שלום, מקווה שתענו...

tseliot

New member
לדעתי דווקא בייסיק...

אני הייתי ממליץ לך להתחיל מויז'ואל בייסיק.. היא גם מלמדת את הבסיס, וגם מאוד פשוט ליצור בה חלונות ופקדים (את יודעת, כפתורים ותיבות שאפשר להכניס בהן טקסט), אז מהר מאוד תוכלי לעשות משהו שנראה סביר. לעומת C, שסביר להניח שכשתתחילי תעבדי עם מראה של שורת פקודה (כמו של דוס). אני חושב שאני הייתי הרבה פחות מתלהב מתכנות לולא זה שכבר תוך יום עשיתי חלון עם כפתורים (אבל אולי זה רק אני). גם ההבדלים בין בייסיק לC (לא C++, C) הם לא עצומים (לי אישית לקח שבוע להתרגל כשרציתי להחליף)... היא גם שפה פחות מחמירה מC שנותנת לך יותר מרחב תימרון. אני בטוח שהרבה לא יסכימו איתי, אבל לפי דעתי בייסיק מאפשרת לך את הכניסה הכי רכה לתכנות.

tseliot

New member
סליחה, התכונתי להגיד ההפך לגבי C++

וC- כמובן שהתכוונתי להגיד שבייסיק לא כזו שונה מC, לא C++

galh

New member
השולם שלנו יהיה מאוד זמני בצורה הזו

לא ממליצים פה על Visual Basic למי שרוצה ללמוד לתכנת! סוקלים אותם. אין לי כרגע זמן לענות תשובה מלאה, אולי יותר מאוחר.

tseliot

New member
כן כן אני יודע... :)

זה מאוד שנוי במחלוקת... אני מסכים גם שהיא מקנה הרגלים רעים, אבל לדעתי קל מאוד להפטר מהם ברגע שרוצים לעבור לC. פשוט מנסיוני ראיתי הרבה אנשים שהפסיקו לתכנת (או לחילופין לא אהבו את זה בבית הספר) בגלל שזה לא היה כיף על ההתחלה. הגדולה של ויז'ואל בייסיק זה בזה שהיא מפשטת הרבה תהליכים שהם לא יותר ממפרכים למתחיל (מערכים דינמיים,CASTS). לדעתי מצביעים, וניהול זכרון בכלליות הם נושאים שלא כדאי להתחיל ללמוד עליהם מההתחלה...

galh

New member
אבל אתה ממשיך? ../images/Emo3.gif

מה לעשות? תכנות זה לא כיף (אלא אם אתה
את זה). זו יכולה להיות מטלה משעממת, באג הזוי לחלוטין או סתם ניסיון להבין קוד ספגטי. הבסיס של תכנות הוא לא להניח כמה כפתורים ולראות שהם עושים משהו כמו להחליף את צבע הרקע של החלון. אני לא יודע למה היא התכוונה שהיא אמרה "אני רוצה ללמוד לתכנת". לדעת לתכנת זה לקחת בעיה כלשהיא ולפתור אותה בצורה של אלגוריתם (צעד-אחרי-צעד) ע"י שימוש במשתנים, פעולות אלגבריות, לולאות, תנאים ומבני נתונים. זה לא לכתוב "משהו מגניב שעושה משהו". לא קל להפטר מהרגלים רעים (בגלל זה קוראים לזה "הרגל").

tseliot

New member
אני אוהב את זה ../images/Emo13.gif

אולי כי אני לא עובד בזה אלא רק עושה את מה שבאמת נראה לי כיף (גם לפתור בעיה בעזרת אלגוריתם יכול להיות כיף)
ולא דיברתי על "להניח כמה כפתורים ולשנות את הצבע של המסך". פשוט לי היה מאוד נוח ללמוד על לולאות, משתנים ופעולות אלגבריות, כשכל העניין של קריאה להן ותצוגה של התוצאות לא הטריד אותי, בזכות שגרות הארועים והפקדים. גם בבייסיק היא תהיה חייבת ללמוד על לולאות, משתנים ופעולות אלגבריות, אלא אם כן היא תסתפק בשינוי צבע המסך. לי אגב, גם זה שיכלתי לשלוט על הצבע של המסך הגניב אותי בהתחלה וזה היה מספיק כדי לגרום לי לרצות ללמוד עוד... אבל אולי אני דפוק

מעניין מה שאתה אומר

אחותי הקטנה בת 13 ולומדת פסקל במסגרת בית הספר. לפעמים אני חושבת שאם לרגע היא הייתה עוזבת את הדף והעיפרון ומנסה לראות ב-א-מ-ת את התגובות של התוכניות שהיא כותבת - היה נופל לה האסימון יותר מהר והכל היה בא מבפנים ולא לפי חוקים. וכמו שאתה אומר בוז'ואל הרבה יותר קל להריץ תכניות ויז'ואליות מc. אבל למה דווקא ויז'ואל? למה לא html? הרבה צעירים (אפשר לחשוב איזה מבוגרת אני, אבל הכל יחסי כן?
) מתחילים מלשחק בבנית אתרים.

tseliot

New member
כל אחד והקיק שלו... ../images/Emo13.gif

אני התלהבתי ממשחקי מחשב, ומצד שני אין לי משהו מעניין לספר לעולם, ככה שHTML לא קסם לי במיוחד.

tseliot

New member
כל אחד והקיק שלו... ../images/Emo13.gif

אני התלהבתי ממשחקי מחשב, ומצד שני אין לי משהו מעניין לספר לעולם, ככה שHTML לא קסם לי במיוחד.

חופר 11

New member
שלום

שלום לך .. אני מעונין ללמד תיכנות... מאיפה אני מגיש יוזואל בייסק.. ואיזה ספר אתה ממליץ על זה.. תודה

neko

New member
אני דווקא אומר JAVA. גם נותן

עקרונות OOP משלב מוקדם, גם לא צריך להתעסק עם הLOW LEVEL, וגם שימושי בתעשיה. היא נבחרה בהרבה מקומות להיות שפת לימוד ראשונה בקורסי המבוא לתכנות (למשל בעברית ובבינתחומי, שני מוסדות לא רעים בכלל...), כנראה עם סיבה טובה.

BeyondTheWall

New member
neverrrr

ג'אווה ? כשהסתכלתי על התוכנית הראשונה בספר, וזה אחרי נסיון עם פסקל, C וקצת תיכנות לאינטרנט של כמה שנים , הזדעזתי ! בייחוד כשהגעתי לקטע שמסביר איך לקבל קלט מהמשתמש ... אני חושב שזאת אחת השפות שיותר קשה להתחיל מהן, בייחוד בגלל כל העקרונות של הOOP שנראים מאד לא ברורים כשאתה לא יודע בכלל מה זה תיכנות ..

vinney

Well-known member
../images/Emo45.gif

להתחיל צריך מתכנות פונקציונלי, הוא הרבה יותר אינטואיטיבי

codec

New member
objectorientitis

מחלה קשה מאוד. מישהו שרק התחיל את הלימוד שלו לא יצליח בחיים למצוא את עצמו בתוך כל זה.

neko

New member
לא מתחילים יש בOOP כמובן,

אבל בלימוד JAVA זה הופך לצעד טבעי, ולא כמו כשלומדים C שמדובר על מעבר לשפה אחרת לגמרי.

VB ../images/Emo99.gif

מפה הכי קל להתחיל, אני אישית התחלתי מזה, ולא כל כך נורא היה לעבור אחר כך לC.. זה בדיוק אותו דבר כמו C או כל שפה אחרת, רק בלי כל ה"בירוקרטיה" של המצביעים וכל מני דברים נוראים כאלה.

vinney

Well-known member
לא ממש

זה בכלל לא אותו דבר VB זה לא שפה טובה להתחיל ממנה, אתה מקבל הרגלים לא טובים

annefan

New member
אמר זה שחושב ש-C היא שפה טובה...

ל-VB יש דבר שראיתי רק בפרל עד היום. שתיהן שפות כיפיות! בכל אחת מהן (כל אחת בכיוון שלה, כמובן) כיף לתכנת. אפשר לבצע משימות מורכבות באופן מאוד פשוט. יכולות כאלה גורמות למתחיל תחושה שהוא עושה משהו (בין אם זה תוכנית עם GUI, ובין אם זה סקריפט של עשר שורות שעושה parsing לאתר אינטרנט שלם). ב-C (או ++C) הסיכוי ליאוש הרבה יותר גדול. לגבי הרגלים רעים, פחות מטריד אותי. המרחק בין VB ל-C כ"כ גדול שההרגלים האלה יעלמו. פייתון זו גם שפה שהייתי לומד אם היה לי זמן ואם לא הייתי יודע פרל.

enriquex

New member
C#

אם אתה נהנית מהקיפיות של VB תנסה את C# שיש לה את הנוחיות של VB ואת התחכום של C++. ואגב למי שמפחד מפוינטרים ב C# אין פוינטרים (למרות שאפשר להשתמש אם מתעקשים).

למעלה