שלום ... מזמן לא התראינו

anifel

New member
בסופו של דבר עם הזמן הידע והניסיון אני יעסוק

בתחום הזה זאת כבר החלטה שנעשתה עוד מאז שהרופא שלו אמר לי בגיל שנה שהוא כנראה אוטיסט ואני זוכרת שאמרתי לו ישר בלי לחשוב פעמיים שעם זה יתברר כנכון אני את החיים שלי יקדיש לזה ומה בדיוק הזמן יראה כרגע אני גם מנהלת "לחימה" בכל מיני גופים פולשניים שהממשלה פה מסיבה לא ברורה מממנת..... וגם נלחמת בדעות קדומות סטראוטיפים גירושים מגעילים בית ניקיונות בישולים חוויות פעילויות ומיותר לציין שחיים "אישיים" לא קיימים כרגע על הפרק ולא מתלוננת כל ההשקעה הזאת כמו שאני מכירה את עצמי לא לחינם זה בטוח כל דבר בזמנו וכרגע אני מתמקדת בחקר ומדע ניסיון טעייה הבנה חוסר הבנה אבל מעל הכל קבלה טוטאלית של החיים ומה שקורא פה ואני עושה את זה באושר והמון מוטיבציה וגם את הקושי אני מקבלת בתחושת סיפוק כי כל קושי הוא מטרה וכל הצלחה היא הישג וכל הישג זה כוח וכולה וכולה :)

איזה חפירה על הבוקר חחחח טוב אני בכל מקרה חייבת לזוז הגור היתעורר וכמו שאתם יודעים יש לנו שגרה " " מסויימת לקיים כל יום דומה אבל כל כך שונה ואף פעם לא אותו דבר

anifel

New member
תודה רבה

השמיעה המינמלית שעוד יש לו גם היא סלקטיבית
אבל הוא ילד מאוד פיזי ויכול להחזיק לי את היד שעה בלי להסתכל עלי אפילו פעם אחת והוא ממש מדבר איתי ככה לוחץ באצבעות בניפרד כל אצבע לא לפי הסדר גם אוהב ללטף אותי ואת השיער שלי ומשמיע את הצליל הייחודי שלו סוג של נשיפה
וזה מדהים שהוא לא מיישר איתי מבט תוך כדי אפילו פעם אחת אבל מצד שני כל כך עסוק בי חחח נשמה קטנה שלי הוא מתקשר עם חלקי הגוף שלי :)

בואי נתחיל מזה שאני הרבה הרבה יותר מבוגרת ממך

ואולי מזה נובעים חלק מההבדלים בינינו.

את כתבת על הבן שלך כך, ואני מעתיקה:
"אבל אני החלטתי שאצל הבן שלי!! אין מה "לתקן" אלה להפך לפתח לנסות לגלות להרחיב לזרום ובכלליות לדאוג שהוא יגדל להיות מאושר שלם עם עצמו ויתפתח באופן טבעי לו!
אלו הם ילדי העתיד אני מאוד אסרטיבית ואולי אפילו זו היא מטרתי בחיים שהבן שלי יתקבל בכל מקום שילך בהבנה קבלה אהבה !!"

זה נראה שאת באה לחנך את כל העולם.
הם ילדי העתיד (מי זה הם? החרשים? האוטיסטים?) והילדים הרגילים מה הם? ילדי העבר?

המשפחה שלך פרימיטיבית, את רוצה לחנך אותם וגם את הולכת להביא משב רוח רענן לקהילת החרשים ולקהילת האוטיסטים.

לי, אישית, נשמע מאוד מתנשא ומאוד בא ממקום של לתקן את כולם. הוא אפילו עוד לא אובחן רשמית כאוטיסטית, וכבר את הולכת להביא להם משב רוח רענן...

אני חושבת שעם גישה כזו, יש מחסור באבחון, שכן אם לילד אין אבחון רשמי, אז אף אחד לא ישפוט אותו כאוטיסט ויתנו לך לגדל אותו באופן חופשי, בלי להתערב.
ברגע שאת נותנת למדינה להכניס את היד שלה לכיס שלך ולתת לך כסף, את נותנת לה גם להתערב. קחי את זה בחשבון.

וכמובן, שיש לזה חסרונות.

ולכן אני לא בטוחה שכדאי לך לאבחן אותו, כי אם את חושבת לגדל ילד בצורה שאת חושבת שטבעי לו (מה זה טבעי? לגדול ביער? לגדול בעיר? לגדול במושב?) לא בטוח שתמצאי מקום שיהיה מספיק טוב עבורך.

אני בטוחה שהבן שלך מקסים. צפיתי בוידאו שצירפת. והוא נראה מאוד חמוד.

ודרך אגב, זה שהוא לא עונה כשהוא עסוק, (ולדעתי האישית, סיבוב גלגלים הוא דבר מרתק ביותר), אולי קשור לזה שהוא לא שומע. למה את קוראת לו אם הוא כמעט לא שומע? לא יותר פשוט לגעת בו? (אבל אולי זה בגלל שצילמת).

הבן שלך בן שנתיים ורבע בערך, ואני חושבת שבצד זה שיש לך ידיעות והשקפת עולם משלך, אני חושבת שכדאי לך גם לשמוע מאחרים, שאולי חושבים אחרת ממך ורואים אחרת ממך. לא תמיד כל האחרים מטומטמים. (וגם לשמוע מאחרים, שמסכימים אתך על כל מילה. זה לא סותר.). אחד הדברים שאני אוהבת פה זה לשמוע דעות אחרות. ככה העולם מתעשר. וכל אחד מחליט מה לקחת ומה לא.

anifel

New member
אוווווהההההה

בתור "המבוגרת" שלטי על עצמך....!!!

את המרמור שלך תשמרי למישהו שלילי כמוך ....
לא באתי לכפות שום דבר על אף אחד...
ועם בכל שנות בגרותך לא השכלת ללמוד הבנת הניקרא צר לי
ה"חינוך" התייחס לאנשים שלא רואים בפלא הזה (הבן שלי) פלא....
אלה..... רואים בזה "פגם" או כל היוצא מזה....
את קוראת לזה "להתנשא"
קשה לאנשים משום מה כשאנשים אחרים לא מתאבלים.... או מראים קושי או כאב או צער .....
תתפלאי יש עוד אנשים **כמוני** שרואים בפלא הזה מתנה וחוויה מטורפת לחיים האלה
אני לא בנאדם שגרתי מטבעי ובמהות שלי אוהבת הרפתקאות ואני בהחלט אשתדל לחנך אנשים צרי אופקים ולעזור להם לראות את היופי ואת זה שבכלל ניתנה להם אפשרות לראות ולו במעט את עולמו הקסום של בני ושל עוד ילדים כמוהו בהחלט ילדי העתיד
ומעבר לזה לא אמשיך את שיחתי איתך כי אין לי חשק להקניט אותך....
שיהיה לך סופשבוע ניפלא
הצעה אישית מהצעירה והרעננה - קצת אופטימיות וחיוביות
מרמור לא יפה על אף אחד....

את שוב ממשיכה בקו הזה.

יש הבדל בין לרצות שכולם יראו את היופי בילד שלי, (ובמקרה של הבן שלך אני רואה שממש לא חסר והוא נראה ילד מקסים שקל מאוד לאהוב אותו), לבין לפסול אנשים אחרים ולקרוא להם 'ממורמרים' ו'פרימיטיביים'.

יש הבדל בין להראות את היופי של הילד שלי ובין לחנך את כל העולם.

כתבת שהילדים כמוהו הם ילדי העתיד. כמוהו במה? בלונדים? חרשים? אוטיסטים?

אף אחד לא יודע איך יהיה העתיד ואיך האנושות תראה לצערי.

אבל תראי מה את עושה, את לא רוצה שיתנשאו על הבן שלך ובצדק. אבל את מתנשאת על אחרים. לקרוא לי למשל שלילית (ולאחרים פרימטיביים ) לא יקדם אותך.

יש לי שני ילדים מאובחנים, ולא הייתי צריכה אף פעם לחנך אנשים שהילדים שלי מדהימים, מקסימים ועוד. פשוט רואים את זה לבד.
אף אחד לא יראה בילד שלך פגום, אם את לא תראי בו פגום.

את חושבת שלילד שלך אין קשיים? שאין צורך לעזור לו? שהוא מושלם?

אני חושבת שאין ילד מושלם, ואשפר להשתמש במכבסות עוד זמן רב, אבל עובדה שיש לילדים שלנו קשיים ואנחנו מחפשים את הדרך הכי טובה לעזור להם, והשאלה היא מה הדרך הכי טובה.
ומסתבר, שזה לא קל לדעת ולא פשוט להחליט.
וזו אחת הסיבות שאני פה, כדי לשמוע קולות שונים וכדי להשמיע את הקול שלי. אם כולם היו חושבים פה אותו הדבר, היה משעמם. ולכן אני בעד לשמוע את אראנה ואת רונן ועוד אוטיסטים בוגרים אחרים. אני בעד לשמוע את דינה, ואת אמא של המלאכית, את שלומית ועוד רבים אחרים. אני בעד שיהיה פה מגוון דעות.
וקצת כבוד של כולנו לכולנו, לא יזיק.

ודרך אגב, הגישה לחרשות, למשל, היא שונה גם אצל חרשים וכל אחד הוא בעל גישה אחרת.
יש לי חברה חרשת, למשל, שהחליטה להשתמש במכשיר שמיעה. אני בטוחה שיש חרשים שלא אוהבים את זה. אבל זו הבחירה שלה וקשה לדעת היום שהיא חרשת לגמרי. היא אקדמאית, אישה מקסימה. היא לא צריכה לשכנע אנשים שהיא כזו, וזה לא קשור לחרשות שלה. יש לה מבחינתה לקות או קושי, והיא מתגברת עליו (בעזרת מכשיר שמיעה, כאמור). היא לא עושה מזה דגל, כמו אחרים בקהילת החרשים.
האם היא טובה מהם? אני לא חושבת. האם היא פחות טובה? אני לא חושבת.
לכל אחד יש את הדרך שלו להתמודד.

תנסי לשמוע גם אחרים. תנסי להבין את הרגשות שלהם כלפי הילדים שלהם.

יש פה אמהות מאוד מנוסות, ובטח גם במקום שבו את גרה והאנשים בהם את כל כך מזלזלת.

בדרך כלל כשאנשים באים למקום חדש או לקהילה חדשה עם הרגשה שהם יראו להם את האור, הם לא מתקבלים בקהילה. וחבל.

arana1

New member
אףאחד לא רואה בילד שלו פגום ?

ואת עוד מדברת על מכבסות מילים ?
משעשע

הם ילדי העתיד בגלל שהם פועלים מתוך אהבה ולא בגלל שהם חירשים או בלונדינים או אוטיסטים
ואני לא חושב שהיה משעמם אם כולם היו מקשיבים רק לקול הזה
להפך
היה יכול להיות הרבה יותר מעניין
לכולם
אבל לי אין בעייה גם עם בלא בלא בלא
הבעייה שלי היא שאנשים מדברים על כבוד בזמן שהגישות והפעולות והמבט שלהם מבטא זלזול מוחלט בכל מה שקצת מעט שונה מהממוצע
ודווקא שמספרים כמה האוטיסטים הם מקסימים ונהדרים הזלזול וההתנשאות הזאת בולטת עוד יותר כי זה תמיד בא עם אבל ואבל

anifel

New member
בלונדינים :)

פיענוח מדהים
ילדי העתיד

זה ממש משעשע אני בכלל לא מבינה על מה הכעס שלך....
בגלל שיש לך שני ילדים מאובחנים..?
בכנות שהייתי בשמחה מגיעה אליך עם הייתי גרה בארץ לעביר לך איזה יום כיף ואחרי זה היית מסתכלת על הכל בצורה שונה לחלוטין

זכותך בתור בנאדם לעשות ולחשוב ולקרוא כרצונך אני לא ניסיתי לשלול ממך את הזכות הזאת

אבל זכותי להביע את דעתי גם ואני יכולה להגיד לך שמרכז של החרשים אצלינו יש המון הורים שהחליטו לנתח את ילדיהם ולהשתיל את שתל השבלול והיי אנחנו אנחנו אפילו חברים ומדברים זה הקטע בקבלת השונה שכולם שונים יש קבוצות בעלות מכנה משותך שיותר קל להם ביניהם להסתדר אבל כל הקטע הוא ללמוד להיסתדר עם מי שלא במכנה שלך....
אני לרגע לא התנשאתי מעליך סך הכל שיתפתי את הפורום ובעצם רציתי להצתרף בישביל לגוון ללמוד להעזר ותתפלאי גם מצעירונת כמוני אולי תוכלי ללמוד דבר או שתיים זה לא בושה מכל מלמדי השכלתי .... זה לא משהו רע או פגיעה בכבודך

יש לך שני ילדים מקסימים זה ניפלא תשמחי גם בישביל השאר ...
גם אני לא **חייבת** לחנך לכך שהבן שלי מקסים אבל אני לא **רוצה** גם להסתיר את השוני שלו אני מתגאה גם עם היו לו זנב וקרניים
ואני חושבת שבדרכי שלי אני מכינה את הקרעקע מבעוד מועד כך שידעו זה לא בושה זה רווח נקי לכל מי שיש לו חלק בעניין
וכמו שאמרתי יש אנשים שפשוט מסוקרנים אפילו אז למה לא ללמד את הציבור שזה משהו ניפלא שזה מצריך גישה שונה ובטוב וככה שפעם הבאה הם יוכלו להעביר את הבשורה הלאה גם בשיחה אקראית .....עם מישהו אחר ככה זה בחיים

ובואי נעמיד דברים על דיוקם אני לא זלזלתי באף אחד !!!
עם כבר את מזלזלת בי מההודעה הראשונה שלך אלי...!!

יש גם הורים העיקר בגיכול הילדים הוא לחנך לנימוסי שולחן למשל....
או לספורט כלשהו

dina199

New member
מה זה חשוב באיזה קו היא ממשיכה ?

ברור שהיא ממשיכה בקו שלה. למה טסור לה למשיך בו ?
היא זו פתחה את השרשור , ז"א כתבה את הדעות שלה ללא קשר לדעות של מישהו אחר.
אם את לא אוהבת את הדעות שלה , את יכולה לא להגיב בתוך השרשור.
אבל אם החלטת להגיב , זכותה המלאה להענות לך לפי דעתה . כי הדעה הזאת כבר כתובה בהודעה הראשונה , וכאמור ללא קשר לדעות או התגובות שלך.
לכן אין מה להתפלא (לא כל שכן להתעצבן ) אם היא ענתה כפי שענתה.

arana1

New member
|4U,אל תדאגי,אנחנו נחנך את ה"מחנכים" כולם

כי בניגוד להם לנו לפחות יש כמה סיבות טובות "להתנשא"
אם את עוד לא מכירה את הפורום הזה אז תמצאי שההתנשאות הנורמטיבית על האוטיסטים נתפשת כטבעית וכמשהו שכל נסיון לתהות על מקורו נחשב כחוצפה והשמצה ואלימות בלתי נסבלת
בעוד שהנסיון לקבל פשוט יחס שיוויוני ומקבל לכולם,כולל השונים והמשונים ביותר,נחשב למתנשא
וכן
הנורמטיבים הם העבר
גם בגלל זה וגם בגלל עוד כמה דברים עוד יותר מכוערים וטיפשיים ומכעיסים מסוג זה
יכול להיות שבסתר ליבם הם יודעים את זה ולכן הם לא בוחלים באמצעים
אפשר להבין אותם
אבל עם כל הרחמים והאמפטיה צריך לזכור שמי שנאבק על קיומו כמיעוט שכולם מרגישים חובה קדושה לדרוס אותו זה אנחנו ולא הם

anifel

New member
אכן

אני מהאמהות שתראו בהפגנות ביוזמות ואני שמחה שאני כזאת
לא אבכה בבית על כלום... להפך ניתנה לי הזדמנות בדרכי שלי להילחם למען שלבן שלי יהיה עתיד טוב יותר כמה שזה קלישאה אבל פה היא נכונה
למשל אני רוסייה "רגילה" מאז הגילוי החלטתי להסתפר בתספורת מוייקן סתם בשביל שאנשים יתקעו בי מבט שככה הבן שלי יוכל לראות שתוקעים מבט באמא כי היא שונה (והכי מגניבה בגן...
וגם המון אנשים סקרנים אבל מפחדים מתביישים מהססים לשאול לגלות על העולם הזה ואני תמיד מסבירה אבל בצורה כזאת שזה מסקרן אותם מרתק אותם מדהים להם וזאת אני לא מתכוונת להתנצל על היותי אני כמו שאני לא מצפה ממנקה להתנצל על מי שהיא או שחיין להתנצל זאת אני והעיקר שאני שלמה עם עצמי ולא פוגעת באף אוכלוסייה מלבד הפרימיטיבים שעוד מתביישים כועסים שלהם זה קרה... זה מה יש ועם זה ננצח!!!

anifel

New member
זאת תסרוקת

שגורמת לאנשים לבהות בי... חחחח וזה משעשע
וזאת אחת הדרכים היצירתיות שבחרתי לגדל את בני שבוהים באמא כי היא לא "רגילה" אבל יש אנשים שגם נורא מחמיאים ואוהבים אבל זה סוג של קיצוניות כמו האוטיזם והחרשות לא נשארים אדישים לזה ככה הוא גודל בסביבה כזאת במודע וגם לא במופנה אליו ישר אלה אלה והוא רואה איך אני מתמודדת עם מצבים שונים ותגובות שונות
זה מין ניסוי שלי שאני מרוצה מהתוצאות שלו דוגמא אישית נקרא לזה :)

אני מאוד יצירתית בכל הנוגע לשינוי התפיסה ואיך אומרים לא מפחדת מקצת בוץ
עם הזמן עולים לי רעיונות חדשים ואני מנסה כל מיני דברים

לא בטוח שהצלחתי להסביר את עצמי או את הכוונה שלי אבל
אני ADHD ברמה גבוהה מגיל קטן מאוד ותמיד הזווית ראייה שלי על מצבים היא קצת אחרת ומגוונת ואפילו ה"אנשי מקצוע" הכי קפדניים מודים בפניי שאני מביעה דעה שהם לא חשבו על זה ככה או בצורה כזאת וגם מסכימים איתי לפעמים ומד שני יש כאלה שזה מעצבן אותם מאוד שאני לא הולכת לפי "הספר" .. מזל אריה ויצא פה שאני מחמיאה לעצמי חחחח אבל אני אוהבת את הדעות שלי

anifel

New member
IN THE NAME OF ART

הצתלמתי בזה הרגע להמחיש

שולחת ונוסעת לאסוף את הגור מהגן :)

arana1

New member
נראה מעולה

מי שמעוניין או מסוגל לחשוב אולי היה רוצה לשים לב לעובדה שדווקא מול האוטיסטים שהכי רגישים למבט מפנים כל הזמן את המבטים הכי עקומים
העניין מצטלב גם עם יחס הכי כחני דווקא לאנשים הכי לא כחניים
זו גם הסיבה שיותר ויותר אוטיסטים
ואולי גם חלק מההורים
לומדים עם הזמן פשוט לא לספור את הסביבה הפסוודו אנושית

למעלה