שלום לכולם!!!!

איזה נשלו"ץ קטן שקשור לנימוסי שולחן

מתי מותר לקום משולחן האוכל? אחרי שכולם סיימו? רק כאשר כולם קמים?

פטנט של

צעיר צאצאי: "רק לרגע , אני כבר חוזר" אני חושבת שזה תלוי בנסיבות ובמספר הנוכחים ככל שהוא רב יותר הקימה פשוטה יותר , כך נראה לי. כמה דוגמאות: אם הארוחה היא "אירוע" מוגדר מראש -כשכולם קמים. אם יש לך עיסוקים דחופים והארוחה היא שגרתית באיזה אופן - תוכל לקום לאחר לאחר התנצלות. אם אתה ה"שוטף כלים" - יש לך זכות ראשונים

InfernalMajesty

New member
:)ניצול שקשור בנושא

בזמן האחרון התחלתי לאכול עוף עם מזלג... כן כן עם מזגל
אמא ראתה אותי אוכלת עם מזלג וישר השתגעה ואמרה :" מי אוכל עוף עם מזלג?! ואם תלכי לאירוע או למסעדה?! גם תאכלי עם מזלג?! עוף אוכלים עם הידיים !
לא ידעתי מה לומר. אבל אני בכל זאת ממשיכה לאכול עם מזלג כי יותר נוח לי אז מה באמת נכון? כיצד נכון לאכול עוף? מזלג או בידיים?
כל כך בא לי להראות לאמא שהיא טועה..

להתחיל בסכין ומזלג ולסיים בידיים

ותגידי את זה גם לבן שלי. עד היום לא הצלחתי לשכנע אותו שככה זה הרבה יותר טעים
הוא מתעקש להגיע עד החצי עם סכין ומזלג וכל השאר נשאר בצלחת...

adidushim

New member
דבר ראשון,יעל,(ואני מניח שהמורה

שולה תסכים איתי) -אין משיחין בשעת הסעודה!לא מנומס
,אז אנא , דברי עם אביך על מזלגות ושאר סכו"ם לאחר הסעודה.תודה. אגב ,מה אכלתם?

אני מסכימה

שהפתגם קיים. באופן אישי אני לא כך כך מסכימה לתוכן שלו. (כמובן שתלוי בנסיבות) במיוחד בארוחות משפחתיות מורחבות פחות או יותר. מתי יש עוד הזדמנות לשוחח כך ולהחליף חוויות? כשכל כך עסוקים כולם ואין כמעט זמן להיפגש? לא מדברת על רעש והמולה ודיבורים ב"קליקות" כשאחד מנסה להתגבר על קולו של השני אבל סמול טוק כאלו? קצת בדיחות משפחתיות? מה יותר כיף מזה? או שיחות ליחשושים בארוחה זוגית?(למה אני חוזרת לזה תמיד?
) לא כנ"ל אולי רק בארוחות רשמיות או במסעדות פאר .אבל גם שם אי אפשר בלא מילה פה ושם. גם בסרטים בד"כ שיחות רבות נערכות מסביב לשולחן. דומיה בארוחה? זה כמו בית קברות רחמנא לצלן
בכלל נדמה לי שזה פתגם שמקורו בכוונה בריאותית על מנת שלא להיחנק מהאוכל , להקדים קנה לוושט או להיתקע עם עצם של דג בגרון מחוסר תשומת לב. (באמת צריך להיזהר
)

למעלה