שלום רב!

שלום רב!

אממ שמי עמרי נעים מאוד.. כל מה שידוע לי על גלובליזציה..אממ שזה איכשהו קשור למשו שמשותף לכל העולם..? זה יישמע לכם מפגר.. אך ברצוני לשמוע קצת על החסרונות ועל היתרונות...הנושא הזה נורא מסקרן אותי כמו נושאים אחרים

nirdagan

New member
החיסרון המרכזי של הגולבליזציה

הוא חיסול הקומוניזם, הדיקטטורות הצבאיות, ותיאוקרטיות חשוכות. הגלובליזציה מפיצה בעולם את התרבות האמריקאית עם עקרונות החירות, הליברליזם, השיויון בפני החוק, והדמוקרטיה. אין אסון גדול מזה.

מור ד

New member
לגביצ אמריקה...

בתור חובב איירווזיון אני חייב לציין שכל השירם מנסים לחכות כל דבר שיוצא מאמריקה!

Esmena

New member
אמריקה ובריטניה. האנגלו סקסונים.

מישהו מוכן לקשר אותי למידע בתחום הזה? תודה.

nirdagan

New member
עולם נהדר היה לנו

אם עובדיה יוסף היה אומר לנו מה מותר ואסור, ועמיר פרץ היה מלאים את רכוש המדינה ומחלק אותו לעסקניו.

אתה בטוח?

איך העולם נראה לך כרגע? אני מסכימה עם רעיון האנטי גלובליזציה בפרטים קטנים (גם לא בכולם) אבל אחרי הכל אנחנו צריכים את הדמוקרטיה שלנו! וכל אחד צריך לעשות לעצמו את המסגרת שלו והעקרונות שלו כדי לעמוד בקריטריונים מסוימים (של עצמו!).

nirdagan

New member
הגלובליזציה מחזקת את הדמוקרטיה

ולכן עליך לתמוך בה ולא להתנגד לה.

nirdagan

New member
אסביר לך בהרחבה

תנועת האנטי גלובליזציה היא וריאנט של הקומוניזם המערב אירופאי שרואה בארצות הברית ובתרבותה אויב של האנושות. כלומר: אנטי גלובליזציה = שנאת התרבות האמריקאית. נכפיל במינוס אחת בשני האגפים ונקבל: גלובליזציה = אהבת התרבות האמריקאית. מפני שחייתי ארצות הברית ואף למדתי מעבר לכך על ארצות הברית ותרבותה, עלי לציין שהתרבות האמריקאית היא דבר שאני מעדיף שישלוט בעולם. תרבות זו מאמינה בחרויות הפרט, הלכה למעשה. בנוסף לכך, לאמריקאים יש תרבות עסקית מצוינת שכוללת כיבוד הסכמים ויושר עסקי בכלל. ארצות הברית היא מדינה מפותחת מבחינה כלכלית בזכות התרבות העסקית שלה, ולא בזכות ניצול של אף אחד אחר. בארץ למשל חצי מהתוצר הולך על עורכי דין, משטרה, והוצאה לפועל, כי אנשים כל הזמן מנסים לרמות איש את רעהו. זה גורם לנזק כלכלי אדיר. זה קורה מפני שהתרבות הישראלית היא תוצר של התרבות המזרח אירופאית בשילוב עם התרבות הערבית. שתי תרבויות מפגרות, שרואות בשקר וברמייה דרך חיים. דוברי האנטי גלובליזציה (שלדעתם האמריקאים הם יהודים שליחי השטן) טוענים שלאמריקאים אין תרבות אלא שרק החומרנות מניעה אותם. ההיפך הוא הנכון. היושר העסקי שלהם, מחויבותם לכבד הסכמים, ומוסר התשלומים שלהם מוכיחים את ההיפך. עוד דוברי האנטי גלובליזציה מתנגדים לארצות הברית. ומה האלטרנטיבות שהם מציעים? להשאיר את המשטרים המושחתים לנפשם, ללא סיוע כלכלי וללא תוכניות לשיקום כלכלי. זה אמנם יקטין את ההשפעה האמריקאית, אבל ינציח את הדיכוי שנעשה במדינות אלה. לאנשי האנטי גלובליזציה זה לא משנה כי הם צרפתים מתוסכלים מכישלון האימפריאליזם שלהם בצפון אפריקה, ומוציאים את התסכולים שלהם על האמריקאים והיהודים "רודפי הבצע". ההתערבות הכלכלית של מדינות המערב במדינות העולם השלישי מחדירה ערכים תרבותיים אמריקאיים ומערביים במדינות אלה ומגבירה את הדמוקרטיזציה שם ע"י תהליך חברתי הדרגתי.

zooey

New member
כמה דברים

תנועת האנטי גלובליזציה היא בעצם שם כולל להתנגדות אקטיבית של כמות די גדולה של ארגונים, החל מארגונים אנטי תרבות אמריקאית, ארגוני עובדים, תנועות איכות סביבה וכלה בחקלאים. קשה לומר שכל התנועות הללו יוצאות מהקומוניזם. דבר שני - הגלובליזציה היא שילוב של מספר תהיליכים בינלאומיים אשר מגובים ע"י המדינות החזקות בעולם קרי - ארה"ב, אנגליה, צרפת, אטליה, יפן, סין ורוסיה. תהליך זה משפיע רבות על כל מדינות העולם ולכן לומר שאנטי גלובליזציה זו רק מחאה אנטי תרבות אמריקאית זהוא זוהיא אמרה שטחית במקצת. מה עם ארגונים נגד ניצול של עובדים במדינות מתפתחות? האם אתה יודע שאותם ממשלים במדינות אלו מקבלים כסף רב מחברות על מנת להרשות ניצול עובדים זה ולספק כוחות צבאיים על מת להגן על המפעלים הללו? הכסף נשאר אצל בעלי ההון ולא זורם לאוכלוסיה. עקב כך מצב זה רק מנציח את הבערות ולא מאפשר למדינות אלו להתרומם - לראיה - התמוטטותן של המדינות במזרח אסיה בשנים האחרונות עקב חוסר בבסיס כלכלי מפותח. כמו שהגלובליזציה היא שם למכלול תהליכים שהמשותף להם הוא התפשטותם המהירה וחובקת עולם כך האנטי גלובליזציה מהוות מכלול ארגוננים הנאבקים באופנים השונים של הגלובליזציה. הטענה הראשית היא שיש לפתח מדינות בעלות בסיס כלכלי בר קיימא ולא להשען על בסיס רעוע מאוד של ערכי מטבעות וירטואלים. רק בצורה כזו מדינות יצליחו להתאושש ולהתקדם

גולדי2002

New member
../images/Emo4.gifחירות? באמריקה? אולי זה כי הם

העבירו את העבדות למזרח הרחוק. אני לא מעוניין בסוג כזה של חירות. חברה שלמה שמתגאה בליברליזם ובחירות אבל מבצעת עסקים אפלים בחצר האחורית של העולם היא לא יותר מצבועה. ואולי תסביר לי על איזה תיאוקרטיות חשוכות ודיקטטורות צבאיות אתה מדבר? נורא מעניין אותי לדעת.

nirdagan

New member
אני מניח שמדינות כמו

איראן, סוריה, ערב הסעודית, וצפון קוריאה הן דוגמאות למדינות שיש בהן או תיאוקרטיה חשוכה או דיקטטורה צבאית או שניהם.

nirdagan

New member
קשור מאוד

למשל היום באפגניסטאן יש משטר פרו ארצות הברית, מה שישפר את המצב הכלכלי והחברתי והפוליטי שם, בין היתר ע"י תוכניות סיוע של המוסדות הכלכליים הבינלאומיים, וע"י יזמים מארצות הרווחה, וקודם היתה שם תיאוקרטיה חשוכה. זו דוגמא לאיך הגלובליזציה מקדמת את העולם לקראת החירות, העושר, והאושר.

tookmy

New member
ניר, אתה מעמיד את זה כאילו שתי

הברירות היחידות שיש לעולם הן קפיטליזם אימפריאליסטי או איסלאמיזם פונדמנטליסטי ורומז על קיומה של אפשרות שלישית, קומוניזם. אולי יש בעולם עוד אפשרויות? בלי דיכוי? כי קפיטליזם אימפריאליסטי, עד כמה שלא נעיםלך לשמוע זאת, הוא מדכא את כל מי שלא במיין סטרים, כל מי שלא חזק וכל מי שלא רוצה לרדוף אחרי כסף ומעמד מהבוקר עד הערב. ואל תנפנף במגורים בארה"ב, גם אני חייתי שם והסקתי מסקנות שונות משלך.

tookmy

New member
גם באמריקה אין חירות

וכל פגיעה בכסף נקראת אצלם פגיעה בדמוקרטיה. הדוגמה שאני הכי אוהבת להביא אם כי היא קשורה יותר לאיכות הסביבה היא אמנת קיוטו. רוצים גלובליזציה ושיתןף פעולה בינלאומי לטובת אומות העולם? בבקשה: אמנת קיוטו נוסחה כך שהמדינות החותמות עליה מתחייבות להפחית את זיהום האויר בצורה משמעותית. המדינה מספר אחת שגורמת לזיהום האויר הזה, מזיהום של מכוניות , היא ארה"ב. טוב, בדיוק כשארה"ב הייתה אמורה לחתום , ג´ורג´ בוש עלה לשילטון ומשך את ידו מהאמנה. למה? טוב, כולם יודעים שיש לו נפט ושאמנה כזו תפגע בכיס שלו, וגם כולם יודעים שהחברים שלו בעלי בארות הנפט העלו אותו לשילטון, איך הוא יכול לחתום נגדם? אז גלובליזציה, שיכלה להיות מילה שמייצגת שיתוף פעולה לטובת כל העולם, נותרת מילה ריקה ממשמעות כאשר היא פוגעת לאמריקאים עשירים בכיס. נכון, ארצות הברית בעד המילה הזו, דמוקרטיה, אבל האם היא מתעלמת מזכותי לנשום אויר נקי?! אגב, הזכות לחיים היא גם זכות שמעוגנת באמנות בינלאומיות.

למעלה