שלום לכם

L7

New member
הקריקטורה (אמנון יצחק) מלמדת על

המציאות הדתית.

Lu Tze

New member
ואת לא חושבת שיש משהו

דפוק בעובדה שהרבה אנשים מאמינים בטענות שלו?

בּאהבה

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gifשלום לך...

ב"ה שאלות יפות... איך הן מוכיחות שאין אלוקים? זה שמישהו לא מבין את התורה לא מוכיח כלום! כשם שמי שלא מבין למה הוא צריך לבלוע עובש (אנטיביוטיקה) לא מוכיח שהאנטיביוטיקה לא פועלת... וכשם שמי שלא מבין למה צריך לאכול, לא מוכיח שאפשר להסתדר בלי אוכל... לסיכום: אי הבנת מערכת לא מוכיח שהיא שקר!!! עכשיו בבארנו זאת, ניגש לשאלות היפות!!! 1. על הרמב"ם שמעת??? "מה הוא זה שנאמר בתורה "כתובים באצבע אלוהים", "יד ה'", "עיני ה'", "אוזני ה'", וכיוצא בדברים הללו??? הכול לפי דעתן של בני אדם הוא, שאינן מכירין אלא הגופות; ודיברה תורה כלשון בני אדם!!!" 2. על רש"י שמעת? הוא לא הבין איך זה שאלוקים הדליק את האור ביום הראשון אבל ברא את השמש ביום הרביעי? (מוכר?) ותירץ: "לפי פשוטו כך פרשהו- ראהו כי טוב ואין נאה לו ולחשך שיהיו משתמשין בערבוביא, וקבע לזה תחומו ביום ולזה תחומו בלילה"!!! המשך יבוא... צריך ללכת...

בּאהבה

New member
../images/Emo188.gif../images/Emo188.gifהמשך...

קודם תיקון: 1. שכחתי לתת הלינק: "מה הוא זה שנאמר בתורה "כתובים באצבע אלוהים", "יד ה'", "עיני ה'", "אוזני ה'", וכיוצא בדברים הללו??? הכול לפי דעתן של בני אדם הוא, שאינן מכירין אלא הגופות; ודיברה תורה כלשון בני אדם!!!" ועכשיו: "מאיזה אטומים בנוי אלוקים?" אלוקים 100% רוחני "בתנ"ך מוזכר מישהו שעמד באמצע העולם וראה את כל העולם אז בעצם מוזכר פה כי כדור הארץ הוא שטוח. באסה, לא?
" לא... גם אם כדור הארץ היה שטוח איך מישהו יכול לראות את כולו??? ברור שמדובר בכוח על טבעי ולכן ראה את כל העולם אפילו שהוא עגול!!! "האדם נברא בצלמו של אלוקים, ואלוקים מתואר איפשהו כבעל כנפיים. אז איך זה מסתדר יכול להיות שאני לא יודע אבל בעצם יש לי כנפיים?
" בדיחה חלשה... איפה מתואר אלוקים כבעל כנפיים??? אין מקום כזה... "טוב, זה מה שאני זוכר כרגע
" אנא ממך תפסיק להוציא את הלשון שלא תתייבש...

freak2100

New member
אבל ה' כל יכול,

הוא יכול לייבש לי את הלשון גם כשהיא בתוך הפה שלי, לא?

freak2100

New member
עוד טעויות

מצאתי באתר (המדהים!) "חופש": http://www.hofesh.org.il/freeclass/hofesh_question/00/04_torah_errors.html חלקן מזכירות את שלי... האם אתם יכולים להפריך את הטעויות האלה? ודאי תמצאו תשובות מתחמקות, אבל הטעויות האלה קיימות שם - אם תרצו ואם לא. ועוד משהו... לאחר בריאת כדור הארץ נבראה השמש. מדוע כדור הארץ לא נפל אל השמש? יש לכם תשובה לזה? (עוד אי הגיון בתורה)

lala897

New member
אתר מטופש לאללה.

וטענות מטופשות עוד יותר. טענות של מי שלא מבין את התורה ולא יודע אותה.

freak2100

New member
וזאת לא תשובה מתחמקת, נכון?

זאת תשובה עניינית עכשיו אני ממש מאמין ביהוה!

lala897

New member
שים לב: לא ניסיתי לענות לך על

ה"טעויות". וגם לא ניסיתי לגרום לך להאמין באלוקים. אגב, הייתי מודה לך אם תכבד את אמונתי ולפחות כאשר אתה דן איתי לא תשתמש בשם ה'. תודה.

freak2100

New member
אוקיי, מצטער...

אני לא אשתמש בשמו יותר באמת יכול להיות שקצת הגזמתי
אבל בכל מקרה, אמרת שהאתר מביא טיעונים מטופשים אבל הם נכונים לחלוטין אז מה מטופש בהם? זה שאין לך תשובה אליהם אומר שהם מטופשים? ואם יש לך תשובה אליהם - שתף אותי...

lala897

New member
דבר ראשון אני בת../images/Emo68.gif אם לא אכפת

לך..
אם אמרתי שהאתר מביא טיעונים מטופשים אז אני לא חושבת שהם נכונים נכון? יש לי תשובה עליהם. אתה יכול להאמין ואתה יכול שלא. אבל הדיון לשעצמו ארוך, מייגע ודרוש בסיס מסוים בהבנת התורה- מה היא רוצה להגיד, מה המשמעות שלה, הבנה (לפחות) שיש לה רובד עמוק וכו'. ואני אומרת את זה מנסיון.

freak2100

New member
אה, סליחה ../images/Emo3.gif

אבל יש לי רק שאלה אחת - האם ה' כתב את התורה בצורה לא ברורה על מנת שמישהו אחר ינתח את זה ובעצם יכתוב דברים אחרים? זאת אומרת, אם כתוב משהו אחד לא נכון, אז אתם לא אומרים שזה לא נכון אלא שהכוונה היא אחרת. אז למה ה' כתב את זה ככה מלחתחילה? את המסקנה אני יודע, אבל כמובן שאת תתנגדי לה

lala897

New member
זה לא ככה.

התחלתי לכתוב לך הסבר ארוך אבל זה נתקע לי ולא שלח.. (אוף) ואין לי כח לכתוב את זה שובבב sorry אני אגיד לך בקיצור שזה ממש לא כמו שאתה מציג את זה. יש את חז"ל- התורה שבע"פ שניתנה יחד עם התורה שבכתב והיא כוללת כמה חלקים. התורה היא החכמה האלוקית ולא ספר היסטוריה וזה התמצית המתומצתת של הסיבות למה היא נכתבה ככה ולא אחרת. שוב, זה עמוק ולא פשוט. לדעתי לא ניתן להסביר דברים כאלה על רגל אחת בפורום כי אם היה אפשר זה היה שווה רגל אחת. דבר אחד אני מנסה להגיד- תפיסתך את התורה כפי שראיתי כאן בהודעות שלך היא מאד שטחית, רדודה ויש הרבה מעבר לעניין. ורק שתדע את זה.

freak2100

New member
אוקיי, במילים אחרות את אומרת את זה:

ה' כתב את התורה עם שגיאות ואז חז"ל תקנו אותו כי הם ידעו יותר ואל תגידי לי שלא, כי זה בדיוק מה שאת אומרת והשאלה היא, אם ה' יודע הכל, למה בכלל יש לי טעויות? לא היה לו כח לבדוק את התורה אז הוא הוציא אותה בגרסאת beta ואף פעם לא תיקן? ולמה בני אדם צריכים לתקן את הכתובים שלו?

freak2100

New member
זה לא מה שאמרת

זה נובע ממה שאמרת... ובכלל, כשפירושים לתורה מתקנים אותה זה לא אומר שאין שם טעויות - זה אומר שבתקופה מאוחרת יותר תקנו אותן

למעלה