לי לא זכור, אבל אולי אני טועה
לגבי הרציונל, שוב, מה נותן לנו שלום עם סוריה? מאחר והשלום עם מצרים לא מונע העברות נשק לפלסטינאים דרך הגבול המצרי, ולא מונע שהיית טירוריסטים בסיני, לא ברור מדוע אתה חושב שהמצב עם סוריה יהיה שונה. הגבול עם סוריה עצמו שקט לחלוטין ודיי חסום הרמטית (הלוואי שהגבול עם מצרים היה כזה). והגבול עם לבנון היה שקט במשך שש שנים ואני יותר מחושד כי לו היינו יוצאים למלחמת לבנון השניה כבר בחטיפה הראשונה או לחילופין לא הייתה לנו ממשלה כל כך כושלת עם ראש ממשלה שר ביטחון ורמטכ"ל כושלים, המצב היה שונה לגמרי. עם אירופה מצבנו טוב מאוד. לא ברור לי מה יכול להיות יותר טוב. מלבד הגינויים הרגילים שלהם, אין איזו בעיה מהותית איתם. פעם בתקופה הם מחליטים להטיל קצת מכס על התוצרת מההתנחלויות, אבל לשיטתך הן בכל מקרה לא יהיו קיימות כך שזה לא באמת רלוונטי. מה שכן, אולי נצליח לזכות בארוויזיון. לגבי הרוגים, שוב, חיזבאללה נשלט ע"י אירן ולא ע"י סוריה, מלחמת לבנון השניה נגרמה בגלל אירן ולא בגלל סוריה. סוריה אמנם אפשרה הברחת נשק אירני לחיזבאללה, אך גם מצרים מאפשרת הברחת נשק לחמאס ויש לנו איתה הסכם שלום. כמו שאמרתי, אני לא רואה שום תועלת ממשית בלחתום על איזו פיסת נייר שלא ברור לכמה זמן היא תחזיק מעמד. מכל בחינה לסוריה עדיף לחתום איתנו על הסכם שלום מאשר הפוך, כך שאני לא רואה שום סיבה לוותר על רמת הגולן בשביל הסכם שיותר יעזור לסוריה מאשר לנו. אין שום תועלת ממשית בסחר עם סוריה ומן הסתם לא נראה ברחובות ארצינו תיירים סורים. עוד מילא להחזיר את הגולן במסגרת נורמליזציה מלאה בין העולם הערבי לישראל, אבל סתם בשביל חתיכת נייר סורית? שלום זה בסה"כ סוג של הסכם הפסקת אש שכולל, לפעמים, יחסים כלכליים. מאז ומעולם הסכמי שלום הופרו, ראה למשל את הסכם אוסלו אשר אחד מיסודותיו היה שפותרים בעיות במשא ומתן ולא בעזרת אינתיפדה. נו, מה עזר לנו ההסכם? נאדה, רק נזק חמור מאוד נגרם מהסכם אוסלו (ואני משער שאתה מתכחש לזה). לגבי הפלסטינאים, זה סיפור אחר. אי אפשר לאורך זמן לשלוט באוכלוסיה גדולה ועוינת. כך שמאז ומתמיד היה צריך או לנקוט בפתרון שבן גוריון נקט בו בשנת 48 או שהיה צריך לסגת מהאזורים המאוכלסים ולהסיר מאיתנו את האחריות לגורלם. אם היו לנו מיליון פלסטינאים עויינים בגולן, הייתי תומך בהחזרתו, כשם שאני תומך בהחזרת מזרח ירושלים (וואדי ערה והמשולש...). כמו שאמרתי, ה"ערך" של השלום עם סוריה הוא קרוב לאפס והנזק מהחזרת רמת הגולן גדול מאוד, בוודאי אם חלילה המיעוט העלוואי יאבד את הכוח ותקום לנו מדינה מוסלמית קיצונית אשר לא תכיר במדינת ישראל, אבל גם סתם מבחינה כלכלית גרידא. נ.ב מבחינת עלויות פינוי, הערכה של 20 מיליארד שקל תהיה סבירה ושמרנית, וזה בהנחה שאנחנו מחזירים את כל האזרחים/תושבים שאינם יהודים לסוריה. אם נשלם פיצויים לכולם, אתה יכול להכפיל ויותר את הסכום הנ"ל. אני מקווה שאתה לא תתחיל לספר לי סיפורים על כסף אמריקאי ואירופאי כמו שניסו לספר לי לפני ההתנתקות כאשר הערכתי בגסות את עלות הפינוי (והתברר שהייתי יחסית שמרן).