השתתפתי בקורס כזה
שנפתח ממש לפני ששינו את החוקים, כך שבחינת עלויות וכו' מה שניתן אז לא רלוונטי היום. מה שאני רוצה לתת לו דגש הוא חוסר התועלת של הקורס שעברתי. הקורס ערך שישה חודשים (ימי א'-ה' 8:00-15:00) הסמיך אנשים כ DBA של אורקל 8i, עם תעודה רשמית. בודדים מצאו עבודה במהלך הקורס, אף לא אחד מהם במשרה שרלוונטית איכשהוא לקורס. לא שמרתי על קשר עם כל מסיימי הקורס, אבל בין אילו שכן שמרתי איתם על קשר אף אחד לא מצא עבודה שהקורס רלוונטי לה. ההסבר טריוויאלי - א. אין הרבה דרישה לאנשי DBA. ב. אין הרבה משרות שמוצעות לאנשים בלי נסיון, ובתשתיות בפרט. ג. צה"ל משחרר כל הזמן אנשי DBA מנוסים. ד. התעודה התיישנה מהר - בקצב בו גרסאות חדשות של Oracle יוצאות לשוק. הנקודה שלי רחבה יותר מהקורס הספציפי שעברתי - נראה לי שהמדינה עושה לעצמה חיים קלים על-ידי העברת קורסים עם הישגים קלים למדידה בצורת תעודות הסמכה של כל מיני תאגידים (אורקל, מיקרוסופט, ודומותיהן) שאינן נחשבות בעיני המעסיקים, במקום קורסים שמלכלכים בהם את הידיים בנסיון שכן נחשב. הנסיון של ממר"ם מלמד שבחצי שנה אפשר להעביר קורס אמיתי. אמנם קורס התכנות של ממר"ם שאורכו חצי שנה הרבה יותר אינטנסיבי (לימודים משמונה עד חמש, ותרגול לתוך הלילה), אבל גם במסגרת הזאת אפשר ללמד ++C מונחה עצמים ו-MFC (ועוד תוספות) עם תרגול רטוב (פרוייקטים שאפשר להציג למעסיקים) - מה שיתן כישורים הרבה יותר נדרשים שמתיישנים הרבה יותר לאט.