שלום לכם....

OriIdan

New member
כמה פעמים אני צריך לחזור על אותו דבר?

מה שקיבלתי מהמדיטציה אין לו ערך כספי. אי אפשר בכסף למדוד את מה שקיבלתי. 7000 ש"ח או אפילו 700,000 ש"ח הם פחות ממה שקבלתי. אבל כל זה אינו סיבה למחיר אסטרונמי שאף אחד לא משלם. המחיר צריך להיות יותר נמוך בעיקר לטובת האנשים שרוצים למדוט, שזה כמובן יביא לתוצאות טובות בעולם וכמובן גם לאגודה. האמת אתה צודק במה שאתה אומר, מהרישי באמת סוגר מיידית דברים כך שבאמת ההשערה שלי לא נכונה כנראה. יחד עם זאת משונה שאף אחד בארץ לא יודע באמת למה המחיר המוגזם. מפליא אותי מאד שזה גם לא מעניין אותך. אחרי הכל בזה תלויה הכנסתך.

אז למה אתה חוזר ואומר

שעבורך, התוצאות שקבלת, איכות החיים שלך..... הסכום היה נמוך, מוצדק וראוי. שלמישהו אחר הוא אסטרונומי. הסכום שמהרישי קבע הוא סכום מבצע. הוא לא דורש 700,000 שבעצמך אמרת שהתירגול שלך שווה ויותר. ואני רוצה להרגיע אותך. בארץ ובעולם לומדים את המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) אלפי אנשים כל חודש. כל לומד מאלה משלם. או שהוא משתתף בפרויקט שבו הסכום מסובסד עבורו. תמורת התחייבות לתירגול קבוצתי, יום-יום, פעמיים ביום, למשך כמה חודשים עד שנה. ניסיון העבר לימד אותי, ומיליונים אחרים חוץ ממני, פעם אחר פעם אחר פעם, שדברים שמהרישי עשה או אמר נראו לחלק מהשומעים כשמהו מאוד לא ברור. אפילו לא הגיוני. בדיעבד, התברר שהוא שוב פעם אחר פעם אחר פעם, הוא צדק בכל אלה במאת האחוזים. כשאתה רואה שיש מישהו שצודק פעם אחר פעם בתחזיות ובעשייה שלו, אתה מתחיל לסמוך עליו יותר ויותר.

OriIdan

New member
אתה חוזר ושואל אז אני חוזר ואומר

ממה שאני קורא בעיתונות הבינלאומית ובאינטרנט, מספר הלומדים בעולם הצטמצם בדיוק כמו שהוא הצטמצם בישראל. העולם לא שונה בהרבה מישראל. למה אתה טוען שבעולם אלפי אנשים לומדים כל חודש ובישראל לא? מה קרה בעולם? לכולם יש פתאום המון כסף? הרי המצב הכלכלי בעולם לא מי יודע מה בימינו. אין לי ספק שמהרישי איש חכם אבל מעולם המעשים שלו לא נראו לא הגיוניים. מהרישי תמיד עודד לחקור וללמוד. מהרישי עצמו אמר שידע נמדד בשלושה דברים במחקר אובייקטיבי, הסבר הגיוני והתנסות אישית. המצב הנוכחי לא נמדד באף אחד מהפרמטרים הללו כך שזה בטח לא מהרישי. בקיצור, על מהרישי אני סומך במאה אחוז אבל זה פשוט לא מהרישי.

lightflake

New member
את יכולה להתחיל בספרו המופלא של אקהרט טול

The Power Of Now - יצא בעברית בהוצאת פראג - "כוחו של הרגע הזה" הספר מומלץ למתחילים ולמתקדמים, מכיל גם הרבה עצות פרקטיות לתרגול. מומלץ בחום. ציטוט מהספר: "הדעת משתמשת בך. באופן בלתי מודע אתה מזוהה איתה, וכך אינך יודע אפילו שאתה העבד שלה. זה כמעט כאילו נכנס בך דיבוק מבלי שתדע זאת, ולפיכך אתה מתיחס אליו כאילו הוא אתה עצמך. תחילת החירות היא ההכרה שאתם אינכם "הדיבוק החושב". ידיעה זאת מאפשרת לכם לצפות בישות הזו. ברגע שמתחילים לצפות בחושב, נכנסת לפעולה רמה גבוהה יותר של מודעות. אז מתחילים להבין שמעבר למחשבות יש מרחב עצום של אינטיליגנציה, ושהמחשבות הן רק היבט זעיר של האינטיליגנציה. אז גם מבינים שכל הדברים החשובים באמת - יופי, אהבה, יצירתיות, שמחה, שלווה פנימית - נובעים ממקום שמעבר לחשיבה. אז מתחילה ההתעוררות."

רוב הקורסים למדיטציה

אינם עולים כל כך ביוקר. סתם לדוגמא - קורס מדיטציה באגודה התיאוסופית, 10 מפגשים, אחת לשבוע, 4 שעות לימוד כל מפגש עולה 400 ש"ח. תעשי חיפוש באתר חוגל על מדיטציה ותקבלי עוד קורסים למדיטציה במחירים זולים. אין סיבה לשלם כל כך ביוקר.

הנה האשליה

10 ש"ח למפגש. נכון? ב-7,000 ש"ח אדם משלם עבור דמי-חבר לכל החיים באגודה למדיטציה טרנסנדנטלית (TM). כולל קורס הלימוד. הוא יכול להשתתף במאות מפגשים. של אלפי שעות. לא לשלם יותר אגורה שחוקה. כך שאם אדם משלם 10-30-50-100 שקלים למפגש או לשעת מפגש, TM זולה, בחישוב לטווח ארוך הרבה יותר, למשל מהקורסים באגודה התיאוסופית.

לכל החיים............מיח יידע מי ישמע...

אתה רק מוכיח עוד יותר בהודעות שלך את העסק המסריח הזה....כמה חבל.

תראי את המחירים של מדיטציות אחרות...

אני וחברי כבר נהנים עשרות שנים מן המדיטציה הטרנסנדנטלית והשירות הניתן בה חינם. זה כל כך מובן אצלנו. דניאל טעה בכיוון למטה. בסופו של דבר, אחרים משלמים הרבה יותר,ומקבלים משהו שונה לחלוטין.

OriIdan

New member
מי משלם הרבה יותר?

קודם כל כולם משלמים הרבה פחות. לגבי מה שמקבלים על זה אפשר להתווכח. כיצד את יודעת מה הם מקבלים? לגבי השירות הניתן חינם... זו כידוע רמאות, הרי כל הזמן יש קורסים נוספים שעולים עוד ועוד כסף. ורגע מה לגבי קורס מגורים שחלק מהתשלום הולך לאגודה הבינלאומית כמעין תשלום "תמלוגים"? בקיצור די עם פרסומת מיותרת. כן הטכניקה טובה. טובה מאד אבל האגודה גרועה, גרועה מאד.

נהראש

New member
דניאל, שאלה...

שאלה : מהו הדבר המהותי שעבורו יש לשלם? מעבר ל"דמי חבר לכל החיים".

הדבר המהותי עבורו משלמים

זה כדי לאפשר פעולות המשך וקיום פרויקטים שהם מיוחדים אך ורק למדיטציה הטרנסנדנטלית (TM). זו אחת הסיבות שגופים אחרים לא שרדו את מבחן הזמן. TM קיימת כבר בארץ, במידה לא מבוטלת של הצלחה, למעלה מ-40- שנה.

נהראש

New member
שאלת המשך

מדוע אדם לפני ראשית דרכו במ"ט, כאשר הבנתו וידיעותיו שואפות לאפס נדרש לממן פרוייקטים מיוחדים כאלו?

יש כאן שני מרכיבים

הראשון מה משכנע את האלומד לשלם, כשהוא לומד את המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM). השני, לְמה משמשים הכספים האלה. התשובה לכל אחד מאלה שונה. לשני עניתי לך לפני שאלת ההמשך שלך. לגבי ההיבט הראשון. כשהאדם משלם, הוא לא משלם עבור פרויקטים או עבור המשך מתן השרותים לכלמתרגל בארץ או בעולם. הוא משלם משום שהבין (אפילו באופן חלקי) מהי TM. עבור מה שהמדיטציה תתן לו. אולי אפילו עבור מה שהמדיטציה תתן לסביבה שלו הקרובה והרחוקה יותר. בעתיד הקרוב ובעתיד הרחוק. אם מישהו הבין את התועלת המיוחדת של תירגול TM, הוא ישלם. תירגול סדיר יביא לכך שהוא לא יתאכזב. אם לא הבין את התועלת, הסכום יהיה "יקר מידי" עבורו.

רק כדי להבהיר -

הדוגמא שהבאתי של הקורס של האגודה התיאוסופית, כל הקורס כולו עולה 400 ש"ח, ולא כל מפגש!

למעלה