ובהקשר לשאלה שלך... דעתי האישית לשיקולכם...
אני חושבת שההבדל העיקרי בין החרדים לדתיים-לאומיים הוא בתפיסת עולם שלהם בקשר למדינת ישראל. בגלל המחלוקת הזו בינהם הם נפרדו בנתק כמעט מוחלט ל-2 מחנות שונים עם רבנים שונים, מוסדות שונים, ואפילו מקומות מגורים שונים. בעקבות ההפרדה הזאת נוצרו באופן טבעי עוד הרבה שינויים.... באורך חיים... סגנון לבוש... סדר יום וכו'.... אז ככה- בתור דתיה לאומית אני אגיד לך את התפיסה שלנו הדתיים האמינו עוד לפני הקמת המדינה שתהליך הקמתה היא "אתחלתא דגאולה" כלומר, ההתחלה של הגאולה. ולכן שמו את חלקם בפועלה, והם מעורבים בכל התחומים בה. מהסיבה הזו הם מתגייסים לצבא ומעורבים בפוליטיקה. הם מאמינים ב-שינוי מבפנים. שלמרות שהמדינה היא לא מדינת הלכה, ויש בה דברים רבים שמנוגדים לתורה- צריך דווקא להיות חלק ממנה, ולנסות לשנות כמה שאפשר, (לדוגמא: שירות צבאי הוא בדין פיקוח נפש, וחובה להגן על עם ישראל בזמן קשה זה, אי אפשר להתעלם מן המציאות- אף על פי הקשיים והדילמות ההלכתיות שמתמודד איתם יום יום חייל דתי) בתקווה לגאולה שלמה במהרה בימינו אמן. עוד כמה נקודות שנתונות למחלוקת בין החרדים לדתיים לאומיים הדתיים מאמינים ב"תורה ועבודה" או "תורת חיים" . כלומר, שהמטרה שלנו בעולם היא לא רק ללמוד תורה אלא גם לפתח את העולם ולעבוד בו מתוך התורה הקדושה, כמו שכתוב בספר בראשית "אשר ברא אלוהים לעשות"- הקב"ה ברא את העולם כדי שאנחנו נעשה בו. ניצור,נפתח וכו... כמובן שהכל בא מתוך תורה- אם אדם עובד אדמה- מקיים מצוות שתלויות בארץ: שנת שמיטה, מתנות עניים.. ובכלל תחומים כמו טכנולוגיה, רפואה ואפילו אומנות: ליצור מוזיקה קדושה, לצייר ולרקוד... יש הרבה דתיים שפתוחים יותר לחברה החילונית מתוך הכרה שהם חלק מעם ישראל (אני שמעתי בעצמי חרדים שטוענים שהחלק החילוני העם הוא כמו ענף יבש שצריך לכרות) , אבל בעניין הזה יש גם זרמים שונים בתוך החברה הדתית. לדעתי החברה החרדית גם מאוד כבולה לנורמות חברתיות שיצרו בתוכם , גם אם "פג תוקפם" . ומאוד מדקדקים בסממנים חיצוניים כדי לקבוע שייכות. כמו לדוג' דיונים שראיתי כאן בפורום על תספורת כזו לגבר,העניין של חליפה ומגבעת באמצע הקיץ או אפילו שהשאלה שאני שאלתי על עניין הרישיון נהיגה לנשים. כשמדובר בהלכה אני מסכימה שאסור להתפשר אבל לדעתי , בלי לזלזל , החרדים דיי ממציאים הלכות.. אני בתוכה שלא הקפתי הכל... כי לצערי יש חילוקי דיעות רבים, אך בסופו של דבר לכולנו יש תורה אחת ואל אחד, וכולנו מצפים בסופו של דבר לגאולה.