שלום לכם

Lu Tze

New member
אני אנסה להבהיר את עצמי עד כמה

שאפשר. נניח שבניו של איוב היו חוטאים גמורים שמגיע להם למות. סבבה. נניח שאיוב היה גילגול נשמות של תרח ומגיע לו לסבול. גם סבבה. הבעיה שלי היא שהתורה מתייחסת לבני איוב כאל רכוש שניתן להחליף ולא כאל בני אדם. היחס של איוב, לפי התורה, לבניו הוא יחס של אדם לרכושו. אני מסיק מסקנה זו מכך שכפיצוי על מות בני איוב, הוא מקבל ילדים חדשים. בהנחה שיש לך ילדים והם היו מתים, האם היית חושב שלידת ילדים אחרים היא פיצוי הולם?

דוד1000

New member
השכר והעונש לאדם לא נגמר בעולם הזה

יש גם עולם הבא. הילדים האחרים שנולדו לו, לא כתוב שהם פיצוי, אלא יתכן שהם נסיונות אחרים. כל מה שניתן לאדם או נלקח ממנו, נועד בעיקר בכדי לבדוק אותו, לנסות אותו, וגם חלק מהשכר שמגיע לו. אבל עיקר השכר שניתן עבור לימוד תורה וקיום מצוות הוא בעולם הבא.

Lu Tze

New member
היי, מגניב, תגובה בלי לינק.

בכל מקרה, אם זה אכן המקרה, מדוע מוזכרים הילדים באותה רשימה כמו צאן ומרעה?

דוד1000

New member
יתכן שהם נסיונות אחרים

יתכן שהם נסיונות אחרים. כל מה שניתן לאדם או נלקח ממנו, נועד בעיקר בכדי לבדוק אותו, לנסות אותו, וגם חלק מהשכר שמגיע לו. אבל עיקר השכר שניתן עבור לימוד תורה וקיום מצוות הוא בעולם הבא.

Lu Tze

New member
אה, ניסיונות אחרים. כמובן.

ואיך התנ"ך תומך בדיעה הזאת? מה בספר איוב מצביע על כך?

L7

New member
דוד, איזו אשלייה מתוקה. לכן המציאו

דת. תתעורר דוד , זו לא המציאות.

אתה חוזר על אותה שטות עוד ועוד ועוד

ועוד ועוד ועוד ועוד... אז נחזור על הטענה פעם נוספת: הבעיה היא לא מדוע הגיע עונש לאיוב, אלא מדוע הגיע עונש לילדיו. במה חטאו הילדים? וחוץ מזה, הפרשנות כאילו איוב היה ראוי להענש מוציאה את כל העוקץ מהסיפור ומהווה סילוף גמור של המסר. מחבר ספר איוב ביקש לומר: אין פתרון. אי אפשר לחקור או להבין את דרכי האל, ויש לקבל אותם כמות שהם. והנה, באים חכמים מחוכמים שכמותכם ושולפים "פתרון": איוב הוא גלגול של תרח ונענש על חטאיו. והרי הסבר זה עומד בסתירה גמורה לדעת הרמב"ם והרמב"ן בקישור שאתה עצמך הבאת, וגם מוסיף על חטא זה את פשע רעיון גלגול הנשמות האלילי.

דוד1000

New member
הם סבלו בגלל כמה סיבות אפשריות

" אלא מדוע הגיע עונש לילדיו. במה חטאו הילדים"? ת. הילדים לא סבלו. ואם כן הם סבלו בגלל כמה סיבות אפשריות. או שחטאו באותו גלגול. או בגלגול הקודם או שעשו הסכם אם הבורא לפני שירדו לעולם לקבל סבל זמן קצר ובתמורה לקבל אחרי המוות שכר אין סופי בזמן אין סופי. " לדעת הרמב"ם והרמב"ן בקישור שאתה עצמך הבאת, וגם מוסיף על חטא זה את פשע רעיון גלגול הנשמות האלילי." ת. הרמב"ם כרגיל צודק. אני באמת לא יודע איזה מהאפשריות שמניתי לעיל נכונה. ברור שאין לומר שאין בורא, זה אפשרות לא נכונה. "באים חכמים מחוכמים שכמותכם" ת.שמעתי את זה לא מחכמים סתם. אלא מחכמים בעלי תואר רב מוסמך. בורא העולם כתב בתורה שיש לשמוע לקול החכמים המוסמכים בדור. http://www.google.co.il/search?q=cache:AnV_Y11Hgf4J:www.shevanet.org.il/06/06-14.htm+%D7%90%D7%99%D7%95%D7%91+%D7%94%D7%95%D7%90+%D7%92%D7%9C%D7%92%D7%95%D7%9C+%D7%A9%D7%9C+%D7%AA%D7%A8%D7%97&hl=iw&ie=UTF-8

Governor

New member
`...או שעשו הסכם אם הבורא לפני

שירדו לעולם לקבל סבל זמן קצר ובתמורה לקבל אחרי המוות שכר אין סופי בזמן אין סופי` היה טוב לו היה _לך_ הסכם כזה אתו, אימבציל חסר-תקנה הקצור, הסבר - אין. כל התרחשות אסונית `מוסברת` ע"י הפאגאן האויל כך: הקרבן החף מחטא לא סבל. ואם כן סבל, אזי זה היה בגלל כמה סיבות אפשריות. או שחטא באותו גלגול. או בגלגול הקודם או שעשה הסכם אם (עם?) הבורא לפני שירד לעולם לקבל סבל זמן קצר ובתמורה לקבל אחרי המוות שכר אין סופי בזמן אין סופי לא יותר פשוט, אימבציל, חסיד שוטה ______________________________________________________________ 0284392570 דוד1000

Governor

New member
טל"ח. המסר שוגר לפני סיומו:

לא יותר פשוט, אימבציל, חסיד שוטה/קטן, לומר "אין לי מושג איך יהוה פועל"?

דוד1000

New member
אני באמת לא יודע איזה מהאפשרויות

אני באמת לא יודע איזה מהאפשרויות שמניתי לעיל נכונה. ברור שאין להוסיף אפשרות שאין בורא.

דוד1000

New member
אתה סותר את עצמך. אתה מתאר את

בורא העולם כאכזר, ובכל זאת לא פוחד שהוא יכול לפעול גם כנגדך באכזריות ואתה צריך לפחד לא לקבל ממנו עונש.

Governor

New member
הזהר חובר ב- 1286 ע"י פזרן שקוע

בחובות, אינו מכיל מידע מדעי מעבר למה שהיה מוכר למדעני אותה תקופה, והרבה מטענותיו שגויות. הזהר אינו חלק ממסרת ישראל. הפרכותי - באשכול זה... ______________________________________________________________ 0284392570 דוד1000

למעלה