בגרויות 10 שנים אחורה?
יש שתי בגרויות בכל שנה, כלומר 20 בגרויות אחורה? כל בגרות היא 6 עמודים? 120 עמודים נטו. הספר לא עולה יותר מ-100 (אני חושב ש-70...) אז זה פחות משקל לדף. הבגרות עולה לך יותר... (אני שילמתי 70 ש"ח בשביל ה-5 יחידות... גררר...) (זה החישוב רק עבור 10 השנים האחרונות... בספר יש הרבה יותר...) בכל בגרות יש 17 שאלות? כלומר, 170 שאלות, ולכל אחת פיתרון? (אצל בני גורן הפתרונות הם רק מספריים...) כלומר, שני שקלים לפתרון? רוצה עוד כמה חישובים? אלו שכתבו את הספרים השקיעו כמה שעות טובות בלארגן את הספר ולכתוב אותו ולפתור את כל השאלות, וכו´ וכו´. כמה זמן אתה חושב שעבדו על זה? שבועיים? אם כל יום עובדים 3 שעות, אז עבדו 30 שעות. אם תוריד ממחיר הספר את מחיר העלות (5 שקלים גג...) תקבל שאתה רוצה בחינם משהו שמישהו עבד עליו בשכר של 2.2 שקלים לשעה... כמובן שהחישובים הללו מאוד מטעים (אף סופר לא בונה על זה שהוא ימכור ספר אחד, ולא לכל התרגילים יש פתרון, וכו´ וכו´ וכו´) אבל בכל זאת... זה באמת "בסך הכל" 70 שקלים, וזו בגרות שאתה מתכונן אליה 12 שנים... (פחות מ-6 שקלים לשנה...) אם אתה באמת רוצה לחסוך, אז אפשר פחות זמן אינטרנט (כמה צריך לחסוך? חודש?) לא תקנה החודש דיסק, או שתלך ברגל במקום ליסוע... אנשים מנסים לחסוך בדברים מוזרים... (דרך אגב, אני לא מצדיק פה אף אחד, אבל זו אכן נקודה למחשבה... יותר צידי אנשים משתמשים בתירוצים כמו "לשלם 70 שקל בשביל דיסק? שיורידו את המחיר ואז אפסיק להוריד שירים!" רק בשביל שירגישו טוב עם עצמם...) אהד.