שלום לכם..

h i l a25

New member
שלום לכם..

שמעתי שיש קורסים לאקדמאים דרך הלישכה.מישהי ניסה?אפשר לומר אילו קורסים?האם מגיע לכל אחד? (יש אולי משהו שקשור לSAP?) תודה

lemart

New member
כן,דווקא לא רע

הייתי בקורס כזה בתחום של אלקטרוניקה היה בסדר גמור חוץ מזה שזה עדיין לא עזר למישהו בקורס למצוא עבודה בתחום... בכל מקרה אני חושב שהיה קורס ב sap בשנה שעברה את צריכה לבדוק בלשכה.

mike791

New member
עכשיו בקורס

אני כרגע נמצא בקורס כזה. קורס של מערכות משובצות ותכנות זמן אמת. עבר רק חודש אחד (מ-5) אז עדיין לא מובן עד כמה הוא מועיל. בכל מקרה זה עדיף מאשר לשבת בבית. זה לא מונע ממך להמשיך לחפש עבודה וגם מרענן כל מיני דברים שאולי שכחת. יש גם תקווה שילמדו שם דברים מעשיים שיעזרו במציאת עבודה בתחום. אגב, כמה אנשים כבר פרשו כי מצאו עבודה, כנראה שזה קרה להם בלי קשר לקורס אבל עדיין מעודד מבחינה מסוימת. תשאלי בלשכה מה יש להם להציע.

h i l a25

New member
תודה,

וזה מגיע לכל אחד?זה עולה?לימודים יומיומיים?כמה שעות ביום?אני מתעניינת כי אני עם ילד ולבדוק אלטרנטיבות. יכול להיות שבאזור אחד בארץ יש ובאחר אין?אני מאזור ב"ש יש למישהו מושג אם יש כאן משהו בסגנון? תודב לכם

mike791

New member
תשובות

מגיע לכל אקדמאי עם איזה שהוא תואר במדעים מדויקים/מדמ"ח/חשמל. (אני אישית בוגר מדעי המחשב). השתתפות עצמית 190 ש"ח לחודש (סה"כ 950). 8 שעות ביום, מ-10 עד 18, 5 ימים בשבוע. בקורס יש כמה אנשים מבאר-שבע גם. שמעתי שיש קורסים דומים במכללת נגב (אין לי מושג מה זה אבל כנראה קרוב אליך).

rubyBZ

New member
איפה מתקיים הקורס?

שלום הייתי מעוניין לדעת היכן מתקיים הקורס של מערכות משובצות - מי החברה/ המכללה שמעבירה אותו? מה למדתם עד כה? והאם אתה יודע על מקומות פנויים בקורס? תודה

mike791

New member
תשובה

הקורס מתקיים במכון אקדמי טכנולוגי חולון. בהשוואה לטכניון שבו למדתי רמת הלימוד נמוכה יותר אך לדעתי סבירה ביותר. בתוכנית הלימודים יש כ-10-12 קורסים, אם תרצה את כל הרשימה, אשלח לך. עכשיו מעוברים 5 קורסים, 2 מהם אמורים להסתיים בשבוע הבא. מכייון שיש לי תואר במדעי המחשב וסיימתי לא מזמן, מרבית החומר ידועה וזכורה לי ,מקווה שבהמשך יהיה יותר מעניין ומאתגר. לגבי מקומות פנוים אין לי מה לענות לך. אתה יכול להתקשר למזכירת הקורס ולדבר איתה (אתן לך מספר טלפון אם תרצה). לדעתי, מאוחר מדי כי כל העסק הזה כרוך בכל מיני פרוצדורות אדמיניסטרטיביות - הפניה מלשכת תעסוקה, ועדת קבלה וכו'. אבל אתה יכול לנסות.

אני גם לומד בקורס - אבטחת מידע

אורך הקורס: חצי שנה לו"ז שבועי: כל יום 8:30 - 15:30 מקום: המכללה למנהל, צ'ק פוסט, חיפה מחיר: הבטחת הכנסה - חינם אבטלה - 120 ש"ח לחודש

joechib

New member
הקורס גם מקזז לך דמי אבטלה

במידה ואת זכאית לדמי אבטלה, אם תקחי קורס של משרד העבודה תקבלי רק 70% מדמי האבטלה שמגיעים לך מה שיהפוך את הקורס ללא כדאי. על פי חברים שלקחו חלק בקורסים כאלה (במכללת תל אביב להנדסה) עבודה לא מוצאים בגלל הקורסים האלה. אבל.... באים במגע יומיומי עם אנשים. בחלק מהקורסים המשתתפים נותנים פתרונות במסגרת קבוצות עבודה לבעיות שהוצגו על ידי אנשים מהתעשייה. מספר מצומצם של קבוצות עבודה כאלו הקימו על בסיס הפתרון הזה מיזמים. לסיכום, במקרים נדירים קורסים כאלה יכולים לאפשר לך ליצור לעצמך את מקום העבודה שלך.... (אבל המקרים הם נדירים).

השתתפתי בקורס כזה

שנפתח ממש לפני ששינו את החוקים, כך שבחינת עלויות וכו' מה שניתן אז לא רלוונטי היום. מה שאני רוצה לתת לו דגש הוא חוסר התועלת של הקורס שעברתי. הקורס ערך שישה חודשים (ימי א'-ה' 8:00-15:00) הסמיך אנשים כ DBA של אורקל 8i, עם תעודה רשמית. בודדים מצאו עבודה במהלך הקורס, אף לא אחד מהם במשרה שרלוונטית איכשהוא לקורס. לא שמרתי על קשר עם כל מסיימי הקורס, אבל בין אילו שכן שמרתי איתם על קשר אף אחד לא מצא עבודה שהקורס רלוונטי לה. ההסבר טריוויאלי - א. אין הרבה דרישה לאנשי DBA. ב. אין הרבה משרות שמוצעות לאנשים בלי נסיון, ובתשתיות בפרט. ג. צה"ל משחרר כל הזמן אנשי DBA מנוסים. ד. התעודה התיישנה מהר - בקצב בו גרסאות חדשות של Oracle יוצאות לשוק. הנקודה שלי רחבה יותר מהקורס הספציפי שעברתי - נראה לי שהמדינה עושה לעצמה חיים קלים על-ידי העברת קורסים עם הישגים קלים למדידה בצורת תעודות הסמכה של כל מיני תאגידים (אורקל, מיקרוסופט, ודומותיהן) שאינן נחשבות בעיני המעסיקים, במקום קורסים שמלכלכים בהם את הידיים בנסיון שכן נחשב. הנסיון של ממר"ם מלמד שבחצי שנה אפשר להעביר קורס אמיתי. אמנם קורס התכנות של ממר"ם שאורכו חצי שנה הרבה יותר אינטנסיבי (לימודים משמונה עד חמש, ותרגול לתוך הלילה), אבל גם במסגרת הזאת אפשר ללמד ++C מונחה עצמים ו-MFC (ועוד תוספות) עם תרגול רטוב (פרוייקטים שאפשר להציג למעסיקים) - מה שיתן כישורים הרבה יותר נדרשים שמתיישנים הרבה יותר לאט.

למעלה