אוח, גלעד, גלעד.
אני תופס מגייטס. באמת. אדם מוכשר מאין כמוהו. ענק. אבל מה לעשות, ביל גייטס הוא לא חברת אנליסטים שעמלים יומם וליל על ניתוח מגמות, איסוף מידע, ולמדו את הדברים האלו מניסיונם ובאוניברסיטה. ואתה לא רק שאינך חברה כזו, אני מניח שגם אינך ביל גייטס. עדיין. הלאה. "מי ישתמש בדבר כ"כ מוזר?" זו לא אנליזה מקצועית. באותו זמן לא היו אנליסטים מקצועיים. היום יש מקצוע באוניברסיטה (כן, כן) שנקרא עתידנות. ודאי שמעת עליו. האנשים האלו מספרים לך מה יהיה עוד 10 שנים, וזה נשמע כמו מדע בדיוני. אבל בכל זאת, כנראה שהם צודקים. "אני לא סומך כ"כ על מה ש"אנליסטים מומחים" חוזים" אני שמח לשמוע שאתה כל כך תופס מעצמך, שתחושותיך והשערותיך (חסרות כל בסיס קונקרטי) עולות על ערכם של אנליסטים. טוב שרוב העולם לא מסכים איתך, אחרת לגרטנר ושכמותם לא הייתה עבודה. וטוב שהם קיימים, כי אחרת חברות ענק לא היו יודעות מה לעשות. "אפילו סאן בחלומות הכי פרועים שלהם לא דמיינו שג´אווה (שתוכננה במקור בכלל למכשירים ביתיים כמו מכונות כביסה חכמות) תצליח כ"כ בעולם ותהפוך לשחקן מרכזי בשוק האינטרנט" מה אתה אומר. מהר מאוד (חצי שנה אחרי שהפרויקט התחיל) הם כיוונו לפריצה כללית לתודעת עולם התוכנה. אתה מוזמן לחזור על שיעורי ההיסטוריה באתר של סאן. "רוב הארגונים עובדים עם חלונות" מאסה קריטית (כמדומני למעלה מ - 70 אחוזים) מהשרתים בעולם רצים על UNIX. יש לזה גם סיבות מצוינות. MS ידידותית למשתמש, אבל לא מאוד מוקפדת ולא מאוד רצינית. זה שה - XP אצלי בבית לא נפל מעולם, זה לא אומר שהוא מאוד יציב, ובטח שלא אומר שהוא מאוד בטוח מבחינת security. "ורוב כלי הפיתוח הרציניים שראיתי מתיימרים לחקות את הסטודיו של מייקרוסופט" על זה יש לי שני דברים לומר לך. קודם כל, כנראה שלא ראית מספיק כלי פיתוח, כי מספיק שתסתכל על JBuilder ותראה שהוא לא מנסה לחקות שום כלי של מיקרוסופט. שנית, למיקרוסופט עצמם יש היסטוריה של גניבת זכויות אינטלקטואליות מפה ועד הירח. הם כמעט ולא ממציאים שום דבר. מספיק להסתכל על #C ולראות שזה בדיוק JAVA עם התוספות המגוחכות שהם הוסיפו ב - ++Visual J - אותן תוספות שסאן דחו - ונימקו מצוין למה דחו אותן. באשר ל NET., לטעמי מדובר בעוד גימיק פרסומי ולא במשהו שנותן יתרון טכנולוגי רציני כלשהו. "מנסיון שלי (והוא דיי מועט עם ג´אווה, אני מודה) התוצאות של פיתוח יישום מלא בג´אווה לא השביעו רצון" אז אני, בניגוד אליך, עבדתי חצי שנה בסטארט אפ שעבד עם JAVA. עשינו הכל עם השפה הזו, מהקליינט ועד לשרת שדיבר עם מדפסות Proprietary. התוצאות של הפיתוח היו מעבר למשביעות רצון; הן היו מדהימות. זמן הפיתוח של כל הפרויקט בפורמט הראשון שלו היה 4 חודשים. ב - ++C זה היה לוקח שנה וחצי ויותר. אסתפק בדוגמה קטנה - רציתי לפתוח ZIP, להפעיל על התמונות שבתוכו פונקציה מסוימת שהופעלה על ידי DLL של PHOTO SHOP, ולהחזיר אותן ל - ZIP. עם JAVA זה לקח לי שעתיים. עם C זה היה לוקח יותר. הרבה יותר. עד שזה היה עובד כמו שצריך הייתי יורק דם. אין מה לעשות, ככה זה.