שלום לכלום, וכמובן שנה טובה!!

want to fly

New member
שלום לכלום, וכמובן שנה טובה!!../images/Emo75.gif

אני בת 17 , לומדת במגמה המורחבת של ביולוגיה כמובן!!! מגיל קטן קטן התעניינתי בכל דבר בעל קשר ביולוגי כל שהו...חחח...
בעוד כמה חודשים תערך בבית-הספר שלי הבגרות בצמחים, רציתי לשאול איך הבגרות נערכת ?? ומי שעבר אותה כבר איך הציונים?? מחכה לתשובות..

dana19il

New member
בגרות קלה ביותר

היא מהווה 20% מיחידה (!)... עשיתי אותה לפני שנתיים - אני זוכרת שצריך לזהות את הסדרה של הצמחים... את עובדת עם המדריך צמחים... לא צריך ממש ללמוד.

שירנלה

New member
הבגרות הכי קלה בעולם!

היא כבר לא נערכת בשיתוף עם המגדיר לפרחים. אלא את מקבלת צמח שאת יודעת את שמו, וגם רוב הסיכויים שראית אותו או משהו דומה לו. את צריכה לזהות פריטים במבנה שלו, כמו סוג עלים, דרך הסידור שלהם, הצורה של הגבעול ועוד... הציונים גבוהים ביותר. אולי הכי גבוהים בכל הבגרויות- אם מקשיבים בכיתה. כי פה באמת אין שיעורים... בקיצור, קלי קלות, אם מקשיבים ולא מחסירים שיעורים. כל פרח נוסף שחוקרים, הוא רק עוד התנסות. וזה חשוב מאוד להתנסות, ולהגיע לבגרות עם מקבץ גדול של פרחים שכבר בדקתי ואני זוכרת את המאפיינים שלהם

../images/Emo55.gif היי לכולם, אני ליהיא

ובשביל לענות לך, גם אני לומדת במגמת ביולוגיה מורחב בבי"ס שלי והבגרות ממש ממש קלה. כל מה שאת צריכה זה עיניים טובות וקצת ללמוד על ההתאמות וההגנות של המצח, אם את ממש ממש רוצה. אני קיבלתי בזה ציון ממש גבוה, ולא למדתי. בהצלחה

eranmc

New member
הבגרות הכי לא חשובה!

היה לי מגן 90 וקיבלתי בבגרות עצמה 83. היו לי חברים שהגישו דוחות ברגע האחרון (אחרי שהם העתיקו עם התיקונים) וקיבלו מגן 100. בבגרות עצמה המורה, הלבורנטית והילדים גילו אחד לשני. אם את מקבלת מעל 85 אז מתווסף לך 2 נקודות לציון הסופי של היחידיה - שווה השקעה לאלה שהולכים לקבל 54
בהצלחה

want to fly

New member
תודה על התגובות אבל...../images/Emo66.gif

רק ציינתם שזה קל וזה רק חלק מהיחידה אחת, את כל זה אני יודעת השאלה שלי איך נערכת הבגרות עצמה, זוהי בגרות עיונית בכתב? בגרות מעשית?

eranmc

New member
ככה

יש לך פרח את מגדירה אותו
את דף ההגדרה את תקבלי לפני ותלמדי כל חלק בע"פ .

וזה הכל באמת

אבל אצלי, למשל, לא עשינו מגן, וזו הייתה הבגרות הראשונה שלי ובכלל בשכבה, וקיבלתי בזה 95. הציון הכי נמוך אצלנו היה 70 אז אין מה לפחד:)

שני פרחים!../images/Emo80.gif

כאשר כל פרח מהווה חמישים אחוז מהציון של הבגרות עצמה (כנקודה אחת מהציון הכללי). יש להגדיר את הגבעול שלו, העלים שלו, הפרחים שלוף המין שלו, הצבע שלו... ובסוף את עונה על שתי שאלות שאת בוחרת (התשובות ניתנות לך טרם הבגרות, את רק צריכה להתאים את התשובה לפרח שקיבלת). משהו סטייל "איך מבנה הגבעול מעיד על התאמה של הצמח למקום מחייתו?" ו...זהו.

הבגרות מהווה../images/Emo80.gif

שתי נקודות מהציון הכללי של הבגרות בביולוגיה. הבגרות עצמה לא קשה במיוחד. הציונים נעים בין 80 ל- 100. מעל 75- זה שתי נקודות בבגרות. בין 50 ל 75- זה נקודה וחצי. בקיצר, אין מה לדאוג.

למעלה