אתה היום יכול
כי אתה לא צריך לשדר באוויר כלום. אתה יכול להקים תחנת טלוויזיה ברשת, ואתה לא צריך אישור מאף אחד. רק תקציב. אני דווקא מרוויח לא רע בכלל מיוזמה פרטית. ככה גם נהיים "בעלי ממון", כמובן. זה לא משהו שקורא תוך שנה, זה לוקח שנים ארוכות, ולפעמים אפילו כמה דורות. אבל זה אפשרי - עובדה, יש לך "בעלי ממון". מה, סתם רמת החיים בארצות הברית עולה ועולה ועולה בשנים האחרונות? סתם מספר המיליונרים שם גדול משמעותית ממה שהיה לפני 30 שנה, גם אם מתחשבים באינפלציה? לא, לא סתם. בגלל שמיוזמות פרטיות אפשר להרוויח מאד יפה. דוגמאות של העשורים האחרונים? בבקשה. מיקרוסופט התחילה כחברה של מעט מאד אנשים, והיום תראה מה יצא ממנה. אי בי אם, עוד חברה שהיתה קטנה למדי בשנות השלושים. דל. אינטל. כל חברת מחשבים ענקית היום היתה חברה זערורית בתחילת המאה (אלה שהיו קיימות אז. רובן הוקמו בעשורים האחרונים בלבד). לא רק מחשבים אתה רוצה? אין בעיה, בו נסתכל על עולם הרכב, שבכלל לא היה קיים לפני מאה שנה. טויוטה? מיצובישי? ב.מ.וו.? דיימלר-קרייזלר? ג´נרל מוטורס?? מה הן היו לפני 100 שנה? חלקן לא היו קיימות גם לפני 50 שנה. מה עוד? הו, כל אותם סטארט-אפים שהפכו אנשים פרטיים לגמרי, עם יוזמות שהתחילו משלושה אנשים במרתף, לעשירים מופלגים. גיל שוויד? אתה יודע ממה הוא התחיל? מכלום. רעיון שלו ושל שני חברים כשהם יצאו מהצבא. החבר´ה של אי סי קיו? אותו דבר. ילדים שאהבו לשחק עם מחשבים, והרוויחו כל אחד כמה עשרות מיליוני דולרים. ועוד מאות חברות ברחבי העולם שהכפילו את כספי הבעלים שלהם (שכוללים גם משקיעים, חלקם אנשים פשוטים בלי הבנה בתחום) פי 10 ויותר (אני מכיר מישהו שקיבל החזר השקעה בפקטור 100). יש עוד המון דוגמאות של חברות שהתחילו מכלום והיו שייכות למשפחה אחת או שלושה אנשים, ושלושה עשורים אחרי שוות מאות מיליוני אם לא מיליארדי דולרים. אז את תגיד בבקשה שאין אפשרות להתעשר ביוזמה פרטית. יש. תמיד היתה. ואל תתבלבל לגבי הסטארט-אפים. אלה שלא היתה להם הצדקה כלכלית קרסו ברעש גדול (הבעיה בשנים האחרונות שאנשים שכחו לבדוק את הדבר הפשוט הזה, ורצו להשקיע בכל שטות). אבל אלה שהיתה להם גדלו וצמחו. רק בארץ יש די הרבה חברות (מהראש אני שולף לך יותר מ-10) שהתחילו בעשר שנים האחרונות ועכשיו מרוויחות מאד יפה, והפכו את הבעלים שלהם לאנשים עשירים. וזה רק במחשבים.