שלום עם סוריה --כנסו

שלום עם סוריה --כנסו

סוריה בחמש שנים האחרונות ובמיוחד בשנתיים האחרונות מציעה אין ספור פעמים ומתחננת לשלום עם ישראל תמורת החזרת רמת הגולן לשליטתם . מדינת ישראל ו"העם בישראל" בוחרים להתעלם משום שיש הנחה שאסד חלש וסוריה היא מדינה חלשה שבין כה לא תצא למלחמה עם ישראל ולכן לא כדאי לוותר על הגולן . גם ראש המוסד מתנגד לדבר עם אסד .יש גם טיעון שאסד לא רציני ושהוא צריך להפסיק להעביר נשק לחיזבאללה ולהפסיק את הקשר עם אירן עוד לפני המשא ומתן . לדעתי זה פשוט חוצפה לדרוש דבר כזה לפני משא ומתן מה גם שלא מבטיחים לו שום דבר בתמורה . שלום עם סוריה יפתור גם את הבעיה הלבנונית . לא יהיו הברחות של נשק אירני לנסראללה . מה קורה בפועל ? הממשלה הישראלית חלשה מדי בשביל לעשות שלום עם סוריה כי 1] ארה"ב לא דוחפת לענין ולא מוכנה לתווך ולדחוף בעניין הזה [כמו שעשה קלינטון] ההיפך ארה"ב מתנגדת לשלום עם סוריה .2] "רוב העם בישראל מתנגד להחזרת הגולן" ולמשא ומתן עם סוריה וזה לא רק נהגי מוניות והמוכרים דגים שמתנגדים להחזרת הגולן גם אנשים מבוססים ובעלי השכלה מתנגדים לשלום עם סוריה . יש על כך לא מעט סקרים. ולכן אני חושב שאם תפרוץ מלחמה נוספת בצפון לא רק הממשלה תהיה אשמה גם הציבור כולו [ברובו הגדול] שמתנגד לשלום עם סוריה ישלם על כך מחיר כבד מאוד . יהיו הרוגים יהיו פצועים יהיו נעדרים ומי יהיה אשם ? גם העם שמתנגד לשלום הזה . 3] יש חוק שמחייב לעשות משאל עם בנוגע להחזרת הגולן . לכן אולמרט לא יכול לנהל משא ומתן עם סוריה כי אין לו רוב בכנסת שמאפשר זאת וגם אילו יגיע להסכם זה לא יעבור במשאל העם . אחרי המלחמה הבאה עם לבנון וסוריה יהיה הפגנה בכיכר רבין של אלפי אנשים שיפגינו וישאלו למה לא ניהלו עם אסד משא ומתן ? למה לא בדקו אם הוא רציני ?... אני שואל, איפה האנשים האלו היום ? למה היום אנשים מתנגדים לשלום ? למה היום אין עיתונים ומאמרי מערכת שקוראים לדבר עם אסד ולבדוק אותו . הרי לעיתונות יש הרבה כח .היא יכולה לעבוד על אנשים . ולכן ניתן לקבוע שאנחנו צועדים למלחמה שאנחנו לא נהיה בה צודקים .מלחמה שאולי הצד השני [הסורי] יהיה צודק בה .

עדכאן

New member
סוריה מתחננת לשלום ? למה להגזים ?

1. ישראל אמנם תלויה בארה"ב ובכל זאת יש לה את האפשרות לפעול עצמאית בתחום יחסיה עם העולם הערבי. יתרה מזו - שלום בין ישראל לסוריה, יביא למעבר הסורים למחנה המתונים, וזה אנטרס אמריקאי האמיתי. 2. רוב העם התנגד גם להחזרת שטחים למצרים, ומאוחר יותר להכרה באש"ף עד... שקם מנהיג ואמר את ההפך מזה. פתאום נמצא הרוב הדרוש. מנהיגים צריכים להנהיג ולהוביל על בסיס של השקפת עולם ולא פופוליזים זול. העם יודע כשבאמת דואגים לו. 3.אין קשר בין רוב בכנסת למשאל עם. לא לחינם סרב שרון ללכת למשאל עם בעניין רצועת עזה. הוא ידע שלמרות שיש לו רוב בכנסת, במשאל עם הוא ייכשל. באשר לחוק. קיימות כמה אפשרויות - א. חוקים אפשר לשנות עם רוב בכנסת ! ב. כמו בסעיף 2, מנהיג ערכי יוכל לשכנע שהגיע זמן שלום, ומשמעותו - ויתור על הגולן. ולסיכום - לא רק לישראל חסרים מנהיגים של ממש. גם נשיא סוריה הוא לא בדיוק מנהיג עם חזון. יש הבדל בין דיבורים על שלום ועשיית שלום. תשאל את אולמרט ובן-אליעזר, הם מכירים היטב את הפטנט, אין להם זכויות יוצרים עליו. כל מנהיג לא חשוב מאיזה מפלגה או השקפת עולם מוכן להישבע בשם השלום. לא בטוח שהוא מוכן לשלם מחיר... זה נכון אצלנו, זה נכון גם אצל הסורים.

שרירי86

New member
אסד העביר נשק לחיזבאללה

במפורש היינו עדים במלחמת לבנון וראינו איך משאיות עמוסות בנשק עוברות מסוריה ללבנון. אסד נתן יד מלאה בהשמדתם של יהודים חפים מפשע (לא רק במלחמת לבנון האחרונה). ולעניין סוגיית ארה"ב שאינני רואה כאן שום תמיכה ממנה אלא נזק איום ונורא : 1. מדינת ישראל היא נכס של ממש בעיקר לאמריקאים, הרי שאנחנו אחראים כאן על חמאס חיזבאללה סוריה ירדן לבנון מצרים ואנחנו מהווים מען בונקר שאחראי שהמדינות האלה לא יתעצמו. הרי מי מטפל באיסלם של המזרח התיכון? כמובן, ישראל. וארה"ב יודעת את זה ולכן גם דרשה במפורש את המשך המלחמה בלבנון והביעה תמיכה מלאה בצה"ל. אולמרט כבר רצה לצאת מלבנון, אבל בוש החזיק אותו, כשהשמאלנים ביקשו מאולמרט לצאת מלבנון, אולמרט אמר: זה יסבך את היחסים עם אמריקה" , אתה מבין? היינו למעשה בת ברית שנילחמת גם בשביל אמריקה. 2. כולם יודעים שהמוח היהודי הוא זה שעומד מאחורי כל אותן מעבדות של נשק ותחמושת. אלמלא המוח היהודי לא היה לאמריקה תחמושת משופרת. רק התווית היא אמריקאית, אבל המוח הוא יהודי. 3. התמיכה הכלכלית מאמריקה מזיקה. א. שהיא מונעת מאיתנו לפתח כלכלה עצמאית ובריאה. ב. אנחנו יכולים להיסתדר ולהיסתדר מצויין בלי ה 5 מילארד מאמריקה. נתניהו הוכיח שאפשר להרים כלכלה מצליחה עם קיצוץ של 5% שזה יותר מהתמיכה האמריקנית! ונוסיף לכך שבגלל "התמיכה" הזאת אנחנו נאלצים להיות שפוטים של אמריקה גם מבחינה בטחונית וצבאית. ככה שמכל הבחינות התמיכה הכלכלית מאמריקה היא מקוללת. צריך כלכלה עצמאית בריאה, וצבא חופשי שלא כבול באיזקים אמריקנים. שרירי86.

עדכאן

New member
ישראל היא לא 'נכס' ישראל היא מדינה עצמאית

שיש לה אנטרסים שלפעמים משיקים לאלה של ארה"ב, אבל הם לא בהכרח זהים. על ישראל לעמוד על האנטרסים האמיתיים שלה. ישראל לא 'מטפלת' באסלם במזרח התיכון. מי שטוען כך, השתן עלה לו למוח. האנטרס האמיתי של מדינת ישראל הוא להגיע למצב של שלום עם מדינות האזור. השלום עם ירדן ועם מצרים הושג בזכות ראייה מפוקחת על מקומה האמיתי של ישראל באזור, ראייה שהביאה להסתלקות מלאה משטחים שנכבשו מידי המצרים במלחמת ששת הימים, ועל בסיס הסכמים שהכירו בזכותה של ירדן למי הירדן, ולפעילותה הכלכלית בים המלח. קשקושי המוח היהודי והתחמושת לא ממש ראויים לתגובה. כדאי לך לרדת מזה, אלא אם אתה כותב את הדברים מבית החולים גהה. צהל תלוי בארה"ב, בלי קשר לתמיכה הכלכלית האזרחית (כולל סוגים מסויימים של ...תחמושת פרי פיתוחו של המוח האמריקאי... ). אם זה בהספקת מטוסים, מנועי טנקים ואלף פריטים אחרים. ארה"ב בלעה לא מעט צפרדעים ממדיניות החוץ הישראלית. הפעמים היחידות בהן לא השלימה עם זה היו כשישראל נמנעה מצעדים שיכולים לקרב אותה לשלום, או עשתה צעדים שלא אפשרו התקדמות לרגיעה, כמו הרחבת ההתנחלויות, למשל.

שרירי86

New member
גם לי יש תנאי

אני מוכן לעשות שלום עם סוריה בתנאי שיתנו לי את דמשק. אין דמשק - אין שלום. אתה רואה? גם אני יודע לעשות שלום. תלוי בתנאים.

למה רק דמסק? הרי מחוז בשן זה החלק

הבלתי נפרד של יהודה העתיקה ולכן גם של מדינת ישראל.

שרירי86

New member
אנתדון = אשדוד ????

האמת אני מאמין שברגע שיש מלחמה אז על הדרך אנחנו צריכים גם לכבוש שטחים,בדיוק כמו שעשינו במלחמת ששת הימים. הורדוס תתאר לך איזה מדינה גן עדן תהיה לנו....

TheHock

New member
ממש באסה

אני גר בגליל - אני בכלל לא צריך להיות תושב מדינת ישראל ....

EverMan

New member
סליחה ?

א.סוריה לא מתחננ לשום שלום. סוריה עושות קולות של 'שלום' כל פעם שהחרם נגדה מתחזק, והיא צריכה להוריד טיפה מהלחץ עליה. בעיקר היום שארה"ב הכניסה אותה ל'ציר הרשע' ובצדק מלא ! ב.האם הדרישה "תפסיקו לנסות להשמידנו" לא חיונית ובסיסית לפני דרישה לשלום ?! תחשוב על שני ילדים, אתה הרי לא מנסה להשלים בין שני ילדים שהולכים מכות. הם קודם יופרדו, יביעו חרטה שניהם, ורק אז תנסה להשלים ביניהם. ג.למה שנעשה שלום עם אסד ? איזה אינטרס ישראלי יש לדבר כזה ? 1.הרי שלום עם העם הסורי לא יהיה לנו, כי אסד הוא דיקטטור ששולט בכוח הזרוע. 2.שלום לא צריך לבוא עם תנאים מוקדמים. אם סוריה באמת רוצה שלום, היא תהיה מוכנה לפשרות, ולא רק תדרוש פשרות. 3.אין סיבה שנחזיר שטחים תמורת שלום. עם כל הכבוד, זה שטח שחיים בו מאות אלפי ישראלים, וסופח לישראל. ובהתחשב בכך שסוריה גדולה מאיתנו פי 40 - היא יכולה "לוותר" על השטח הזה. מי הגאון שהחליט שישראל היא זו שתוותר ותעשה את כל הפשרות בכל הסכם שלום ? זה הסכם שלום בין מדינות, ואי לכך, שני המדינות יבואו לפשרה, לא רק ישראל.

n i e m a n d

New member
ואתה תומך במפלגת העבודה? ../images/Emo12.gif

איך זה שכלל חברי ההנהגה של המפלגה שלך אומרים בדיוק ההיפך?

EverMan

New member
כמה דברים...

דבר ראשון, אני לא מתאים את הדעות שלי למפלגה. ושנית ולהזכירך, במפלגת העבודה יש אגפים יותר ניציים ופחות ניציים. אני לא חושב שצריך לתת שטחים תמורת שלום. ובטח שלא תמורת כבוד. עם כל הכבוד.

שרירי86

New member
אני קורא נכון??

"אני לא חושב שצריך לתת שטחים תמורת שלום" ???? מפלגת העבודה ????

שרירי86

New member
הרי שעל כך מבוסס השמאל

תפיסת השמאל היא חלוקת שטחים > בתמורה לשקט. אם אינך עומד בעמדה זאת הרי שאתה אינך שמאל. כמובן שאני מקווה שהתפכחת כמו שמאלנים רבים והבנת שהפיתרון הוא שיטת עידוד הגירה מוסלמי המוני מארץ ישראל.

EverMan

New member
אתה טועה.

תפיסת עולם של 'שמאל', אינו מורכבת אך ורק מחלוקת שטחים תמורת שטח. א.שמאל מורכב גם מתפיסה כלכלית-חברתית וגם מתפיסה מדינית. ב.התפיסה המדינית של השמאל, אומרת שצריך לעשות פשרות תמורת שלום. בעוד הימין נגד.

שרירי86

New member
הייתה לי תחושה שתיגע ב"חברתית"

אבל עדיין - מצעו המרכזי של עולם השמאל הינו חלוקת שטחים וחזרה לגבולות 67'. עם כל הכבוד למצע החברתי עליך לראות קודם כל את עניין הביטחון. אגב מפלגת העבודה לא כזאת חזקה בעניין הכלכלי-חברתי. ואני רוצה לדעת גם מה אתה אומר בקשר לשיטת עידוד הגירה שכתבתי.

EverMan

New member
אתה טועה.

מפלגת העבודה באה בחברתי לא פחות מאשר במדיני. עכשיו, עכשיו היא לא מתפקדת כמו שהיא אמורה, אבל עדיין יש ח"כים ושרים שמצילים את כבודה. שנית, מצעו המרכזי של העולם הפוליטי בישראל, ולא של השמאל, הוא סביב הנושא המדיני. מה לעשות, זה הרבה יותר מעניין אנשים משום מה (ואלוהים יודע למה, אני לא מסכים עם זה בכלל.) האם תטען שבן גוריון, או יצחק טבנקין, לא היו שמאל ? (נכון לשנת 48) משום שהם לא תמכו בהחזרת שטחים ? (אלא רק ב"פשרה" בדבר גבולות הארץ) שטויות. השמאל לא קם ונפל על החזרת שטחים. ולא כל איש שמאל חושב שצריך להחזיר את הגולן. יש הבדל מהותי מאוד בין איו"ש ועזה לגולן.

שרירי86

New member
המפלגה בשבילך היא לא אחר

מאשר: ש"ס. ש"ס היא גם חברתית, גם תדע להילחם כשצריך, היא מה שאתה מחפש.

EverMan

New member
אני לא מאמין שמדינת הלכה.

אני גם לא דתי, ולא מאמין בהרבה מהעקרונות של ש"ס. ובטח ובטח שלא ב"דפקו אותי" ובטח שלא באפליה על בסיס גזעני. מה עוד שש"ס חברתית רק לאנשיה, לא לכלל האוכלוסיה. ומבחינה מדינית היא לא קרובה אליי בכלל.

עדכאן

New member
בן גוריון תמך באופן ברור בהחזרת כל השטחים

שנכבשו ב - 67 להוציא ירושלים. אם אנני טועה, גם רמת הגולן נכבשה ב - 67

EverMan

New member
אמ

"האם תטען שבן גוריון, או יצחק טבנקין, לא היו שמאל ? (נכון לשנת 48)"

למעלה