שלום לכולם

broadaxe

New member
שלום לכולם

חדש בפורום זה... מחפש אספנים שאולי חמקו ממעגל ההכרות שלי- בנושאי נשק קר, כלי עבודה, מכשירים מדעיים וכיו"ב (גם קצת פריטי ארץ-ישראל, לא ניירת, רק דברים "קשים"). קראתי בעיון את השירשור שלמטה על אי-ביי ויש לי כמה דברים לומר, לכאן ולכאן, בתור קונה/מוכר ותיק. אם יש למישהו כאן עניין, בבקשה להגיב.

python 4

New member
ברוך הבא!

אוסף של מכשירים מדעיים נשמע מעניין. אפשר קצת פרטים על מה שיש לך? כשאתה אומר מכשירים מדעיים אתה מתכוון למבחנות או לספקטרופוטומטרים? אני מכיר מישהי שיש לה אוסף של ציוד מעבדתי, ואל תשאל איך היא השיגה את הפריטים באוסף שלה..

python 4

New member
רחל יש משהו שאת רוצה לספר לפורום?

קדימה.. אגב הידידה שלי טוענת שאת כל הפריטים שלה היא קיבלה ברשות, אבל אני קצת מפקפק בזה...

rachelea

New member
היי פיתון - המשלוח התקבל!!

איזה יופי של סביבון. צהוב, שקוף ומצנץ באור....
בפועל, כך אני מבינה, הוא סטטי. נכון? חן-חן לך. ובקשר להערתך לעיל: אין לי מה לספר. כל סביבוני נרכשו/נתקבלו באופן כשר. כך אני מאמינה בכל אופן. ושוב, תודה!

python 4

New member
סטטי?

האמת היא שאף פעם לא ניסיתי לסובב אותו. אני מצפה לדיווח מפורט בנושא!

broadaxe

New member
תודה על קבלת הפנים! לכל אחד בנפרד

המכשירים המדעיים אצלי ברובם "נזילים", דהיינו נכנסים ויוצאים בהתאם לדרישה. מכיוון שהמידע בארץ מועט ולי יש גישה למקורות מידע שאינם זמינים עפ"ר לציבור, אני משיג פריט, עורך תחקיר ובכך מעלה את ערכו, ואז מוצא לו בית. אפרט דוגמאות (ולא, לא מבחנות, זהו ציוד מתכלה, למרות שלציוד זכוכית עתיק יש ערך משלו, למשל פיפטות עם אינטרוולים לא מטריים או ספרות גותיות): מיקרוסקופ צייס 1909 מפליז, במצב עבודה מושלם + אביזרים בארגז המקורי; סקסטנט סקוטי 1850 מושלם בקופסתו; מאזנת (נווליר, מכשיר למדידת גובה טופוגרפי יחסי) מיניאטורית בקופסת העור שלה, מאזנת זעירה נוספת לא מזוהה בקופסתה; קוודרנט טיווח למרגמת 3" בריטית (פריט נפוץ יחסית, צהל"י ירושת המנדט); לקטומטר (מכשיר זכוכית דמוי מדחום לבדיקת איכות החלב); סרגלי חישוב עגולים; סרגל-מקביל ימי מברונזה. זה מה שאני יכול להזכר כרגע... אוסף בפני עצמו של מכשיר מדידה הוא אוסף האנכים בו אני מרכז הרבה מאמצים, בעיקר מחקריים בשיתוף פעולה עם אספנים באירופה.

python 4

New member
במילה אחת - ../images/Emo99.gif.

לידידה שלי יש אוסף של ציוד מעבדתי מתכלה, שהוא, בוא נומר, הרבה יותר קל להשגה.. הציוד שאתה אוסף בטח עולה הרבה כסף, לא? מידיעה שלי עם ציוד כזה מכשירים כאלה חדשים יכולים לעלות אלפי שקלים. אגב פיפטה לא מטרית או עם ספרות גותיות, עכשיו עניינת אותי. אני צריך לבדוק אצלנו במעבדה. יש לנו שם ציוד כל כך ישן, שאני לא יתפלא אם אני ימצא באיזו מגירה פיפטה מיימי הכיבוש הרומאי בארץ.

אולי זאת ידידה שהיתה לי פעם -

ההיא היתה אוספת ציוד מעבדתי קטנטן. כלומר: ביקרים, ארלנמאיירים והארוך הזה עם השנתות, העיקר שיהיו מהגודל הזעיר ביותר שיש. לגבי דרך השגת המוצגים באוסף (הם היו מוצגים על מדף במטבח שלה) - פי מלא מים

python 4

New member
המממ...

גם מי שאני דיברתי עליה החזיקה את האוסף שלה על מדף במטבח... אמא-של, אולי אנחנו מכירים ולא יודעים מזה? ואגב, הארוך עם השנתות=ביורטה, ומעניין באמת איך היא הכניסה אותו לתיק כדי להגניב אותו החוצה...
סתםםם... עכשיו שאני חושב על זה לא מזמן זרקנו מלא ציוד מעבדתי (לא מתכלה). למה לא לקחתי לי קצת למזכרת?

../images/Emo24.gifשלום סער וברוך הבא.

יש לנו כאן איש אחד שאתה תאהב מאוד להכיר. שמו מוטי, והוא אוסף שני דברים בעיקר: סכינים וכלי נשק קר, וכלי אבן מתקופת האדם הקדמון. הוא איש מקסים, ידען גדול בתחומים אלו ובאחרים, ופרט לזה שהוא נוהג להעלם לתקופות לא קצרות, הוא ממש מציאה. אולי כניסתך לפורום תעורר גם אותו. אברהם (שמשתמש משום מה, לא הבנתי עד היום, בכינוי powo) ואנוכי שולחים ידינו קצת במאובנים. יש לנו עוד שניים שלושה שעוסקים באומנויות לחימה, ובוודאי יתעניינו באוסף שלך. לעניין "פריטי ארץ ישראל" לא אתחיל לספור - יש הרבה מאוד מזה כאן. מספיק שאספר על דרך-ארץ שאוסף כותרות עיתונים, רון שאוסף כל מיני דברים - ואני לא מתחמק מפרוט, פשוט מרוב עצים אצלו קשה לספור את היער, אברהם שאוסף כלים ישנים (לאו דווקא מדעיים), וחוץ מזה, הרבה מאוד משתתפים נוספים שיהיו מאוד סקרנים לדעת מה זה "אתנוארכיאולוג". לעניין האי-ביי, זה אצלנו נושא שחוזר על עצמו. תוכל לראות אותו גם ב"שאלות נפוצות" וגם במאמרים. מפעם לפעם הוא חוזר אלינו ולהיפך, ובודאי נשמח להשכיל. סיכומו של דבר, נראה שהגעת למקום הנכון יותר משתוכל לשער. קרא את הודעת המנהל, ואת שרשור סיכום השנה, וכבר תבין את רוח הפורום. נשמח מאוד לשמוע יותר על האוספים שלך, לראות תמונות, ובעיקר - לראות ולקרוא אותך באופן קבוע. שבוע טוב.

broadaxe

New member
טוב אז ככה:

מוטי אדם יקר ואנחנו מכירים אישית מפורומים נוספים ומעמותה מסויימת ששנינו חברים בה ונפגשים תדיר. אני ארכיאולוג במקצועי (וגם עוד כמה דברים נוספים) ו"אתנוארכיאולוג" זו הגדרה חדשה-יחסית להתמחות בפריטים קטנים של יום-יום. בארץ חלק נכבד של דיסציפלינת הארכיאולוגיה מוקדש לארכיטקטורה ולמה שנקרא "ממצא גדול"- כבודם במקומם מונח (בטח מונח. שוקלים טונות) אבל זה לא בשבילי. אני לקראת סיום תואר שני ומכנס את הקצוות- מחבר את התחביבים עם המקצוע. עבדתי מספר שנים בחפירות ממש, היום אני עושה משהו קצת אחר. לגבי פריטי ארץ-ישראל: חפצי נחושת של חברת "נורדיה" בלבד (לא יכול ולא רוצה להתחרות באספני פל-בל). כלי עבודה ערביים/עות'מניים ממתכת. מידע היסטורי על תהליכים ותעשיות מסורתיות. פה ושם- פריטים מיוחדים שלא יכולתי לנטוש אותם כמו פטיש עץ ענק (1.30 מ') של הרכבת המנדטורית שנועד לדחיפת האדנים למקום. בכלל לפטישים מעניינים יש לי חיבה אבל לא אהסס להחליפם במשהו מעניין יותר. והאוסף המרכזי וגולת הכותרת: גרזנים- לקרב ולעבודה. הבעייה: הכמות והמשקל...

broadaxe

New member
תמונות, מהר

טוב, בעוונותי אני גם חובב צילום (ובחפירות גם צילמתי באופן מקצועי) הן במצלמה מכאנית והן בדיגיטלית. נברתי בהרד-דיסק ומצאתי כמה תמונות (פריטים שכעיקרון הוצעו למכירה, כפולים או שאין לי חפץ בהם יותר). בשלב מאוחר יותר אצלם מספר תמונות מייצגות.

איזה כייף - לשלב עיסוק ותחביב!

זה כמו החלום שהיה לי פעם להיות פקידה בדואר (ולאסוף גם מכתבים...)

../images/Emo6.gifאיזה מין מכתבים../images/Emo35.gif כאלה../images/Emo35.gif

אלוהים שלי רציתי שתדע חלום שחלמתי בלילה במיטה.....

broadaxe

New member
עוד תמונה

קופיץ בשר (מה שנקרא בשפת העם "האק-מסר") גדול (אורך כללי 43 ס"מ) לשימוש מוסדי, לא למטבח פרטי. תוצרת ELWELL בריטניה, חתום בלהב ובטבעת הברזל ששומרת על ידית העץ מהתבקעות, שנת 1943, כתר והאותיות GR המייצגות את המלך ג'ורג' (השישי, GEORGE REX). מושחז גם בפאה הקדמית לעבודת קיצוץ עדינה.

שַׁי

New member
מצטרף לבקשתו של אריק- לשמוע עוד

על עניין פריטי-ארץ-ישראל, שאתה אוסף.

למעלה