שלום עם סוריה --כנסו

עדכאן

New member
למה שאטען דבר כזה מוזר?

בן-גוריון היה שמאל נכון גם לסוף שנות השישים ועד יום מותו, ולא רק ב - 48.

EverMan

New member
הכוונה היא

שזה שהוא התנגד להחזרת שטחים ב49, לא הפך אותו לפחות שמאלני.

gershon17

New member
למה אדמה חשובה יותר משלום?

למה הסורים מתעקשים על הגולן ולא מוכנים לשלום בלעדיו, אבל כשאנחנו מתעקשים למשל על ירושלים ולא מוכנים לשלום בלעדיה זה לא בסדר? לכולם מותר לדרוש אדמה, רק ליהודים אסור?

שרירי86

New member
זה המנטאליות היהודונית הלוזרית.

זה מנטאליות של "שלום עכשיו - מלחמה אחר-כך" בושה.

עדכאן

New member
שאלת תם

הסכמי השלום של ישראל עם מצרים וירדן מתבססים על הגבולות בפועל שהיו בעקבות הסכמי שביתת הנשק בין ישראל לארצות ערב ב - 48. בכך קבלה על עצמה ישראל נסיגה מכל השטחים שכבשה ב - 67. אין כאן שאלה של מה חשוב יותר, אלא איך מגיעים להסכמי שלום. . גם ביציאה מלבנון, וגם ביציאה מרצועת עזה, חזרה ישראל בדיוק לגבולות ההם, על פי קביעת האום. למה ? בגלל שאלה הגבולות החידים המוכרים ע"י הקהילה הבינלאומית, ויכולים לשמש בסיס להסכמים. מכאן שהמקום היחיד שבו ישראל עדיין בחזקת כובש כלפי מדינה זרה (להוציא יו"ש כמובן, שעדיין אין בה מדינה אבל יש בה משטר כיבוש ישראלי), היא סוריה. אין פלא איפה שסוריה, בתמיכת העולם כולו, רואה בחזרת של ישראל לגבולות 48 בסיס לכל הסדר עתידי עם מדינת ישראל. לגבי האופן שבו אתה מציג את השאלה, אפשר לשאול אותה ע"י כל אחד מהצדדים באותה המידה...

gershon17

New member
אז מה? מה הקשר?

הסורים לא חתמו בשנות ה-70 ולא בתחילת שנות ה-90, אנחנו נמצאים כאן ועכשיו, לא אז. למה שהסורים לא יסכימו להסכם שלום ללא הגולן?

עדכאן

New member
אני רוצה לקוות שאתה רואה את הקשר

מדינת ישראל כבשה את השטחים ב - 67, וחתמה על סכם שלום עם מצרים ב - 79 וכמה שנים אחר כך עם ירדן. לפני מספר שנים ישראל יצאה מלבנון, ולא מכבר מעזה. כל ההסכמים והנסיגות בוצעו על בסיס קו שביתת הנשק, והוכרו ע"י הקהילה הבינלאומית כולה. זה כאן ועכשיו ! עדיין אתה לא רואה את הקשר ? במה שנוגע לסוריה, קו הגבול הזה עובר על שפת הכינרת, לא על החרמון. או אולי, כדי לראות את הקשר, אתה זקוק למשקפת מהסוג שרק פרץ רואה דרכה...

gershon17

New member
אני לא מסכים שהקשר חשוב

ואתה לא עונה על השאלה. למה שהסורים לא יסכימו לשלום בלי הגולן? למה האדמה יותר חשובה להם מהשלום, ולמה זה בסדר שהאדמה חשובה להם יותר מהשלום?

TheHock

New member
לא בדיוק מדוייק,

הסכמי השלום עם מצריים כללו החזרת שטח כבוש אשר לא סופח מעולם לישראל החוק הישראלי לא חל עליו אפילו יום אחד הסכמי השלום עם ירדן החזירו את הארץ לגבולות שנקבעו בספר הלבן הראשון היציאה מלבנון גם כן היתר חזרה לגבולות א"י המנדטורית ועזיבה של שטח כבוש שמעולם לא סופח והחוק הישראלי לא חל עליו היציאה מעזה גם כן היתה משטח שעולם לא סופח והחוק הישראלי לא חל בו. כאשר מדובר על רמת הגולן מדובר אכן על שטח שנכבש ע"י ישראל בשנת 67 (ושוב בשנת 73) אבל בסוף שנות ה70 הוא סופח לישראל, והחוק הישראי חל עליו ותושביו הפכו להיות אזרחים שווי זכיות במדינת ישראל. מכאן דינה של רמת הגולן שונה מדין שאר השטחים - רמת הגולן כבר אינה עוד שטח כבוש (לפי הגדרת הכיבוש - כיבוש הוא שעם אחד שולט על עם אחר) אלא שטח מדינת ישראל. ד"א גם היציאה מכל סיני בסגרת הסכם שלום לטעמי היתה טעות ועם ממשלת ישראל של אותה תקופה (וזו של גולדה מאיר בתחילתת שנות ה70) היתה יותר חכמה לא היינו מגיעים לזה.

עדכאן

New member
כמעט מדויק...

ראשית מדובר על רמת הגולן כשטח שנכבש בששת הימים בדיוק כמו סיני, עזה ויו"ש. העובדה שישראל קובעת לה עובדות שאיש בעולם לא מכיר בהן, לא משנה את הסטטוס שלה מבחינה מדינית. שנית - ישראל מעולם לא הכריזה על סיפוח רמת הגולן, אלא על הכלת החוק הישראלי עליו, ועל צורך במשעל עם, במידה ורוצים להחזירו במסגרת של הסכם שלום. כלומר - היה מי שהבין, שזה המחיר לשלום עם סוריה - החזרת רמת הגולן ! זאת ועוד - מלבד בודדים, כל תושבי רמת הגולן הסורים, סרבו לקבל אזרחות או תושבות קבע ישראלית ונותרו אזרחים סורים.

TheHock

New member
מאיפה הנתון

לגבי התושבים? כי אני מכיר את זה הפוך - אבל יכול להיות שאני טועה - אני ישמח אם תפנה אותי למקור מידע בנושא....

EverMan

New member
רק לתיקון שניכם

א.סיני כן סופחה לישראל. (או "הוחל עליה החוק הישראלי וכל מי ששם קיבל תעודות זהות ישראליות" [שזה הינו הך]) ב.כל תושבי רמת הגולן בעת הכיבוש, קיבלו תעודות זהות כחולות. כל מי שסירב- בעיה שלו. אין מאחורי זה בעיה מוסרית כלשהי. בהחלט בעיה שלהם. מה עוד, שלא מדובר בכולם, מדובר בפלג של הדרוזים.

עדכאן

New member
שמע, כדאי לך לבדוק,

אתה מפזר כאן דברים שלא היו ולא נבראו ! סיני מעולם לא סופחה לישראל ! ובכל שנות שלטונה של ישראל בסיני התקיים שם משטר צבאי ! בשארם א-שייך היה מושל צבאי, באל עריש... השטח היחידי מכיבושי מלחמת ששת הימים, שסופח על פי החוק הישראלי למדינת ישראל הוא שטחה של ירושלים. כפי שציינתי - על רמת הגולן חל החוק הישראלי, מבלי שהרמה סופחה פורמלית לישראל. ברמת הגולן כל התושבים שנשארו אחרי הכיבוש של ששת הימים הם דרוזים, חלק קטן מהם הסכים לקבל את תעודות הזהות, כמעט כל מי שהסכים החזיר את התעודה. כך שהיום אין אזרחים ישראלים שאינם יהודים ומקורם בסוריה והם גרים ברמת הגולן. לא זוכר שבהקשר של רמת הגולן עלתה שאלה של מוסר...

שרירי86

New member
אתה יהודי ?

אני מנסה להבין מה עומד מאחורי כל ניסיונות הסילוף שלך, באחת ההודעות כתבת שרמת-הגולן לא שייכת ליהודים, וכעת אתה רושם שסיני לא סופחה לישראל במלחמת ששת הימים ? ונניח והיה משטר צבאי, זה סותר את העבודה שסיני סופח לישראל ? באיזה סרט אתה חי חביבי ? אתה בכלל יהודי ? כי המוסלמים נוהגים לשקר. אצל המוסלמים זוהי מצווה לשקר לכופרים.

שרירי86

New member
מר "עדכאן" ,

מדוע את משתמש במונח התבוסתני "נכבשה" ? מדוע אתה ושאר אנשי השמאל משתמשים במונח הזה ? הרי שזה רק מעמיד אותנו בפני העולם במצב של מנוולים. וכמובן שזה מילה שקרית, מאחר והגולן בהחלט שייך לנו הן מבחינה היסטורית והן מבחינה דתית. ככה שאני כיהודי לא אשתמש במילה נכבשה, אלא יתרה מכך, אעמוד על כך שזה יישאר בידי.

עדכאן

New member
מונחים מתארים עובדות.

אפשר גם להשתמש באחרים, כאלה שיתארו טוב יותר את השקפת עולמך. זה עדיין לא משנה את העבודה שבוצעה פעולה של כיבוש במסגרת של לחימה. אני ושאר אנשי השמאל חושבים אחרת ממך ושאר אנשי הימין, ולכן נמשיך להשתמש במונח שמדייק בעובדות, ואיננו מחפש להם צידוקים. אתה רשאי לחשוב מה שאתה רוצה, אני מכיר לא מעט יהודים, בתוכם דתיים שסבורים אחרת ממך. אני מכיר גם לא מעט שסבורים כמוך ויחד עם זה לא מתכחשים לעובדה הפשוטה שבמלחמת ששת הימים נכבשו שטחים, ומאז הם כבושים בידי ישראל. הם רק חושבים שהייתה הצדקה לכיבוש, וכמוך סבורים שיש להשאיר את המצב הקיים ואולי גם לספח את השטחים למדינת ישראל. כך שהמונח 'שטחים כבושים' רחוק מלהיות שקרי. היכולת שלך להכיר בעובדות, תתרום ליכולת שלך לנסות ולהסביר את השקפותיך לאחרים (זה מה שאתה מנסה לעשות כאן, לא?).

שרירי86

New member
אלו "עובדות" של הצד המוסלמי.

ואנשים כמוך הם הסיבה שכל העולם שונא את מדינת ישראל. אנשים כמוך, שאומרים שישראל "כובשת", גם אם היינו כובשים אסור לך כיהודי להגיד זאת. אבל כאן במקרה הנוכחי שהגולן הוא חלק מארץ ישראל - על אחת כמה וכמה! ההתעקשות הזאת שלך גורמת לי לחשוב שאתה בכלל לא יהודי אלא מוסלמי.

meetAmeet

New member
אתה חושב שזה שנשקר ונעמיד פנים שזה השטח

המגיע לנו ישנה למישהו?

שרירי86

New member
המוסלמים משקרים.

תיפתח ספר תורה יהודי ותיווכח להיסטוריה שלנו. גם אשור שייכת לנו. צריך לכבוש אותה באופן מיידי. וגם הסיני שייך לנו, שם קיבלנו את התורה מריבונו של עולם. אבל עם אנשים כמוך הכל שייך להם, "כולי פלסטין", למרות שאין דבר כזה אומה פלסטינית, מדובר בשקר גס של מדינה שמעולם לא הייתה כאן.

meetAmeet

New member
ואם היה כתוב שגם טורקיה בידינו?

המציאות לא מאפשרת לנו לקיים כל חלום הזוי...

למעלה