שלום לכם

dinarzi

New member
"הכרת כל הדגים בעולם"

נא לקרוא כאן... http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=570&msgid=26673020 נו, דוד1000, אתה חוזר על הנושא הזה? אתה ממשיך לשים קצוץ על הרמב"ם שאמר בפרוש שהגיעו למסקנה זו מתוך חקירה מדעית?

דוד1000

New member
צריך לחכות לתשובה מהרב יעקב סגל

הוא לא יכול לענות עכשיו. גם טענה זאת מראה על גודלם וחוכמתם של חז"ל. ושלא צריך לזלזל בהם. שאמרו: "פתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם פתח שיהיו עגלות וקרוניות נכנסין בו. וכו', פתחו לי פתח תשובה ואני אגאלכם". ילקוט שמעוני שיר השירים ה'.

dinarzi

New member
קרא כאן היטב!!

http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=570&msgid=27772608

בּאהבה

New member
../images/Emo63.gif../images/Emo63.gif../images/Emo63.gif../images/Emo63.gifעל הגמרא שמעת??

1. בגירסה הנפוצה בעולם התורה זה לא כתוב... 2. גם אם נלך לפי הגירסה הזו ונגיד שהיא הנכונה, אז אך ורק לשיטת הרמב"ם הוכחת הדגים אינה הוכחה! 3. פשטות הגמרא היא לא כהרמב"ם!!! "וליכתוב רחמנא קשקשת ולא ליכתוב סנפיר? א"ר אבהו וכן תנא דבי ר' ישמעאל: יגדיל תורה ויאדיר!" פשטות הגמרא היא: למה ה' הזכיר ש-2 התנאים לדג כשר הם קשקשת וסנפיר? הרי לכל דג שיש קשקשת תמיד יש סנפיר!!! שיכתוב רק קשקשת??? אם קיבלו הידע מתצפיות- אין בכלל שאלה!!! זה שהם ראו ש- א מכיל את- ב, לא אומר שתמיד זה כך, ולכן ה' לא הסתפק בלהזכיר רק את- א!!! לפי שאלתם רואים ש- א מכיל את- ב תמיד! ובכל מקום! ולכן יש שאלה: למה ה' צריך להזכיר את- ב??? פשטות הגמרא לא כמו הרמב"ם!!!

dinarzi

New member
תשובה

1. "בגירסה הנפוצה בעולם התורה זה לא כתוב... " גם אתה לא הבנת? מדובר בתרגום, לא בגירסה. פרוש המשנה לרמב"ם נכתב בערבית. התרגום בלינק שהבאת - לא ידוע מי תרגם. התרגום שאני הבאתי - הרב קפאח תרגם. הרב קפאח עסק הרבה בחייו בתרגום ספרי קודש מערבית ותרגם גם את מורה נבוכים והכוזרי. עיין בהודעה הקודמת שלי מי הוא היה. את תרגומו של מי ראוי להעדיף? 2. "גם אם נלך לפי הגירסה הזו ונגיד שהיא הנכונה" כנ"ל. "אז אך ורק לשיטת הרמב"ם הוכחת הדגים אינה הוכחה! " איזה כבוד עצום אתה רוחש לרמב"ם... "רק" לשיטת הרמב"ם. ראית מישהו שחולק עליו? בכל אופן, הרמב"ם קובע עובדה: הידע הגיע מתצפיות. מדוע אינך מאמין לו? 3. פשטות הגמרא היא לא כרמב"ם? לפתע פתאום כל הכבוד שאתה ודוד1000 חולקים לגדולי ישראל נעלם ונגוז... (חלילה להעלות על הדעת שזה מפני שהוא הפריך לכם את הראיה) דוד1000 תוהה מאיפה הוא ידע, אתה מבין גמרא יותר טוב ממנו... תשובה לעניין: לא. אין שום סתירה בין הרמב"ם לגמרא. הגיעו מתצפיות למסקנה שכל דג שיש לו קשקשת יש לו סנפיר, ושואלים מדוע בפסוק נכתבו שני הסימנים. "לפי שאלתם רואים ש- א מכיל את- ב תמיד! ובכל מקום!" השאלה היא איך הגיעו למסקנה זו. ותשובת הרמב"ם היא "מתוך התחקות". אתה רוצה להתווכח איתו? בבקשה...

דוד1000

New member
הרמב"ם לא יכול לחלוק על הגמרא.

אין הוכחה. יש ראיות שצריכות לשכנע להתפלל ולחזור בתשובה. ואם אתה עושה כך אתה רואה הוכחה.

dinarzi

New member
בגמרא לא כתוב שזה ידע משמים

אז בעצם הוא לא חולק על הגמרא. אגב, הוא כן חולק על הגמרא בנושא האסטרולוגיה: הרמב"ם סובר שהאסטרולוגיה היא הבל מוחלט, בעוד שהאמוראים האמינו באסטרולוגיה: חלק האמינו שהכוכבים משפיעים על עם ישראל, וחלק מהם האמינו שהכוכבים משפיעים רק על הגויים. אבל הם האמינו באסטרולוגיה. (ראה מסכת שבת דף קנו') אבל זה כבר נושא לשרשור אחר... אם רצונך בכך, פתח שרשור: "אסטרולוגיה - הרמב"ם מול האמוראים"

דוד1000

New member
צריך להוסיף שאין הוכחה שמבטלת את

הבחירה. יש ראיות שצריכות לשכנע לחזור בתשובה. ולאחר מכן רואים את ההוכחה מבורא העולם עצמו.

dinarzi

New member
הנה זה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

"ודבר זה הושג מתוך התחקות במיני בעלי החיים ותועלתו לידיעת הטמא והטהור בדגים ולידיעת הבהמה מן החיה כמו שנתבאר בחולין" רמב"ם שם. - מהדורת "מוסד הרב קוק", שחוברה בידי הרה"ג יוסף קפאח. קרא עליו כאן: http://www.yshilo.co.il/artshow.asp?aid=52 וגם כאן: http://www.faz.co.il/story_1517 וראה מה מעיר הרב קפאח בהערותיו על הציטוט שהבאת (הערה 34, שם): "כלומר שכללים אלה לא נמסרו במסורת אלא נלמדו תוך הסתכלות מתמידה והתחקות מקיפה. ובספר המצוות כתב כן על סימני העוף. ובנדפס: "וזה מגיע לידיעת מיני בעלי החיים" והדברים מגומגמים."

dinarzi

New member
מה יהיה, דוד1000, מה יהיה?

אני ציטטתי את פרוש המשנה לרמב"ם והערות הרב קפאח על המשנה של סימני הדגים... הבנת? פתח משנה עם פרוש המשנה לרמב"ם בעריכת הרב קפאח ותיווכח בעצמך...

דוד1000

New member
היכן ראית את הספר?

"משנה עם פרוש המשנה לרמב"ם בעריכת הרב קפאח" היכן ראית את הספר? היכן אפשר לראות?

dinarzi

New member
תשובה

ראיתי את הספר בספריה של בית מדרש. אני מניח שתצטרך לחפש בבתי מדרש את הספר: פרוש המשנה של הרמב"ם, בהוצאת "מוסד הרב קוק", בעריכת הרב קפאח. ייתכן שיש מהדורות בעריכת הרב קפאח בהוצאות לאור אחרות (כלומר, שאינם של מוסד הרב קוק). בכל אופן, אם עדיין לא תמצא, אתה יכול לצלצל למוסד הרב קוק, ולהזמין את הספר. אולי הם עושים משלוחים: 02-6526231

דוד1000

New member
באיזה מקום בהוצאת הרב קאפח?

באיזה מקום בהוצאת הרב קאפח? יש לי את הספרים בבית. דב

dinarzi

New member
באיזה מקום:

בפרוש המשנה לרמב"ם על המשנה של סימני הדגים. מסכת נידה פרק שישי.

דוד1000

New member
ודבר זה הושג מתוך התחקות

בס"ד בקישור הזה. אתה אומר שהרמב"ם אומר בפרוש ודבר זה הושג מתוך התחקות במיני בעלי החיים http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=570&msgid=27631817 ועכשיו מתגלה שזה פרוש של הרב קפאח. אם הרב קפאח היה יודע שאין אף דג שסותר את דברי המשנה, יתכן שהוא לא היה מפרש כך. (אם בכלל זה נכון מה שאתה טוען).

dinarzi

New member
עוד לא הבנת!?!?!

"ועכשיו מתגלה שזה פרוש של הרב קפאח" לא! הרב קפאח ערך את פרוש המשנה לרמב"ם ובפרוש המשנה שכתב הרמב"ם נכתב "ודבר זה הושג מתוך התחקות במיני בעלי החיים". פרוש המשנה נכתב בערבית והרב קפאח (שידע ערבית) תרגם כך את לשון הרמב"ם. כלומר הרמב"ם הוא זה שכתב "ודבר זה הושג מתוך התחקות במיני בעלי החיים" עוד פעם: הרמב"ם הוא זה שכתב "ודבר זה הושג מתוך התחקות במיני בעלי החיים" עוד פעם: הרמב"ם הוא זה שכתב "ודבר זה הושג מתוך התחקות במיני בעלי החיים" הבנת? " (אם בכלל זה נכון מה שאתה טוען). " עוד לא הסתכלת בספר בעצמך?!? מה יהיה?

למעלה