שלום, רציתי לשאול:

gilad_no

New member
אלדד, שאלה:

איזו מערכת הפעלה מותקנת לך בבית? אני לא זוכר אם כתבת, אני אני מוכן להמר ב99.99% שיש לך חלונות. ולמה זה אם המוצר שלהם כ"כ גרוע? ואל תגיד לי: "אבל יש לי גם לינוקס". גם לי יש לינוקס מותקנת, הרי אם ראית צורך להתקין חלונות, זה לא סתם. ואם את כל העבודה שלך אתה עושה בלינוקס, ולא מתקרב בכלל לחלונות, אני מוריד בפניך את הכובע ולוקח את כל דבריי בחזרה.

אלדד26

New member
ברור שיש לי windows

כי מה לעשות שרוב היישומים שאני צורך בבית הם מבוססי windows? וכן, ברור שיש לי לינוקס מותקן.

gilad_no

New member
כמעט לכל יישום חלונות יש מקביל

בלינוקס, אבל ההבדל הינו בנוחות השימוש. אני מדבר אפילו על התקנה פשוטה של יישום! ותאמין לי, לא היה שמח ממני אם כולם היו עוברים ללינוקס :)

אלדד26

New member
מה?!

0. לינוקס נוחה מאוד - למי שיודע להשתמש בה, 1. בבקשה, תמצא לי מקבילים למשחקים.

voguemaster

New member
אני אתן את עצמי בתור דוגמא

אם תסלח להתערבות שלי. במחשב שלי יש לי שתי מע´ הפעלה, win98 ו-Redhat7.1. כרגע עוד לא עברתי לעבודה מלאה בלינוקס, אבל אני משתמש בחלונות בעיקר למשחקים (פעם ב..) ועבור ה-JBUILDER (שיש לי בעיה להתקין אותו תחת לינוקס... מישהו עשה טעות פטאלית.. אוף אני צריך לייצר את הדיסק מחדש..). יש לי עוד שלושה מחשבים שמבחוברים ל-HUB. מחשב פיתוח (Redhat6.2), מחשב שמתפקד כשרת EXCHANGE (למטרות בדיקה, NT 5 SERVER), מחשב שמתפקד כשרת DNS (פנטיום 133 מסכן, עם לינוקס
). אני עובד עם לינוקס, ואני משחק עם חלונות. שורה תחתונה
אוקיי, לא לגמרי, אני עובד עם JBUILDER על חלונות כרגע, אבל עד שאני אפתור את בעית ההתקנה. אלי

gilad_no

New member
עוד משהו...

"עולם התוכנה מורכב בעיקר מיישומים תעשייתיים שרצים על שרתים כבדים" החברה שלי מסתמכת על העניין של לקוח ללא שרת. ואני חייב לציין ששרדנו את המשבר דיי בהצלחה בניגוד לחברות אחרות שפיתחו לשרתים. תתפלא, גם תוכנות לקוח יכולות להיות מוצלחות. ואצלנו בחברה, מכיוון שהשיקול העיקרי שלנו הינו לכוון למחשבי לקוח, ומהירות הינה גורם קריטי, ג´אווה וכלים דומים פשוט לא נתנו לנו את מה שהיינו צריכים.

אלדד26

New member
תגיד,

אתה שם לב שאתה מרכז את כל השקפת עולמך על מה שקורה סביבך? אתה עצמך עדיף על אנליסטים, החברה שבה אתה עובד (שזה, מן הסתם, סטארט אפ) קובעת את הטרנד בשוק, הלו!!!! תתעורר. יש עוד כמה אנשים שמתכנתים בעולם חוץ ממך ומהחברה שלך. נכון, יש אפליקציות קליינט שדורשות מהירות. ברור. אז? What´s your point?

gilad_no

New member
הנקודה שלי

שלכל דבר יש משהו אחר שמתאים. החברה שלי כבר לא סטרטאפ, עברנו את השלב של כסף ממשקיעים - אנחנו עומדים על הכנסות (ורווחיות) אם הייתי צריך לפתח מוצר שרת לקוח מהיום למחר אולי הייתי שוקל לפתח בג´אווה, אבל נכון להיות, היא לא מציעה את כל הפתרונות! הנקודה שלי היא שממליצים למתחילים להתחיל עם ג´אווה שלדעתי זה דבר לא נכון לעשות. אני חושב שעדיף להתחיל עם שפה כמו C או פסקל וללמוד תכנות ואז לעבוד הלאה בהתאם לצרכים (ג´אווה, Visual C או אסמבלי
)

gilad_no

New member
עוד משהו

מתי אמרתי שהחברה שלי קובעת את הטרנד??? מתי נתתי לחברה המלצה לא ללכת לאנליסטים??? (שכמו שמישהו כאן אמר, טענו כי הכלכלה החדשה, כלכלת האינטרנט, תפרח) בתור אחד שמקבל החלטות אצלנו בחברה, אני צריך להיות מודע למה שקורה מסביב. אם הייתי הולך לפי השוק ולפי מה ש"מומחים" חזו, לא בטוח שהיינו מגיעים לאן שהגענו עד היום. מצידי, אצלך תקשיב למי שבא לך ותיקח את דבריו כדברי אלוהים. אני לא אגיד לך איך לנהל את הפרוייקטים שלך. ומכל הלב, שיהיה לך רק בהצלחה עם הכל.

voguemaster

New member
צוות פיתוח של כמה ?

וד"א, תן עוד קצת פרטים. יש ספריות שבעזרתן מטפלים בקבצי ZIP ? לא יצא לי לעבוד עם דברים כאלה עדיין. אלי

אלדד26

New member
ככה

צוות הפיתוח מנה 12 איש לכל הפרוייקט (שני שרתים מסיביים למדי וקליינט). ZIP נתמך (כמו JAR) ב - API של 1.3 (ולדעתי גם קודם). אני לא זוכר את ה-package...

philips

New member
הערה מאוד לא מבוססת...

שלא מכבדת יותר מדי את האומר אותה מבלי לפחות להציע תימוכין בהחלטתו. מעשית JAVA לא תמות בשנים הקרובות , הסבירות ההרבה יותר גבוהה היא שדבר דומה יקרה ל C# וזה מכמה סיבות: 1. C# דומה מאוד ל JAVA , ואין לה שום יתרון טכנולוגי ממשי על פני JAVA. כמות המתכנתים ששוכנעו לעבור אליה מ JAVA נמוכה מאוד לעומת כמות המתכנתים ששוכנעו לעבור מ VB ל JAVA לדוגמה . גם מיקרוסופט מודעת לבעייה וראה , באופן מפליא צצו להן בעבר J++ ובהווה J#... ועל כך נאמר If you can´t beat them..Join/Copy them 2. C# תלוייה ב .NET באופן חזק ואילו .NET נתמכת ע"י מיקרוסופט ומחייבת פיתרון מיקרוסופטי בשונה מ JAVA שהיא שפה+אוסף סטנדרטים למימוש עפ"י ראות עיניים של יצרן תוכנה ---- הברית SUN,ORACLE,IBM,BEA ורבות אחרות לא בדיוק מתכננת להיעלם בקרוב... 3. מיקרוסופט נתקלית בבעיות רבות בבניית והתאמת ה .NET וספק אם תהליך זה יושלם בשנה-שנתיים הקרובות ... לעומת JAVA שהיא כבר ממזמן INDUSTRY STANDARD .. ויש עוד הרבה סיבות מגובות בעובדות , מדוע הערתך שגויהי. למרות שכמובן כמו בכל תעשייה יקומו אנליסטים רואי שחורות שיגידו שסופה של מיקרוסופט לנצח את JAVA - דבר שהוכיח את עצמו כשגוי לא פעם בעבר. רק דבר קטן ... אין קשר בין הויכוח C# או JAVA לויכוח העוסק באיזה שפה ללמוד.... שתיהן שפות דומות וניתן בהחלט ללמוד אחת מהן כשפה ראשונית...

philips

New member
המממ המשך...

בהתייחס לדבריך... 1. המתכנתים בעולם הבציעו ומצביעים ברגליים לכיוון JAVA וזו עובדה שאולי מצערת אותך .. 2. הגישה של לשנוא את מיקרוסופט אינה מקובלת בעולם התכנות , אלא הגישה של העצמאות , וחוסר התלות בחברה אחת.... 3. כלי הפיתוח של C# - VISUAL STUDIO NET הוא אכן מצויין ועל כך אין עוררין , אך אם תסתכל טוב תראה שהוא דומה בכמעט 100% לכלי הפיתוח האחרים של JAVA... כמו JBUILDER , VISUAL CAFE וכו´ 4. לגבי CROSS PLATFORM... אני אכן מסכים ש .NET תהיה CROSS PLATFORM אבל יקח לה עוד זמן רב להגיע לרמת התאימות כיום ב JAVA..

gilad_no

New member
זה מה שאמרתי

אני מודע לכך שהיום אנשים יעדיפו לפתח בג´אווה מאשר ב.NET וזאת עקב העובדה שהטכנולוגיה עדיין חדשה. גם כשג´אווה נכנסה, השימוש העיקרי שלה היה כאפלטים בדפי אינטרנט ולקח קצת זמן עד שהופיעו יישומים שלמים. מייקרוסופט הצליחה ליישם את החזון של סאן. היה להם נסיון ג´אווה וגם עם DNA (שנחל כישלון) ונתן להם ממה ללמוד. קל נורא להאשים את מייקרוסופט. גם לי מפריע שהם מונופול והכח שלהם, אבל העובדות מדברות בעד עצמן: המוצרים שלהם מאוד נוחים לשימוש! בסקר של אתרים, בדקו את מערכות ההפעלה של הלקוחות: Browser Platforms Hosts % -------------------------------------------- 1. Windows 4488 57.7 2. Windows 2K (NT5) 2106 27.1 3. Macintosh 305 3.9 4. Windows NT 268 3.4 5. X11 243 3.1 6. other 364 4.7 מייקרוסופט מובילה בגדול. ולא נשכח שרובכם משתמשים במוצרים של מייקרוסופט. כמו עם נטסקייפ, גם הוא היה מוצר נפוץ, אבל מה: מייקרוסופט יצאו עם האקספלורר שהיה הרבה יותר טוב (ולא נשכח את התמיכה בעברית שחשובה לרובנו) אין מה להשוות את כלי הפיתוח של מייקרוסופט לכלים של המתחרות - אפילו חברות בסדר גודל של סאן. אני לא טוען שהם המציאו משהו חדש, היתרון של מייקרוסופט זה לקחת מוצר קיים, ולהפוך אותו למעולה. בגלל זה חלונות ניצחה את המק, בגלל זה האקספלורר ניצח את נטסקייפ ובגלל זה .NET ינצח את ג´אווה בסופו של דבר. אני אחזור על מה שכבר אמרתי: כל הדעות שלי, הן דעותיי הפרטיות. זכותכם לחלוק עליי ולחשוב אחרת. רובכם מעדיפים לשמור אמונים למשהו מוכר, ואני מכבד זאת. אך אי אפשר להתעלם מהמציאות שהולך להיות קרב ענקים על פלח השוק הנ"ל. ואני מעריך שכמו תמיד, כשמייקרוסופט רוצה משהו, היא משיגה אותו נ.ב. מצורף קישור למאמר חביב על .NET וגם קצת על ג´אווה וההבדלים בין השניים

philips

New member
הממ...אוקי נדון...

1. סחטיין על הסקר , רק שהוא מדבר ברובו על מערכות DESKTOP בהן מיקרוסופט מחזיקה את השוק חזק (ודי בצדק). בעולם השרתים,רשתות,אינטרנט,ENTERPRISE - לשרתי מיקרוסופט יש פלח שוק קטן מאוד בהשוואה ל UNIX או LINUX או אחיהם... איני מאשים את מיקרוסופט ... זו חברה מצויינת!!! ואני חושב שהתחרות של מיקרוסופט מול JAVA רק תתרום למתכנתים ולכן אני מעדיף ששתי הסביבות האלו ימשיכו לחיות כמה שיותר.. לגבי דברים אחרים שאמרת: דוגמת האקספלורר--- דווקא כאן טעית כי טכנולוגית NETSCAPE הייתה ועודנה מתקדמת לא פחות ממיקרוסופט ולעיתים אף יותר. ההפסד כאן נבע אך ורק מסיבות של משחקים עסקיים והפרת הגבלים עסקיים וזה אגב אחד הנושאים העיקריים שנידונו במשפט... כלי הפיתוח של מיקרוסופט מעולים , אך אם אתה אומר שכלי הפיתוח של המתחרים אינם טובים יותר-- טעות גדולה בידך , ואינך מכיר כנראה את הכלים הקיימים כיום. חלונות ניצחה את המק מהרבה סיבות ובתקופה אחרת.. איני שומר אמונים לשום דבר, אני מתכנת גם בזה וגם בזה. קרב ענקים הולך להיות , אך עליך להבין שעולם המחשבים אינו שייך למיקרוסופט יותר כפי שאולי היה בעבר... JAVA מגובה ע"י ברית של חברות התוכנה החזקות ביותר בתעשייה שהחליטו ללכת ביחד על מנת שתהייה אפשרות לבחור... ועולם התכנות כיום כבר אינו עולם טוטליטרי... ומיקרוסופט כבר לא משיגה מה שהיא רוצה...להיפך - היא קיבלה ועדיין מקבלת מספר מכות חזקות מאוד... לגבי המאמר שהצגת - מאמר נחמד , אך יש לשים לב לאובייקטיביות שלו שכן מדובר באתר שהוא Microsoft Affiliate - MSDN Premium Sponsor ולכן- חביב לקרוא , אך לא הייתי מתייחס להמלצותיו..

albanetc

New member
סטטיסטיקה ממש לא רלוונטית

אילו יכולת להוציא דו"ח מהאקספלורר שלך, על איזו פלטפורמה רצים השרתים שאליהם אתה מתחבר, אז אולי זה היה מעניין. חוץ מזה, אפליקציות אינטרנט זה לא 100% מהפיתוח בעולם. תסתכל בכל מכרז רציני, ואם תגיש הצעה שעובדת אך ורק ב-WIN, פשוט יצחקו עלייך. כי ללקוחות לא אכפת כמה קל היה לך לפתח תוכנה ועד כמה הממשק (אינטרפייס) היה ידידותי, דברים אחרים מעניינים אותם. C#, יפה כמו שיהיה, עוד צריך להוכיח את עצמו בשטח. ושמיקרוסופט תשיג סוף סוף רמת אבטחת מידע סבירה במוצרים שלה, כי נראה שהיא רוצה את זה. ואם כבר בלימוד עסקינן, מה רע בשפות שנולדו כשפות ללימוד, פסקל, לדוגמה?

gilad_no

New member
תגובה...

הסקר מדבר על מחשבי לקוח (השוק הביתי) שפונים לשרת, לא על שרתים. אני מסכים שמייקרוסופט לא שולטת בשוק השרתים (אולי זה ישתנה, אני באמת לא יודע). כמתכנת בכיר בבית תוכנה, אני יכול להגיד לך שללקוחות כן משנה שהממשק יהיה ידידותי וכבר נאלצתי לוותר על הרבה דברים מהותיים לטובת ממשק (לפי דרישת הלקוח ובניגוד להמלצותינו). בקשר לאבטחה, גם יוניקס (שמלאה בפרצות) וגם לינוקס לא נקיות מבאגים. גם אורקל שיצאו בהכרזה בומבסטית כי המערכת החדשה שלהם חסינה מפרצות (והיא לאו דווקא מיועדת למערכת חלונות) נאלצו לגלות כי הצליחו למצוא בה חורי אבטחה (אני לא זוכר את הקישור לכתבה, מצטער שאין לי ביסוס). לכל תוכנה יש באגים, אין מה לעשות. ובקשר לפסקל, אני גדלתי על השפה הזאת ואין לי שום דבר נגדה. אישית אני מעדיף C בגלל החופש שהיא מקנה אך יש המון יתרון בהגבלות של פסקל על מנת ללמד מתכנתים מתחילים ולהקנות להם הרגלים נכונים.

אלדד26

New member
תקרא, תקרא...

הוא התייחס לממשק שבו *אתה* מתכנת. זה לא מעניין את הלקוח שלך. ברור שללקוח מעניין מה הממשק שהוא יקבל, אבל זה לא קשור לשפת התכנות שלך. אם תרצה תוכל לעשות כל ממשק שתחפוץ בו בכל שפה שתחפוץ בה.

gilad_no

New member
ממשק ...

אבל את הלקוח מעניין שאני אתן לו מוצר כמה שיותר מהר. ומישהו יכול לטעון ברצינות שקל יותר לפתח ללינוקס מאשר לחלונות? תראה את MFC. באיזו מהירות אתה יכול לפתח יישום מלא בעזרת MFC מאשר אם תשתמש בGCC ובכל הAPI של חלונות ישירות

למעלה