שלום לנמצאים

שרון 115

New member
שלום לנמצאים

בס"ד

מתעניינת לגבי אימון למשמעת אישית
אפשר הסבר?
אני מטופלת בשיטת TAT
מתנגש?
עוזר?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון למשמעת אישית

שלום שרון,
כדאי שתספרי יותר למה את מתכוונת ב"משמעת אישית". האם את מתכוונת למשמעת עצמית? ספרי קצת יותר על האתגרים שאת מתמודדת איתם ונוכל להתייחס.

שרון 115

New member
כן משמעת עצמית - לעמוד בהתחיבויות שהצבתי

לעצמי
זה מתחיל בדחיית דברים קטנים ונמשך לדחיית דברים גדולים

הסבר על אימון כזה

שלום לך שרון

את עדיין כותבת מאוד בכלליות, אז התשובה יכולה להיות כללית.
אם תרצי פירוט נוסף, את מוזמנת לספר קצת יותר על המשימות שאת רוצה לעשות, ומדוע את מרגישה שאת דוחה אותן.

באימון כזה נבדוק (אני מתארת לעצמי...):
מה המשימות שאת דוחה?
מה את מנסה להשיג בעזרתן (כמו שעדי YIN דיבר עליו, לדעתי)
מה את עושה במקומן?
מה את מנסה להשיג בדברים האלה שאת עושה במקום?
מה הרגשות, תחושות ותפיסות שעומדות בבסיס של הדחיה הזו?
מה יכול לעזור לך לבצע היום? איזו תפיסה או התארגנות אחרת?
ונתחיל להציב משימות שכן תוכלי לבצע ושיקדמו אותך. ההתקדמות עצמה תחזק אותך, וקל יותר להתקדם עם מאמן (או אדם אחר שמלווה) מאשר לבד.

לגבי TAT, אני לא מכירה. ממה שקראתי ברשת, זוהי עבודה פיזית-אנרגטית וזה לא נשמע סותר לאימון.
אנחנו לרשותך, בהצלחה

שרון 115

New member
תשובות

מה המשימות שאת דוחה? מעבודות בית ועד יציאה לסידורים
מה את מנסה להשיג בעזרתן (כמו שעדי YIN דיבר עליו, לדעתי) ???
מה את עושה במקומן? בעיקר במחשב (לומדת ומעשירה את עצמי)
מה את מנסה להשיג בדברים האלה שאת עושה במקום? להתקדם
מה הרגשות, תחושות ותפיסות שעומדות בבסיס של הדחיה הזו? שחבל על המאמץ גם ככה הרי עוד 15 דקות הבית יראה כמו אחרי מהפכה
מה יכול לעזור לך לבצע היום? איזו תפיסה או התארגנות אחרת? לדעת שמישו זר צריך להכנס לבית, במצב כזה הבית תוך כמה דקות מתוקתק (אני זריזה)

ענבל כהן חמו

מנהל
דחיינות

שרון יקרה,
נשמע שעבורך העיסוק במחשב מקדם אותך ומעשיר אותך, ולכן הוא חשוב יותר מעבודות הבית והסידורים.
יתכן גם שעבודות הבית והסידורים הם משימות לא מעניינות ולא אטרקטיביות ולכן הנטייה היא לדחות אותן כמה שיותר.
באמת אין סיבה לסדר אם אחרי 15 דקות הבית יראה שוב אותו הדבר. אז למה זה מטריד אותך? מה באמת היית רוצה שיהיה בבית?
מה חשוב לך במשימות ובסידורים הדחויים? למה לא להמשיך לדחות?

מהניסיון שלי רוב הדחיינים הם אנשים עם בעיות קשב וריכוז, והאתגרים עבורם קשורים להתארגנות בכלל. דרך העבודה היא מעשית - יצירת תוכנית מותאמת לחיים שמאפשרת להתארגן בלי לסבול מזה.

ענבל כהן חמו

מנהל
ברצון

כדאי שתפרטי מה דיבר אלייך בתשובה שלי כדי שאוכל להתייחס ביתר דיוק.

שרון 115

New member
זה:

מהניסיון שלי רוב הדחיינים הם אנשים עם בעיות קשב וריכוז, והאתגרים עבורם קשורים להתארגנות בכלל. דרך העבודה היא מעשית - יצירת תוכנית מותאמת לחיים שמאפשרת להתארגן בלי לסבול מזה.

ענבל כהן חמו

מנהל
דחיינות וקשב וריכוז

הי שרון,
כאשר מדברים על הפרעת קשב בדרך כלל מתרכזים בחלק שגורם לקושי בריכוז, לקושי לשבת ללמוד או לשמוע הרצאה. אבל חלק גדול מהקשיים עימם מתמודדים בעלי הפרעות קשב וריכוז, הם כלל לא בתחום הלימודי, אלא בתחום הארגון.
זה נובע משני סיבות:
התנגדות פנימית לכל צורה של סדר וארגון
המשימות שקשורות לסדר וארגון נתפסות כלא אטרקטיביות ומשעממות.

באופן שבו אני עובדת אני מסייעת לבנות תוכנית מותאמת לחיי היום יום. למשל - ללקוחה שלי היו מצטברות ערמות ענקיות של כביסה נקיה, כי אף פעם לא ממש בא לה לקפל כביסה. מצאנו, שבזמן שהיא עושה אמבטיה לילדה הקטן, זה יכול להיות עיסוק צדדי לאותו זמן. ואכן, זה פתר את הקושי - היא מצאה את הרגע הנכון לקיפול שלא העמיס עליה.
דוגמה נוספת - ניהול רשימת המשימות. כאשר אנשים מתחילים להתארגן הם יוצרים לעצמם רשימת משימות. והדבר הבא שקורה היא שהרשימה מתמלאת בים משימות ומונחת בצד, כי לא נעים לראות אותה. אנו עובדים על הדרך לזכור את מה שיש לך לעשות, בלי שזה יעיק או יכביד יותר מדי.
יש עוד הרבה דוגמאות. העיקרון שמנחה אותי הוא לבנות עם הלקוח שיטה שתתאים לו לחיים, ותהיה מגוונת מספיק כך שהשיטה בעצמה לא תעורר התנגדות.

שרון

לא לכל דבר יש סיבה שאפשר לשים את האצבע
זמן מסכים במיוחד מחשב מוכר ....אנשים בעידן של היום מכורים למסכים זה מתחלף יש כל הזמן גירוים זמן מנוחה למוח ולא מחייב ....
השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך מ1-10 כמה זה מפריע לך?1.מבחינה רגשית 2.מבחינת תוצאות מדידיות שיכולת להשיג
בקיצור כמה זה מחבל לך בחיים
במידה ורצית לשנות יש סדר יום שקודם מוכנס לשם זמן מסכים בצורה מוגבלת המשימות החשובות גם נכנסות לשם רצוי שתתחיבי בפני מישהו כדאי שזה יעבוד
ולאחר שהיו תוצאות מדידות היה יותר חשק לותר על הדחינות
במידה ויש קושי אפשר גם להעזר בשיטות שהציעו לך פה eft ...........

שרון 115

New member
תשובות:

מ1-10 כמה זה מפריע לך? מפריע מאוד... נגיד 7-8
מבחינה רגשית - לא מפריע
מבחינת תוצאות מדידיות שיכולת להשיג
בקיצור כמה זה מחבל לך בחיים - מחבל מאוד כי יכולה לעשות הרבה יותר ממה שאני עושה בפועל
במידה ורצית לשנות יש סדר יום שקודם מוכנס לשם זמן מסכים בצורה מוגבלת - לא נראה לי שאני אוכל לעמוד בזה
המשימות החשובות גם נכנסות לשם רצוי שתתחיבי בפני מישהו כדאי שזה יעבוד - ואז שוב להכשל?
ולאחר שהיו תוצאות מדידות היה יותר חשק לותר על הדחינות
במידה ויש קושי אפשר גם להעזר בשיטות שהציעו לך פה eft - ביררתי לגבי השיפה יש פה מישי שגובה 500 ש"ח לטיפול וגם לא עזרה "עזרה ראשונה" בזמן שהייתי במצוקה קשה מאוד!!!

שרון

מחבל מאוד?
מפריע 7-8 ועדין מבחינה רגשית לא עושה לך כלום ?
אם הבנתי מה שנכון לך לעשות לא עושה לך כלום ..... על מה את מוכנה לותר כדאי להתקדם .?
יש מצב שמה שנכון לך לעשות לא עושה לך טוב .ומה שלא נכון לך לעשות לא עושה לך טוב .אולי זה דורש ברור קצת יותר מעמיק
לגבי ה-eft יש המון סרטונים ברשת אפשר ללמוד ולהתנסות

היי שרון

יכולה להסביר אבל לא עכשיו....יותר מאוחר

יש לי חברה שעוסקת בתזונה ביופטבאק שיטת העבודה ועוד....חזרה מארצות הברית לא ממש חזרה לענינים יודעת eft מלמידה עצמית עושה לאנשים ולעצמה
היא מסכימה לעשות לך את זה ללא תשלום
עוד מישהי שעושה סטאז' על קשב וריכוז מה שאת מתארת ניתן להשתמש בכלים מקשב וריכוז ה עושה במחיר סטאז' (אמרת שאין לך 500 שקל לeft ( במידה ומענין אותך משהו מהם צרי איתי קשר בפרטי
אנחנו ממרכז הארץ גבעת שמואל (בר אילן)אני לא רלונטי אבל הבנות גרות לידי

שרון 115

New member
נכנסתי למתופפות ומרזות וגליתי 2 דברים

אצלי הכל זבנג וגמרנו
ויש לי פחד להתחייב - לא מתחייבת לכלום כמעט
אני מחויבת לבעלי ולילדים, לבית
לחברות אני מחוייבת פחות אבל נגיד לקבוע איתי לצאת להליכה או סרט או קניון או לא משנה מה בד"כ (99%) יגמר בתשובה - נראה, לא מבטיחה

Yin

New member
חפשי משמעות

ולא משמעת.
משמעת עצמית עובדת רק לטווחים קצרים, המשמעות מניעה באמת.

למעלה