שלום לכולם!!!!

שלום לכולם!!!!

תתחדשו על הפורום!! בהצלחה למורה שלוה...מקווה שתצליחי לנהל את הפורום על הצד הטוב ביותר... ועכשיו, לשאלתי. היום בארוחת הצהריים נתקלתי בדבר מה שהציק לי. נכנסתי לויכוח פעוט עם אבי בנוגע לכיצד מחזיקים מזלג ע"פ כללי הנימוס וכמה מזלגות ושאר סכו"ם צריכים להיות על השולחן בארוחה .... תודה לעונים

???????????????????????????????????

למה מזלג שיש ידיים אהה ולא לשכוח...."אסןר לשתוף ידיים לפני הארוחה"

niravital

New member
../images/Emo6.gif

כי האוכל חם מידי

חן חן ../images/Emo39.gif

ובעניין המזלג. נתחיל מהקל - מספר המזלגות ושאר הסכו"ם בד"כ כמספר המנות (אם הם מונחים מראש) .במסעדה טובה נהוג להחליף סכום לכל מנה או אם משהו מהם נופל , כמובן. איך להחזיק? כנראה איך שנח , מה שבטוח זה שבלי האצבע הקטנה מונפת (זה שמור רק לפרימדונות בשעת התה של אחה"צ
) תקנו אותי אם טעיתי.

עוד קצת

לגבי המספרים. המזלגות יונחו מצד שמאל לפי סדר המנות . למנה הראשונה - המזלג הקרוב ביותר לצלחת. לכל סוג של מנה יש סוגי מזלגות (וסכו"ם בכלל) שונים. הכפות והסכינים מצד ימין והכפיות - לרוחב הצלחת מקדימה (בצד של השולחן ולא של הסועד)

סנטימנט

New member
אחיזת מזלג

2 שיטות: האחת כאשר "אוספים" אוכל מהצלחת ומשתמשים במזלג כמעין כף (האחיזה כמו בתמונה שהעלתה מנהלת הפורום כמה שורות למטה). השניה כאשר נועצים את המזלג באוכל שלא ניתן לאיסוף (עוף, ירקות וכו'). אחיזה זו זהה לדרך בה אוחזים סכין כאשר חותכים משהו (הזרת, הקמיצה, האמה והבוהן אוחזות בכלי והאצבע המורה פשוטה קדימה ולוחצת על הכלי כלפי מטה). מקווה שעזרתי

סנטימנט

New member
אה, וכמובן נושא היד הנכונה

כאשר אוכלים משהו שקודם צריך לחתוך, אז הסכיון תוחזק ביד ימין (היד החזקה) לצורך חיתוך חזק ומדוייק, והמזלג יוחזק ביד שמאל. כאשר "עוזרים" לסכין בעזרת המזלג (נניח בזמן חיתוך שניצל של אמא שלי) אזי שני הכלים יוחזקו באותו האופן (אחיזת חיתוך עם האצבע המורה קדימה). המזלג יועבר ליד ימין רק כאשר אין כלל צורך בסכין לאותה מנה או אותו "אובייקט".

niravital

New member
ומה עושים השמאליים../images/Emo35.gif ../images/Emo4.gif

על עניין הסכו"ם על השולחן - בסדר
אבל לשמאליים יהיה קצת לא נוח להשתמש ביד הפחות טובה שלהם כדי לחתוך בדיוק ובחוזק

אני נוהג להתנצל ולהסביר שאני

לא ימני... אני אמבידקסטרי (כלומר שתי הידיים חזקות\חלשות) ומורגל להשתמש בסכין ביד שמאל... במקומות שבהם גינוני אכילה שכאלה הם הכרחיים אני נוהג להתנצל ולהבהיר את זה...

סנטימנט

New member
יש לי שאלה אליך

האם השליטה שלך בשתי הידיים היא מולדת או שנרכשה בגיל החינוך? יש לי דוד שנולד שמאלי, אבל בכיתה א' היתה לו מורה שחשבה שכולם צריכים להיות ימניים ו"חינכה" אותו לכתוב ביד ימין. מאז הוא יודע לכתוב בשתי הידיים...

השליטה שלי בשתי הידיים היא מולדת

בקשר ללאמן את הידיים החלשות אני יודע שזה אפשרי אבל זה לא קל... אבל אני נולדתי אמבידקסטרי (ובתחילת החיים זה נראה כאילו שתי הידיים שלי חלשות, לא חזקות
) ועושה בכישורי יד שמאל העדיפים שלי שימוש רב

YYY

לא ידעתי שיש מילה לתופעה הזו
גמני ככה. וחלוקת התפקידים היא בין 2 הידיים בהתאם למה שהתרגלתי/הורגלתי. אז לחתוך אני משתמשת בימין אבל הבעיה העיקרית היא באכילת מרק למשל. כשיד שמאל שלי האוחזת בכף נתקעת ביד ימין של היושב לשמאלי. (ככה יוצא שאני תמיד מסדרת לי לשבת ליד הבן שלי שהוא שמאלי לחלוטין או בראש השולחן
) ולפעמים אני שמחה שאני בעצם שונאת מרק
. (ואיך מסרבים בנימוס לאכול מרק? - המרק שלך באמת נראה טעים אבל אני מעדיפה לשמור מקום למנה העיקרית?)

נו עוד הגדרה רפואית בלטינית

או בלשון קצת פחות יפה - עוד מילה בסינית שמיוחסת לשפה מתה

נשמע לי הוגן לסרב כך

המרק נראה נפלא אבל הקיבולת של הבטן שלי קטנה ואני מעדיף לחכות ל**** שמריח כל כך נפלא או משהו כזה
איך אני מסרב לעוף בצורה מנומסת? (אני לא צמחוני, פשוט לא אוהב עוף)...

יש סטייק?

סתם , אולי לנסות לברר את התפריט לפני הארוחה ואם אתה יודע שעוף זו המנה הבשרית היחידה לאמר למארח/ת לפני הארוחה שזו מנה שאתה לא ממש אוהב , בכל צורה ותשמח לאכול משאר המטעמים. אבל לדעתי לא לאהוב סוג של אוכל מסויים זה לגיטימי (מודגש במיוחד כשמדובר בדגים למשל)ומארחים אמורים לדעת לקבל את זה. רק לא לאמר את זה באופן פוגע ובנוכחות כל שאר האורחים.

סנטימנט

New member
אצל השמאליים הכל הפוך

למעט אופן העריכה. בכוונה כתבתי "היד החזקה" בסוגריים, כי מי שהיד החזקה שלו היא שמאל, כמובן שיתקשה מאוד לחתוך ביד ימין. לכן יחתוך בשמאל

למעלה