שלום לכולם

estie

New member
מדריכ/ה רוחני/ת

כל איש ואישה חיה צמחים או גבישים אשר במידע, אנרגיה או הערה מאפשרים לך להרחיב מודעות, לראות ברור יותר את שביל היעוד של חייך והם ממשיכים הלאה כדי שלא תתפסי בהם ותתעקבי בהגשמתך, שכן הגשמתך יכולה להתבצע רק כשהיא נתמכת בעצמאות מחשבתית וקבלת החלטות עצמאית. מי שנאמר עליהם שהם מדריכים רוחניים וסביבם נאספים אנשים והולכים אחריהם ללא מחשבה - גם אם עושים זאת במחשבה - אחרי דבריהם והנחיותיהם, הרי הם מדריכים מעקבים ולא רוחניים שכן היקום לא מבזבז כמות כל כך גדולה של אנשים שיעשו בדיוק אותו דבר, אחד מספיק בהחלט. שבת שלום אסתיב חוטר גזע

ZaZen

New member
לצערי ../images/Emo14.gif

לא קבלתי אפילו תשובה אחת ישירה. או שאין לשאלתי תשובה או שהתשובות שנתנו מורכבות מדי להבנתי. מקווה לתשובה כנה ופשוטה.

estie

New member
ZaZen חביב/ה

ראשית כל אני מציע לך לחזור לתכתובות שנערכו בחודש האחרון וגם לפניו. בכל מקום שתמצא את הכותרת מורה רוחני ימצא חלק מידע. כאשר נושא כלשהו עולה שוב ושוב מוצגים נתיבים נוספים שלו או מילים שונות לרעיון דומה (כדי לא לשעמם את עצמנו או כדי שנובן אם לא הובנו לפני כן). כללית כדאי לזכור שלכל אחד יש מבנה אנרגטי דומה אך חלק מההתוויות שבו שונות ולכן במקום לחפש מורה רוחני, גורו וכו´, אשר ידריך אותך לפי התוויותיו עדיף שתחפש תחומי לימוד ועניין, תקרא הרבה ספרים ותמצא לך מקום בטבע בו תרגיש נוח ותוכל לשבת ולהרהר ולהתבונן בטבע. יש סיכוי טוב שבדרך זו תוכל להתקדם על שביל ההגשמה המתאים לך. בהצלחה אסתיה חוטר גזע

DaViD3.11

New member
הגדרות. נקודה.

זה-זן ידידי שלומות! מה שלומך? אתה מחפש הגדרה מוחלטת למשהו שאינו בר הגדרה. נסה להגדיר עבורי את אלוהים. נסה להגדיר אהבה. נסה להגדיר חמלה. נסה להגדיר את השטן (הלא גם הוא נכלל בקטגוריה הרוחנית). נסה להגדיר עוד אין סוף ואחת מילים גבוהות ויפות ונהדרות. הצלחת? לא? למה? הסבר פרט ונמק בקשה. אולי בגלל שלא ניתן להגדיר משהו שאין לו צורה, אין לו לכאורה קיום פיזי, ממשי, דחוס? האם אי פעם ניסית להגדיר לתאר רגש? קשה נכון? בלתי אפשרי ממש! תוכל לומר לי לדוגמא שאתה אוהב את אמא שלך. באמת? תסביר לי בבקשה למה אתה מתכוון במילה "אוהב". אם אני לא אחווה אהבה דומה (את אמא שלך) לעולם לא אוכל להבין (ובטח שלא באמצעות מילים מוגבלות) את רגשותיך כלפיה, על אף שרגש האהבה את אמא שלי מוכר לי ואני חווה אותו מדי יום ביומו. שאלת שאלה. קיבלת אלף ואחת תשובות. כל אחד ניסה להסביר ולתאר לך ולהביאך לידי הבנה מהי רוחניות. כולם טעו! כולם צדקו! כיצד זה יתכן? היכן הפרדוקס? כל אחד חווה את הרוחניות בדרך משלו והם ניסו להסביר לך את הרוחניות אבל את שלהם וכאן היה המכשול. בגלל זה לא "הבנת". לא באתי לומר לך מהי רוחניות כי כ" חווה אותה בדרכו שלו. עבור חלק זו אהבה ללא תנאי וללא אנוכיות. עבור חלק אחר זו מדיטציה ולראות דברים שמעבר. רוחניות יכולה להתבטא באין ספור דרכים. מצא את דרכך שלך, את ההגדרה הפרטית שלך, אל תחלוק אותה, אל תנסה להסביר ולהגדיר. פשוט תחווה אותה. ממש כך, כמו שהיא. כמו שאתה. שלך באהבה - אני.

DaViD3.11

New member
ד"א -

מה אתה עושה בפורום הזה? למה אתה כאן? אתה מחפש משהו? מהו הדבר? רוחניות לא תמצא בהגדרות, מילים גבוהות או באנשים אחרים. תמצא אותה רק במקום אחד - אתה יודע היכן. ואם בכל זאת אתה מתעקש, הרשה לי להפנותך להגדרה הרשמית והיבשה-משהו, לטעמי, עפ"י "אבן-שושן", עמוד 608 (שתי הגדרות אחרונות בטור הראשון). זהו, עד כאן, לא אוסיף עוד... זו דרכך שלך ובלתך. בהצלחה! באהבה - אני.

ZaZen

New member
סוף סוף ../images/Emo20.gif

תשובה שאינה תשובה וזה היופי שבה. מתוך נסיוני וכאן אני מתודא על בלוף יש לי מעט ידע מכיונים שונים אבל אחרי שנים של הגדרות של דרכים שונות התעוררתי יום אחד אם התחושה שכל הדרכים (כמעט) שאני מכיר מגדירות את אשר לא ניתן להגדרה, מכבירות במילים כאשר הן מדברות על שתיקה,מעלות את חשיבות החויה דרך תאורים אינטלקטואלים מפורטים. ואז נשארתי רק עם סמני שאלה על דברים שכביכול אני יודע את התשובה. על רוחני ועל יעוד, על משמעות החיים ואלהים ועל המון דברים שבחוגים ´הרוחנים´ מדברים. רק רציתי לשתף בסימני שאלה שרוחניות היא רק אחד מהם. בהצלחה לכל אחד מכם בכל אשר ילך. משמעות האדאוגרמה הסינית דאו(דרך)העקבות שמשאיר החכם בנתיב.

ZaZen

New member
למה?

אם כך למה כל המורים כתבים ספרים או נותנים הרצאות ואנחנו רצים לשמוע אותם מדברים. תתבונן בפורום הזה כולו דיבורים. לדעתי הכלי הראשון של הרוחי(זו לא טעות כתיב) אלו המילים שפונות לאינטלקט בכדי להניע את הרוח. דוגמא מודעת לכך היא ´העבודה´ של גורודייף או גישתו של קרישנה מורטי. למיטב הבנתי האינטלקט הוא חלק גס יותר של הרוח והם קשורים זה בזה.

gil_teva

New member
למה מדברים

אנחנו לא סוסי עבודה והדיבור הוא העיסוק שמהנה אותנו. אלוהים בעצמו נמצא בתוך המוח שלך ואומר לך כל הזמן "תעשה את זה ותעשה את זה". אז אם הוא מדבר לנו אסור ?

ZaZen

New member
למרות

למרות שאתה מחזק את טענתי בקשר לדיבורים אבל האם אלהים מדבר? או שזו פרשנות שלנו, ובקשר למה שנמצא במח לא הייתי משתמש בדעה כל כך נחרצת על אמונה כי לכל אמונה יש את האמונה שכנגדה וזה לא אומר שאחד צודק והשני טועה. כוחה של המילה בא מהיש שבה עוצמתה של השתיקה מהאין שבה היש והאין משלימים זה את זה

gil_teva

New member
אלוהים מדבר

תקרא את מה שכתבתי. אלוהים שם אותך בגוף ואומר לך כל הזמן מה לעשות. אתה עבד שלו. הוא אדון החושים והמחשבה היא אחד החושים, חוש פנימי. כמו שאחד החושים יכול להטריף אותך, המחשבה מטריפה אותך עוד יותר חזק. אתה בטוח שאתה חושב אבל למעשה זה לא אתה, זה קרישנה שליט העולם שמשתמש בך כחייל במערכה ואומר לך : תעשה את זה ותעשה את זה. וכשמתחשק לו לראות סרט כחול הוא אומר לך להופיע בפניו בסרט כחול.

Tal_Ya_Tal

New member
היי desert water ../images/Emo98.gif

בקשר למורה רוחני, המורה החיצוני הוא בדרך כלל השתקפות של המורה הפנימי. לכל אחד מאתנו ישנו המורה הפנימי. ולזאת הכוונהב:"כשהתלמיד מוכן -המורה מגיע". מפני שהמורה כבר מצוי בפנים. אנו רק צריכים להסכים ללמוד. רק צריכים להסכים להיות קשובים לו. ואז, היות שזה אכן ´קשה´ ללמוד לבד, (זה לאב א מ ת קשה. רק שאין לנו אמון) ואז, לעתים תכופות אנו זקוקים למורה החיצוני. לגבי החבר´ה של הרה קרישנה, את צודקת. זה נראה כמו מסיונריות. אך מה זה מסיונריות?!?! הם פשוט כה נלהבים ובטוחים שנגלתה להם האמת המוחלטת, שהם רוצים לשתף ולחלוק עם כולם. יחד עם זאת, ישנה על פי תפישתי, אמת מוחלטת אחת ואין זה משנה אם היא נשמעת מפי מאמיני קרישה, או מיפי מאמיני ברסלב, או ממישהו אחר. כפי שאמרתי, כל מתחילי הדתות ראו את האור והבאים אחריהם, פצלו את התפישה. אני , כשלעצמי מאד מקבלת את שרילה פרבהופדה כמורה דגול ביותר. ויש לי אליו את כל הכבוד האפשרי
לגבי מורים רוחניים, יש על כך חומר מלפני כמה חודשים על ´מיהו מורה של אלוהים´
דפדפו אחורה לפחות שלושה חודשים אחרוה L&L TALYA

davyav

New member
היי טליה ../images/Emo9.gif

מזמין לא ביקרתי בפורום שלך
. מה שלומך? אני מסכים אם מה שכתבת,אומנם יש לי כמה שאילות הייתי רוצה לשאול אותך. האם גודלו ועוצמתו של המורה חיצוני היא בהתאם לעוצמתו של המורה הפנימי? והאם האמירה אני מתחבר למורה הפנימי שלי ולא זקוק למורים חיצוניים היא האמירה של האגו שלנו? אני קבר יודע,אני לא זקוק לעזרה וכו אוהב אותך דוד

Tal_Ya_Tal

New member
היי דוד ../images/Emo42.gif שלומי מצוין ,תודה

למרות שכבר אינך זקוק לתשובה, אולי היא תעניין אחרים. ישנו בפניםרק מורה אחד. והוא אותו מורה אצל כולנו!!! המורה הפנימי, הוא גם התלמיד הפנימי. והנה מה שהקורס בנסים אומר על כך: " אלמלא מורי האלוהים, הייתה קיימת תקווה מועטה מאד לגאולה, מפני שלעולם החטא היה נראה ממשי לנצח נצחים.... מורי האלוהים אינם מושלמים. אחרת, לא היו נמצאים כאן. אבל תפקידם הוא להפוך למושלמים ולכן הם מלמדים שלמות שוב ושוב בדרכים רבות מאד.עד שהם לומדים אותה ואז, אין הם נראים עוד , אם כי מחשבותיהם נשארות לנצח מקור של כח ואמת..... L&L TALYA

gil_teva

New member
מורה רוחני

כדי לראות את קרישנה צריך להיות ללא קרמה, להיות טהורים. מורה רוחני הוא דבק טהור של קרישנה. הוא היחיד שיכול להראות לך את קרישנה פנים אל פנים. המורה הרוחני לוקח ממך את הקרמה, ואז אפשר לראות את קרישנה. מורה רוחני שקרי לא יכול לעשות כך כי הוא לא יודע איפה הקרמה שלך נמצאת ואיך להוציא אותה ממך. כל דבק של קרישנה הוא למעשה מורה רוחני קטן ודרכו אפשר להגיע לדבק הטהור. כמו שקרישנה הוא אישיות, כך המורה או הדבקים הם אישיות. מצב רגעי נתון, ספרים, וכדומה אינם אישיות, ולא יקדמו אותך רוחנית. כל מי שפגש דבק של קרישנה עבר חוויה והוא לא ישכח אותה לעולם ובחיים הבאים יזכה לראות את קרישנה. למעשה ברגע ששמעת כבר את המילה מובטח לך לא להוולד יותר בעולם החומרי, כך שאם תתאמצי או לא תתאמצי החיים האלה הם אחרונים עבורך בעולם הזה.

בהתחלה הצטרפתי לשאלה שפתחה את

השרשור הזה: מהי רוחניות? אחר כך, כשקראתי את התשובות, במיוחד התשובה המדהימה של טליה טל, החלטתי לנסות לתהות על כך "בקול". אני לא יודע מה זה רוחניות, אבל... במשך זמן רב היתה לי התנגדות למלה הזאת. אני, שהנני מדריך להתפתחות אישית (קונג-פו), התקשיתי להבין את המלה "רוחניות". מה מקור ההתנגדות? לא יודע, אולי קונוטציות כלשהן. לדוגמא, ידוע לי בוודאות, שלא ניתן להתפתח למעלה אנרגטית גבוהה, בלי שהגוף יגיע לרמה גבוהה מאוד. כלומר, אי אפשר להפריד את הרוח מהגוף, למשל. מצד שני, הגוף עצמו הוא רוח. הוא רוח שאנחנו תופשים בצורה מסויימת, "גשמית" כאילו. עכשיו אני כבר לא בדיוק מחפש הגדרה, אלא יותר כיוון. מה זה ה"רוחניות" הזאת?? שני כיוונים שמרגישים לי טוב: 1. רוחניות - שאיפה לעבור התמרה מלאה אל מימד "הרוח". המצב האולטימטיבי שבו הגוף הפיסי והגופים הלא פיסיים מתאחדים - ואנחנו הופכים לפרץ של אנרגיה ומותמרים למימד אחר. הגוף הפיסי נעלם לכאורה, אבל בעצם הוא "נדלק" כולו לרגע אחד - ואנחנו ממריאים... 2. רוחניות - הסרת המחיצות שבינינו לבין "הרוח" הגדולה, הרוח השלמה. הרוח היחידה שקיימת, היקום. האגו טוען שיש הפרדה, האמת היא שאין הפרדה. האגו טוען שאנחנו זמניים, האמת היא שאנחנו נצחיים. בעצם, אנחנו לא נצחיים, אבל כן נצחיים, באותו זמן. זהו, בערך. לא משהו מגובש, לא מסקנות, סתם תוהה "בקול". שלכם באהבה, בן

gil_teva

New member
יותר פשוט

המילה רוחנית באה מהמילה רוח. תדמייני שאת רוח, רוח פיזית או רוח רפאים, לא משנה. כעת תסגרי את העיניים (אחרי שתקראי הכל) ותדמייני את החדר, את הבית שלך. תטיילי במחשבות שלך בשכונה, "תפגשי" אנשים מהזכרון שלך. תזכרי בעולם ותבני לעצמך מודל שלו בראש שלך, ותטיילי בתוך המודל. אם היית בחו"ל את יכולה בשיטה זאת לקפוץ לאותה מדינה, לראות שוב את אותם אנשים ומקומות. בלי להוציא שקל. את יכולה אפילו לראות את עצמך כשהיית קטנה. אין מיגבלות. תוך כמה דקות תרגישי אושר. תרגישי שאת למעשה חופשיה ולא מוגבלת לגוף שלך. בצורה כזאת את יכולה כל יום להינות בכל מקום בעולם. את יכולה לטייל בשמש, ללכת עליה מבלי להכוות. את יכולה להיות בחלל, לגמרי לבד. תרגישי שאת בעצם בכל מקום, כמו אלוהים. החושים הגופניים שלך מוגבלים לחושי הגוף, אבל עם המחשבה את לא מוגבלת.

הגוף הוא כלי תקשורת.

הגוף לא מגביל אותנו בשום צורה ואופן. להגיד שהגוף מגביל אותנו, זה כמו להגיד שהעץ מפריע בכך שהוא תקוע בדיוק באמצע הצל. ברמה הרוחית הנוכחית שלנו הגוף הוא זה היוצר את הרוח. למרות שהרוח הוא זו שיצרה אותו מלכתחילה (זה לא סותר).

davyav

New member
ידידי למה לכעוס ../images/Emo6.gif

הרבה יותר חשוב להיות באהבה מאשר להיות צודק. למה להרגיש ברוגז ,כאשר אפשר להיות באהבה? למה אתה עושה את זה לעצמך? מה ואתה קבר קלטת? קבר היגעת,אין לך מה ללמוד על הגוף? אם הגוף הוא התיכת זבל ,איך נוכל לעשות התיקון בלעדיו? אוהב אותך דוד

למעלה