שלום לכולם

הרזבם

New member
שלום לכולם

לא יודע מה טווח הגילאים כאן בפורום, אבל אני די מבוגר. אוהב ושומע מטאל שנים על שנים, ויש לי שאלה : מה ארץ המוצא של nightwish? לאחרונה נפתחתי גם לסגנונות המטאל החדישים יותר - והם מצויינים. מישהו יכול אולי להמליץ לי על עוד הרכבים בסגנון של nightwish? תודה

slallum

New member
המ ../images/Emo13.gif

נייטוויש מפינלנד עוד הרכבים: Arwen, Sonata Arctica, נסה גם את Epica אולי, למרות שהם לא פאוור מטאל. הממ.. שאר החבר'ה ידעו להמליץ לך יותר טוב ממני, אני לא כל כך מתמצא בפאוור

avico441

New member
פינלנד!!!

יש המון להקות טובות שיוצאות מפינלנד! epica הכי דומים להם לדעתי sonata arctica arwen rhapsody luca turilly within temptation (לא דומים בסגנון כל כך, אבל יש להם גם סולנית
) זה מה שעולה בראש עכשיו =]

Kezia

New member
אממ

Rhapsody הם מאיטליה אני חושב (וגם לוקה טורילי כמובן).

אפיקה הם לא פאוור!!!!!!!!!!!!!!!!!!

והם בכלל מהולנד! ארוון הם ספרדים! אתה רוצה פינים? :) Dreamtale Sonata Arctica Iron Fire Sinergy (למרות שגם הם לא כ"כ פאוור) והכי חשוב STRATOVARIUS

אני אשתדל לא לחזור על מה שאמרו פה:

Blind Guardian At Vance Edguy Avantasias Lost horizon Axenstar Stratovarius Savatage Symphony X Angra Helloween Hammerfall ועוד שתי להקות לא קשורות לפאוור אבל מעולות שאני חייב להמליץ עליהן: Korpiklaani, וEvergrey. תהנה

chobit

New member
אני לא מבין משהו

כל הרשימות שנתתם הםש מות של להקות פאוור מטאל. אחרי הרבה האזנות חוזרות, נייטווייש נחשבים בכלל פוואר? אני אל חושב שהם קרובים אפילו. זה אכשרה להקת מטאל גוטי...

Blade Of Fire

New member
וויכוח ישן

המסקנות מדיונים חוזרים ונישנים בפורום הן שנייטוויש נחשבים פאוור בגלל שתי סיבות עיקריות-הליריקה שמתעסקת המון בפנטזיות ובסיפורים אפיים והנגינה שהיא בהחלט נגינה פאווריסטית ואפילו לא קרובה לגות'.... הנקודה שבגללה הרבה אנשים מתבלבלים היא, כמובן, טאריה-קול נשי אופראי שמתאים לגות' מטאל ולא לפאוור מטאל. אבל הפאוור מתחלק לשלושה חלקים-קול, נגינה, טקסטים- ולפי הנוסחא המדעית שפותחה בפורום (יה רייט)-אם להקה עונה על לפחות 2 מהקריטריונים היא פאוור מטאל. מאותה סיבה, למשל, סונטה נחשבים פאוור מטאל... הטקסטים של סונטה ברובם לא מתאימים לפאוור המסורתי (נו... פנטזיות, מסעות אפיים וכו') אבל הקול של טוני והנגינה המהירה בהחלט משייכים אותם לפאוור מטאל. זהו.

שאלה קטנה.

אני היחיד שחושב שאם להגדיר את נייטוויש בתור משהו שהוא לא פאוור, להגדיר אותם בסימפוני, ולא כגות'? יש בהם הרבה מרכיבים מהסימפוני, וחלק מהרעיון בסימפוני, הוא גם, השירה הווקלית, יותר. המוזיקה שלהם זה הדבר הכי רחוק מגות' שאפשר, ואם כבר לא פאוור, אז סימפוני. לא?

Blade Of Fire

New member
סימפוניק מטאל?

נניח לרגע שזה תת ז'אנר קיים, אני חושב שהנגינה מהירה מידי בשביל זה לא? במיוחד ONCE....

אני מסכים שוואנס יותר גותי.

אבל כל האלבומים עד וואנס, יותר יתאים להם סימפוני מאשר כל דבר אחר, לא? וכן, זה תת ז'אנר קיים. ט'ריון טענו שהם בחלקם סימפוני.

Blade Of Fire

New member
לא הייתי אומר שוואנס יותר גותי

אבל זה לא הדיון כרגע... אני לא חושב שיתאים להם סימפוני.... אולי פאוור מטאל סימפוני אבל סימפוני לבד לא יעבוד.... יותר מידי שירים מהירים ופחות מידי שימוש באשכרה סימפוניה (זה בד"כ אפקטים של הסינטי)....

למעלה