מסתבר שהאומץ שני פנים לו
אני יכולה מאד להבין את אילת, כשהיא כותבת שהתייחסות להורות שלה כאל מעשה אמיץ, יש בה משום "אי טבעיות" בהורותה. לאחר ששדוניהו נולד, שמעתי רבות את האמירה על כך שאני "אמיצה". אז התעוררה בי גם כן התנגדות פנימית לשימוש במינוח הזה. גם אני חשתי אז שבסה"כ אני עושה מעשה טבעי - הופכת לאמא ומתמודדת עם מה שכל אם, באשר היא, מתמודדת. ככל שחולף הזמן, זוית הראיה שלי קצת משתנה ואני יכולה גם להבין את המקום ממנו באה אמירה שכזו בדבר האומץ שבמעשה שלנו. מעשים שהם לא בדיוק נורמטיביים, לא נכנסים לתבניות ולדפוסים השגרתיים והמוכרים - מצריכים לא מעט תעצומות נפש (וגם כמובן - בשלות
). כך, לדוגמא, אדם שמחליט יום בהיר אחד לעזוב משרה מבטיחה, הכנסה שמנה, נכסים וכדו', ויוצא עם משפחתו לטיול מסביב לעולם לפרק זמן בלתי מוגבל, תוך שהוא מוכר את כל נכסיו, מוותר על בטחון כלכלי עתידי וכו'. בעיני מעשה שכזה הוא אמיץ (אם כי יש מי שיכנו אותו טפשי, ולפעמים רב הדימיון והמשותף בין אומץ לטפשות...
}. הבסיס לעשיית המעשה (האמהות היחידנית והטיול מסביב לעולם) הוא נטילת האחריות על האושר האישי והפרטי ועשיית מעשה פוזיטיבי למימושו. צריך קצת "אומץ" בשביל זה, לא? אגב, בעיני גם לצאת לדייטים עם אנשים בלתי מוכרים מצריך גם כן אומץ, ומרביתנו (אם לא כולנו) עברנו גם במסלול הזה...