שלום לכם

שלום לכם../images/Emo54.gif

לפני כמספר ימים הצטרפה אל ביתינו חתולה ושמה בישראל סטלה הילדים מרוצים מאוד כך גם אשתי ואני עדין מתלבט בכל אופן חשבתי אולי שנתחיל שירשור חדש בנושא סיפורי חתולים מה דעתכם אני חושב שגם ילדים וגם מבוגרים ישמחו לשמוע סיפור נחמד על חתול/ה חתולים תפורסמים: גרפילד החתול במגפיים הפנתר הוורוד החתול שמיל החתול מהסרט "סטיוארט ליטל"

סקארלט ../images/Emo54.gif לאילן מברוק על סטלה

זה היה לפני שנים, כשהייתי נערה ואל משפחתנו הצטרפה חתולה סיאמית רכה ועדינה - גורה מתוקה שמיד קראנו לה סקארלט, על שם הסקארלט האחת והיחידה. סקארלט הייתה בת טיפוחי - מפיתי אכלה ובמיטתי ישנה ויחד היינו פותרות משוואות באלגברה ומטות את הפעלים בערבית ספרותית - סקארלט רוכנת במלוא הדרה החתולי על השולחן ואני והחברות שלי רובצות על השטיח עם הספרים והמחברות בינינו... הכל התנהל על מי מנוחות אלא ששכחנו שחתולים מתבגרים הרבה יותר מהר מבני אדם. יום אחד סקארלט החלה שורטת, מיללת, מתפתלת, בקיצור, מה שחיימקה שלי שיחייה, שהיה רפתן בדגניה, היה מכנה - החתולה דורשת! אבל הייתה לנו בעיה - גרנו ברחוב בוגרשוב בתל אביב, אמנם מזמן מזמן, אבל גם אז העיר הייתה הומה, רועשת וגועשת ואיך נשלח חתולה סיאמית מפונקת להסתובב ברחובות ובחצרות הומות חתולי רחוב מיוחמים ??? בקיצור, שמרנו על הדלת וזה לא היה פשוט, וכפי שאתם וודאי מנחשים, סקארלט, אשר כשמה כן הייתה, חכמה ותחמנית - ניצלה איזה רגע של חוסר תשומת לב וברחה! לא ידענו את נפשנו מדאגה לעלמה הרכה שמי יודע איך תחזור ואם בכלל, ומה נעשה עם הגורים ואיך הם יהיו ו... ואחרי כמה ימים פתאום שמענו דפיקות- בדלת. הגברת חזרה - גדולה, עייפה ומרוטה... ואז, שומו שמיים והיה זה אחי שאול שהבחין ראשון שסקארלט, מה סקארלט היא לא גיברת - היא אדון!

love lev

New member
בדרך כלל אני לא חסידת בעלי החיים...

אבל כשהילדים היו קטנים, מצאו גור חתולים ג'ינג'י, אבל יפה. היא היתה חתולה, ואומרים שהחתולים לא נאמנים. פעם אפילו הילדה שלי גזרה לה במספרים את השפם ואמרה: זה לא בסדר שלחתולה יש שפם. יום אחד היו בביתנו אורחים, והכיבוד היה בסגנון מזנון, השתיה היתה בשולחן נפרד, מלא כוסות זכוכית גבוהות, ולפתע קפצה החתולה על השולחן. כולם קפאו - אני הייתי בטוחה שהולך להיות פה חורבן בית שני. להפתענו, היא ממש רחפה בין הכוסות, אפילו לא הזיזה כוס אחת, וירדה באצילות מהצד השני של השולחן. השכנה שלי ממש לא אהבה אותה, ויום אחד באה ואמרה לי: מה את צריכה אותה? בלי שהספקתי להגיב, היא נטלה את החתולה בצווארה וזרקה אותה מהמרפסת (קומה ראשונה על עמודים). אני לא העזתי ללכת לראות מה קרה, אבל פתאום נשמעו יללות מלמטה, אכן - החתול תמיד נופל על הרגליים. ואומרים שלחתולים אין זכרון, אבל אני גרתי אז ברמת אביב ג', שם כל הבתים ממש זהים (ברח' אחימאיר למי שמכיר) והשכנה מהבית השני אמרה שיש שם חתולה מייללת. מסתבר שהחתולה עמדה בדיוק ליד הדלת של הבית שלי, אבל בבית הסמוך. היא פשוט התבלבלה בבתים.

NAVVAN1

New member
חתולים לא נופלים תמיד על הרגליים,

ויכולים לשבור את עצמות הגב, והרגליים. אולי במקרה את זוכרת את שם השכנה? בתודה מראש

NAVVAN1

New member
ורוב הסכויים שחתכת שפם של חתול

כי נדיר עד אין חתולות ג'ינג'יות, וללא שפם הנחיה, טעה באומדן כניסה לא בגלל צורות דומות של בתים ברחוב צער בעלי חיים.

חתול סיאמי

פעם לפני שנים רבות הבת שלי, שהיתה חיילת הביאה הביתה חתול סיאמי יפיפה, היה איתנו כחודש, יום אחד בני הקטן שהי כבן שלוש וחברו באותו גיל שיחקו איתו , והוא שרט את הילד האחר, עוד באותו היום אמרתי לבתי שתחזיר אותו , לקח עוד כמה ימים עד שמצאה לו בית, וכך נגמר פרק החתולים בחינו.

הרמבם והחתול, סיפור

הרמב" ם היה מקורב למלך ספרד וגם למלך מרוקו, הדעות חלוקות איפוא זה קרה במרוקו או בספרד. הרמבם היה מקורב מאד למלך, והמלך היה בקי בספרי הידות ובכתובים היהודים, יום אחד בא המלך אל הרמבם ואמר לו: קראתי היופ פסוק שלא מקובל עלי, אני יכול לסתור אותו. ומה הפסוק ,? שאל הרמבם, ענה המלך ואמר: "טבע לא ישונה.", אמר הרמבם כל פסוק שכתוב בתורתנו , אמת הוא. המלך שלא הסכים עם אמר: אני אוכיח לך , שהפסוק הזה לא נכון וניתן בקלות לשינוי. תוכי, אמר הרמבם. הם קבעו להיפגש אצל המלך בעוד שלושה חודשים , . ובנתיים, לקח המלך חתול והחל לאמן אותו למלצר, הלביש לו פפיון וחליפה ולימד אותו לללכת על שתי רגליים ולהחזיק מגש ביד. יום יום היה המלך מאמן את החתול עד שהיה מוכן. עברו שלושת החודשים, המלך ציווה להכין סעודה ולהזמין את כל שריו והמכובדים היהודים וכמובן את הרמבם, והרמבם? תפס מספר עכברים , שם בקופסה קטנה והחביא הקופסה כשנכנס לארמון המלך לארוחה. ישבו כול הקרואים סביב השולחנות והחתול לבוש חליפה עם פפיון וממלצר, וכולם המומים מהמחזה הזה. כשעבר החתול ליד הרמבם, הוצי עכבר אחד מהקופסה ושיחרר ליד החתול, עמד החתול שניה אחת והביט בעכבר בערגה. החתול המשיך להסתובב ולמלצר, כשהגיע שוב ליד הרמבם, הפעם שיחרר כמה עכברים ביחד, הפעם החתול לא יכול יותר להיתאפק, זרק את המגש, ירד על ארבע והחל רודף אחר העכברים. ראה זאת המלך, פרץ בצחוק ואמר: גם הפעם צדקת, ידידי, התורה שלכם חזקה ואמיתית, ויותר לא עירער על שום פסוק שקרא ושמע. באותה תקופה הרמבם כבר היה רופא ידוע , ואף היה רופא המלך.

חתול סיאמי-2

היום בבוקר ירדתי במעלית מביתי, ולמטה על המדרגות יושבת לה גברת, ולא סתם , אלה חתולה סיאמית לבנה. יושבת וממתינה, למי? אין איש יודע, היתה לבד מקופלת ומבט עצוב לה ומחכה שילטפו אות. אמרתי לה שלום והלכתי, ופתאות בך נזכרתי, לכן אני מספרת לך , ויש לך דש ממנה.

love lev

New member
כמובן שמשון ויובב (המעוברתים) ....

מפינוקיו הידוע לטוב וגם חתול תעלול. חתול הצ'שייר המחייך מ"עליסה בארץ הפלאות".

הפלחית

New member
../images/Emo108.gifלאילן -- החתולה שהיתה

לי ברומניה זכורה לי עד היום, למרות שעברו מאז יותר מארבעים שנה, והייתי אז ילדה קטנה. עלינו לארץ במאי 1965. היתה לנו חתולה בבית, שחורה עם קצת לבן בפנים, זנב וכפות הרגליים. שמה היה "הצועניה". באותם השנים היה קשה ברומניה, במיוחד בערים, לא היה מספיק אוכל אפילו בשביל האנשים, אף אחד לא היה מוכן להחזיק בבית בעלי- חיים. לאבי, שהיה רואה החשבונות של כל הקולחוזים שהיו באזור שלנו, היו לו הרבה קשרים עם הכפריים, הצליח להשיג אוכל גם בשביל החתולה. החתולה היתה אצלנו מאז ומתמיד, לא יכונו לעזוב את רומניה ולהשאיר את החתולה בלי שנהיה בטוחים שמישהו ידאג לה. הצלחנו לשכנע משפחה כפרית, שהיתה בקשרים טובים איתנו,לקחת את החתולה אליה , תמורת סכום כסף ומתנה-- סיר וכסא. הכפריים גרו , במרחק 120 ק"מ מהעיר שלנו. כבר במרץ מסרנו אותה כי היינו עסוקים מאוד בהכנות לקראת העליה. מרץ ברומניה קר, קר מאוד, שלג, הכל קפוא, שום דבר לא צומח, אין פירות אין ירקות, רוב האנשים נזונים מתפוחי אדמה (מי שהצליח לקנות והיה לו מקום לאפסן אותם), לחם כשהיה בחנות, וגם שהיה לא תמיד היה אכיל, לא יכולת לקנות כמה שרצית, היתה הקצבה חודשית אותו הדבר בשר וכל השאר. מי שהיה לו כסף וקשרים יכול היה להשיג מזון בסיסי אבל לא הרבה. במצב הזה ברור שאין שאריות לתת לבעלי חיים או לזרוק לפח. בכפר המצב היה קצת יותר טוב. תמיד אפשר היה לגדל משהו בלי שהקומיסר הקומוניסטי ידע. לכן הכפריים היו מוכנים לקחת את החתולה שלנו. עשרה ימים לאחר שמסרנו אותה, בוקר אחד, פתחנו את הדלת ומצאנו את החתולה, הצועניה שלנו,שוכבת על-יד הדלת רועדת מקור ובקושי נושמת.היא חזרה אלינו כל הדרך, 120 ק"מ ברגל בקור, בל אוכל,בלי מקום שיכלה לנוח או להתחמם . היא היתה יותר מתה מחיה. למרות שהיו להורי 1001 סידורים לפני העליה ואנחנו היינו קטנים, עשינו משמרות על--ידה יום ולילה עד שהחלימה. אומרים שלחתול יש תשע נשמות ,לחתולה שלנו היו יותר. אנשים לא יכולים לעבור כזה מסע ברגל , בלי אוכל, בלי מקום לנוח ולהתחמם, ודאי שלא חתול, אך הצועניה שלנו הצליחה . שוב שילמנו לאנשים, שבאו לגור במקומינו .סידרנו עם כפריה, שהורי הכירו ( תמורת קומקום, שטיח, וסכום כסף לא קטן) שתביא להם חלב ולחם מהכפר, והחתולה נשארה איתם בבית שהיה פעם שלנו ושלה ועכשיו רק שלה ואנשים זרים יהיו איתה. בשנת 1965 אי אפשר היה לדבר או להתכתב עם מישהו מרומניה . היינו בין היהודים האחרונים שיצאו מהעיר שלנו, כך שלא היה לנו את מי לשאול על החתולה שלנו. רק כעבור 30 שנה נסעתי שוב לרומניה. דבר ראשון שעשיתי כשהגעתי לבית שלנו שאלתי את האישה שגרה שם: " מה קרה לחתולה שלנו?" .. היא אפילו לא זכרה אותה. כל השנים שאני בישראל כל פעם שאני רואה חתולה בלי בית, אני נותנת לה אוכל, כי אני חושבת, שאולי גם היא, כמו החתולה שלי, מנסה להגיע הביתה.

בעלי החיים החיים אתנו

הופכים לחלק מהמשפחה. היום יש לנו כלבה - מעורבת, גדולה, שחורה, חכמה ואוהבת. הבן שלי בא מהצבא וישר מתרפק עליה. גם היא מיד פוצחת בשיר לקראתו... ממש נחמד לראות איך היא כאילו מספרת לו את כל הרכילות מהבית... חתולים יותר מתקשרים למקום ופחות לבני האדם - כך אומרים לפחות. אבל כנראה שכשהם הרבה שנים עם אותה משפחה הם מפתחים גינונים של כלב נאמן (?)מעניין אם החתולה שלך, פלחית, חזרה אליכם או אל הבית.

NAVVAN1

New member
חתולים שהיו אצלי, הכירו

כל אחד מבני הבית, כשנסענו לחו"ל, נעלבו והתרצו רק לאחר תקופת היעלבות, בעבודה יש חתולה שמגיעה כל שנה ללדת, היא קמה מהכסא שלי רק כשאני מתקרב, ולא מישהו אחר, שנה אחרונה הגיעה הבת שלה , גם היא, ללדת בחצר. שתיהן שחורות משחור, מזל טוב מביאות לי,

נמצק

New member
למרות שחובב כלבים אני - פלחית

הספור שלך הרשים אותי. סיפור יפה ואנושי.

הפלחית

New member
נמצק איפה אתה?

תודה על המילים החמות לצערי לא יכולתי להגיע לערב שלכם, אני בטוחה שסופרו שם סיפורים נפלאים. גם לך ,אני מרגישה, יש הרבה סיפורים שימצאו חן בעיני. אנא שתף אותנו! אגב חתולי...... זוג עלה לארץ. הם לא היו בטוחים איך יהיה פה, אם ימצא המקום חן בעיניהם, אם יצליחו להסתדר וכו' לכן הם השאירו אצל חברים בחו"ל את החתול שלהם ואת האימא של הבעל. כעבור שבוע האישה צלצלה לחבר לשמוע מה שלום החתול והחמות. היא שאלה את החבר איך החתול (שים לב לסדר) החבר אמר החתול מת. מתחילה האישה לבכות ומוכיחה אותו. איך אתה יכול ככה לבשר לי על מות החתול שלנו. הוא היה כמו ילד שלנו, טיפלנו בו מאז שהיה גור. לכל מקום לקחנו אותו, את האוכל הכי משובח נתנו לו. החבר שאל: " מה רצית שאגיד?". יכולת להגיד אומרת האישה, שהוא עלה על סולם, שלמרות שניסיתם לשכנע אותו לרדת הוא לא הסכים והתעקש לעלות על הגג, שפתאום התחיל גשם חזק והוא החליק, שהיה פצוע קשה וטיפלתם בו שלושה ימים אך הוא מת. ככה לאט לאט להכין אותי. אחרי שאישה נרגעה מעט שאלה אותו: "ואיך החמות שלי?" ענה החבר: "תראי החמות שלך עלתה על הסולם .......

למעלה