שלום, נעים מאוד

• פותח הנושא yelly
  • פורסם בתאריך

yelly

New member
שלום, נעים מאוד

אני יעל
העניין שלי הוא כזה: לפני שנתיים וחצי בערך אולי 3 ערכתי מבחני I.Q מכיוון ששלחו אותי מבית הספר לעשות איבחונים וכו' (לא הגעתי לביה"ס וחשבו שיש לי בעיות ריכוז , דיסליקציה או דברים בסגנון) באבחון לא מצאו שום דבר חוץ מזה שאני עצלנית ואוהבת לישון
וכמו כן ניתן להגיד שאני מוגדרת כ"מחוננת" (לא שההגדרה הזו עוזרת במשהו בחיים). בכל מקרה, למרות כל הממצאים "המרשימים" הנ"ל , ניתן היה לראות מתוך המבחנים שערכתי שחוסר ההגעה שלי לבית הספר פגע בי קשות ביכולות הלמידה שלי, בידע הפורמלי שאמור להירכש אצל כל אדם ועוד. כיום, אני מסיימת את לימודי (לאחר שבשנה האחרונה לא הרשתי לעצמי להפסיד אף ולא יום אחד) ועומדת על סף שיא היכולת האינטיליגנטית שלי (גיל 18) . כמו כן, אני מרגישה שהתפתחתי רבות בשנים האחרונות , והנני מעוניינת לערוך מבחן נוסף . הבעיה היא שהאבחון הקודם שעשיתי עלה להורי מספיק כסף גם כך (שעה אצל פסיכולוג הייתה אז 250 ש"ח, אני לא רוצה לדמיין כמה זה עכשיו...) ורציתי לדעת אם יש אפשרויות אחרות לערוך מבחן אמין? מצטערת שזה יצא קצת ארוך וכשקצת בילבלתי לכם את השכל אבל מקווה שבכל זאת אני אקבל תשובה
תודה! יעל.

yelly

New member
דבר נוסף ששכחתי

בצבא נקבעה לי קב"א שנחשבת לממוצע - מה בעצם הקב"א הזו מודדת בדיוק? ניסיתי להבין ולא הצלחתי!

קב''א = קבוצת איכות = ציון המורכב

מרכיבים שונים שאמורים לעזור לצבא להחליט אם את מתאימה למשימות מסובכות מנטלית. לא כל הציון מורכב מבחינות שערכת. חלקו מורכב מההיסטוריה של השתלבותך במערכת החינוך או מגורייך במקום שמגיעים ממנו אנשים שלצבא יש נסיון טוב איתם. עד כאן מה שהסבירו לי. מכאן אני ממליץ לך לשאול מישהו שזה מקצועו.

yelly

New member
היי תודה

כן רק שלי אין ליקויי למידה פשוט לא ממש היה לי חשק לעשות את המבחנים או משהו כזה

כן.

העדרויות כרוניות ממקומות חשובים באמת לא עושים רושם של ליקויי למידה. במיוחד לא כשזה סימפטום יחיד. הרעיון שלפיו את עצלנית לא הוביל אותך רחוק. אני חושב שבפורום 'טיפול וגניטיבי דינמי' מכירים עוד כמה הגדרות חוץ מליקויי למידה ועצלנות. שם, אולי, ידעו לעזור.

Kiru

New member
הקב"א הוא שיקלול של 3 מרכיבים:

1. דפ"ר (דירוג פסיכוטכני ראשוני) - ניקבע ע"פ המבחנים שבצו הראשון. 2. ראיון אישי. 3. ציוני הבגרות.

Moridin

New member
המונח הרשמי הוא

השכלה, לא ציוני בגרות. אם יש לך דוקטורט, יתחשבו בזה.

לא נכון ולא נכון

1. ציוני בגרויות אינם משוקללים בקב"א, רק קיום הבגרויות. 2. לבנות אין ראיון אישי.

Kiru

New member
בקשר לראיון את צודקת

בקשר לבגרות - ככה אמרו לנו בכנס לפני גיוס, לפני 6-7 שנים. אולי הוא טעה, אולי משהו השתנה.

הבהרות קלות.

1. היסטורית השתלבותך = בית ספר עם שם טוב. לא הרבה יותר מזה. 2. אישית עשו לי תיקון קב''א מאוד משמעותי בזכות זה ששבועיים לפני הגיוס סיפרתי על ליקויי הלמידה שלי ובחנו אותי מחדש. לא יודע מאיזה קב''א לאיזה קב''א הגעתי אבל כל מי שראה אותי בבסיס הקליטה והמיון אמר לי: וואוו, איזה תיקון קב''א עשו לך.

למעלה