שלום לכולם

בּני

New member
שלום שלום וברוך הבא

כבר מזמן הגענו למסקנה שפריטי ארץ ישראל זה משהו שמאחד רבים מהפורום הזה. נשמח לשמוע עוד פרטים על האוספים השונים, עוד הוכחה שלא הכל בולים פה... ברוך הבא בני

דרךארץ

New member
גם אני מצטרף לרשימת הסקרנים

מארץ ישראל וגם מעניינת אותי הדילמה המוסרית של עירוב תחביב ומקצוע, כשאתה מוצא משהו אין את הספק המכרסם אולי עדיף לתרום אותו לאוסף האישי ולא לאוסף הלאומי...

broadaxe

New member
הו, פגעת בנקודה נכונה

מאחר ואני עובד במוסד מסויים התעוררה השאלה של אתיקה מקצועית. ובכן- חוקת המוזיאונים אינה מגבילה אספנות פרטית- להיפך, מעודדת אותה ואת הקשר בין המוזיאון לאספן. אספן יכול, תיאורטית, לבצע החלפה עם מוזיאון. קשה מאד היום למצוא "ברחוב" מוצג בעל חשיבות מוזיאונית, לא סביר אבל ייתכן. אני בטוח שבכל אספן מקנן- אולי אף לא במודע- הרצון להיות בעליו של חפץ בדרגת חשיבות כזאת, שיחזרו אחריו אספנים "כבדים" ומוזיאונים, ולרוב אנחנו מפריזים בערכם של הפריטים שברשותנו.

תמיר1991

New member
היי סער!

אני תמיר, ואני אספן בולי ישראל וחלל בן 13 בעוד שבועיים. יש לך משהו להציע לי? אחפש בשבילך דברים גם. מקווה שתתערה בפורום. תמיר.

broadaxe

New member
גם אני התחלתי מבולים

בגיל מאד צעיר, חד-ספרתי. נטשתי את התחום מכיוון שאני מעדיף דברים "קשים" ודי תסכל אותי לראות אוספי בולים אדירים של אספנים אחרים. תמיר, אין לי בולים כל שהם אבל יש לי מקור מצויין לבדוק! אני מניח שבולי חלל לא תהייה בעייה למצוא. אבדוק, אם יש אכין רשימה +מחירים ואודיע לך.

powo

New member
שלום סער

ראשית אני מברך אותך אם כניסתך לפורום שלנו.את חיידק האספנות אני חב לך. אולי אתה כבר לא זוכר.אבל לפני חצי שנה בערך התכתבנו דרך אתר אספנות. ושאלתי לא מעט שאלות ואתה השבתה לי תשובות עם המון סבלנות.ולכן אני שוב מודה לך.ולפי דעתי אתה תהיה נכס באתר שלנו.וכמו כן הבטחתי לך ציור של מוריס כץ.ואל תצחק אני עדין שומר אותו עבורך.אברהם

broadaxe

New member
זוכר גם זוכר

כבודו מהקיבוץ בערבה... נמצא מתישהו זמן לביקור הדדי.

תמיר1991

New member
אחי, חבל לך על הזמן להכין לי רשימת

מחירים, אני לא קונה מפרטיים. SORRY... תמיר.

broadaxe

New member
תמיר, סתם מתוך סקרנות

אתה נהנה לשלם מחירים גבוהים יותר לסוחרים? מנסיוני הדל, ככה זה עובד בדרך כלל.

תמיר1991

New member
לא, אבל אני מעדיף לקנות אצל סוחרים,

שהכל נגיש וזמין מאשר לשלם לפרטיים אותם איני מכיר, ואיני יודע מה יקרה אצלם... וחוץ מזה פרטיים לא מוכרם עד כדי כך בזול לעומת הפרטיים... תמיר.

11moti

New member
ברכות-ושלומות

ברוך בואך לפורום.ובניגוד למה שחושבים שהעולם קטן ועגול-מסתבר שהוא שטוח צבעוני ובגודל 16-19" ומתחובר לרשת. לפחות תהיה לי תגבורת מול "רבבות" אוספי הבולים והמטבעות והאחרים- שלזכות כולם יאמר שהם נשמות טובות,מענינות ובעיקר אספניות. (ולידיעת כולם-"זכינו" במקצוען גדול בנושאים שהוזכרו) ואני למדתי על תחום נוסף- שאתה "נגוע" בו ושאשתדל לעזור בו.

ועכשיו נראה את שניכם יחד:

אני מחכה לשרשור על הנושא המשותף לכם - כלי האבן. ספרו קצת על איך הם נראים, קצת על איך הם הוכנו, קצת על מי השתמש בהם ואיך, וקצת על מי אוסף אותם, איפה אפשר לראות אותם (מוזיאונים בארץ?) ספרות רלונטית וכיוב'. אני, שמתעניין כידוע רק בתחום הצר מאוד של כלבי מזחלות, מחזיק בספריה את הספר המרתק Ancient People Of The Arctic ובו מצאתי את התמונה הזו. למרבה ההפתעה, לא נמצאו עדויות ארכיאולוגיות להמצאות כלבים אצל האסקימואים עד למאות האחרונות. גם קפטן קוק, כשהגיע לאלסקה, לא דיווח כלל על כלבים או כלבי מזחלות, ויש להניח שלו היה רואה אותם היה מספר על כך. לעומת זאת, כלי אבן רבים נמצאו שם מהתקופה הניאוליטית, כלומר לפני כ- 5000 שנה. מעניין איך צדים לוייתן או דב לבן עם חתיכת אבן. צריך לזה, לדעתי, עוד פריט ציוד נוסף - ביצים מפלדה.

broadaxe

New member
כלי אבן

טוב, מוטי מתעניין, אני איש מקצוע- אבל רחוק מאד מכלי אבן! בארכיאולוגיה, כבר בשנה ב' לתואר ראשון יש התמחויות תקופתיות. אני למדתי רק מבואות פרהיסטוריים בשנה א' ואין לי כמעט עניין אשי בכלי אבן. למרות זאת: מי הכין? כל תרבות בעולם (ישנן תרבויות שלא התקדמו כמעט מאז...), בגלל זה אפשר לעשות אנלוגיות מארץ-ישראל, בה ממצאי האבן קדומים מאד, לתרבויות פרימיטיביות מודרניות. אתר עובידייה בעמק הירדן מתחרה על תואר "אתר התרבות הקדום בעולם" (תרבות=כלים). זה מתחיל בכלל בשלב קדם-אנושי, אצל האוסטרלופיתקוס אפארנסיס (1.1 מיליון שנה אחורה, אם אני זוכר נכון) ורץ לאורך הזמן, כשיש במקביל התעדנות והשתכללות של הצורות. ממשיכים לייצר כלי אבן עדיין ובמקביל לכלי מתכת (חומר גלם זול, השתמרות של מסורות ייצור) כמעט עד לתקופת הברזל. למעשה, ראשי החץ מאבן היפים ביותר הם בכלל מתקופת הברונזה התיכונה... מי אוסף? כל מיני אנשים ומסיבות שונות. איפה אפשר לראות? במוזיאון ישראל, במוזיאון לפרהיסטוריה ע"ש שטקליס בחיפה, מוזיאון שער-הגולן, מוזיאון מעיין ברוך, מוזיאון ארץ-ישראל ובטח יש עוד, בעיקר מוזיאונים קטנים בקיבוצים. מבחינת ספרות, יש המון ספרים מקצועיים יבשושיים בגרמנית ובצרפתית. באנגלית יש הרבה ספרים נושאיים ולפי איזורים. ובעברית? יש קצת: "האדם הקדמון" של טיים-לייף, ספר פופולרי נחמד מאד כמבוא, ויש בו הסבר מעולה מצולם בשלבים על הכנת כלי אבן. בהוצאת מוזיאון ארץ-ישראל (ספרית אדם ועמלו) יצא ספרון חביב ומומלץ בשם "כלים בשימוש האדם הקדמון" עם הרבה צילומים ואיורים. אולי יש עוד אבל זה מה שאני זוכר כרגע. ממליץ בחום- לכל מי שמעניין אותו כלי אבן וגם עבודות מסורתיות- לצפות בהדגמה של דודי בן-עמי. דודי, ממייסדי קצרין ופארק קצרין העתיקה הוא אחד מיצרני כלי האבן הבודדים בעולם שעושים את זה לפרנסתם! הוא גם נחשב לאחד המובילים וסמכות בנושא. בהדגמה של כשעה הוא מסתת כעשרים ק"ג של אבני צור ואפשר לראות כל שלב ושלב. בידיו זה נראה קל מאד, עד שמנסים... הוא גם מוכר כלים מתוצרתו במחירים שווים לכל נפש (באים באריזה יפה).

תודה על המידע!

לא שמעתי על מוזיאון שטקליס עד היום. וחשבתי שאני מכיר את כל המוזיאונים (הרבים דווקא) בחיפה. אנסה להגיע לשם בקרוב. וגם דודי בן עמי חדש לי, ונשמע אחלה מקום לטיול. תודה רבה על הטיפים.

דוקא מכל המוזאוים בחיפה

אני חושבת שזה היחידי שהייתי. אם הכוונה לזה שנמצא ע"י או בגן האם. אבל הייתי לפני יותר מ-30 שנה.

אני נוהג להגיע בקביעות לאלו:

מוזיאון המדע שבבניין הטכניון הישן, מוזיאון טיקוטין לאומנות יפנית, מוזיאון מאנה כץ, מוזיאון ההעפלה, מוזיאון הרכבת. אלו הם החביבים עלי במיוחד. מעניין איך דווקא חיפה זכתה לכזו כמות מוזיאונים גדולה.

rachelea

New member
עיר תרבותי, אין מה לומר

זה בזכות פועליה והקיבוצניקים שסביבה....

broadaxe

New member
כן- המוזיאון שבגן-האם

גן החיות עבר לאחרונה שיפוץ מקיף ומומלץ לבקר בו. המוזיאון עצמו עודכן גם הוא למרות בעיות חוסר כח אדם, תקציב וכו'. במוזיאון הכט (אוניברסיטת חיפה) יש תערוכה זמנית על אתרי הדייגם הפרהיסטורים שנחשפו ליד קיבוץ האון בשפל הגדול של הכנרת. למי שלא מכיר- מוזיאון ארכיאולוגי מהיפים בארץ. עד לאחרונה התקיימה בו תערוכה חשובה בעניין ארץ ישראל- מידות ומשקלות (יש קטלוג טוב).

שהייתי בחיפה לפני כ-4 חושים

היו על מוזיאון מאנה כץ המון מודעות שהמקום סגור. ולצערי לא יוצא לי להיות הרבה בחיפה
ואני כל כך אוהבת אותה.

למעלה