שלום רב!

gershon17

New member
ולגבי תקיעת ההתפתחות

לצערי המצב הפוך. מדינות כאלה מתפתחות בקצב גבוה פי שניים ממדינות שבהן אין כניסה משמעותית חברות בינלאומיות. כלומר, לא לצערי. אני חושב שזה מעולה שהמערב מצא דרך לקדם את המדינות הנחשלות וגם להרוויח מזה. לצערך. שזה לא מסתדר לך עם התאוריה. אבל אולי יהרגו 300,000,000 אמריקאים והכל יסתדר.

shay or eli

New member
תלוי על איזה התפתחות אתה מדבר

מבחינה טכנולוגית? כן, הגיוני מאוד. מבחינה כלכלית? להעסיק אנשים בשכר זעום ובתנאים נצלניים זה עזרה מאוד מפוקפקת. זה אמנם יותר טוב מכלום, אבל זה רחוק מרחק עצום ממה שאפשר לעזור. מבחינה תרבותית? כן בטח, אנשים שיוצאים לעבוד בגיל 8 הם פשוט שיא ההשכלה, אנשי תרבות. אפשר לומר שבתחום הזה הגלובליזציה לא שינתה לרעה, אבל היא גם לא עזרה - מה שהיא אמורה לעשות. ואם אני מצפה שהאנגלים או הצרפתים יוציאו קצת כסף מהכיס היקר והאהוב שלהם? כן! הם אלה שהביאו את קניה ושאר ארצות אפריקה למצב הנורא שבו הן היום, תודות לשנים ארוכות של כיבוש מדכא ומנצל. אף ממשלה (לא אם היא תומכת בתושבים וכמובן שלא אם היא תומכת רק בעצמה) לא יכולה להוציא אותן מהמצב הזה בלי סיוע. למה שלאירופאים היקרים שלנו יהיה איכפת אתה שואל? לאמריקאים היה מאוד איכפת לשקם את אפגניסטן אחרי ה 11 בספטמבר, לפני זה אף אחד לא חשב על להוריד את הטליבאן. אולי זה ילך גם לקנייתים. או שאנחנו בעולם המפותח נתעורר קודם (מקווה מאוד).

zooey

New member
בקצרה

מכיוון שהגלובליזציה היא תהליך שמורכב מהרבה גורמים האנטי גלובליזציה בוחרת לה מטרות מסויימות. ישנם הרבה ארגונים שמתנגדים לגלובליזציה ארגוני עובדים, ארגונים אנטי צרכניים, ארגונים התומכים בחופש תקשורתי, ארגונים ירוקים ועוד. העניין הוא כזה - בחר לך מטרה ופעל להשיגה

gershon17

New member
ארגון אנטי צרכני

זה ארגון נגד צרכנים? אני צרכן. אני לא אוהב שמישהו נגדי. למה שאני אתמוך בכזה דבר?

tookmy

New member
זה לא ארגון נגד צרכנים

זה ארגון בעד אנשים. מה שעומד מאחורי העניין , הוא התנגדות לתרבות הצריכה, או במשפט אחד "לא צריכה, לא קונה" (בתרגום לבנים "לא צריך לא קונה"). אני חלק מגוף כזה. זה לא אומר שאני לא קונה דבר, אלא שכאשר אני קונה אני משתדלת לקחת בחשבון שיקולים נוספים כמו: שימוש בסדנאות יזע עד כמה שיכולתי לדעת, נזק לאיכות הסביבה, שימוש בבעלי חיים לניסויים וגם ובעיקר: האם אני באמת זקוקה למה שאני קונה?! רוב האנשים קונים המון דברים שהם לא צריכים, בגלל תדמית, פוזה, מצבי רוח שהתרגלנו לחשוב שמה שיפתור אותם זה קניות (וזו מחשבה עמוקה ביותר...) מה שעומד במרכז העניין היא לא הטענה שזה נגד צרכנים, אלא נגד צריכה בלתי מבוקרת, ובעיקר,קודם כל, בעד אנשים.

gershon17

New member
חופש תקשורתי

זה לא הדבר הזה שהורחב בצורה מדהימה עם הכניסה של האינטרנט? כשכל אחד יכול לפרסם כל דבר בעלות אפסית? כולל הטענה המגוכחת שאין חופש תקשורתי? או שאתה רוצה שכולם גם יקראו את מה שאתה כותב. נו, בשביל זה אתה כבר צריך לשכנע אותם שזה מעניין. או שאתה חושב שמישהו צריך להכריח אותם?

zooey

New member
האם באמת יש לך אפשרות לפרסם כל דבר?

הרי נמנועי החיפוש מגיעים רק חלקיק מהמידע שיש ברשת, בדיוק כמו באמצעי התקשורת האחרים - רוב מוחלט של האתרים הנצפים הם בבעלות 4-5 תאגידים. אתה לא יכול לפרסם מה שאתה רוצה בכל מקום והעלות של אחזקת אתר ברשת היא די גבוהה. חלק קטן מאזרחי העולם יכולים להתחבר לאינטרנט . טלויזיה ורדיוזה לא אינטרנט - התדרים שמשתמשים בהם הם ציבוריים אבל מטרת השידור היא מזמן לא כזו. למה אני בתור אדם פרטי שצילם תוכנית לא יכול לשדר אותה איפה שאני רוצה? יש ערוצים ציבוריים שלא ממש נגישים לכולם וגם בהם יש צנזורה על התכנים המשודרים. האם באמת יש לך חופש לבחור מה אתה רוצה לראות? הכבלים והלווין מורידים ערוצים כאשר מתחשק להם ואתה משלם אותו הדבר מבלי ששאלו אותך בכלל. האם בחופשיות אתה יכול לקלוט כל ערוץ מכל מקום? תחשוב על זה - כמה מגבילים אותך במסרים שאתה שומע. ובנוגע לאנטי צרכנות, המטרה היא להגדיר אותך בתור אדם עם מטרות, רצונות , רגשות ולא בתור צרכן. מה שקורה הוא שמנסים להגדיר אותך בתור צרכן על פי הבגדים שאתה לובש, המכונית שאתה נוהג בה והאוכל שאתה אוכל. נגד זה יוצאת תנועת האנטי צרכנות שהיא רק חלק ממתנגדי הגלובליזציה.

gershon17

New member
יש לי אפשרות לפרסם כל דבר

אמרתי, לגרום לאנשים לקרוא אותו זה בעייתי, כי כשכל כך הרבה מפרסמים, לך תדע מה לקרוא. אבל יש אפשרות לפרסם כל דבר. ואתה בתור אדם פרטי באמת יכול לשדר תוכנית איפה שאתה רוצה. תפתח לך תחנת טלוויזיה, ותשדר. אתה יכול לשים אותה על השרת שלך בבית, ולשדר משם. אף אחד לא מונע מבעדך. אתה רק צריך כסף (לא הרבה, כדי לשדר מהרשת). אתה רוצה להגיד לי, שלפני האיחודים שצויינו פה קודם בין כל גופי התקשורת כן יכולת לפרסם ולהגיע למליוני אנשים? שטויות. אי אפשר לקלוט כל ערוץ בכל מקום, כי לאלה שמשדרים לא שווה לשדר לכל מקום. יש גם ערוצים שגובים כסף תמורת הזכות לצפות בהם. אין שום דבר רע בזה. בלי זה, לא היו ערוצים בכלל. לי לא איכפת איך מנסים להגדיר אותי. שיגדירו אותי איך שהם רוצים, אם זה עושה להם טוב. אני מסתפק בהגדרה שלי של עצמי. לא ברור לי למה אתה לא.

zooey

New member
אני לא יכול לפתוח תחנת טלויזיה

כי אלא אם כן אני משלם למדינה כמה מליוני שקלים במסגרת מכרז מסודר זו פעולה לא חוקית, אותו הדבר גם בקשר לרדיו. על פעולה זו עלולים לאסור אותי. הרעיון המרכזי של הדמוקרטיה הקפיטליסטית הוא הזכות של כל אחד להשמיע דעתו, לחיות בכבוד ולהרוויח כסף בעזרת יוזמה פרטית והשקעה של עבודה רבה. תאמר לי, בהתעלם מ5 שנות סטארטאפים שבדיעבד נכשלו, כמה כבר יש לך אפשרות להתעשר ביוזמה פרטית? כמה אפשרות יש לך להתחרות בבעלי הממון המחזיקים מלבד מבשליטה כלכלית גם שליטה מדינית ופוליטית במדינה?

gershon17

New member
אתה היום יכול

כי אתה לא צריך לשדר באוויר כלום. אתה יכול להקים תחנת טלוויזיה ברשת, ואתה לא צריך אישור מאף אחד. רק תקציב. אני דווקא מרוויח לא רע בכלל מיוזמה פרטית. ככה גם נהיים "בעלי ממון", כמובן. זה לא משהו שקורא תוך שנה, זה לוקח שנים ארוכות, ולפעמים אפילו כמה דורות. אבל זה אפשרי - עובדה, יש לך "בעלי ממון". מה, סתם רמת החיים בארצות הברית עולה ועולה ועולה בשנים האחרונות? סתם מספר המיליונרים שם גדול משמעותית ממה שהיה לפני 30 שנה, גם אם מתחשבים באינפלציה? לא, לא סתם. בגלל שמיוזמות פרטיות אפשר להרוויח מאד יפה. דוגמאות של העשורים האחרונים? בבקשה. מיקרוסופט התחילה כחברה של מעט מאד אנשים, והיום תראה מה יצא ממנה. אי בי אם, עוד חברה שהיתה קטנה למדי בשנות השלושים. דל. אינטל. כל חברת מחשבים ענקית היום היתה חברה זערורית בתחילת המאה (אלה שהיו קיימות אז. רובן הוקמו בעשורים האחרונים בלבד). לא רק מחשבים אתה רוצה? אין בעיה, בו נסתכל על עולם הרכב, שבכלל לא היה קיים לפני מאה שנה. טויוטה? מיצובישי? ב.מ.וו.? דיימלר-קרייזלר? ג´נרל מוטורס?? מה הן היו לפני 100 שנה? חלקן לא היו קיימות גם לפני 50 שנה. מה עוד? הו, כל אותם סטארט-אפים שהפכו אנשים פרטיים לגמרי, עם יוזמות שהתחילו משלושה אנשים במרתף, לעשירים מופלגים. גיל שוויד? אתה יודע ממה הוא התחיל? מכלום. רעיון שלו ושל שני חברים כשהם יצאו מהצבא. החבר´ה של אי סי קיו? אותו דבר. ילדים שאהבו לשחק עם מחשבים, והרוויחו כל אחד כמה עשרות מיליוני דולרים. ועוד מאות חברות ברחבי העולם שהכפילו את כספי הבעלים שלהם (שכוללים גם משקיעים, חלקם אנשים פשוטים בלי הבנה בתחום) פי 10 ויותר (אני מכיר מישהו שקיבל החזר השקעה בפקטור 100). יש עוד המון דוגמאות של חברות שהתחילו מכלום והיו שייכות למשפחה אחת או שלושה אנשים, ושלושה עשורים אחרי שוות מאות מיליוני אם לא מיליארדי דולרים. אז את תגיד בבקשה שאין אפשרות להתעשר ביוזמה פרטית. יש. תמיד היתה. ואל תתבלבל לגבי הסטארט-אפים. אלה שלא היתה להם הצדקה כלכלית קרסו ברעש גדול (הבעיה בשנים האחרונות שאנשים שכחו לבדוק את הדבר הפשוט הזה, ורצו להשקיע בכל שטות). אבל אלה שהיתה להם גדלו וצמחו. רק בארץ יש די הרבה חברות (מהראש אני שולף לך יותר מ-10) שהתחילו בעשר שנים האחרונות ועכשיו מרוויחות מאד יפה, והפכו את הבעלים שלהם לאנשים עשירים. וזה רק במחשבים.

gershon17

New member
הו, כמה סיסמאות

המרוויחים הגדולים הם דווקא העשירונים התחתונים במערב, שיכולים להרשות לעצמם דברים שלפני עשר ועשרים שנה היו חלום רחוק. רמת החיים עולה בצורה מאד משמעותית. האירוני הוא שגם במדינות הלא מפותחות הגלובליזציה מביאה לשינוי לטובה. איטי, אבל לטובה. אם המערב באמת היה מוכן להיות כוחני, ולהכריח את המדינות האלה לעבור בהדרגה דמוקרטיזציה מלאה, היינו מוצאים את עצמנו בעוד 50 שנה עם עולם הרבה הרבה יותר טוב. עכשיו אולי זה יקח 100.

zooey

New member
זה נכון שרמת החיים עולה

אבל לא באופן יחסי. גם כלכלנים טוענים שרמת החיים עולה אך היא עולה יותר בעשירונים העליונים. הם הודפים טענות כנגדם באמרה שרמת החיים עולה בכל זאת ומה זה משנה באיזה יחס בין שכבות האוכלוסיה. דבר זה נכון בעת צמיחה כלכלית אך שים לב מה קורה בארץ לדוגמא כאשר הצמיחה נעצרת. המעמדות העליונים לא ממש סובלים אבל המעמד הבינוני יורד בצורה משמעותית ברמתו בגלל שאין מדרג כלכלי מסודר.

gershon17

New member
היא עולה באופן אבסולוטי

ונכון שהיא עולה יותר בעשירונים העליונים - אז מה? ברור שהעשירים תמיד יותר עשירים מהעניים. אני לא יודע כל כך איפה אתה חי, אבל בארץ גם העשירון העליון סובל מהמצב. סמוך עלי, אני נמצא בו. והיום הרבה יותר קשה לי ממה שהיה לי לפני שנתיים. עדיין פחות קשה לי ממישהו עני, אבל זה לא אומר שלא קשה לי. מה זה "מדרג כלכלי מסודר" בכלל?! איזו מין חיה זו? איפה זה קיים? יש לזה אפשרות להיות קיים בלי פגיעה בחופש שלי להרוויח כסף? כי אני, מה לעשות, הרבה יותר מוצלח מהרבה בחינות ששוות כסף מהרוב המכריע של האנשים בארץ. לכן השירותים שאני מספק שווים הרבה כסף לאנשים, ולכן אני נמצא במצב כלכלי טוב, שבשאיפה רק ישתפר בעתיד. אם לך יש בעיה עם זה - תצטרך להתמודד איתה בעצמך.

zooey

New member
יש הבדל קל

בין קצת פחות קל לי מאשר משפחות שבעבר נסעו םעמיים לחו"ל בשנה והיום קשה להן לקנות אוכל. כאשר מדברים על מדרג נורמלי מדברים על מעמד בינוני גדול. מדרג זה החל לקראת סוף ימי הביניים. לפנין היו עשירים בני האצולה והכמורה והעניים האריסים. האם לזה אתה רוצה לחזור? הלוא זה מה שקורה עכשיו כאשר הפערים גדלים והמעמד הבינוני נעלם. בארצות הברית למשל לפני 50 שנה היה מדרג נורמלי וזה אפשר למדינה זו לצמוח בקצב כל כך מהיר ולהיות עמידה אחרי הזעזועים. לראיה - אי אפשר להשוות את המשבר בשנות ה-80 בכלכלה האמריקאית למשבר של שנות ה-30. כאשר המדרג מתערער גם יציבות הכלכלה מתערערת עקב הגירה מוגברת של מוחות מחוץ למדינה, בריחת הון וירידה של התל"ג. זו לא תזוזה קדימה אלא נפילה אחורה לעבר מצב של מדינה מתפתחת.

gershon17

New member
דווקא בארצות הברית

הפער בין הממש עשירים לממוצע רק גדל כל הזמן, בגלל כל האיחודים של הגופים הגדולים שם, וגם בגלל הבום של האינטרנט. והיום הם הכלכלה הגדולה והחזקה בעולם, ולא נראה שמשהו הולך להוריד אותם משם בקרוב. איזו בריחת הון יש מארצות הברית? איזו בריחת מוחות? התל"ג כל הזמן גדל. על מה אתה מדבר בכלל? בארץ הבעיה היא מדיניות רווחה כל כך נדיבה, שהיא מחסלת כל רצון ליצרנות ויזמות. אם אני יכול היום בארצות הברית להרוויח פי ארבעה נטו ממה שאני מרוויח פה, בגלל מיסוי דרקוני, זה באמת נס שאני נשאר פה, בעיקר בגלל שאני עצלן. רבים מחברי כבר לא פה, ולא בגלל שהפער בין עשירים לעניים גדל, אלא בגלל שמה שהמדינה עושה זה להפוך אנשים לעניים, במקום לעודד צמיחה (צמיחה מעודדים ע"י זה שנותנים תמריצים לעשירים להקים חברות ולספק עבודה, לא ע"י שום דרך אחרת).

zooey

New member
אם בעובדות עסקינן

הכלכלה האמריקאית מתדרדרת עם השנים, התל"ג אולי גדל אבל החלק היחסי של ארה"ב בכלכלת העולם רק יורד בעוד מדינות כמו סין, גרמניה ורוסיה רק עולות. כלכלת סין תעבור את זאת של ארה"ב מבחינת היקף בעוד פחות מ-10 שנים. באר"הב המיסים יותר נמוכים אבל שם יש גם מיסים על הרבה מאוד עסקאות הון שבארץ אין. מדיניות רווחה לא שוללת רווחה כלכלית ראה גרמניה, ארצות צפון אירופה וצרפת (אז נכון שלארצות צפון אירופה יש נפט אבל גם בערב הסעודית יש וזה לא אומר שכולם שם חיים ברווחה). עכשיו תנסה שנייה לשכוח את כל מה שלימדו אותך ותענה לי על שאלה אחת - למה לפי דעתך צמיחה היא הדרך היחידה בה אדם יכול לחיות בכבוד וברווחה?

למעלה