שלום לכם....

שלום לכם....../images/Emo13.gif

לא ידעתי שקיים פורום כזה... שמתי לב לזה כרגע ,טוב לדעת. בכל אופן, היום הייתי בהרצאת מבוא למדיטציה טרנסדנטלית, מישהי המליצה לי על זה.. הסכמתי עם המרצה על הכל ממש הדדהיתי עד שהוא נקב במחיר. 7000 שח? אם אין לך שום מטרת רווח אז למה 7000 שח? מישהו שמע על זה?.. בכל מקרה, מכאן הבנתי שאני צריכה לקחת את המושכות בידיים של עצמי, ואם אני רוצה להשתמש בכלי הזה של המדיטציה אני אעשה את זה כבר לבד בעצמי...[בעזרת חומרי מידע שונים כמו ספרים וכו'..] אני מתגברת על בעיות פסיכולוגיות קשות שגרמו לי לדיי שננאה עצמית כל החיים...[אני כמעט בת 20] היו לי חרדות ואני כיום במתח תמידי שכזה....כמובן שרק פתרון הבעיות הפסיכולוגיות העמוקות יביא לשלווה המיוחלת אבל מדיטציה אני בטוחה שיכולה רק לעזור להגיע לאיזשהו איזון נפשי ולהעניק כוחות מחודשים.. חבל שהיום התאכזבתי כ"כ ונוכחתי לדעת שגם בנושא כ"כ טהור יש שחיתות ותאוות בצע

בשנות תירגול רבות תקבלי את הסכום בריבית דריבי

אם את מבינה את הערך של השיטה היחודית הזו, כדאי להשקיע בה , כמו שמשקיעים בכל מוצר צריכה. אם אינך רוצה להשקיע, כנראה אינך רוצה בזה מספיק.

אני רוצה בזה, קריא במדיטציה שתעזור לבריאות

הנפשית שלי. אין צורך במדיטציה טרנסדנטלית בשביל זה ואת יודעת מה, עצם זה שזה עולה כ"כ כ"כ הרבה כסף רק מוכיח לי שזו שיטה לא כ"כ טובה שלא מדיטציה...משהו פה בלוי מפני שערך המדיטציה עצמה, עם כל מה שהיא אומרת מאמינה בו ורוצה להביא עמה , הולך בניגוד מוחלט לכסף ,לעולם החומרי. ואני דווקא רוצה להתחבר לעולם הרוחני נטול החומריות בדרך לבריאות ולהארה נפשית. אני ממש לא הולכת ללכת שולל אחרי אלה שתופסים טרמפ על הדברים האלה. חבל שנגררת לזה אני מאחלת לך לבטוח יותר בעצמך בהמשך חייך ולהבין שלא כל מה שמוכרים לך הוא אמיתי . הרי זה סוד הרוחניות--היא לא הולכת יחד עם חומרניות אלא הולכת עם הדבר הפשוט ביותר. אני בוחרת בדרך של ליסוע נגיד להודו ולעשות מדיטציה עם הנזירים המבודדים שם, מאשר לשלם לאיזה אחד שהרצה לי בלב ת"א במכון שלו אלפי שקלים כדי שישנה לי את כל חיי ויכניס לו לכיס כמה מזומנים...גועל נפש........

מדיטציה וכסף

מדיטציה איננה עומדת בניגוד מוחלט לכסף פשוט אין שום קשר בין מדיטציה לכסף בתירגול מדיטציה אין שימוש בכסף בדרך כל שהיא (אלא אם בחרת להשתמש בכסף כאובייקט מדיטציה, לא מאוד נפוץ) ורוב האנשים כאשר הם עוסקים בכספים הם אינם עוסקים בתירגול מדיטציה. אז לא ניגוד, סתם חסר קשר. המ"ט החליטו לעשות עסק מהידע שלהם וזה לגיטימי, יש עוד תורות ושיטות שאינם עולים כל כך הרבה או בכלל, זכותם לגבות כסף, גם 7,000 שח ואפילו 100,000 שח אם יש מי שמשלם, וזכותך המלאה לא לקנות. מה בדיוק הכעיס אותך?

לא יודעת זה עדיין מכעיס אותי שהם מאמינים

שהשיטה הזאת כ"כ מהפכנית שאם מס' מסוים של אנשים יבצעו את המדיטציה הזאת בו זמנית זה יביא לשלום עולמי וכל זה...שזה משהו אדיר ונחקר במחקרים ...ופשוט....אז למה לגבות מחיר שכזה? זה מוריד את האמונה והתמימות בכך שאכן מדובר במשהו כ"כ קסום ,בריא תורם ורוחני....

OriIdan

New member
למה לגבות זו אכן שאלה טובה

במקרה של מ"ט המחקרים אכן מוכיחים את מה שהם אומרים כך שהם צודקים וזו לא רק אמונה. אבל למה הם הלכו לכיוון של גביית מחירים אסטרונומיים ממש אין לי מושג. האם הם תאבי בצע? אם אכן היו תאבי בצע, היו גובים מחיר נמוך יותר כדי שאנשים ילמדו. במחיר הזה אף אחד לא לומד. בקיצור אף אחד לא מבין מדוע המחירים הגבוהים הללו. המשונה הוא שגם המורים למדיטציה בארץ לא יודעים למה המחיר גבוה. מישהו למעלה באגודה הבינלאומית החליט וזהו. משום מה בארץ אף אחד לא יודע למה וכולם עסוקים במשחק ניחושים מדוע ולמה. הניחוש שלך טוב כמו הניחוש שלי וטוב כמו הניחוש של המורים למדיטציה. בקיצור משהו רקוב כאן. הרי זה משונה שאפילו ראשי האגודה בארץ אינם יודעים להגיד מדוע המחיר כה גבוה ועסוקים במשחק ניחושים. הניחוש שלי (אני מדגיש, ניחוש בלבד) מהרישי לא רוצה ללמד את הטכניקה בכלל. בקיצור אל תלכי ללמוד מ"ט כי מהרישי עצמו לא רוצה שתלמדי.

A r j u n a

New member
מחקר חדשני קובע - קאקמאיקה - מכונת הכביסה

הנמכרת ביותר בישראל. לא יודע מה אתה יודע על מחקר, סטאטיסטיקה וכד' אבל יש הבדל בין מחקר אקראי למחקר מוזמן בטח ובטח כאשר החוקרים הם אנשים בעלי עניין בתוצאות כאשר קבוצות המדגם שלך בנויות בצורה לא מדגמית ועוד ועוד המחקרים של המ|"ט משווים רק בין 2 קבוצות מתרגלי מ"ט ולא מתרגלים לא ראיתי מחקרים שלהם עם מתרגלי שיטות אחרות ולא בכדי ולקרוא למחקרים אלה - בשם מחקרים זו חוצפה כשלעצמה וזה שהם נעשו ע"י חוקרים מאוניברסיטת מהרישי אז טוב שלא נעשו ע"י חוקרים מאוניברסיטת בירזיית על אותו משקל אתה חושב שאנשים לא מבינים מה אתה עושה אתה מקדם את המ"ט, בהתנצלות, בחביבות, אבל בכל זאת מקדם אותם לא ראיתי שאתה מציע מקור חלופי ללימוד הטכניקה שלהם במקום חבר הנוכלים של גליקר וחבריו סע ברכה

OriIdan

New member
אני דווקא כן מבין

קודם כל אם תבדוק תראה שיש למעלה משש מאות מחקרים על הטכניקה. תוריד מזה את כל אלו שנעשו על ידי האוניברסיטה של מהרישי, תשאר עם כשלוש מאות מחקרים. אז גם ככה נשארת עם הרבה מחקרים. המחקרים מראים חד משמעית שיפור בפרמטרים הנמדדים. לכן אין כל טעם לבדוק כלפי טכניקות אחרות. אם יש טכניקות אחרות שמראות את אותם דברים למה לא. אני מעולם לא אמרתי שזו הטכניקה היחידה. יחד עם זאת עד כמה שהבנתי, נעשו גם מספר מחקרים של השוואה לטכניקות אחרות. תבקש מדניאל את המחקרים. לי אין קשר לאגודה למדיטציה. לצערי הרב אין בארץ מקור חלופי ללימוד הטכניקה שלהם. אם היה הייתי ממליץ עליו. באנגליה קמו מספר מורים למדיטציה שעזבו את הארגון, מתוך תרעומת על המחיר המוגזם (שם זה 1250 פאונד) והקימו ארגון חלופי שגובה בערך רבע מהמחיר אם לא פחות. האם גליקר וחבריו הם נוכלים אני לא יודע. לדעתי הם מסכנים. הם רוצים ללמד את הטכניקה אבל האגודה הבינלאומית מכריחה אותם ללמד במחיר הגבוה הזה בו אף אחד לא בא ללמוד. האבסורד הוא שאפילו הם לא יודעים למה האגודה הבינלאומית דורשת סכומים כאלו.

A r j u n a

New member
כנראה שאתה לא מבין עד כדי כך

תשמע, לא מכיר את גליקר ולא רוצה להכיר אותו הספיק לי מה שהתרשמתי ממנו עד כה לגבי מחקרים - יש שיטות מדיטציה שונות שהשוני בינהן כמו בין יום ללילה אל תעלב, אבל מי אתה שתקבע שאין טעם לעשות מחקרים משווניים ומנין אתה כלכך בטוח שאין מחקרים כאלו אני אישית ראיתי מחקרים יחד עם זאת, במ"ט ובאתרים שלהם - אכן אין יצוג למחקרים כאלו ומכאן ברור גם מנין נובעת גישתך ועוד לטעון שאתה כן מבין? מחשיד, חבר, מחשיד מאד

OriIdan

New member
איזה מחקרים קבעתי שאין?

אין לי ספק שהשוני בין שיטות המדיטציה השונות הוא כמו יום ולילה וזו בדיוק הסיבה שקשה להשוות בינהן. בבקשה תפריד בין גליקר ומה שאתה חושב עליו לבין המדיטציה. זה מה שאני כל הזמן אומר כאן את הצורה בה עובד הארגון בשנים האחרונות, גם אני לא אוהב אבל את הטכניקה מנסיון אישי אני מאד אוהב. גם אם אתה לא אוהב את דניאל גליקר זה לא משנה את העובדה שיש ונעשו מחקרים ורובם הגדול תקפים בהחלט. המחקרים מראים שיפור בכל תחומי החיים. האם זה אומר שרק בעזרת מ"ט אפשר להשיג שיפור? לא זה לא אומר בכלל. האם אפשר בעזרת טכניקות אחרות להשיג את אותו דבר? לא יודע, אולי, תלוי בשיטה. האם יש מחקרים על טכניקות אחרות? כן אבל רק על חלקן הקטן, וגם אז רובם לא פורסמו בכתבי עת ידועים, שגם זה מדד לרמת המחקר. בקיצור מ"ט עושה הרבה דברים. זו עובדה. כל זה אינו אומר דבר לגבי טכניקות אחרות. אני לא שולל אף טכניקה. נכון האגודה למדיטציה מזלזלת בכולם ומתיחסת לכולם בסנוביות שלא תאמן ולכן די משניאה את עצמה על כולם. אבל זה שהאגודה מתיחסת כך לא אומר שהמחקרים אומרים כך - הם לא.

RainBird

New member
מחקרים אומרים גם שסויה זה בריא ולא בריא למה להאמין? אין צורך להשליך יהבים על סוג זה או אחר של מדיטציה. ועוד עובדה מכוערת שמעלה את ראשה- הסיבה שמדיטציה טרנסדנטלית נבדקה על ידי מחקרים מדעיים היא שיש לה כסף. מי ממן מחקרים על מדיטציות שאינן נוטלות כסף ממשתמשיהן? יש כמה וכמה אופציות: 1. המחקרים משוחדים והמדיטציה אינה יעילה 2. המחקרים צודקים ואז והמדיטציה יעילה ואז: א. ייתכן שכל מדיטציה אחרת יעילה כמוה ב. ייתכן שכל מדיטציה אחת יעלה ממנה ג. ייתכן שהיא טובה מכל המדיטציות האחרות ד. ייתכן שהיא בין הטובות אבל לא הטובה מכולן ה. ייתכן שהיא בין הגרועות אבל לא הגרועה מכולן. שום אדם רוחני לדעתי לא ישר יקפוץ ל2.ג בלי מחשבה מעמיקה על כל השאר. ובנימה אחרת, על לימוד קורסים מקצועיים אחרים כמו רייקי וכדומה לוקחים כסף, למה פה מתרעמים כ"כ?

OriIdan

New member
האגודה למדיטציה היא לא זו שעשתה את המחקרים

לפחות את חלקם לא עשתה האגודה כך שהכסף ממש לא קשור. הסיבה שנעשו מחקרים היא שמהרישי מהתחלה עודד ספקנות. הוא תמיד אמר "תבדקו, אל תאמינו לי" מה יעשה אדם רוחני אני לא יודע. המדיטציה הטרנסנדנטלית לא נועדה לאנשים רוחניים. היא נועדה למי שרוצה לשפר את חייו. אבל למה אני כל כך מגן עליהם? אחרי תרגול של הטכניקה במשך שנים רבות, אני מאד אוהב אותה. אבל מצד שני את התנהגות האגודה בתקופה האחרונה אני מאד מאד לא אוהב וכבר לא פעם כעסו עלי בפורום שלהם. כי אני לא מפחד להתריע על הבעיות. למה מתרעמים? לדעתי מתרעמים בגלל המחיר המוגזם. אני מניח שרוב האנשים מבינים שעבור ידע צריך לשלם וזה בסדר. למיטב ידיעתי ללמוד את רוב טכניקות המדיטציה עולה כסף. הבעיה הקשה עם המדיטציה הטרנסנדנטלית היא שהם הגזימו פראית עם המחיר. אני מקווה שמתישהו הם יתעשתו.

RainBird

New member
לא אמרתי שהמדיטציה הטאנסדנטלית עשתה את המחקרים. אמרתי בפשטות שהיא ממומנת. ולפיכך יש עליה מחקרים. בשביל מימון הגון חוקרים יגידו לך מה שתרצה.

OriIdan

New member
לא הבנתי אותך

מחקרים עושים כשמישהו משלם. אז מה בדיוק הקשר? אם האגודה ממנה מחקרים זה כמו שהיא עשתה אותם. מה שאני טוען שחלק מהמחקרים לא בוצעו על ידי האגודה. אל תשכח גם שהאגודה לא הייתה תמיד בעלת ממון. המחקרים התחילו מהרגע שמהרישי הגיע למערב. נהפוך הוא, דווקא היום כשלאגודה יש כסף וכסף רב, נערכים פחות מחקרים. אחת הטענות על האגודה היא שהיא ממחזרת מחקרים והאמת זה די נכון (אם כי זה כמובן לא מוריד מאמינותם של המחקרים). ובזאת אני אפסיק להגן על המדיטציה והאגודה כי אחרי הכל את האגודה אני לא אוהב כמעט כמו כולם כאן בפורום. את הטכניקה לעומת זאת אני אוהב.

המחקרים התחילו בעבודת דוקטורט

של מתרגל מדיטציה טרנסנדנטלית (TM). הוא רצה לראות האם להתנסויות הסובייקטיביות יש גם מקביל אובייקטיבי. התיזה שלו זכתה בהרבה הדים. לאחר מכן, בלי שום מעורבות של האגודה או מימון שלה, למעלה מ-250 אוניברסיטאות ומכוני מחקר רציניים, בלמעלה מ-30 מדינות ניהלו מחקרים על הנושא. כמה מהם, למשל, על ידי המכון האמריקני לבריאות ("משרד הבריאות" של ארה"ב) שמממן במיליוני דולרים חקר השפעתה הברוכה של TM על חולי לב ואלה שסובלים מיתר לחץ דם. יש היבט אחד של מחקרים שנעשו ונעשים על ידי האגודה. מחקרים בהם רובם (ככולם) של המדענים לא מביניםדב חצי דבר - מצבי תודעה גבוהים ודברים ספציפיים כמו, למשל, התעופה היוגית. אנחנו חיים הים בעידן מדעי. כמעט כל דבר אפשר לבדוק בצורה אובייקטיבית. כל סוגי המדיטציה שקיימים מבטיחים הבטחות. כל כך פשוט להראות באופן אובייקטיבי שההבטחות האלה אכן מוגשמות. נעשו מספר מחקרים בשיטת Meta Analisys או השוואה סטטיסטית מקיפה. שיטה סטטיסטית זו בודקת מחקרים שכבר קיימים ומשווה אותם לדבר החדש אותו רוצים לבדוק. נבדקו מחקרים אחרים שנשו של שיטות אחרות של מדיטציה. עד כה, עם עדיפות ל-TM.

אין לך מושג מיהו מהרישי

כשהוא מחליט לסגור משהו - הוא סוגר. לא מייבש אותו לאט לאט ומחכה שייפול מעצמו. אלא בפעולה אחת. הדבר סגור. כך היה עם האגודה באנגליה. כך היה עם הניסיון הכושל שנקרא "מפלגת חוק הטבע". האם אתה יודע למה אתה משלם כך וכך אגורות עבור קילוואט חשמל? האם כל עובדי חברת החשמל יודעים? ההנהלה? בכל גוף יש היררכיה. יש מי שאחראי לתחום זה ויש מי שאחראי לתחום האחר. נכון. אני לא יודע למה מהרישי העלה את המחיר לפני כ-7-8 שנים באופן גורף בכל רחבי העולם. זה גם לא משנה לי. אני משחק בניחושים רק כשמישהו, איזה נודניק, שואל את השאלה (הלא כל כך חכמה) "למה מהרישי העלה את המחיר?" זה חשוב לו. לא לי.

A r j u n a

New member
ולך יש מושג? אתה נשמע כמו ילד קטן

שאומר שתיכף אבא שלו בא להראות לכולנו אבל אפשר להסתכל על זה גם הפוך אם אתה תוצר שלו וככה הוא גדיל אותך אז הוא יכול רק להתבייש

OriIdan

New member
דווקא יש לו מושג

למרות שאיני מסכים עם הרבה ממעשיו של דניאל, עדיין אני מעריך אותו ויודע שהוא מכיר את מהרישי יותר ממני וממך. הוא ראה את מהרישי ודיבר איתו, אני רק ראיתי את מהרישי בסרטי וידאו רבים בהם הוא הוקלט.

האם דרכך הרוחנית היא לתקוף ולפגוע באנשים?

דניאל הוא אדם יקר המקדיש את חייו למען פיתוח התודעה בישראל. וכן, בדרך הוא גם מתפתח בעצמו. כי עד כמה שאני יודעת, גם הוא לא נולד מואר.

למעלה