שלום ... מזמן לא התראינו

anifel

New member
שלום ... מזמן לא התראינו

אתם בטח לא זוכרים אותי גם ככה :) אז נתחיל מחדש ומעודכן :)
שמי אנה אני בת 25 אמא חד הורית לאיתן אריה שלי בן 25 חודשים :)
אנחנו גרים בקנדה (ברוך השם..!)
איתן שלי ילד יחיד מיוחד ומדהים !!
איתני כמעט חרש (אוזן אחת לחלוטין השניה בינוני + אבל כבר כמה חודשים עם נוזלים ככה שהוא לא שומע בערך כלום )
בנוסף איתן מאובחן עם עיכוב+שונות היתפתחותית... (מיני איבחון) כרגע ברשימת ההמתנה לאיבחון אוטיזם בקנדה הרפואה ציבורית ורשימת ההמתנה היא שנה
בכל אופן אני איתרתי לאחר חיפושים אינטנסיבים שני מומחים שמתמחים בחרשות + אוטיזם ואנחנו נבצע איבחון פרטי (גם זה לוקח זמן כי הם לא ממש לידינו וקנדה ענקית!!!)
איתן שלי מדהים יצירתי כל כך מחוץ לקופסא ובגדול אני מטורפת עליו ברמות שמילים לא יוכלו לצאר בכלל הוא המתנה שלי וכמו שאבא שלי אומר קיבלתי את הגור שלי כי כנראה המהנדס יודע שאני ראויה להיות אמא שלו :) הוא הגאווה שלי ולא הייתי משנה דבר וחצי דבר בו!!
טוב אני יכולה להיתרברב בו בלי סוף ... ! :)

עם זה מעניין מישהו אני לא יודעת כל כך עם הגישה שלי מקובלת או חלילה גם לא רוצה לפגוע או לזלזל באף אחד איש איש בדרכו ילך
אבל אני החלטתי שאצל הבן שלי!! אין מה "לתקן" אלה להפך לפתח לנסות לגלות להרחיב לזרום ובכלליות לדאוג שהוא יגדל להיות מאושר שלם עם עצמו ויתפתח באופן טבעי לו!
אלו הם ילדי העתיד אני מאוד אסרטיבית ואולי אפילו זו היא מטרתי בחיים שהבן שלי יתקבל בכל מקום שילך בהבנה קבלה אהבה !!
אתם עוד לא מכירים אותי אבל בוא נגיד שקהילת החרשים וקהילת האוטיזם פה היכן שאנחנו גרים הרוויחה משב רוח רענן וכבר אני זוכה לסיפוק רב מהדרך וההחלטה שלי!
אנחנו לומדים שפת הסימנים על שתל השבלול וויתרנו (מי שיתעניין אשמח להסביר למה החלטתי ככה...
בנוסף אבא שלי היחידי ממשפחתי שגר כאן גם (ושוב ברוך השם) המשפחה בארץ עם כל האהבה הם פרימיטיבים ועד שיקלטו את העניין מזל שהם רחוקים אחרת סביר להניח שלא היינו בקשר בכלל בארץ עם חלק מהתגובות שלהם..... אבל אני סבלנית וגם אותם אחנך לקבלה ופתיחת הקופסא ....
בכל אופן יש לי עוד הרבה הרבה דעות וסתם לשתף במה שאנחנו חווים כאן אבל אני לא יודעת איך תקבלו אותנו ולא בא לי גם להיפתח ככה בתמימות שתקבלו אותנו מבלי לשפוט לבקר ובסוף להיתעכזב אז אני יעשה שלח את זה ולפי התגובות אדע האם הגענו למין משפחה חדשה משפחה בעיברית שגם מבינה וגם מזדהה ונוכל לעזור ולהעזר כי גם אנחנו צריכים ליפעמים עזרה והכוונה
בוקר טוב לכם ולילה טוב פה

ברוכה הבאה כמה כייף לשמוע

על עוד הורים שחושבים ומרגישים כמוני כאן בפורום כמו בכל פורום אינטרנטי את תתקלי במגוון דעות וזה בסדר צריך פשוט לדעת ולילמוד לסנן לקחת מה שטוב לך ולשחרר את מה שלא מתאים.
אז לאחר הפתיח הזה אני אציג גם את עצמי בפניך, שמי עירית ובתי נועה בת כמעט 4 אובחנה כאוטיסטית בגיל שנתיים, גם אני בדעה שלך, לא רוצה לשנות בה דבר וחצי דבר כמו שהיא היא מדהימה וכן אני חושבת שאם התמיכה הנכונה הם באמת ילדי העתיד, אין מה לתקן בהם להיפך יש צורך דחוף לתקן את המתקנים למינהם. אני רק מקווה שחשיבה כמו שלך, כמו שלי תתפוס תאוצה. אגב כתבת על המשפחה כאן בארץ שהם פרימטייבים בנושא, יכול ליהיות אבל מניסיון שלי עם המשפחה המורחבת איך שאת תתייחסי ותשדרי ככה הם גם ייתייחסו וישדרו, אם נשדר להם שסוף העולם הגיע אז ככה הם יתנהגו ואם נשדר להם ולא רק נשדר אלא גם נרגיש ככה באמת ובתמים היחס של הסביבה יהיה בהתאמה.

אז בנתיים חיבוק ונשיקות מישראל לקנדה ותשמרי על האוצר המדהים שלך

anifel

New member
וואאווו איזה כיף!!

בהחלט כיף לגלות עוד הורים בדעה הזאת (ואת תתפלאי כמה שאנחנו מיעוט... לפחות פה...)
בסוף כולם יבינו באהבה שהילדים שלנו הם עולם חדש והקיבעון לא מתאפשר בזמן הזה רק להיפך כל מהפכה מתחילה ממשהו מישהו איפשהו .... ואני באמת מרגישה שהזמן הזה הוא זמן מהפכני וואני מתכוונת להקדיש את כל החיים שלי לנושא הזה אני מאוד סבלנית בקטע הזה ואבא שלי שהוא גפ אפשר לומר היה פרימיטיבי ומעולם לא נתקל בייחוד כזה הוא מאז שאיתן שלי נולד הוא המעריץ מספר 1 שלו ולראות אותם יחד זה מדהים אבא שלי ממש מצליח להיכנס לעולם של איתן ובכזאת מקוריות אני לומדת ממנו המון כל פעם שהוא פה ואני בתור הבת שלו בחיים לא הייתי מאמינה עליו אני גאה בו כל כך אני עוד יעשה סרט על היחסים שלהם!! :)
לגבי המשפחה שלי בארץ :) הם סך הכל בסדר אבל היציאות של אמא שלי יכולות להרגיז מאוד ... מצד אחד היא "מקבלת" (תודה באמת) מצד שני אומרת לי לא לקלל את הילד?!?!?!? דורשת ממני להיתייחס אליו כמו כל הילדים ולחנך בקשיחות.... חחחח שכחה הגברת שאני האמא ... :)
אבל זה בסדר כמה ניתוקים והסברים מעמיקים ולאט לאט לאט מתחיל לחלחל :) עד שהוא יגיע לבגרות היא כבר תבין חחחח :)

dorit73

New member
הי אנה,

שיהיה לכם הרבה בהצלחה, וכל הכבוד.
באוסטרליה, היכן שאנחנו גרים, מאוד מקובל לתקשר עם ילדים אוטיסטים שאינם מדברים בשפת הסימנים האוסטרלית. לאחרונה אפילו סיימתי שלב ראשון של קורס כזה כאן, כי אני עובדת הרבה עם ילדים כאלו.
שפת הסימנים היא שפה נפלאה, וכלי מצויין לתקשר בו.
אני מאחלת לכם הצלחה מכל הלב.

דורית לא הבנתי דבר אחד

כתבת שפת סימנים אוסטרלית, האם שפת הסימנים היא לא בינלאומית?
סליחה על הבורות אבל אשמח לתובנות

dorit73

New member
שפת הסימנים

שפת הסימנים היא לא בינלאומית. שפת סימנים שונה משפה לשפה. אפילו באוסטרליה יש הבדלים מסויימים בשפת הסימנים הכללית בין המדינות השונות. שפת הסימנים האוסטרלית מבוססת על שפת הסימנים הבריטית, שהיא למעשה המקור שלה, ושונה משפת הסימנים האמריקאית למרות שהיא ניזונה גם ממנה לעיתים. באוסלן, שפת הסימנים האוסטרלית , מילים מאויתות בשתי ידיים, בעוד שבשפה האמריקאית האיות הוא ביד אחת. יש עוד הבדלים,אפשר לקרוא על זה ברשת.

anifel

New member
לפי מה שראיתי ואני לא מומחית...

הן נורא שונות... בחלק מהמילים ובעיקר באיות
אבל יש גם סימנים אוניברסלים :) בוא נגיד שבישראל נוכל לתקשר בסיסית בשפת הסימנים :)

אני רואה חדשות בישראל ושם יש

בחורות למטה בבלון שמשתמשות בשתי הידיים כך שאני יודעת ששפת הסימנים הרשמית היא בשתי ידיים.
מוזר לי מאוד שאת אומרת שהאמריקאים מדברים ביד אחת אולי יש להם פחות סימנים.

dorit73

New member
אמא של דפנה,

אני לא מכירה את שפת הסימנים האמריקאית, אבל זה ככה. עובדה.

dina199

New member
במקומות שונים יש שפות סימנים שונות .

בדיוק כמו בשפות קוליות.

anifel

New member
תודה רבה

כן שפת הסימנים ASL פה היא כלי שאני מקווה שאיתנצ'ו יוכל להעזר בו לתקשר :) הוא גם ככה מאוד פיזי וכמעט חרש ככה שזה מושלם בישבילנו בקרוב גם יעבור לגן שכולו מתנהל בשפת הסימנים :)

anifel

New member
תודה רבה :)

אצלינו שפת הסימנים מתאימה בול גם בגלל קשיי השמיעה
וגם הוא לא מדבר :) הצלחה זה האיחול הכי טוב שיכולתי לבקש :)

anifel

New member
אווווווו איזה כיך שגם סגנונן שונה

מעניין :)
טוב נוווו אנחנו הורים לילדי הקשת ככה ששונה זה הרגיל שלנו p:

anifel

New member
מה הכוונה??

האמת יענה מאיך שהבנתי את השאלה....
מכיוון שלאיתן שלי יש גם אלרגילה לחלב אסתמה כרונית של העור אלרגיות
וחרשות
אני כן רוצה שהמאבחן\ת שמתמחים במורכבות של החרשות ואוטיזם יוכלו קצת לתת לי כיוונים לאיך לפתח דברים מסויימים וגם בכדי שאוכל אני להבין מה משפיע על מה.... תקשורת היא בשני הדברים "סימפטום"
וגם אני לוקחת את איתן פעמיים בשבוע למין גן עם ההורים בשפת הסימנים + עכשיו בקיץ נתחיל ללכת לחוות :) + הוא ילד רגיש והמון "מצתנן" ואני לומדת שפת הסימנים אז ההטבות הממשלתיות באיבחון הפורמלי יעזרו לי לספק לו ולי איכות חיים (לא עושר מטורף) אבל כן נוכל לחיות בכבוד ואפילו להנות אני גם מגדלת אותו לבד ועושה מחקרים והתחלתי קצת לעזור במרכז של החרשים להורים עם אותו סיטואציה כי המידע על זה ספציפי פה אפסית... ועם המחקרים שלי אני כבר מומחית פרופסור ממש ... חחחחח מקווה שעניתי מכל היבט :)

למעלה