שלום לכם...

shmupi

New member
SMS אולי יעיר את סתבא שלי מרומניה

אני המשכתי לישון שהייתה אזעקת אמת במלחמת המפרץ בקיצור SMS ממש לא יעיר אותי

asparagos

New member
אולי כדאי לך לדבר עם חברות ביטוח

ולנסות לשכנע אותן להוזיל את ביטוחי המקיף/נגד גניבה בתנאי שתהיה מערכת כזו מותקנת אצל הלקוח...

raanansh

New member
אתה מדבר על הוצאה של 1200

לשנה . אבל מעבר להבטחה על עבודה בזמן אמת , האם תהיה מוכן להתחייב : 1) לקחת אחריות מלאה על כך שלא יגנבו או ישחיתו את האופנוע. 2) במקרה של השחתה או גניבה לשאת במלוא העלות הכספית של הנזק. אני חושב ששני הסעיפים האלו שאותם הביטוח המקיף מכסה גם אתם אמורים לכסות. 3) לפרסם על גבי הפורום את חוזה ההתקשרות בינך לבין הלקוח על מנת לאפשר שקיפות מרבית לכל ההיבטים של החוזה. 4) שבמסגרת החוזה אין תנאים אשר מחייבים דברים כמו למשל קיום תאורה בחנייה , קשירת האופנוע לעצם נייח, העמדה באותה נקודה של האופנוע ועוד כל מיני דברים כאלו. אלו תנאים מקפחים שמאפשרים הורדת אחריות מיכם ואשר לדעתי קיומם במסגרת חוזה הוא סעיף מקפח. צריך לזכור גם שביטוח מקיף אמנם גם מגביל במידה מסויימת אבל זה בעיקר בקשירה של האופנוע ובקיום מערכת אזעקה. 5) האחריות של פעולת המערכת אינה תלויה בלקוח ותהיה בעלת יכולת עצמאית לאתר תקלות אפשריות. אחרי הכל , מה יקרה אם מישהו בבית יכבה את המחשב או שהוא סתם יתקע ? מה קורה במקרים של הפסקת חשמל ? 6) במקרה אמת של נסיון גניבה או השחתה של האופנוע , אין אחריות על בעל הרכב למנוע את הגניבה\השחתה . שכן גנבי אופנוע יכולים להיות אלימים ורוב האופנוענים הם שומרי חוק כידוע. ובכלל , יש כאן מגבלה נוספת , המערכת היא מערכת נייחת , ביטוח מקיף אתה לוקח לכל מקום.

מה שבעצם אתה מבקש הוא...

כל הכיסויים שמכסה פוליסת ביטוח מקיף שעולה לצורך העניין כחמשת אלפים שקל, במחיר של 1200 ש"ח, הבנתי אותך נכון? אתה רוצה שהחברה תתחייב בפניך בדיוק כמו שחוזה ביטוחי מחוייב, נכון? כל זה במאה שקל לחודש??? אני מבין שאתה רוצה לדעת מה אתה מקבל תמורת תשלום דמי המנוי שלך, את זה אני חושב שהבהרתי כבר בהודעה הראשונה שלי, לא? עוד משהו... איך אתה מצפה ששירות כזה יהיה אחראי במקרה שמישהו בבית שלך כיבה את המחשב? הפסקת חשמל? מחשב נתקע? לא נסחפנו קצת? במסגרת ההתקשרות החברה "אחראית" על מתן שירות המוקד, אתה אחראי על תקינות המחשב שלך, המצלמה שלך והתוכנה שלך, אתה הרי לא קנית מחשב דרך החברה שלנו, לא התקנו לך מערכת הפעלה ובטח ובטח לא דאגנו לחשמל שזורם לך בקירות. כמו שכתבתי כבר קודם, הדיון הזה עלה כדי שנבין אם כדאי לנו לנסות להפעיל את השירות הזה, אם יש מספיק אנשים שמעוניינים בו ושרואים שהוא נותן איזה שהוא "ערך מוסף" להגנות הקיימות כבר. דרך אגב, אם סכום דמי המנוי נראה לכם גבוה מדי ולצורך הדוגמא 50 ש"ח לחודש נראה יותר ריאלי, גם זו תשובה, שוב, אנחנו רק בשלבי "בדיקת השטח".

לפי דעתי אתה

צריך להגיע למצב שתציע לנו משהו שאנחנו לא יכולים להשיג... במצב הנוכחי כל בן אדם עם מחשב פרטי כמה מאות שקלים וכמה שעות פנויות יוכל לארגן לעצמו את אותו הדבר בדיוק ללא תשלום חודשי קבוע.. לכן אתה צריך לחשוב על עוד עלייה במדרגה. בלי שום קשר... במקרה ותתחיל במיזם הזה קהל היעד שלך יהיה לפי דעתי אנשים ללא ביטוח מקיף שרוצים את זה בשביל השקט הנפשי שלהם, רוב הרוכבים האלו רוכבים על כלים לא יותר מידי יקרים ויהיה להם קשה להוסיף עוד 1200 שקל בשנה.. נ.ב כל זה רק דעתי, לא לתקוף!! ניר.

חס וחלילה לתקוף...../images/Emo13.gif

זה ממש לא הכיוון, אני כאן כדי ללמוד את דעתכם וממש לא לתקוף אותכם... זה נכון שכל אדם תמורת כמה מאות שקלים יכול להתקין מצלמה ותוכנה, אתה מתעלם משירות המוקד שהוא שירות אנושי, אותו מאוד קשה לנטרל וזה לדעתי ערך המוסך בכל הסיפור... השירות הזה בעצם נותן לך תמורת שלושה שקלים ביום אדם ער שמקבל בזמן אמת התראות ממקום חניית האופנוע שלך, בזמנים בהם אתה לא מסוגל להגיב כי אתה ישן, במקלחת או במצב אחר, זה כל הרעיון. עכשיו השאלה היא אם זה מספיק מעניין, או שלא.

תאמת...

קשה לי מאוד להאמין שאנשים יהיו מוכנים לוותר כל כך מהר על 1200 שקל לשנה.. אבל! כמו שקראתי פה בשרשור וקשה לי מאוד להאמין שזה יצא לפועל הסכמים עם חברות ביטוח על הוזלה של מחירים לפוליסות גניבה.. שוב אני לא מאמין כל כך שזה יצא לפועל אבל נראה לי שזה האור היחיד שבקצה המנהרה.

lilimeshi

New member
פירקו אל תשכח

וגם כל הלפלפונים שבילבלו ת'בייצים עד עכשיו שרוכבים שמחזיקים כלים בסביבת ה60 70 80 ומעלה אלף שקלים שלא יכולים לממן ביטוח מקיף שעולה לא 5000 אלא תנסה יותר בכיוון של 10000 עד 17000 אז 100 שקלים זה לא 1400 שקלים לחודש אני קניתי את הפיתרון הזה וזה מקנה שקט אם מישהו ינשום ליד האופנוע שלי אני אדע מיגון:אני חושב שקהל היעד הוא אנשים עם אופנועים יקרים בהרבה מאופנועים שמשלמים עליהם 4 5 ו6 אלף לשנה ביטוח מקיף

JackR1

New member
אז לא משלמים עליהם מקיף מלא

אבל גניבות\שריפות\נזק לא תאונתי כן משלמים, וזה עולה קצת פחות מחצי. לא התערבתי בשרשור, כי אני חושב שזה מיותר, החבר'ה ענו מספיק - ואתה עדיין לא רואה את הנקודות הבעייתיות. מערכת ששומרת על אופנוע שעומד במקום אחד בלבד, ולא משתמשת בכח אדם, אלא בהתרעה טלפונית - בשביל מה מישהו צריך את זה? יש כל-כך הרבה פתרונות שאפשר לבנות ולעשות לבד, כאשר מדובר במקום אחד.. זה לא מעניין כל רוכב, שהאופנוע שלו הוא כלי תחבורה ומדי פעם נשאר במקומות אחרים.

אז? מה אתה מציע?

שחוץ מהמוקדנית שתתריע על תנועה חשודה, ייצא סייר רכוב על טיל בליסטי וירדוף אחרי הגנב?אין ספק שזה לא פיתרון מלא ולא מהווה כיסוי 24 שעות אבל זה פיתרון חלקי ולדעתי במחיר דיי הגון.

JackR1

New member
מה אני מציע - אם מחפשים פתרון

למקום חנייה קבוע, לחפש פתרון אחר, או לממש פתרון דומה בעצמך. וככלל, לחפש פתרון הרבה יותר רחב. הוצעו כאן מספיק כאלה.

ידידי, אני מסכים עם לילי הכושי

אתה לא שפכת כמה אלפים על אזעקה, מנעול דיסק ושרשר במשקל עוגן של מיכלית? בשביל 100 ש"ח לחודש, אני מרוויח שקט ובמקום לישון עם עין ואוזן חצי פקוחה, כמו חיה בג'ונגל, יש מישהו שעושה לי את זה. לי זה שווה, ואני מדבר אתך עם כלי ששווה פחות מ-10,000 ש"ח. אני אתקין לבד מצלמה ותוכנה, ואשלם 100 ש"ח בחודש לחשפניות לשעבר/לעתיד של מר מיגון2005 תמורת השירות, כמובן בכפוף לבדיקה שאין פה עוקץ או משהו.

raanansh

New member
אני אגיד לך מה אני חושב

שהשירות שאתה מציע הוא לא יותר מאשר מוקד טלפוני כמו שיש בהרבה בתים. מה הטעם שיהיה לי מוקד שיתקשר אלי להגיד לי שגנבו לי או השחיתו לי את האופנוע ושאני מוזמן לצפות בכך ? זה לדעתי לגיטימי שאני רוצה לדעת עד כמה אחריות לנזקים ולגניבות ולמניעתן אתם תיקחו על עצמכם , ועד כמה אתם תתחייבו על המוצר\שרות שלכם. מה הטעם במוצר\שרות שמגביל אותך באופן בו אתה חייב לדאוג לתאורה בלילה ולתנאים שביבתיים על מנת שהוא יתפקד ? אתה צריך לחנות באותו מקום ומינימום של תנאי תאורה על מנת המערכת תתפקד. לא ענית על השאלה האם תהיו מוכנים לפרסם בגלוי את חוזה ההתקשרות עם הלקוח. אני רואה זאת כעוד כסת"ח . ממה שהבנתי מה שאתה מציע בסופו של דבר זה רק מערכת הרתעה , לא פתרון מניעתי ולא כיסוי ביטוחי . יש לי מערכת אזעקה באופנוע , מתחילה לפעול גם אם חתול קופץ על המושב . זה מרתיע באותה מידה אם לא יותר מאשר מוקדנית משועממת שתשב 8 שעות מול מסך טלויזיה ותחפש גנבים. ואם מדברים על כיסוי של מקיף, מקיף נגד גניבות זה לא סיפור של 5000 ש"ח, אולי לR1 אבל מי שיש לו כסף לכזה אופנוע יש לו גם כסף לביטוח.

אני אגיד לך מה אני חושב (2)

השירות שהוא מציע הוא רעיון בתולי יפה שיש מה לפתח ולחשוב עליו. כל העניין של אחריות וחבויות אינו שייך, לא במחיר המצחיק המוצע. מה הטעם בשירות המגביל אותך לתנאי שטח אתה שואל? ניסית לעשות ביטוח לרכב או לבית? חברות הביטוח לא כובלות אותך באלף תנאים? אתה מצפה שמישהו ייתן לך אחריות למשהו בלי לוודא תנאים מקדימים שמאפשרים לו לתת לך את השירות? בקיצור, התגובה שלך מלמדת שישראלים רבים יישארו ישראלים: רוצים את המקסימום והבלתי אפשרי, ובתנאים שלהם בלבד - ותמיד יהיו טענות.

memphis

New member
רעיון מאד טוב ומועיל, אבל.

זמן לגניבת אופנוע שקשור עם 2 שרשראות + מנעולי דיסק על הגלגלים הרבה יותר קצר מחצי מהזמן שייקח למוקדנית ללחוץ על הסיפרה האחרונה של מספר הטלפון של בעל האופנוע, (2-3 דקות,מול....). אלמנט האנטי גניבה שלדעתי צריך להוסיף לקיט "שמירת לילה" הוא לפחות 5 שרשראות, 4 כבלי עגינה לספינות וכלוב מחושמל שתלוי מעל הבית כדי להאט גניבה ל5-10 דקות לפחות. אני מציע שתשנה את סוג האתראה ל"איתוראן" מכשיר ביות על האופנוע ומרכזנית מחוברת לרשת לווין, עלות מכשירים יכולה להיות 3500 כ"א. בהצלחה

Shredingerscat

New member
כבר יש לי אבל

זה מעיר אותי ולא את המוקדנית בכל פעם שיש תזוזה, וזה תמיד הרוטווילרים ששומרים על האופנוע. 100 ש"ח נשמע סביר, אבל כדי שהרעיון יהיה משתלם כדאי לשלב את הביטוח המקיף בעניין, הנחה של 600 ש"ח לשנה במקיף תשנה את התמונה מאוד מבחינת ההתעניינות.

orenk9

New member
סיכום חסרונות + הצעה לפתרון אחר

אם אני מסכם את החסרונות של הפתרון: הפתרון שאתה מציע מתאים רק למי ש: 1. מחנה את האופנוע באותה נקודה בדיוק כל לילה (אחרת המצלמה לא תראה את האופנוע) 2. מחנה את האופנוע במקום שאין בו תנועה ערה של אנשים (למשל חניון של בנין, או רחוב, כי אז המוקדנית תתעלם יותר בקלות מתנועה ליד האופנוע) 3. יש תאורה קבועה ומספיקה ליד האופנוע 4. אין עוד אופנועים שחונים ליד (המוקדנית תדע להבדיל בין GS ל R1? וגם אם כן - מה אם הם מכוסים?) 5. נמצא תמיד ליד האופנוע בלילה (לא מתאים למי שיצא לבילוי ברכב המשפחתי למשל. תחשוב איך יגיב אופנוען שנמצא עם חברים למשל במקום מרוחק, ומקבל טלפון מהמוקדנית...) 6. הטלפון שלו זמין כל הלילה (לא מכבה אותו כדי שלא יציקו לו מהעבודה למשל) 7. הוא מתעורר מצלצול טלפון ומסוגל לענות לטלפון מתוך שינה עמוקה (לא כל אחד מסוגל להבין מה מדברים איתו תוך כדי שינה) 8. וכמובן יש את הנושא הכספי שהוא תלוי בשיקול האישי של כל אחד, כמו ביטוח מקיף. פתרון שהייתי רוצה לראות בשוק (מישהו מכיר? אני חושב שאיתורן נותנים משהו דומה, אבל לא בדיוק כזה), הוא היכולת לראות על גבי מפה (באינטרנט או במחשב כף יד או במענה קולי או ב SMS) איפה (למשל כתובת) שבה נמצא האופנוע שלי כרגע. בלי מוקדנית שיכולה לייקר את הפתרון. הכל אוטומאטי. במצב כזה, גם אם גנבו לי את האופנוע בלילה, ואני מגלה את זה רק בבוקר , אני יכול להצטייד באלת בייסבול (וכמה חברים גדולים ממכון הכושר), ולקחת מונית (או גרר)לכתובת המתאימה (בתקווה שזה לא מחוץ לגבולות המדינה). יכול לעזור גם לבנות זוג (או בני זוג, או הורים שיושבים בבית דואגים כשהבן זוג (או הבת זוג, או הילד) יוצאים לטיול עם החבר'ה (תזוזה של האופנוע אומרת שהכל בסדר, אי תזוזה של האופנוע אומרת שאפשר להתקשר ולהציק, ואם לא עונים, אז אפשר להילחץ...) למיטב הבנתי מדובר על GPS קטן שיהיה חבוי במקום כלשהו באופנוע. יכול להיות שלפתרון דומה התכוון גיקסר (?) באחד מהתגובות שלו בשרשור הזה (גיקסר, אשמח לדעת אם כן, במסר או בפורום).

גיקסר

New member
../images/Emo45.gif קיים כרגע כפי שציינתי מוצר....

שעובד בטכנולוגיית GPRS,אתה תוכל לדעת איפה הוא נמצא ע"פ מפה באינטרנט,גם אם עברו שעתיים מרגע הגניבה,מעבר לכך תוכל לקבל עוד נתונים,כגון חום מנוע,מהירות,כמובן בתנאי שמדובר באופנוע שיש לו מערכות ממוחשבות,תאורטית תוכל גם לכבות מנוע לגנב במידה והוא בנסיעה,אבל היום יש לחלק מהאופנועים משבת מנוע מקורי במפתח אז זה לא כל כך פעיל. העניין הוא שהמערכת זקוקה לעדיין מספר שינויים,עלותם נשקלת מול כמות המכירה לשוק,כיוון שיש שם רכיבים די יקרים,היא תעלה סביב ה 3000 ש"ח,תוכל תמיד להעביר מאופנוע לאופנוע קח שזוהי הוצאה חד פעמית,כרגע המטרה היא לנסות להוזיל את המוצר ע"מ שיהי נגיש לכלל הרוכבים,אבל זה עדיין לא מגיע לרמת תמכור טובה,ברגע שיהיה משהו קונקרטי,תאמין לי כל העולם ידע

Shredingerscat

New member
יש לאיתוראן משהו למחשבים

קטנטן ורק נותן נקודת ציון אבל זול, הבעיה היא עמידות בחיים על אופנוע, מאוד קשה לתכנן דבר כזה להיות באמת עמיד, תראה את האזעקות למשל, הן מתוכננות לזה ורבות מהן לא מחזיקות מעמד.

למעלה