שלום לכם...

sarati

New member
שלום לכם...

אני לא חרדיה, אני דתיה פחות או יותר, (מה ההבדל בעצם בין השניים? כולנו מאמינים באלוהים ושומרים שבת, לא?) אבל תמיד עניין אותי החיים בעולם החרדי, אתם ממש לא חייבים להתייחס אלי, אבל אם בא לכם בטוב... מה התחביבים של נוער חרדי? מה עושים אחרי הלימודים? אני מכירה הרבה חבר'ה חרדים לשעבר, שפחות או יותר נמלטו מהעולם החרדי, מה גורם לזה? מפריע לכם הניתוק בין בנים לבנות או שזה נהיה טבעי ונוח? הכרות בשידוכים, בעד ונגד... וזהו, אם בא לכם לשתף אותי בחייכם, אני ישמח... ואגב, מגניב לכם, אתם הפורום הכי פעיל...

שירליחצ

New member
אהלן ../images/Emo8.gif

גם אני לא חרדיה... אני דתיה לאומית וכמוך סתם הגעתי לפורום הזה במקרה ונשארתי מתוך התעניינות... החבר'ה כאן אחלה ואני בטוחה שיקבלו אותך בברכה כמו שקיבלו אותי... בכולופן יש לך מסר חדש....

היי...ברוכה הבאה..!!!

הגעת למקום הכי טהור וקדוש..ומענין באינטרנט..!!!בטוח שתהני,לגבי שאלתך..אז ככה אצלנו יש מושג של ישיבה כך שבדר`כ במשך ימות השנה מלבד החופשים והחגים הקצרים שיש לנו..אנחנו יושבים ולומדים בישיבה..לגבי ענין של שמירת מרחק מבנות עד בוא העת..אז זה אכן כמו שאמרת התרגלנו..זה אומנם לפעמים לא קל..אך שעסוקים בתורה הראש לא נותן לחשוב על זה כלל!!!...הבינותי.?!..אם יש לך עוד שאלה תשאלי בכיף אני יענה לך..בהצלחה...

בטח את שואלת את עצמך אם הם כל הזמן

בישיבה איך יש להם זמן לכתוב פה,.אז רק כדי שתביני..שאני פשוט עם 38..(ירד לי חבריה..חח)..מעלות חום..ואני שוכב במיטה כך שללמוד אי אפשר כרגע...

היי,וולקם...

אני חושב שלענות לך פה על כל השאלות שהזכרת יהיה קצת קשה..אבל את מוזמנת בכיף לעקוב אחר השרשורים בפורום שעוסקים ברובם בנושאים שהזכרת,ו...כמובן..להשתתף באופן פעיל בדיונים!

ברוכה הבאה. ננסה לענות לך.

1. ההבדל בין חרדי לחילוני נוצר לפני כמה עשרות שנים בודדות והוא הבדל בסדר העדיפויות בין העולם החיצוני לתורה. אצל החרדי התורה קודמת להכול. בכל מצב ובכל זמן. אצל הדתי יש לפעמים פשרות והיתרים. זה הבדל מציאותי. 2. התחביבים של נוער חרדי לא שונים בהרבה משל החילוני חוץ מהדברים שאסורים על פי תורה. נגינה, ספורט, וכו. קימים גם אצלנו. 3. אחרי הלימודים? אנחנו מעסיקים את עצמנו בכל דבר. לא משעממם לנו. 4. אלו שנושרים? יש לזה הרבה סיבות. יכול להיות שיש משהו במשפחה שלא יודעים עליו, יכול להיות שההורים שלו לא יודעים לחנך וכו. בקיצור כל דבר שגורם משבר מסויים לילד יכול לגרום לו לעזוב הכול וללכת. 5. ניתוק בין בנים לבנות, זה דבר טיבעי אצלנו, אנחנו לא .מרגישים שחסר משהו. 6. אם הבנתי את השאלה האחרונה אז אני נגד. 7. את יכולה תמיד לשאול, אני ישתדל לחוות את דעתי.

שירליחצ

New member
תיקון טעות..

אם הבנתי אותך נכון: גם בתפיסה של הדתי-לאומי התורה קודמת לכל. אם כך השאלה היא: מה הכוונה תורה? האם לשבת כל החיים וללמוד את התורה, או לשלב בין לימוד התורה והפיכתה לתורת חיים. מן "תיקון עולם במלכות שדי" (מקווה שאני לא מוציאה דברים מהקשרם). הרבה דתיים נוטים באמת להתעסק בהבלי העולם הזה לצערנו. גם המחנה הזה מחולק לסוגים שונים. אבל כמו שהרבה חרדיות הולכות עם צווארונים עד הסנטר ועדיין מתעסקות בלי דיי במראה החיצוני שלהן ולובשות פיאות של מיליון דולר.. (סתם דוגמא) אני מתכוונת שאנחנו דנים כאן בתפיסות עולם ולא במה שהצד השני רואה במציאות. כי תמיד קל יותר לראות אצל השני את ה'פחות טובים' ואת החסרונות..

אין לי כח להיכנס לויכוח הזה.

אני מכיר את שני הצדדים טוב. אבא שלי דתי לאומי ואילו אני התחרדתי. אני עדיין עומד מאחורי מה שאמרתי ואגב לא הבנת את דבריי.

אוי..שכחתי כמה דברים ששאלת סורי..חח

אממ לגבי הנשירה שיש הרבה שנושרים לדעתי אחוז גדול מאלה שנושרים זה אלה שבאו מבתים חונקים..ותמיד יש את הכבשה השחורה.,לגבי ענין השידוכים..למה לא להיות בעד,אבל כדי להסביר לך זאת יש לי פול דברים לומר..כך שאם תרצי אני מוכן בכיף..אולי במסרים אפי...כי זה ממש לא על רגל אחת..

נשמע מעניין.

אולי תפתח לנו שישור עם דעתך בנושא השידוכים? מעניין לשמוע דעתך בנושא ולהתווכח עליה אם צריך...

אץ קוצץ

New member
welcome ../images/Emo24.gif

שאלת שאלות כ"כ טעונות שעל כל אחת מהן אפשר לפתוח שרשור נפרד.. תהני משהותך בפורום
[אגב, הפורום הפעיל ביותר הוא "העולם החרדי" ולא "נוער חרדי"]

שירליחצ

New member
ובהקשר לשאלה שלך... דעתי האישית לשיקולכם...

אני חושבת שההבדל העיקרי בין החרדים לדתיים-לאומיים הוא בתפיסת עולם שלהם בקשר למדינת ישראל. בגלל המחלוקת הזו בינהם הם נפרדו בנתק כמעט מוחלט ל-2 מחנות שונים עם רבנים שונים, מוסדות שונים, ואפילו מקומות מגורים שונים. בעקבות ההפרדה הזאת נוצרו באופן טבעי עוד הרבה שינויים.... באורך חיים... סגנון לבוש... סדר יום וכו'.... אז ככה- בתור דתיה לאומית אני אגיד לך את התפיסה שלנו הדתיים האמינו עוד לפני הקמת המדינה שתהליך הקמתה היא "אתחלתא דגאולה" כלומר, ההתחלה של הגאולה. ולכן שמו את חלקם בפועלה, והם מעורבים בכל התחומים בה. מהסיבה הזו הם מתגייסים לצבא ומעורבים בפוליטיקה. הם מאמינים ב-שינוי מבפנים. שלמרות שהמדינה היא לא מדינת הלכה, ויש בה דברים רבים שמנוגדים לתורה- צריך דווקא להיות חלק ממנה, ולנסות לשנות כמה שאפשר, (לדוגמא: שירות צבאי הוא בדין פיקוח נפש, וחובה להגן על עם ישראל בזמן קשה זה, אי אפשר להתעלם מן המציאות- אף על פי הקשיים והדילמות ההלכתיות שמתמודד איתם יום יום חייל דתי) בתקווה לגאולה שלמה במהרה בימינו אמן. עוד כמה נקודות שנתונות למחלוקת בין החרדים לדתיים לאומיים הדתיים מאמינים ב"תורה ועבודה" או "תורת חיים" . כלומר, שהמטרה שלנו בעולם היא לא רק ללמוד תורה אלא גם לפתח את העולם ולעבוד בו מתוך התורה הקדושה, כמו שכתוב בספר בראשית "אשר ברא אלוהים לעשות"- הקב"ה ברא את העולם כדי שאנחנו נעשה בו. ניצור,נפתח וכו... כמובן שהכל בא מתוך תורה- אם אדם עובד אדמה- מקיים מצוות שתלויות בארץ: שנת שמיטה, מתנות עניים.. ובכלל תחומים כמו טכנולוגיה, רפואה ואפילו אומנות: ליצור מוזיקה קדושה, לצייר ולרקוד... יש הרבה דתיים שפתוחים יותר לחברה החילונית מתוך הכרה שהם חלק מעם ישראל (אני שמעתי בעצמי חרדים שטוענים שהחלק החילוני העם הוא כמו ענף יבש שצריך לכרות) , אבל בעניין הזה יש גם זרמים שונים בתוך החברה הדתית. לדעתי החברה החרדית גם מאוד כבולה לנורמות חברתיות שיצרו בתוכם , גם אם "פג תוקפם" . ומאוד מדקדקים בסממנים חיצוניים כדי לקבוע שייכות. כמו לדוג' דיונים שראיתי כאן בפורום על תספורת כזו לגבר,העניין של חליפה ומגבעת באמצע הקיץ או אפילו שהשאלה שאני שאלתי על עניין הרישיון נהיגה לנשים. כשמדובר בהלכה אני מסכימה שאסור להתפשר אבל לדעתי , בלי לזלזל , החרדים דיי ממציאים הלכות.. אני בתוכה שלא הקפתי הכל... כי לצערי יש חילוקי דיעות רבים, אך בסופו של דבר לכולנו יש תורה אחת ואל אחד, וכולנו מצפים בסופו של דבר לגאולה.

sarati

New member
מסכימה ואוהבת את מה שכתבת

כתבת יפה, ובעצם נגעת בכמעט כל מה שמטריד אותי בעולם החרדי. למשל, הישיבה בבתי מדרש, אני חלילה לא קוראת בשמות כמו "אוכלי חינם", או "חיים על חשבון אחרים", מה שבהחלט הפך למילים נרדפות לציבור החרדי. אבל אני תוהה, אם אתם כל היום קוראים על "לך אתן את הארץ הזאת", ו"קום והתהלך בארץ" וכו', אז איפה אתם? מסתגרים בערים הגדולות כמו בני ברק, ירושלים, ביתר וכו'. צאו ותיישבו את הארץ, הארץ של כולנו, לכו ללמוד תורה בשכם, בחברון, לכו לגבעות, כבר הוכחתם שאי אפשר עליכם, אז איפה האידיאולוגיה? יש המון מעבר לבתי המדרש, יש את ארץ ישראל. שמאוד צריכה אתכם, צאו אליה ותלמדו אותה... יש לי עוד הרבה לומר בנושא, בעז"ה מחר אני ימשיך...

מה שבטוח זה,

שהצגת רק צד אחד.. חח זה נושא שנראה לי שרפתי עליו הכי הרבות שעות בהתכתבויות בנט. אז.. אפילו כבר אין לי כח לכתוב. אבל.. יש צד שני!! ותיתפלאי לשמוע, עם טעונים שבהחלט מתקבלים על הדעת..

שירליחצ

New member
בכוונה הצגתי רק את הצד שלי... כדי שלא

תגידו שאני מסלפת וממציאה דברים לא נכונים... אני מאמינה שיש לי הרבה מה ללמוד מהחרדים ואני מקווה שלא תסיקו מזה שאני מזלזלת בכם, עובדה שאני כאן בפורום ונעים לי לדבר איתכם.

ההבדל העקרוני

שהדתיים רואים בהקמת המדינה את התחלת הגאולה, לעומתם החרדים חושבים שהגאולה תגיע רק בבוא המשיח בזמנו (בקרוב) ולכן הדתיים בעד שירות צבאי כי זה חלק מבניית הארץ שלא כמו החרדים שלא רואים בזה שום חובה ומשקיעים עצמם בלימוד תורה.

toxic2004

New member
וגם נושא ה

"כוחי ועוצם ידי". האמונה בצבא שיציל אותנו.

למעלה