זה מה שאמרתי
אני מודע לכך שהיום אנשים יעדיפו לפתח בג´אווה מאשר ב.NET וזאת עקב העובדה שהטכנולוגיה עדיין חדשה. גם כשג´אווה נכנסה, השימוש העיקרי שלה היה כאפלטים בדפי אינטרנט ולקח קצת זמן עד שהופיעו יישומים שלמים. מייקרוסופט הצליחה ליישם את החזון של סאן. היה להם נסיון ג´אווה וגם עם DNA (שנחל כישלון) ונתן להם ממה ללמוד. קל נורא להאשים את מייקרוסופט. גם לי מפריע שהם מונופול והכח שלהם, אבל העובדות מדברות בעד עצמן: המוצרים שלהם מאוד נוחים לשימוש! בסקר של אתרים, בדקו את מערכות ההפעלה של הלקוחות: Browser Platforms Hosts % -------------------------------------------- 1. Windows 4488 57.7 2. Windows 2K (NT5) 2106 27.1 3. Macintosh 305 3.9 4. Windows NT 268 3.4 5. X11 243 3.1 6. other 364 4.7 מייקרוסופט מובילה בגדול. ולא נשכח שרובכם משתמשים במוצרים של מייקרוסופט. כמו עם נטסקייפ, גם הוא היה מוצר נפוץ, אבל מה: מייקרוסופט יצאו עם האקספלורר שהיה הרבה יותר טוב (ולא נשכח את התמיכה בעברית שחשובה לרובנו) אין מה להשוות את כלי הפיתוח של מייקרוסופט לכלים של המתחרות - אפילו חברות בסדר גודל של סאן. אני לא טוען שהם המציאו משהו חדש, היתרון של מייקרוסופט זה לקחת מוצר קיים, ולהפוך אותו למעולה. בגלל זה חלונות ניצחה את המק, בגלל זה האקספלורר ניצח את נטסקייפ ובגלל זה .NET ינצח את ג´אווה בסופו של דבר. אני אחזור על מה שכבר אמרתי: כל הדעות שלי, הן דעותיי הפרטיות. זכותכם לחלוק עליי ולחשוב אחרת. רובכם מעדיפים לשמור אמונים למשהו מוכר, ואני מכבד זאת. אך אי אפשר להתעלם מהמציאות שהולך להיות קרב ענקים על פלח השוק הנ"ל. ואני מעריך שכמו תמיד, כשמייקרוסופט רוצה משהו, היא משיגה אותו נ.ב. מצורף קישור למאמר חביב על .NET וגם קצת על ג´אווה וההבדלים בין השניים