שלום רב

Oscar16

New member
שלום רב

יש לי שאלה\ בקשה: אולי אתם יכולים לעזור לי למצוא את בחינות הבגרות (אם זה יהיה עם פתרונות - אז בכלל טוב) של מתמטיקה 5 יח"ל של העשור האחרון? תודה מראש חנן

Fingertip

New member
הספר של בני גורן? הספר של אנקורי?

יש אותם ברוב הספריות העיוניות בארץ... אהד.

Oscar16

New member
אמממ....

ומשהו קצת יותר זול? בוא נלך לכיוון של... 0 ש"ח?? (הכוונה היא באינטרנט) אל תתפוס ממני קמצן, אבל הספרים האלה ממש יקרים...

Fingertip

New member
בגרויות 10 שנים אחורה?

יש שתי בגרויות בכל שנה, כלומר 20 בגרויות אחורה? כל בגרות היא 6 עמודים? 120 עמודים נטו. הספר לא עולה יותר מ-100 (אני חושב ש-70...) אז זה פחות משקל לדף. הבגרות עולה לך יותר... (אני שילמתי 70 ש"ח בשביל ה-5 יחידות... גררר...) (זה החישוב רק עבור 10 השנים האחרונות... בספר יש הרבה יותר...) בכל בגרות יש 17 שאלות? כלומר, 170 שאלות, ולכל אחת פיתרון? (אצל בני גורן הפתרונות הם רק מספריים...) כלומר, שני שקלים לפתרון? רוצה עוד כמה חישובים? אלו שכתבו את הספרים השקיעו כמה שעות טובות בלארגן את הספר ולכתוב אותו ולפתור את כל השאלות, וכו´ וכו´. כמה זמן אתה חושב שעבדו על זה? שבועיים? אם כל יום עובדים 3 שעות, אז עבדו 30 שעות. אם תוריד ממחיר הספר את מחיר העלות (5 שקלים גג...) תקבל שאתה רוצה בחינם משהו שמישהו עבד עליו בשכר של 2.2 שקלים לשעה... כמובן שהחישובים הללו מאוד מטעים (אף סופר לא בונה על זה שהוא ימכור ספר אחד, ולא לכל התרגילים יש פתרון, וכו´ וכו´ וכו´) אבל בכל זאת... זה באמת "בסך הכל" 70 שקלים, וזו בגרות שאתה מתכונן אליה 12 שנים... (פחות מ-6 שקלים לשנה...) אם אתה באמת רוצה לחסוך, אז אפשר פחות זמן אינטרנט (כמה צריך לחסוך? חודש?) לא תקנה החודש דיסק, או שתלך ברגל במקום ליסוע... אנשים מנסים לחסוך בדברים מוזרים... (דרך אגב, אני לא מצדיק פה אף אחד, אבל זו אכן נקודה למחשבה... יותר צידי אנשים משתמשים בתירוצים כמו "לשלם 70 שקל בשביל דיסק? שיורידו את המחיר ואז אפסיק להוריד שירים!" רק בשביל שירגישו טוב עם עצמם...) אהד.

Oscar16

New member
האמת היא

שאני צריך שאלה אחת מכל אחת מ17 בחינות מסויימות ב10 שנים האחרונות, ועוד בשביל עבודה מסריחה לחנוכה... אז לא חשוב, אני פשוט אצלם את זה מאיפושהו...

Fingertip

New member
אתה די בטוח תצטרך גם שאלה אחרת

בחופשת פסח, או מה שלא יהיה... הספר הזה הוא השקעה... (לומדים ממנו גם לפני הבגרות והמבחנים די הרבה... המורה שלנו היה אומר לנו תמיד שתהיה שאלה אחת מ-10 המבחנים האחרונים...) אהד. יצחק ויקטור מריל שולט! אהד.

Fingertip

New member
יצחק מריל!

וזו ההודעה האחרונה... (גם ככה הפורום טס, לא צריך להתחיל להציף אותו...) אהד.

Fingertip

New member
נ.ב...

אני לא בני גורן או הנהלת אנקורי
אני באמת לא מנסה לעשות פרסומת לאף אחד, אבל כזה דבר בסיסי? ועוד ב-5 יח"ל? אהד.

Fingertip

New member
אתה עכשיו בשמינית...

פסח דאשתקד היה בסוף י"א. אתה רוצה להגיד לי שאתה אמור לקנות ספר בגרויות לפני י"א? אהד.

1ca1

New member
אהד אני קניתי ספר בגרויות בט :)

תאמין לי זה דבר לא אנושי להגיד לילד בכיתה ט לפתור שאלות משם אני קניתי את הספר של גבי יקואל (הכתום הזה) עם ליאוניד :).

למעלה