בקוד, מאשר להתחיל לשחק עם העכבר. אני בכלל מתקשר הרבה יותר טוב עם המקלדת. בגלל זה vi עזר לי יותר מסביבות פיתוח שונות ומשונות. הנקודה שלי היא פשוטה, לפני שאתה מתלהם לי כאן - זה הכל עניין של הרגל. זה שלך נוח עם VS זה בגלל שאתה רגיל ל - VS ולא לפיתוח על כלים של חברות אחרות. זה ש - MS יותר נוחה לך זה בגלל שהתרגלת לממשק האחיד של MS וכל ממשק אחר נראה לך מוזר או לא ידידותי.

gilad_no

New member
אני לא מתלהם

והכל כאן נעשה ברוח טובה. ואם העברתי מסר שגוי, אני מתנצל

אלדד26

New member
קודם כל,

אין הבדל משמעותי בין פיתוח ללינוקס לבין פיתוח ל - Windows. ההבדל היחיד הוא בחוסר הידע שלך אישית (ושל רוב האנשים) בלינוקס. תוכניתן מומחה לינוקס יכתוב את אותה אפליקציה שאתה תכתוב באותה מהירות. ל-MFC אני בכלל לא רוצה להתייחס. חבילת תוכנה איטית, מלאה באגים וזליגות זיכרון. אתה מוזמן להשתמש בה אם אתה רוצה, אבל אני מעדיף את ה - API הישיר.

voguemaster

New member
אהמ אהמ

מיקרוסופט לא ניצחה את נטסקייפ כי IE יותר טוב, היא ניצחה אותה בזירה העסקית פרופר. עכשיו, אם אתה מאמין ש-IE טוב יותר, שיבושם לך. אני מציע לך לבדוק דפדפן שהוא למעשה הסטנדרט שעומד מאחוריי נטסקייפ, ונקרא MOZILLA. תמיכה בעברית אמרת ?? אני עובד עם לינוקס (RH7.1, KDE2), ויש לי תמיכה מלאה בעברית, VISUAL, LOGICAL ומה שלא תרצה (כן, כתיבה, מקלדת, הכל...). תמיכה בג´אווה ? אין בעיה. לקח לי בדיוק דקה וחצי להתקין את ה-PLUGIN של SUN שיעבוד איתו. יש ד"א גם גרסא לחלונות (כמובן...)

gilad_no

New member
עברית

אני חושב שאני יכול להגדיר את עצמי כמשתמש עם ידע. ובתור אחד שכזה, הסתבכתי מספר שעות בהתקנת עברית על RH. בIE לא הייתי צריך לעשות דבר מלבד לסמן V ליד הגדרת שפה. וIE ניצחה בארץ בגלל העברית, לא רק השיווק. גם אני בזמנו עבדתי עם נטסקייפ בגלל שהוא היה יותר טוב, אבל אחרי כמה זמן, יצא IE חדש (לא זוכר איזו גירסה זו הייתה אז) שהיה יותר מהיר לטעמי מהנטסקייפ וגם תמך בעברית ללא שום קושי. בגלל זה עברתי אליו. דרך אגב, אל תצלבו אותי יותר מידי, אני גם משתמש באופרה אצלי

אלדד26

New member
לא בריא להתחיל בשפה שדוגלת ב - OOP

צריך להתחיל משפה פרוצדורלית פשוטה - והאלטרנטיבה הריאלית היחידה כיום היא C. להתחיל מ - JAVA ולנסות ללמוד אותה בלי התייחסות ל - OOP זה סתם כאב ראש. המלצה שלי: ללמוד C בסיסית, לעבור ל - CPP ובמקביל ל - JAVA. היתרון הגדול ב- JAVA הוא באמת ה - API שמאפשר לעשות המון דברים בלי להתאמץ, וגם מדובר בשפה שמיישמת OOP בצורה נהדרת. אבל חייבים להתחיל משפה פרוצדורלית פשוטה לדעתי.

philips

New member
תגובות...

תגובות/נקודות למחשבה: -------------------- 0.אין שום בעייה (מניסיון) ללמד שפת הדוגלת ב OOP גם לאנשים שלא מכירים תכנות והדבר אינו יותר מסובך מאשר שפה פרוצדורלית... מכיון שה OOP היא רק "דרך חיים" ... ניתן בשקט ללמוד (וכך גם מבוצע) את הבסיס של JAVA וה OOP "יחליק" לתוכו בקלות רבה מאוד... 1. מדוע דווקא יש להתחיל ללמוד תכנות בדרך הקשה? האם לא ניתן ללמוד שפה שידועה בגרף הלמידה הקצר והקל יחסית שלה (VB,JAVA,PASCAL ועוד) ואח"כ לעבור לשפה מורכבת יותר בהתאם לצרכים (C או CPP)... האם לא קל יותר לשבור את השיניים על C כשכבר מכירים את הבסיס של שפת תכנות ויודעים לכתוב קוד. CPP קשה יותר ללימוד מ JAVA , אך האם לימוד קודם של JAVA לא יקל רבות על לימוד CPP?? התשובה היא שיקל מאוד!! 2. לגבי מה ידיעת C תיתן לך... זו שאלה מצויינת. כעיקרון וברמה כללית - הבנה טובה יותר של כיצד בנויות השפות וכיצד מתבצעים הדברים , יכולת לפעול על הזכרון ועוד... לימוד C יסייע בלימוד CPP ויאפשר לך לכתוב קוד שיעודו לשכבות הבסיסיות ביותר כגון למשל חלקים ממערכות הפעלה , מסדי נתונים וכו´. זוהי שפה שכיום עדיין חשובה מאוד וכבודה במקומה מונח. שימו לב למספור מ 0.....

רפי2002

New member
נלך בשיטה שלך:)

0. אני יוכל לבנות תוכנות עם ידיעת C.... 1. אז עם מה עדיף לי להתחיל ללמוד? 2. אפשר ללמוד שפה בצורה טובה מספר, או אין סיכוי? תודה רבה

philips

New member
הממ..

הכל ניתן ללימוד מספר..השאלה היא איזה ספר ומה ללמוד ומי לומד מה עדיף.... קרא אחורה את הדיונים כאן ובפורום או ציין מה ברצונך לדעת לעשות - מה התוכניות ומה הרקע הנוכחי.

רפי2002

New member
השאלה איזה ספר"?

יש משהו שאתה ממליץ? חיפדתי אחורה דיוניםן ולא מצאתי.... אני לא כ´´כ יודע מה התכנית - כרגע אין תכונית, כי אני לא יודע מה תיתן לי כל שפה.... והרקע? :) חוץ משפת לינגו, אין רקע...

philips

New member
הממ..

הרשיתי לעצמי לדפדף קצת בהודעותיך בפורומים... נראה לי שהינך מעוניין במשהו קליל ונחמד ולא במשהו כבד ושאין לך רקע.. לפיכך הייתי הולך באחד מ-3 כיוונים: 1. Java 2. JavaScript 3. VB כולן יאפשרו לך לכתוב דברים קטנים ונחמדים כדברייך. לגבי ספרים - עברית או אנגלית?

רפי2002

New member
כמובן שעדיף עברית

ואם תוכל לתתל לי דוגמה למה אני יוכל לייצור עם JAVA , זה יהיה מצויין! תודה

voguemaster

New member
ד"א ../images/Emo8.gif

שמתי לב למספור, וד"א, C/CPP הן עדיין השפות היחידות שאני מכיר שמאפשרות לך להגדיר מערך מ-1 ולא מ-0
אלי

למעלה