שלום לנמצאים

Yin

New member
ועוד משהו

שיטות טיפול כמו TAT, EFT, DMT ושאר שיטות מבוססות מרידיאנים עובדות יותר טוב כשמתמקדים בשורש.
שם גם נמצאת המשמעות.

שרון 115

New member
ב TAT אמורים להגיע לשורש ככה שאם המטופל

והמטפל לא חוסמים אז אפשר ישר להגיע לשורש הבעיה
היו כמה דברים שהגעתי מיד לשורש הבעיה
בדחיינות כנראה לא הגעתי לשורש האמיתי (למרות שהגעתי לגיל גן...)

ommerl

New member
הגיל שבו השורש

אני מאמין שזו מטאפורה. הגעתי עם מטופלים גם לגלגולים קודמים. אני לא מאמין בגלגולים אבל לשם הם הגיעו.

אלה מטאפורות. טיפול הוא מטאפורה.

זה שהגעת לגיל מוקדם עדיין לא אומר שזה השורש.

שרון 115

New member
ברור שלא. אני דווקא כן מאמינה בגלגולים

איך אתה יכול לטפל בגלגולים קודמים אם אתה לא מאמין בהם?

ommerl

New member
שאלה יפה

אענה לך בעזרת סיפור אמתי:
וויקטור פרנקל (דמות בולטת מאוד בפסיכולוגיה אקזיסטנציאליסטית) טיפל ברב ניצול שואה שהיה שרוי בדיכאון עמוק על מות בניו בשואה.
הרב סיפר לו שאחת הסיבות שהוא עצוב במיוחד היא שהבנים שלו מתו צעירים ותמימים והם יגיעו לבטח לגן עדן, אבל הוא חוטא זקן, לא בטוח שיפגוש בהם בעולם הבא.
פרנקל אמר לו שאולי אלוהים לא הרג אותו (את הרב) בשואה כדי לתת לו הזדמנות לעשות מעשים טובים ולזכות להגיע לגן עדן כדי לפגוש בבניו. העצה הזאת פתחה לרב את העיניים והוא הצליח לצאת מהדיכאון ומצא משמעות חדשה לחיו.

וויקטור פרנקל היה חילוני לגמרי!

אני חושב שהסיפור במלואו כתוב בספר "האדם מחפש משמעות". תקנו אותי אם אני טועה.

מקווה שעניתי על השאלה

משמעת

חוסר משמעת עצמית היא רק סימפטום של משהו עמוק יותר.
אם תטפלי בסימפטומים על ידי משמעת, תהיי כל הזמן במלחמה פנימית ובמאמץ.
כמה זמן את חושבת שזה יחזיק מעמד? כמה משאבים תוכלי להקדיש למלחמה פנימית זו?

תתמקדי באיתור הגורמים ל"בעיה".
ודרך אגב, אולי אין כלל בעיה בכלל, מכיוון שאני בטוח שיש תחומים בחייך שבהם את מאוד ממושמעת?

הציעו לך למצוא משמעות במקום משמעת, וזו עצה מצוינת.
דרך נוספת מתוך ה-NLP, היא מציאת הכוונה החיובית בדרך ההתנהגות שלך ומתן מענה לכוונה החיובית.

שרון 115

New member
גם NLP נסיתי השיטה הכי טובה לי זה TAT

אבל עדיין אני חוזרת כל פעם לדחיינות
ולא!! זה לא בסדר הדחיינות הזו
הדחינות הזו יכולה לגרום לי להשאיר את הילד בבית כי לא בא לי לצאת לגן
(שלא לדבר על טיפול בנושאים כלכליים...)

דחיינות

את אומרת שהכי טוב לך זה TAT, רק שכל פעם את חוזרת לדחיינות, אז מה טוב בזה אם כל פעם את חוזרת לאותו מקום.

דרך אגב, אני לא מאמין שיש שיטה טוב אלא מנחה/מטפל טוב.
כך שאם ניסית NLP וזה לא עזר, זה לא אומר לגבי השיטה.

הבחירה שלך (מה שקורה במציאות) היא להיות בדחיינות מחד ומאידך את אומרת שזה לא טוב, התוצאה היא קונפליקט.
הקונפליקט מייצר סבל ואיננו פותר את הבעיה רק מחמיר אותה.

ommerl

New member
לא.

כל דבר יכול להיות שימושי בהקשר מסויים. פחד מציל ממוות בהקשרים מסויימים ומהווה פוביה מגבילה בהקשרים אחרים.

אם לדחיינות לא הייתה פונקציה חיובית היא לא הייתה קיימת בך מההתחלה. ההקשר שבו היא מופעלת היום לא מקובל עליך באופן מודע.

לא תצליחי להלחם בדחיינות אם תשנאי אותה ותחשבי שזה משהו שלילי כי זה לא נכון. הדחיינות חיובית. הדחיינות הייתה שם בשבילך במשך שנים (מגיל הגן..? ואולי אפילו לפני זה). כדי להיפטר ממנה בהקשרים שבהם היא לא רצויה את צריכה להודות לחלק שיצר אותה. לכבד אותו. לאפשר לו למצוא דרך חדשה להשיג את אותה מטרה שהייתה לו כשהוא יצר את הדחיינות.

ommerl

New member
החלק הזה נמצא אצלך

את רק צריכה לשאול אותו ולהקשיב לתשובות שעולות לך באסוציאציה ותחושת בטן.

מה קורה שם?

שלום לך שרון,

מה קורה שם כשאת בוחרת להשאר עם הילד בבית ולא לצאת לגן?
האם את שמחה עם זה? מתיסרת? רגועה? לחוצה?

כל השאלות האלה הן קצה חוט לחשיבה, להבין, מה קורה שם ברגע הזה של הדחיה. מהי התפיסה שלך שם לגבי המציאות שיוצרת את ההתנהגות שלך.

וגם להיות כנה עם עצמך בסדרי העדיפויות. אולי את מעדיפה להשאר עם הילד בבית?

שרון 115

New member
אני פשוט מעדיפה להשאר בבית ולא לצאת בכלל

ברור שלילד וגם לי נוח יותר שהוא בגן

ommerl

New member
אומנות לחימה עוזרת מאוד

אני יודע. זו לא המלצה "אימונית" ולא המלצה "טיפולית". זה מהניסיון האישי שלי ושל רבים אחרים שמתאמנים איתי.
אומנות לחימה שבה את נדרשת למשמעת חיצונית (להישמע לחוקים במהלך האימון) מאוד עוזרת להפנים משמעת עצמית.

זה עדיף על פני טיפול לדעתי. אם את מעוניינת בכיוון זה אשמח להמליץ על אומנות לחימה או מאמן פרטי.

למעלה