שלום, מקווה שתענו...

שלום, מקווה שתענו...

איך מתחילים עם התיכנות? (אני בת 14...) אני רוצה להתחיל ללמוד על תיכנות. יש לכם אולי כמה עצות בשבלי איך להתחיל? איזה ספרים? אני לא טובה כל כך באנגלית... אני יודעת שאני אצטרך אנגלית בשביל תיכנות, אבל אני חושבת שאם הזמן אני ילמד יותר ויותר... אני ממש מקווה שתציעו לי כמה עצות... מודה לכולם מיכל

vinney

Well-known member
תתחילי בלחפש מידע על שפת C

יש הרבה ספרים ללימוד C בחנויות.

רק לא C

למה זה טוב לילדה בת 14 שרוצה ללמוד עקרונות תיכנות? עדיף אם כבר python או אפילו pascal C (ואחותה השמנה) היא ה-שפה בתעשייה אבל יש טובות ממנה למטרות לימודיות.

enriquex

New member
דווקא C

למה לא C? C הבסיסית היא שפה פשוטה וכמעט אין הבדל בינה לבין פסקל... היתרון בלהתחיל ב C(תרתי משמע) זה שמ C היא יכולה להתקדם יותר במהירות ל C++...

כן, אילו היתה זקוקה לזה לעבודה

אבל ראית את הגיל? אין לה מה לרוץ. היא תדע את השפות האלה בבוא העת. בינתיים שיהיה לה כייף לתכנת וpython היא ממש כיף. זה גם כלי שימושי ביותר בתעשייה אז הרווח כולו שלה.

vinney

Well-known member
מה הבעיה?

אני למדתי C בגיל 14, ולא מרגיש שום טראומה יצאת דופן הדורשת טיפול פסיכולוגי מעמיק... זה לא שאני מפנה אותה לפלייבוי, כולה C...

הבעיה ש C היא רע הכרחי

אז למה להכנס דווקא עכשיו? בשפות אחרות הפרודוקטיביות תהיה הרבה יותר גדולה וכך ההנאה בצידה. C היא די low-level עבור לימוד עקרונות אלגוריתמים וכל השאר. שפת התכנות כשלעצמה איננה מטרה.

vinney

Well-known member
אתה משליך את הבעיות שלך

על אחרים אני בטוח שמי שרוצה להסתדר, יכול להסתדר עם כל שפת תכנות, אין לי שום דבר נגד פסקל או פייתון, אבל אפילו בביצפר כבר מלמדים בC. זה לא כמו לפני 10 שנים שהספר היחיד שהיה על C היה K&R, זאת שפה מתועדת היטב, כל אחד מכיר אותה ויכול לעזור, היא לא דורשת שום ידע מוקדם, היא פשוטה ופונקציונלית. השפה להתחיל איתה.

חצופון

לגופו של עניין, העניין הוא פדגוגי/ לימודי. C לא מתאימה לבית-ספר. יש בה הרבה פינות שאמנם נותנות לה כוח אבל גם מכשילות תלמידים בתחילת דרכם. למשל, א. פוינטרים ומערכים והבילבול ביניהם ב. מחרוזות אינן מובנות אלא רצף של תוים ג. מאקרואים ד. include - למה לי כל זה? לא יותר טוב בלי? ה. pointer arithmetics ו. ניהול זיכרון, למה להתעסק עם זה בהתחלה? יש מי שאומר (והם מומחים גדולים) שאין מה להתעסק עם זה בכלל (malloc, free). ז. build system מורכב יותר (ריבוי קבצים וכו') ח. נדרש הרבה קוד לפעולות שבשפות אחרות הן ממש טריביאליות כל המגבלות האלה ועוד אחרות לא קיימות בשפות אחרות (נניח פייתון) שבה הסינטקס נקי ויש בה אמצעים לכתוב תכניות גדולות ומורכבות. זה שמלמדים את זה בבית הספר זה לא מעלה ולא מוריד, זה שמי שיכול להסתדר זה לא טיעון בכלל. לגבי ההערה האישית שלך, היא חצופה ומראה קוצר ראיה. אינני מכיר אותך אבל סביר להניח שיקח לך עוד הרבה שנים להשלים רבע ממה שכתבתי,הדרכתי, לימדתי וניהלתי בפרוייקטים גדולים ב-++C/C

vinney

Well-known member
תגיד לי, על מה אתה מדבר?

אתה לא חייב להשתמש בכל הדברים האלה כדי לכתוב תוכנית בC, אתה צריך להשתמש בכל אלה כדי להוציא את המירב מC, אבל זה בטח לא המינימום. הסינטקס של השפה פשוט, ברגע שמבינים מושגים - אפילו אינטואיטיבי. מקרואים וdefineים למיניהם עדיף אפילו לא ללמוד (טוב, כדאי ללמוד, לא כדאי להשתמש), וניהול זכרון זה דבר יחסית מתקדם, לא חייבים אותו מיד, ועל build system אני בכלל לא מדבר. ולמה אני חצופון? מהגישה שלך אני מבין שכשאתה היית במצב הזה C הייתה שפה קשה עבורך, אבל זה לא אומר שזה כך לכולם, זה הכל. אין לי שום כוונה לפקפק ביכולות ונסיון שלך, אבל אני מנסה להבין מאיפה האנטי הזה בא, זה הכל. יחד עם זאת, גם אתה לא ממש אחי, אז אל תגיד לי כמה זמן יקח לי להשלים, כי אתה לא יודע מי מאיתנו צריך להשלים את מי, אם כבר מדברים על חוצפה.

אוקיי קלטתי

אתה נוטה להסיק מסקנות (מוטעות) מהר מדי. ככה גם עם כמה קביעות נמהרות ואומללות בשירשור אחר בעמוד הזה (פוינטר לפונקציה חברה) . קצת צניעות ויותר שיקול דעת יועילו לך. קביעה מטופשת (א): "אני מבין שכשאתה היית במצב הזה C הייתה שפה קשה עבורך" מנין הקישקוש? מי שמך לפרש את תחושות הבטן שלי? מאיפה ההגיון העקום הזה? הקביעה שלי באה משיקולים פדגוגיים נ-ט-ו. קביעה מטופשת (ב): "אני מנסה להבין מאיפה האנטי הזה בא". מנין לך שיש לי אנטי? מה שיש לי הוא (כך מסתבר מכאן) ראייה יותר רחבה ויותר גמישות. תבין, יש דברים ש-C לא מתאימה להם ויש דברים שהיא כן. כשפה ראשונה היא לא טובה. היא גם לא טובה להרבה שימושים אחרים. ודאי שאפשר לעשות איתה הכל השאלה מה המחיר.

אה, ועוד משהו

אני לא מעוניין להכנס למלחמת שפות כאן. מפריע לי שאתה לא יודע להתאפק ומעביר את הדיון הלגיטימי כשלעצמו לפסים אישיים או לניסיונות פרשנות מגוחכים של הכותבים כאן. שוב ושוב צניעות תועיל לך

vdsp

New member
לימוד עיברית (עוד לפני אנגלית וC)

אני אלמד, ולא ילמד....

galh

New member
עברית ולא "עיברית". ../images/Emo46.gif

גם לא נהוג לשים פסיק לפני "ו", כלומר: אני אלמד ולא "ילמד".

InfectedM

New member
ניתן לשים פסיק לפני ו' אם המשפט הוא

משפט מאוחה

למעלה