שלום לכם חברים!

שלום לכם חברים!

אני אפי. כבר זמן מה אני עוקבת בענין אחר מהלך העניינים כאן. מחכה לזמן והעיתוי המתאים כדי להראות שאני קימת. (אני קצת בישנית, מה לעשות...) אז הנה, עשיתי את זה.הצגתי את עצמי. את קבלת הפנים אני משאירה לכם.

לאפי צרור ברכות על הצתרפותך

ברוכה הבאה אם מתאים לך (למרות הבישנות שלך) לספר מעט על עצמך נשמח לשמוע מאחל לך כל טוב, ביי,,, דודי.......

מזל שהתחברתי בזמן

כבר הרבה זמן אני מוחה כנגד עצמי על שאני לא מקדיש את הזמן הראוי על מנת לקבל את המצטרפים והמצטרפות החדשים. בינגו לי, עכשיו אני כאן. ברוכה הבאה לך אפי. מי את? מאיפה את? מאיפה את יצאת או יוצאת? או בקיצור, ספרי לנו עלייך...

תודה לייזר,

אני שמחה שבדיוק אני נפלתי על היום שבו החלטת לקבל את פני הבאים... לכבוד הוא לי! מי אני? את זה אני מנסה לברר כבר שנים. אני בחיפושים קדחתניים אחרי הזהות שלי. עדיין לא מצאתי אותה. מישהו מוכן לעזור? אני מעדיפה לא לתת שום פרט לגבי מיקומי ביקום (אני מוכנה לומר שאני תושבת הגלובוס לעת עתה). האם אני יצאתי או יוצאת? שאלה קשה. אני יודעת שעשיתי מהפך בחיי ,ששיניתי עקרונות ודעות שהיו לי, שאני לא בדיוק הולכת בדרכי הורי, אבל יוצאת בשאלה? קשה לי להגדיר את עצמי ככזו. אני באה מהמגזר הדתי-לאומי (כיפות סרוגות).

תזרקי לנו עצם ...../images/Emo107.gif

(בלי פרטים ביוגרפיים, חלקנו הגדול התחלנו את דרכנו בפורום כאנונימיים, וחלק עדיין אנונימיים.) אילו עקרונות שינית ? איזה מהפך ? מה זאת אומרת שאת לא הולכת בדרכי הוריך ?

זורקת עצם ../images/Emo129.gif

המהפך שלי הוא שאני לא קיצונית כמו הוריי. ההורים שלי, וכך גם אחי, מאד "ראש בקיר" ומקפידים על קלה כבחמורה. אני לא רואה את הדת כמחייבת: מה שמתאים לי ואני אוהבת, אני מקיימת. ומה שלא- לא. אני לא רואה צורך/עיקרון בלהקפיד על דברים שטותיים כגון חצאית עד מתחת לברך וכו´. אני אוהבת את העקרונות ,אבל לא את ההקפדות. בקיצור: נהייתי דתיה מאד מאד לייט, ולא כפשרנות, אלא כדרך חיים. המהפך הוא כ"כ גדול בגלל שהמשפחה והסביבה רואים את הדרך שלי כפשרנות וטעות, ומתיחסים אלי גם כ"תינוק שנשבה". אבל בסה"כ, המשפחה והחברים ממשיכים להיות איתי. אני חולה עליהם
.

מיכל25אב

New member
שוטטי פה חופשי../images/Emo140.gif

אני צריכה תגבורת...סתתתתתתתתתם ברוכה הבאה.

באותה הזדמנות אשאל אתכם משהו:

האם כולכם פה אתאיסטים לחלוטין? ואם מישהו מאמין באלוהים, מה המשמעות של זה לגביו? מה זה אומר להיות יוצא בשאלה? האם רק מי שעזב את הדת לחלוטין הוא יוצא בשאלה? אני מצטערת שאני רק מגיעה וכבר מתחילה עם כל השאלות המעצבנות האלה, אבל כבר המון זמן שאני פה, והשאלות מנקרות לי במוח... עימכם הסליחה!

לא, לא כולם כאן אתאיסטים לחלוטין

וסליחה על החרות שאני לוקח לעצמי בשם חברי הפורום אם מישהו מאמין באלוהים, תלוי מהי המשמעות של זה לגביו להיות יוצא בשאלה , לדעתי, זה קודם כל לחשוב, לבדוק, ואח"כ לעשות צעדים כאלו ואחרים. גם מי שלא עזב את הדת לחלוטין נקרא יוצא בשאלה, ויש כאן הרבה כאלו. זוהי דעתי

תשובותי לך (וזה משקף אותי בלבד)

1: אני לא מגדיר עצמי כאתאיסט נכון לעכשיו. 2: לכל אחד יש את המשמעות האישית של זה בצורה שלו, המשמעות שלי היא שאני שומר את רוב המצוות (אם כי יש כמה מצוות שאני מפקשש די בקביעות כי זה קשה לי וזה גדול עלי). 3: 4: על שאלות אלו אינני יודע לענות. אני גם שואל את אותן שאלות ועדין אין לי תשובות... ביי,,, דודי.......

מיכל25אב היא יוצאת בשאלה

אני לא מאמין באלוהים. אם את עוקבת אחרי הפורום, את בטח מכירה כבר את מיכל25אב. מיכל היא בחורה שככל הידוע לי, מגדירה עצמה דתייה. היא מקיימת מצוות, הולכת עם כיסוי ראש ובאופן כללי, מאמינה שמשה אמת ותורתו אמת. למרות האמור לעיל, אני מגדיר את מיכל כיוצאת בשאלה. לפחות מבחינתי, יציאה בשאלה פירושה הצבת קושיות אל מול האקסיומות המלוות אותנו מאז הילדות. האם אכן התורה יודעת משהו שאנחנו לא יודעים? האם באמת התורה ניתנה במלואה מאלוהים? האם יש בכלל אלוהים? לא חייבים להגיע למסקנות מרחיקות לכת. יציאה בשאלה היא כלשונה, יציאה בשאלות קשות מול כל הדברים שעבור אלו שאינם יוצאים בשאלה הם כביכול מובנים מאליהם.

לייזר הגדרתך חדשנית ומקורית

לפי זה אני יוצא בשאלה, (לא שזה מפריע לי) אבל קשה לי להדביק לי הגדרה זו לנוכח חזותי ומעשי. ביי,,, דודי.......

ההגדרה שלי ליציאה בשאלה.

ההרגשה האישית, לא הלבוש ולא שמירת המצוות, הן אמת, הגורמים ליציאה בשאלה, הם לא הקושיות ואי ההבנות, הם רק תנאי ליציאה אלא מה שאמרת לייזר כעצם היציאה הנכונות לשאול בצורה ספקנית, אך זו לא היציאה, היציאה היא הרגשת הזרות, ה"זה לא מה שהייתי פעם" - תחושה של שינוי בתפיסת העולם הדתית מוגדרת כיציאה בשאלה, תחושת השינוי מתעצמת ככל שהתהליכים שבאים בעיקבותיה הם יותר משמעותיים, דוגמא, יוצא שהפסיק להתפלל ולשמור שבת הוא לא מרגיש יוצא ברמה שמי שעזב את החברה והקים לגמרי חיים חדשים מרגיש יוצא. מיכל25 היא לא יוצאת, משום שחסרים בה גם הגורמים ליציאה בשאלה וגם היציאה עצמה, השאלות וההחלטות שלה הם במסגרת הדת, היא מגבשת לעצמה תפיסת עולם רעיונית - מעבירה את היהדות שיפוץ, אך לא מטילה ספק בעצם. מיכלוש, אין לי שום בעיה עם זה, שלא יהיו אי הבנות הערה: ההגדרה למהי הרגשת שינוי ארוכה ומסובכת ולא מתאימה למצב רוח שלי עכשיו.

ההגדרה שלי

היא איך שאדם רואה את עצמו. מיכל רואה את עצמה כדתייה - אז היא דתייה (וממש לא אכפת כמה מצוות היא מקיימת, למה, איך או ממה זה נובע) מי שרואה את עצמו כיוצא - הוא יוצא, גם אם הוא שומר מצוות אי אילו ואחרות. אדם שקורא לעצמו אתאיסט הוא אתאיסט גם אם הוא מדבר על אלוהים (מה-שזה-לא-יהיה). וכו´ הבנתם כבר. >ספל חמאה מצפה לשלג!<

למעלה