שאלה קטנה לי אליך
אולי במקום לקרוא בצורה מגוחחת ובכך להשפיל את עצמך לאחרים שטופי מוח תעשה דבר קל ופשוט לך לספריה, מדור מדעי המדינה ותבדוק. כי עכשיו נתת שעות של בדיחות.(מה אסור פעם אחת לתקוף, להגנתי אני רוצה להגיד שדברתי כל הזמן ברצון גישור אבל יש גבול, לא משנה מה הדיעה שלי) זה שאין לך עם מה לתקוף אותי חוץ מהיותי מצביע מרצ, אותה מפלגה שאת מבין בה בדיוק כמו שאתה מבין במקצוע מדעי המדינה (וזאת לצערי) תלמד, תחקור ורק תנסה לקבל שהעולם לא עומד על מספר דברים ברורים אלא שיש גם דעות שונות ומגוונות שאי אפשר לשלול אותם ללא בדיקה ולמידה שלהם. ועכשיו לעובדות (אל תבהל, יש כזה דבר לטעון משהוא ולהוכיח אותו ולא להתערב ולהבטיח שהוא לא קיים- וזאת מידע תאורטי) . מתוך "לקסיקון המדינה- אזרחות חברה וכלכלה", יעקב שץ;ש´ אריאל, הוצאת דביר,1998,עמוד 849-כרך ב´. - "סוציאל-דמוקרטיה- סדר מדיני שבו מחייב השלטון אידיאולגיה הדוגלת בבעלות ציבורית מוגבלת על אמצעי הייצור, עדוד יוזמת הפרט וקיום חברה החותרת לשוויוניות ומבקשת להעניק ביטוי מירבי לרצון האזרחים במסגרת שלטון החוק ותוך שמירת זכויות האדם. סימני ההיכר הבולטים של המשטר הסוצירל דמוקרטי הם אלא: הלאמה מוגבלת של אמצעי הייצור, התערבות מסויימת של המדינה בתהליכי הכלכלה, עידוד היוזמה הפרטית, חלוקת ההכנסות מחדש בצורה מוגבלת ומבוקת, קיום דמוקרטיה." עכשיו הייתי ממשיך לחפש לך מקורות אבל זה מיותר כי מרצ כמובן לקחה את ההגדרה אבל מפרשת את הדברים לממוקד יותר. ולכן אם אתה רוצה להבין מה זה ´סוציאל-דמוקרטיה´ של מרצ כנס לאתר ותתחיל לקרוא. אם אתה באמת רוצה אני יכול להביא לך מספר לא מועט של מקורות ומנשרים על המשטר, ואולי אתה צריך גם על סוציאליזם כי זה לא נראה שאתה בטוח יודע מזה. לא עשיתי את זה עכשיו כי אתה בטח תשאר נעול על לתקוף אותי במקום לבדוק את עצמך. תראה כולם טועים, גם אני טעיתי וכולם עושים את הבחירות שלהם (אני למשל עזבתי את שינוי לפני שנתיים כשראיתי שחייבים לשם דגש על החברה וכלכלה-לפני שתתקוף לתמוך שינוי זה לא טעות אלא ההחלטה לגיטימית) אבל בין זה ללהיות עיוור לעובדות ולטעון ללא בדיקה שהם לא קיימות זה טפשי. העובדות מדברות העד עצמם, מה שחסר זאת החשיבה. שלך