שלום לכם....

A r j u n a

New member
האם דרכך היא להסיט את האש ממחדליך

בשאלת שאלות שהתשובות עליהן הן- לא? האם גם לי מותר לנסות את כוחי במשחק הזה? אלא שאני אבחר דווקא לשאול אותך שאלות שברור לשנינו שאת יודעת שהתשובה עליהן היא - כן האם את מודעת לכך שהמ"ט רשומה ככת מוכרת במשרד הפנים ומשרד הדתות האם את מודעת לכך שמספר ניכר של תלמידות התלוננו כי מהרישי ניצל אותן מינית או לפחות ניסה לעשות כן? האם את מודעת לכך שקיים תיעוד כי בשנות השבעים והשמונים מורי מ"ט בארץ פעלו בצורה דומה, אם מתוך חולשת אופי, אם מתוך חיקוי המודל ההתנהגותי של מהרישי. האם את מודעת כי מחקר אוניברסיטאי נערך בנושא זה ופורסם ונגיש לכל? האם משילוב דבריך ודבריו של גליקר עולה כי מר גליקר למרות שהוא מקדיש 18 שעות מדי יום * 7 * 365 במשך כ- 20 שנים? למ"ט בעצמו איננו מפותח דיו רוחנית? מה אמור להבין מתרגל מתחיל מדבריכם אלו ... למה יש לו לשאוף? אם בארזים נפלה שלהבת - מה יגידו אזובי הקיר?... לבקשת מנהל הפורום - ניסחתי דברי מחדש במתינות יתרה. תראי, בשורה התחתונה - אין בי כל אנטגוניזם למ"ט, כמתודיקה. אבל כאדם בר דעת, אני יודע להבדיל בין הדת לבין הכנסיה המיצגת אותה. וכמו כן - בין האפפיור לבין כומר מקומי. במקרה הזה - גם הכומר גם האפפיור אינם טלית שכולה תכלת. ואני אומר לך מה בדיוק הבעיה שלי ושל רוב מי שמכיר אתכם כאן באינטרנט: אתם צועקים בר"ש גלי כי הטכניקה שלכם טובה יותר מאחרות - כיוון שיהא הוכחה כמוצלחת במחקרים מדעיים ומכאן אתם עושים חיבור מהיר לכך שמותר, כדי להפיצה לנהוג ככל העולה על רוחכם. וזה מתחיל בהתנהגותו של מהרישי עצמו, כפי שעולה מהרשום בעיתונות ובמחקרים אודות כתות בארץ ובעולם. ודרך אגב, אין לי כל בעיה עם המחיר שאתם מבקשים עבור הידע. זכותכם לדרוש ככל שיעלה על רוחכם. ומי שרוצה - שישלם. רצוי רק להזהיר תלמידות פוטנציאליות - כי הן עלולת למצוא עצמן מנוצלות מינית, או אם לנסח זאת בצורה עדינה יותר - עלולות למצוא עצמן מתלוננות כי ניצלו אותן מינית, בין אם זה נדמה להן, כי צרכו לדברי מר גליקר כמות מופרזת של סמים, לפני, במהלך או לאחר לימוד או/ו- תרגול הטכניקה, בין אם יש בכך ולו גרעין של אמת.

OriIdan

New member
בבקשה לא להגזים

כאדם שמתרגל את הטכניקה ומכיר את האגודה שנים. אני יכול לומר דבר אחד, ניצול מיני לא קיים. אגב היום את המדיטציה לנשים מלמדות נשים. יש לי הרבה דברים לומר על האגודה ואני לא מפחד לומר אותם אבל יש גבול לדברים. האגודה מתהנגת באמת כמו כת דתית (לא קיצונית מדי אבל כת דתית) האגודה גובה סכומי עתק ודרכי השיווק שלה בארץ מגוחכות ומעוררות אנטגוניזם. אבל עד כה האגודה לא עשתה מעשים לא חוקיים, לא בארץ ולא בעולם. לגבי זה שהיא הוכרה ככת... המון קבוצות הוכרו ככת על ידי דו"ח של הוועדה הבינמשרדית ברשות מרים תעסה גלזר. הדו"ח הזה למיטב ידיעתי נגנז, כי בסופו של דבר היא הייתה צריכה להכיר גם בחרדים ככת וזה יצר אצלה ואצל כל הוועדה סתירה לוגית. אם יש לך חומר נגד האגודה אשמח לראות אותו. אם אלו רק דיבורים, אז עדיף שתשתוק.

A r j u n a

New member
אם אתה עצמך היית שותק מלכתחילה

ומתרגל קצת מ"ט - המצב שלך היה הרבה יותר טוב - בטוח. גם מצב השלום במזרח התיכון - בטוח. זה קודם כל! שנית - האם קראת את המחקר הבא : ואת המחקרים בלינקים המקושרים? http://www.katot.org/KtDoc_TheTruthOnTM.asp ובכן, הדו"ח כפ י שאתה רואה - לא נגנז! שנית- אם תבדוק - תראה כי נגד כתיונרים המעודדים צריכת סמים הופעלו הליכים משפטיים. מכיוון שמהרישי לא אנס עד כה אף בחורה בארץ, ולאחר הבלאגן שהיה לו בארה"ב ובהודו הוא די נזהר בנושא. באשר לדו"ח מפורט מעט יותר ובו מספיק עדויות - אתה מוזמן להכנס לחנות דיונון או אקדמון ולרכוש אותו במיטב כספך. אני הייתי מנסח את זה אחרת - יש לך כלכך הרבה חוצפה לא מספיק לך שנותנים לך לקיים את הכת שלך - אתה עוד מעז להוציא את הראש שלך החוצה ולשדוד מאנשים את כספם ? אני במקומך הייתי הולך למדוט, באמת לא משנה באיזו שיטה. ומחריש.

OriIdan

New member
בבקשה אל תכלול אותי עמהם

לגבי תרגול, אני מתרגל כל הזמן. כדאי שגם אתה תתרגל משהו... אני לא אוהב את האגודה כמעט כמו שאתה לא אוהב אותה. אבל יחד עם זאת אני לא אוהב שקרים. הדו"ח שאתה מדבר עליו מוזכר אך ורק באתרים כאלו ואין אליו כל התיחסות ידועה בשום מקום במשרדי הממשלה (לפחות לא שידוע לי. אשמח אם תוכיח לי אחרת). לגבי מהרישי ואונס, הרי מעבר לכתבה בצהובון כלשהו אין לכך כל הוכחה כך שאני חושב שעדיף לא להתיחס לזה. אני איני רואה את עצמי חלק מכת זו או אחרת. אני איני שודד מאנשים את כספם. נהפוך הוא מתי לאחרונה ראית אותי מעודד מישהו ללמוד מדיטציה טרנסנדנטלית? בעבר עשיתי זאת. לצערי ההחלטה על המחיר הוחלטה על ידי האגודה בחו"ל והמשונה הוא שאנשי האגודה בארץ אפילו לא יודעים בעצמם מדוע. המחיר כה גבוה ואין להם שליטה על כך.

OriIdan

New member
תבדוק לפני שאתה מאשים

זה שגליקר התחזה בעבר זה כבר הוכח. להזכירך, אני גם פרסמתי צילום מסך של אחת ההוכחות. תעשה רגע חיפוש ברשת על השם שלי ותראה שאני מופיע לא מעט ברשת. האם אתה חושב שגליקר המתחזה יצר כל כך הרבה רישומים בשם שלי שרובם הגדול לא קשור למדיטציה? עד כדי כך מגיעה הבורות שלך? אני מסכים אתך לגבי שיטות השיווק המאד לא יפות של דניאל גליקר שמנסה בכל רגע ורגע לשווק את מרכולתו. אני כן אוהב את הטכניקה וחושב שהיא באמת טכניקה טובה. אבל את הדרך בה פועלת האגודה למדיטציה אני מתעב בדיוק כמוך. לכן אני אשמח לכל הוכחה אמיתית על כל המעשים שאתה מיחס לאגודה. לצערי (או שלא לצערי) לא מצאתי עדיין שום דבר שיקשור את האגודה במשהו פלילי או לא חוקי בצורה אחרת. כל הפעילות של האגודה היא פעילות חוקית לחלוטין.

אל תניחי לעובדות לבלבל אותך

מה מונע את הקמת הקבוצות האלה? מה שמונע זו רמת התודעה הקולקטיבית נמוכה מידי. מה יאפשר לרמת התודעה הקולקטיבית לעלות? הקמת קבוצות כאלה. למעשה קיים כאן מעגל קסמים. הדבר האחד כיום שלא מאפשר הקמת קבוצות כאלה הוא העלות הגבוהה של זה. האם את היית מוכנה לעסוק במדיטציה ובתעופה היוגית, בקבוצה, כ-2-3 שעות כל יום (כולל שבתות וחגים) בהתנדבות, בזמנך החופשי? צריך להיות איזה פיצוי לאנשים שיתרגלו ביחד. צריך מקום מאוד נעיםפ ונוח לתירגול ל-300-400 איש. מערכת הסעות נוחה. חשמל, מיזוג, חימום, שכ"ד, ארנונה........ כל אלה עולים סכומי עתק. מי צריך לממן את זה? כמעט 30 שנה, אני, באופן אישי, מממן מכיסי את פעילות הוראת המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) שלי. עשרות רבות של אלפי דולרים. ביחד עם עבודה התנדבותית מלאה של 18 שעות כל יום. 7 ימים בשבוע. את יודעת מה? זה גורם לי אושר עצום.

לקשמי

New member
בשנות תרגול רבות?

מעניין, ואני חשבתי שמגיעים לסמדהי כבר אחרי המדיטציה הראשונה...

במדיטציה הראשונה מתנסים בתחום הטרנסנדנטלי

ועם השנים יש התפתחיות נוספות. כך שבשורה התחתונה אנחנו שמחים מאד שהלכנו בדרך הזו.

נהראש

New member
שני דברים

שלום רב, ראשית, התחושה הראשונית שלך לגבי העלות הכספית נכונה. ישנם מקומות בהם ניתן ללמוד בחינם. שנית, חשוב מאוד ואפילו חיוני ללמוד ממורה מוסמך ולא לבד. עדיף ממורה מוסמך שמאחוריו ניצבת מסורת של מורים. בהצלחה

שלום מורן

1. את יכולה להתחיל מהקישור הבא (תירגול מדיטציה) 2. את מוזמנת לברר עוד גם כאן 3. וכמובן לברר עוד גם בפורום הזה אם תשארי על אם הדרך, במוקדם או במאוחר תפגשי את מה שאת מחפשת.

דורי47

New member
מדיטציה אקטיבית No Dimensions

האם מישהו יודע היכן ניתן ללמוד ולחוות מדיטציה אקטיבית No Dimensions ? בעיקר באזור מרכז הארץ תודה על התיחסות

goahead

New member
MORAN FILAN FOR EVER

אני חושב כמוך,תשמעי,אין שום רע בעסקים/כלכלה כסף וכו..כל אחד שיעשה מה שבא לו,אבל............ שיש לך אנשים שמדברים כל היום על רוחניות,וזרימה קוסמית,ושלום עולמי ושאר מילים כריזמטיות מפוצצות...ואחרי זה עושים מהעניין הזה עסק,איך שלא מסתכלים על זה,ובאיזה שפה שלא כותבים את זה,משהו פה לא הכי טהור ורוחני.. אותם חבר'ה "רוחניקים" קונים את הקהל שלהם באמצעות חיצוניות משיחית,סגנון דיבור מרגיע,מבט נוגה,רק בסוף הם מזכירים לך שצריך לשלם,ולא מעט. יש אנשים שקונים את העניין,ויש אנשים שמריחים שזה עסק כמו כל עסק אחר. אם זה היה באמת טהור,למען שלום עולמי,וכו..וכו...זה היה ללא שום אמצעי תשלום. שיעור קטן בכלכלה..כל דבר שמעורב בו כסף,שזה עסק,המניעים לעולם לא יהיו טהורים,לדעתי יש בשנים האחרונות רכיבה על גל הפופולריות של כל התורות הרוחניות,וכמה אנשים החליטו לעשות מהדבר עסק,בצורה מתוחכמת..אין ספק שמבחינה עסקית העניין הולך טוב מאוד אם אנשים משלמים כאלו סכומים.

OriIdan

New member
בחינם?

אתה מצפה שמדיטציה תיהיה בחינם? איך בדיוק יתפרנסו המורים למדיטציה? אני חושב שזה לגיטימי לגבות כסף. לגבי כמה כסף זו שאלה טובה. אני כבר מזמן אמרתי לאגודה למדיטציה טרנסנדטלית שהמחיר שלהם צריך להיות עשירית מהמחיר הנוכחי. לצערי זה לא בשליטת האגודה בארץ. אז בקיצור, מי שמוכן לשלם להם שישלם (אני בטוח שהטכניקה שלהם יעילה) אגב הם לא מדברים כל היום על רוחניות, זרימה קוסמית וכד'. הם מדברים על טכניקה מעשית ופשוטה בלי כל קשר לרוחניות. לגבי שלום עולמי הם אכן מדברים על שלום עולמי אבל בשביל זה צריך קבוצות גדולות וקבוצות גדולות עולות כסף רב מה לעשות. הם אגב החלו לעשות מעשים (סוף סוף) ובארה"ב כבר מתרגלת קבוצה של למעלה מאלף אנשים. זה עדיין כלום לעומת מה שצריך אבל התחלה טובה מאד.

goahead

New member
שלום עולמי=ביאת המשיח..

אח אח אח...הדברים לא נשמעים לכם אותו הדבר לפעמים? אם אינני טועה,היהדות טוענת שאם כולם יהיו בעלי תשובה,אז המשיח יבוא... ובשביל שלום עולמי? מה צריך? שכולם יעשו מדיטציה? לא נשמע לכם דומה שתי הסיטואציות? שתי מטרות לא מציאותיות,שבשביל להשיגם המציאות צריכה להיות אוטופית. אם באמת יש אלוהים למעלה,הוא יושב,וצוחק עלינו,על הבלבלה שהאנושות נמצאת בה.

OriIdan

New member
דומה אבל שונה

ההבדל הכי גדול הוא ההוכחות. למדיטציה הטרנסנדנטלית יש עשרות מחקרים רק על הנושא הזה של שלום עולמי. מהם אמנם חלק נעשו על ידי האוניברסיטה של מהרישי, אבל גם אם נוריד את אלו, נשארו מספיק מחקרים שמוכיחים. ועוד הבדל ענק. לא צריך שכולם יעשו מדיטציה, נהפוך הוא צריך רק קבוצה קטנה יחסית, בערך 8000 לכל העולם עד כמה שהבנתי. רק בשביל ישראל צריך משהו כמו 250 איש. תשים לב שהמדיניות של האגודה למדיטציה היא ההיפך מזה שכולם יעשו מדיטציה. הם מנסים להעלות את הרף שמעט אנשים ילמדו. לדעתי זה פועל נגדם ולכן אני מאד לא מרוצה ממה שהם עושים אבל זו בעיה שלהם.

goahead

New member
רגע...

למה צריך 8000 אנשים בכל העולם שיעשו מדיטציה בשביל שלום עולמי? למה לא נניח 9542 אנשים? או 15,000,איפה המחקר שהתבסס על עובדות ולא פילוספיות,שזה מה שצריך לעשות כדי להגיע לשלום עולמי? למה צריך לצום יום אחד בשנה כדי לכפר על חטאים? למה שזה לא יהיה פעם בשבוע? או פעם בחודש? למה הרמאדן הוא חודש אחד? ולא חודש וחצי? או שבועיים? ואין צורך להוסיף על שאר מינהגים דתיים לא ברורים...

OriIdan

New member
מחקרים מתבססים על עובדות לא פילוסופיות

המחקרים הם אלו שהוכיחו את המספר. המספר הוא שורש של אחוז מהאוכלוסיה. יש עשרות מחקרים בעניין וכל מחקר הראה אותה תוצאה. אין קשר בין זה לבין מנהגים דתיים לא ברורים. דת אינה מדע, דת לא נחקרה. כאן מדובר על טכניקה. טכניקה שנחקרה ואין לה כל קשר לדת. למרות שלפעמים התנהגדות האגודה למדיטציה מזכירה כת דתית, הטכניקה היא טכניקה ואין לה קשר לדת.

goahead

New member
שלום עולמי=ביאת המשיח

נמצאת בהאח אח אח...הדברים לא נשמעים לכם אותו הדבר לפעמים? אם אינני טועה,היהדות טוענת שאם כולם יהיו בעלי תשובה,אז המשיח יבוא... ובשביל שלום עולמי? מה צריך? שכולם יעשו מדיטציה? לא נשמע לכם דומה שתי הסיטואציות? שתי מטרות לא מציאותיות,שבשביל להשיגם המציאות צריכה להיות אוטופית. אם באמת יש אלוהים למעלה,הוא יושב,וצוחק עלינו,על הבלבלה שהאנושות שהאנושות נמצאת בה. חבר'ה,תנחתו קצת על הקרקע,אתם עפים גבוה מידי.

אז אתה טוען שמה שקבלת

מהמדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) שווה 700 ש"ח. אם כן, מאוד צר לי עליך. אם לא. ראשית, למה אתה מקטר? למה לא לשלם חלקיק קטן של משווה הערך של מה שאכן אדם מקבל מהתירגול המיוחד של TM? 7,000 ש"ח?

למעלה