שלום לכולן.

koralv

New member
שלום לכולן.

עד כמה שזכור לי זו הופעתי הראשונה בפורום שלכם. מאז שהחלטנו אני ובעלי על בחירת מסלול הפונדקאות,אני צופה מידי פעם,ועוקבת אחרי המתרחש בפורום אך לא מרגישה עדיין חלק ממנו.לפעמים התקבל הרושם בעיני שרובן של הלוקחות בו חלק הינן אימהות לילדים[הן מצד הפונקאיות,והן מצד של אלו שאחרי התהליך וזכו לאושר הגדול,ומידי פעם נשאלות פה ושם שאלות מזוגות שבתחילת התהליך ונעזרים במומחיות. אנו חתמנו על חוזה מול מירב באמצע ינואר,מתחילה הציע והמליצה להשתתף באופן פעיל בפורום,אך בכנות ומבלי חלילה להעביר ביקורת הרגשתי לא שייכת. מנקודת מבט אישית שלי,לאחר 4 שנים של כשלונות בטיפולי ההפריה ואי הודאות הענקית לגבי הצלחת הדרך החדשה שבה בחרתי קצת קשה להתחבר לפורום שכמעט באופן שוטף ויום יומי מציג בלי סוף ובגאוה רבה[ואני מסכימה שיש על מה]את ילדיו בכל הזדמנות,ארוע חג וסתם בלי סיבה כאשר נושאי הדיון המרכזים של הפורום הופכים להחלפת אלבומים ודיווח שוטף של החוויות המשפחתיות של כל אחת ואחת ולעיתים חולפים דפים רבים שכמעט ולא מוזכר האישיו הרכזי שלשמו אולי קיים הפורום הזה -הפונדקאות. אולי אני טועה,אולי אני מדברת ממקום של אחת שמטפסת על הקירות מחודש ינואר רק כדי לשמוע ממירב שנמצאה לנו כבר מועמדת.אולי כאשר כבר אהיה בפועל בתוך התהליך,תידבק בי האופטימיות ואולי גם אוכל לשאוב מכן המנוסות את הכוחות והאמונה. אם פגעתי ברגשותה של מי מכן אני מצטערת,אך אני כותבת ממקום של בחורה בת 37 שלא ממש מצאה עדיין את בית המתאים לה בפורום,ומשתוקקת להרגיש חלק מכן. דרך אגב ,אשמח לדעת בתוך כמה זמן לקח לכם להתחיל את הטיפולים בפועל מהיום שחתמתם על חוזה. יש בליבי חשש שעד שאתחיל את הטיפולים,הביציות שלי יתחילו לזייף ואיתם גם הסיכויים. מצטערת על אורך המגילה ותוכנה אני במצב רוח קודר היום. בהצלחה לכולם.

miri71

New member
קורל יקרה, התחושה הזאת של בדידות

והחריגות מול אחרים מוכרת לי יותר מדי טוב לצערי... לדעתי הפורום הזה הוא אמור להיות מקום לאותן אלה כמונו ש"לא כמו כולם". גם אני הרגשתי לא שייכת בהתחלה, אבל זה עבר לי ככל שכתבתי יותר והכרתי יותר את הבנות שכבר כתבו אז. ההחלטה היא בידייך. נראה לי שאם תכתבי - תתחברי ותרגישי פחות לבד. לגבי התמונות של הילדים בפורום - כן, זה קורה, אני אפילו פם כתבתי על זה, כי הרגשתי פתאום שאני רחוקה מזה מאוד. אם לא נכתוב על זה - אף אחד לא יחשוב איך האלבומים משפיעים על אלה שאין להם עדיין אלבומים. זה די רגיש, כי כל אחת שמגיעה להורות אחרי דרך האיסורים רוצה להתחלק בשמחתה עם כמה שיותר אנשים, אבל אם לא תגידי מה עובר עלייך - איש לא אדע מזה. אנחנו התחלנו בטיפולים פחות מחודש מיום שחתמנו על ההסכם מול הועדה. חתמנו ב-9/6/03, ההחזרה הראשונה הייתה ב-6/7/03. אחריה היו עוד 3 שלא הצליחו בינתיים. מקווים שבהמשך נצליח ולא מתכוונים לוותר. הסכם עם מירב חתמנו בפברואר וזה קרה אחרי שנפלנו עם הפונדקאית שמצאנו באופן עצמאי (היא לא עברה את הועדה). במקרה קבלנו מועמדת ממירב די מהר. זה משגע כשמחכים, אבל כניראה שיש סיבה לכך. את כבר נכחת לדעת כמה ביורוקרטיה יש סביב נושא הפונדקאות בארץ וכמה בדיקות יש לעבור לפני הועדה. אני מאוד מקווה בשבילך שתתקדמו טוב לקראת ההורות שלכם, לא צריך לשכוח שהתהליך הזה נותן לנו תקווה. ועוד - אשמח לקרוא הודעה של קורל על כך שהיא הפכה לאמא כשזה יקרה (מקווה גם בעצמי לכתוב הודעה כזו...)

מירבי*

New member
קורל יקירתי../images/Emo24.gif

ראשית אני שמחה על זה שאת כותבת כאן, אני מכירה את ההתלבטויות שלך ואת התחושות שלך בקשר לעניין התמונות בפורום, מן הסתם זו נקודת הראיה שלך והיא מובנת לחלוטין, יש מספר בנות בפורום שחשות כך ויש את אלה שנמצאות במצב שלך ולא רואות בזה בעיה. אני לא חושבת שעניין תמונות הילדים שולט כאן בפורום, יש כאן בהחלט דיונים בנושא פונדקאות, בנות מחליפות דעות, מחבקות ומחזקות האחת את השניה כשצריך ואני יודעת כמה כח זה נותן לדעת שיש עוד אחרים במצבך שכל כך מבינים בדיוק על מה את מדברת. יקירה, בימים הקרובים תראו את הפונדקאית שלכם, את יודעת שרק כשהיא תהיה מוכנה באמת לתהליך, כשלא יהיה ספק לגבי ההתאמה שלה, רק אז היא תוצג ולא רגע קודם, זה חוסך כל כך הרבה עוגמות נפש ואכזבות מיותרות, את הכוחות צריך לשמור להמשך התהליך, אני מבינה את התחושה שלך שההמתנה היא קשה וארוכה, העובדה שכרגע את פאסיבית לא מקלה עליך, את שרגילה לרוץ לטיפולים, לעשות כל הזמן משהו בשביל לקרב אליך את החלום נדרשת עכשיו להמתין וזה לא קל. נשיקות יקירה ואל תפסיקי לכתוב כאן

gorgia1

New member
שלום koral

קראתי את ההודעה שלך בפורום ואני חייבת להגיב לך. אני מחפשת לבד פונדקאית, כבר חצי שנה ,לא פניתי למרכז כי החלטנו שאנחנו רוצים להתמודד עם זה לבד. היום חצי שנה אחרי אין לנו פונדקאית, שתי נשים שאיתם התחלנו בדיקות פרשו מהתהליך, אחת כי פתאום זה הפחיד אותה והשניה לא מתאימה מבחינת הניירות שהיא היתה צריכה להביא לועדה. אני רואה את הקושי הגדול בתהליך במציאה של פונדקאית מתאימה, 3 חודשים זה לא הרבה זמן, לפי התשובה של מירבי הבנתי שהיא מראה פונדקאית רק אחרי שהיא מוכנה, את יודעת שזה לוקח זמן להכין פונדקאית, לפחות חודשיים. אני מציעה לך להיות סבלנית ולחכות בלי לחץ, זה באמת קשה ואני מדברת מנסיון אבל לא עבר כל כך הרבה זמן. בהצלחה לכם ולכל הזוגות כאן בפורום ודרישת שלום חמה לחברה החדשה שלי שהפנתה אותי לפורום הזה.

koralv

New member
קראתי את תגובותיכן.

היום יום חדש ואיתו גם התקוה. מירב,הודעתך מאתמול "תידלקה" אותי לעוד כמה קילומטרים במסע הארוך. מאוד רוצה לקוות שהטלפון המבשר יגיע במהרה.למרות שאין לי שמץ של מושג לגבי מי שאת מיעדת לנו. אני סומכת,כי קיבלתי את הרושם שיש לי על מי. תודה וסליחה אם הייתי קצת בוטה אתמול. אך אותי למדו שלתחושות ורגשות יש לתת ביטוי. מקווה שגם לי יהיה מה לתרום בפורום הזה בעתיד הקרוב. בהצלחה לכל החברות בו.

שלום קורל וכולם

למי שלא זוכר אני מחפשת פונדקאית לבד כבר הרבה מאוד זמן, בתחילה מצאנו משהי אבל אז נכנסתי להריון וכל התהליך קפא לשלושה חודשים. לפני שבועיים, כשההריון נפל, התחלנו שוב. כעת יש לנו משהי והיא נראית בסדר ואנו מאיצים ענינים (עד כמה שאפשר) אבל תמיד צריך לזכור שהכל בחיתולים וצריך להתאזר בהרבה סבלנות: רציתי להתייחס למה שכתבה קורל ואני מסכימה איתה ב 100 אחוז. גם לי קשה מאוד להתחבר כיוון שהדומנינטיים ביותר פה בפורום אלו אנשים שזו לא הפעם הראשונה שלהם ו"יש להם משהו בבית". יש כאן הרבה פעמים התייחסות רבה מאוד לילדים שנולדו ופחות לאלה שאין להן עדיין והן בתוך התהליך. חשוב לי להדגיש שאני מסתדרת פה בסדר גמור כי אני מגיבה רק מתי שמתאים לי וכשאני רואה דף שלם של תמונות או מזל"טים לימי ההולדת של הילדים או כל מני ציוני דרך למינהם בגדילת הילד אני פשוט נעלמת לכמה ימים "עד יעבור זעם" אבל אם להיות כנה: לא מצאתי פה את מה שציפיתי לו... ציפיתי לקבל תמיכה מאנשים שמצבם דומה לשלי, שותפות גורל מסויימת, עזרה אחד לשני במציאת פונדקאיות או עו"ד מומלצים או פסיכו' מומלצים או דיבור על מחירים ועל יחס לפונדקאית. וכו'. וזה לא נמצא פה! אני לא מבקרת חס וחלילה אלא רק מתוודה. בכל מקרה אני לא חושבת להפסיק לבקר פה או לא להגיב יותר אלא מאחר וכבר העלו את הנושא אז זו תגובתי.

עם כל הרגישות שבעניין אני חייבת

להגיד משהו, אני כפונדקאית שילדתי כבר לזוג וכותבת פה מהיום הראשון, לא מבינה על מה התלונות, תמיד קבלנו בחום ואהבה תמכנו שמענו וכך זה יהיה פה תמיד, גם אני לא תמיד מתחברת לכל הודעה שנכתבת כאן, אז או שלא פותחת או שלא מתייחסת, אבל אני לא חושבת שאני צריכה להתנצל שיש לי שלושה ילדים וכמה חברות כאן טובות וקרובות שאני מכירה אותן אישית שלוו אותי בהליך, שאני מרגישה שזה הבית השני שלי, ופה אני נהניית לנפנף בתמונות ילדי, אז בזאת פשעתי?! אני לא מבינה את הביקורת הזו בהחלט, אני קוראת את השירשור הזה מזה כיומיים ועכשיו אחרי התגובה השניה הייתי חייבת להביא את תגובתי, מכיוון שזה מעט צורם ואני אחת שלא מחזיקה בבטן אני כותבת את הכל. לגבי מחירים אי אפשר לדבר פה עלייהם מכיוון שזה לא חוקי ותפוז אסר זאת, לגבי שיחות על יחס לפונדקאית יקירות פה מדברים על זה כל הזמן ואם אתן קוראות פאסיביות הרבה זמן אז לא אחת קראתם על דיונים רבים שהעלו פה על שיחות על פונדקאיות ועל היחס אליהם ואף היחס של ההורים המיועדים, ועל פשוט הכל, פה אנחנו תמיד תומכות האחת בשניה, אם זה בהצלחה אם זה בכישלון, מחזיקות אצבעות מתפללות, כואבות את הכישלונות וחוגגת את ההריונות והלידות, אני לא מבינה על מה ולמה כל הביקורת השלילית הזו, פשוט לא מבינה. אז לי למירב ולמונדני, ללירון, לבנדה ולכל מי שלא הזכרתי יש ילדים והם מדי פעם שמים תמונות משויצים גאים בהם, אז מה זה פשע? אני מבינה את הכאב שאין ילדים האמינו לי שאני הגעתי לפונדקאות זה נעשה מאותה נקודה שראיתי את יסוריי אחותי בעוד לי נולדו שלושה ילדים ולה כלום אחרי אין ספור טיפולים, אמנם בסופו של דבר היא הצליחה ואני עשיתי את זה לזוג זר לי, אבל אני מבינה את הכאב, אבל אי אפשר להתעלם שבעולם יש ילדים, כי ילדים קיימים, ואני לא חושבת שאנו פה למי שיש צריכות להרגיש בגלל זה רע, או בגלל זה להסתיר את זה ולא לשם תמונה או לכתוב על זה. עם כל הכאב במצב הלא כל כך פשוט שאתן עומדות פה, ותאמינו לי שאני מכירה את זה מקרוב, ליויתי את זה עם אחותי, ואפילו עם ההורים המקסימים שעשיתי להם תינוק, ראיתי את הניצוץ בעיינים שלהם כל פעם שהיו באים לבקר בזמן ההריון שראו את ילדי, אבל הם חיו עם זה, ובסופו של דבר הם קיבלו את התינוק המושלם שלהם שכל כך יחלו לו, ואני מבטיחה לכם שגם לכם זה יקרה, מעט סבלנות והרבה אמונה וזה יגיע. אבל בבקשה אל תנסו לשנות לנו פה את הבית, זה הבית שלנו ואתן יותר ממוזמנות להיות מחובקות פה, ואנחנו אוהבות אותו כמו שהוא. וזהי הייתה תגובתי( אולי הבלתי נשלטת אבל מהלב) לילה טוב

בנדה1

New member
תמיד היתה פה תמיכה וזה גם ../images/Emo82.gif

אני חייבת לחזק את דבריה של ליידי בל, תמיד היתה פה תמיכה, תמיד כשעלו סוגיות בנושא כזה או אחר אזי ענינו אם על גבי הפורום ואם במסרים. אם משהו רצה עזרה, התייעצות, שאלה או סתם ניחומים זה היה פה, וזה ימשיך להיות, מן הסתם. אינפורמציה כללית תמיד נמסרה, אינפורמציה פרטנית תמיד נמסרה. אני ממש לא מסכימה אתכן "CORAL" ו"יהיה בסדר" שלא מצאתן כאן תשובות. אם שאלתן, נענתן. זה שאנחנו מרגישים כאן בבית ומדי פעם מספרים קצת על האוצרות שלנו, אין בזה כל רע. הייתי בסיטואציה שלכן ואני מבינה אם ישנה צביטה בלב אבל זה לא מקום רק כדי לקבל אינפורמציה, זה לא פורום מומחים, זה מקום בו שפכנו ונשפוך את הלב, נשמח ביחד ונצחק ביחד לי זה תמיד שמש כמקום בו פרקתי תיסכולים וכשסוף סוף יש לי דברים שמחים לפרסם אז זה בדיוק המקום הטבעי לעשות זאת. זה לא פייר לעמוד מנגד, לקרוא את הדברים שנכתבים, לא להשתתף ואח"כ לבקר. אני מאוד שמחה כשמצטרפים חדשים, אני מניחה שישנם עוד כאלה שקוראים ולא משתתפים מסיבותיהם הם אבל בטח לא בגלל שאנחנו מספרים קצת על מה התחדש אצלנו צריך להמנע מלהכנס ולכתוב. כדי לקבל אינפורמציה צריך לבקש, לא צריך להמתין שמשהו יעלה את הסוגיה אפשר לעשות זאת ואז הפורום לא יהיה רק תמיכה אלא גם אינפורמטיבי. יצא ארוך...

בנדה נשמה זאת תמימות שלך שלא

הבנת בין המילים למי בדיוק היתה מכוונת ההודעה..........................בעניין התמונות............................... לא יתכן שפונדקאית שמה את עצמה במקום של הורים מיועדים עם כול הכבודדדדדדדדדדדדד..............

לא יתכן שתסלפי את המילים שלי!!!

ובנוסף לכל תעלי את מירבי כאחת שהבליגה ולא העירה, את בנוסף לכל גם שקרנית!! לפני שאת כותבת כזבים תעדכני את הבן אדם!

אהה..ועוד משהו קטן..

פסיכו' מומלצים : רשימת מכונים ומאבחנים פסיכולוגים / מירבי* 19/03/02 ברשימה שלפניכם מרוכזים שמות ומספרי טלפון של מכונים ומאבחנים פסיכולוגים המקיימים אבחונים על פי דרישות הוועדה ולאחר שקיבלו הנחיות מדוייקות ממנה. אין לראות ברשימה זו המלצה, מדובר במידע אינפורמטיבי בלבד. 1. מכון שלם-ד"ר מרדכי שרי פסיכולוג קליני מומחה. רחוב אוסישקין 23 ראשון לציון. טלפון 03-9642623. 2. דורית נוי שרב פסיכולוגית קלינית. רחוב החלוץ 26 ירושלים. טלפון 02-6529062, 02-6514394. 3. מכון אופק- אורית נווה פסיכולוגית קלינית. בן גוריון 33 הרצליה. טלפון 09-9587565. 4. יניב כץ פסיכולוג קליני מומחה נחליאלי 5 כפר סבא טל 09-7667124. היקב 10 בית הרופאים ראשל"צ טל- 03-5245985. זכרון יעקב 7 תל אביב טל 03-5245985. 5. עמנואל עמרמי פסיכולוג קליני מומחה ומדריך טלפון 051-300041. כתובת תעודכן בקרוב עו"ד מומלצים רשימת עורכי דין העוסקים בפונדקאות / מירבי* 19/03/02 לפניכם רשימה של עורכי דין העורכים חוזי התקשרות בין פונדקאיות להורים מיועדים. אין לראות ברשימה זו המלצה אלא מידע אינפורמטיבי בלבד. 1. עו"ד תומר שטרית רחוב חלץ 16 חיפה טלפון 04-8621655, 068-221557 2. עו"ד פז בית הלחמי רחוב חלץ 16 חיפה טלפון 04-8621655 058-217774 3. עו"ד יריב דקל רחוב ביאליק 10 ראשון לציון. טלפון 03-9503839, 053-406788. 4. עו"ד רויטל סלהוב. הנגב 13 נתניה. טלפון 09-8625111. 5. עו"ד אהובה אבולעפיה. ברנר 23 קרית אונו. טלפון 052-947590. 6. עו"ד מאיר דהן. דרך פתח תקוה 154 תל אביב. טלפון 03-6961122. 7. עו"ד נועם ג´ובאני דרך חברון 35 ירושלים. טלפון 02-6725006 8. עו"ד עידית שחם. ת.ד. 1164 רמת גן 52111. טלפון 03-7517572, 050-965174. 9. עו"ד אביאב אריה ת.ד. 2393 טבריה אי מייל[email protected] טלפון 04-6716816, פקס 04-6716817 כל מה שצריך זה להסתכל הסרגל כיילים מירב שלנו עושה עבודה נפלאה פשוט להכנס לקישורים ויש שם הכל ומכל! "ציפיתי לקבל תמיכה מאנשים שמצבם דומה לשלי, שותפות גורל מסויימת" יש פה המון אנשים עם מצב זהה לשך ואני חושבת שבכל הפעמים שכתבת הגבנו חיבקנו עד כמה שיכולנו, לגבי המלצות לפונדקאיות זה פורום פה אנשים יוצאים ונכנסים אין פה מלאי של פונדקאיות ואם במקרה מישהיא רואה הודעה ומוצאת לנכון היא תכתוב לך למייל או במסר. הנקודה שאני מנסה להגיד שהרבה פה שותפות להרגשתך הרבה פה נמצאות במצבך, אבל יש גם כאלו שכבר אחרי אותו המצב וחובקות תינוק ואני לא חושבת שלא מגיע להן זכות הדיבור או ההשווצה בתינוקם. ואני מקווה שנמשיך להיות פה בשביל כל אחד יחפוץ לחיבוק שלנו הן הוירטואלי והן העולם האמיתי, כולנו פה בשביל כולם.

הגעו מים עד נפש ואני חייבת להגיב!

ליידי יקרה אני כבר הרבה זמן חשה את אותם תחושות של ההורים המיועדים שכתבו כאן והתאפקתי אבל היום עברת את כול הגבולות................. אז נכון שהבאת לעולם תינוק וגרמת אושר שזה נפלא בעיניי אבל זה לא נותן לך זכות לשפוט אנשים שלעולם לעולם לא היית במצבם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איך את מעיזה לפרש רגשות של אחרים רגשות שלאף אחד אין זכות לשפוט. חוסר הרגישות שלך בהצגת ילדייך בפורום הוא עובר כול גבול ולדעתי גם את גבול חשיפת ילדייך לעיניי כול אבל זאת כבר זכותך.................... את שמה את עצמך ואת ההורים שחובקים ילדים לאחר מאמצים באותה הסירה שלפי דעתי זה ממש שגויי............. איך את מעזה לדבר על הפונדי של לירון בשעה שהיא בעצמה עדיין לא פרסמה דברררררררררררררררררררר.......... הפורום נועד אך ורק לחוות חוויה משוטפת כאב משוטף הליך וכול היצוא בזאת........... גם לי כבר הפורום הולך לאיבוד ומאבד את המטרה........ שמי לב שאת האחת והיחידה שמוציא את הפורום מהקשרו והמצחיק הוא שהנסיון שלך יכול לעזור מאד להרבה אנשים רק שאת גולשת למקומות בלי טיפת רגישות לצער וכאב של האחר............ אני לא מצערת לרגע ולא מתנצלת על מה שכתבתי הכול מהלב ומה שחזק את דעתי היא התגובות של האימהות המיועדות שכתבו את מה שהן כואבות............. זה שמירבי שלנו היא אדם רגיש ויוצא דופן ולא מעירה לך לא נותן לך זכות להמשיך ולשפוט כאן אנשים תמימים וכואבים שמחפשים תמיכה.............

שרון גל

New member
ציצינה ,אני מסכימה איתך בכל מילה!

ליידי בל,חבל שאת לא מגלה רגישות !

מירבי*

New member
בואו ננסה לקחת את השרשור הזה

למקום טוב באמת שבו לכולנו יהיה טוב יותר אח"כ. אני לא מתכוונת לשפוט אף אחת מכן על הדברים שהיא כתבה, אני מאמינה שהדברים נכתבים מהלב ומנקודת המבט של כל אחת ואחת מהכותבות כאן. זה לגיטימי לכתוב מה מפריע לכן ואת מה אתן אוהבות, צריך לזכור שבפורום גולשים הורים מיועדים ופונדקאיות, כולנו נדרשים לרגישות מרובה כדי להבין את הצד השני, יש כאלה שקל להם יותר ויש כאלה שפחות, השתלחויות לא יועילו לאף אחד מאיתנו. יהיה בסדר, קראתי את דבריך כמה פעמים וצר לי שכך את מרגישה, לא היתה פעם שנכנסת לכאן ושאלת שאלה ולא ביקשת תשובה, כל הודעה כאן זוכה להתייחסות בין אם היא הודעה על הפלה ובין הודעה על יום הולדת של אחד מהילדים, את העניין עם תמונות הילדים אפשר להביא לדיון שבסופו נחליט מה עושים עם זה, פתחתי גלריה בפורום ויש אפשרות שהתמונות יעלו ישירות לשם ולא יעברו דרך הפורום, הדיון הזה פתוח לכולם ואשמח לשמוע מה אתן חושבות. מערכת הקישורים והמאמרים של הפורום מאפשרת קבלת מידע מקיף, האם נתקלת פעם בשאלה שלא קיבלת עליה תשובה? רצית לברר משהו ונותרת ללא מענה? אשמח לשמוע ממך ולנסות לסייע ככל שאוכל. בואו לא נהפוך את הדיון הזה להשתלחויות אישיות אחת בשניה וננסה להפיק ממנו את המיטב.

איילת567

New member
מירב בלי שום קשר

אני לא יודעת מה קרה למה ששלחתי לך אולי תשלחי לי מסר עם הפקס שלך ואני אשלח לך את המיכתב

איילת תזהרי שלא תקבלי על הראש מציצי

שאת לא כותבת על נושא הפורום, שימי לב למה שאת כותבת יש פה שוטרת, שהדברים לא יצאו מהקשרם
חשבתי שאת מסכימה עם ציצינה, אז למה את לא כותבת פה רק על נושא הפורום???

למעלה