שלום לכולם

feldrave

New member
כמה דוגמאות...

טון ראשון - תחשבי שהמורה למוסיקה מבקשת ממך לשיר "לההה" בטון גבוה ואחיד. טון שני - כמו שאמרת, "מה?" בטון עולה. טון שלישי - גם את זה אפשר להמחיש ע"י "מה?" אבל עם תוספת קטנה של ירידה בטון לפני העליה: מההההההההההה? /יורד\ /עולה\ אבל בדרך כלל, כשרוצים לבטא את הטון השלישי, מבטאים רק את החלק היורד ונשארים למטה במשך חלק מסוים של שניה. טון רביעי: כמו "לא!" בטון די תקיף. ראוי לציין שהטון השלישי הופך לטון שני כשהוא בא לפני טון שלישי, כך שאת הברכה ni3 hao3 יש לבטא ni2 hao3. אשמח להסביר עוד אם משהו לא ברור.

Eldad S

New member
אתה יכול לשתף אותנו

במאגר שלך? נשמע מעניין (זה נמצא אצלך בקובץ, או בהפניות לאתרי אינטרנט שונים?). איך אומרים את זה באספרנטו?

Noodlephilia

New member
רעיון טוב

מצורף פה הקובץ של המאגר אתם יכולים לתקן חופשי יכול להיות שיש טעויות

Eldad S

New member
../images/Emo63.gif האוסף הזמני של הביטויים:

היה נחמד אילו יכולת להעלות את זה לכאן בתור הודעה. בכל אופן, ניסיתי אני לקרוא את המשפטים מתוך הקובץ שהעלית (יש לי גרסת וורד שונה משלך), ואני מעלה אותם כאן (עם כמה שיבושים). לא את כל השפות כאן אני מכיר, ולכן לא יכולתי לתקן שגיאות בשפות לא מוכרות. יש כאן מספר תיקונים ותוספות: מה נשמע? What’s up? (אנגלית) Konichiwa? קוניצ'יוואה? (יפנית) קאק דילה? (רוסית) Que pasa? קה פאסה? (ספרדית) Comment ça va? [Common ca va?] (צרפתית) צ'ה פאצ'ה? (רומנית) כיף חאלק? (ערבית) Nasilsin? נאסֵלְסֵן? (טורקית) Hale to chetore / Chimiho? (צ'ימיחו) (פרסית) נאוואחר? (Navahar) (גרוזינית) ווּס הֵרְצֵך? (יידיש) אְנְדֵמְנֵך? (אמהרית) דָחְיָאט? (כורדית) אַשְלוֹנַך? (עירקית) דֵנַנֶה? (תימנית) Come stai? קוֹמֵה סְטָאי? (איטלקית) אָח סְמָארְק? (מרוקאית) Wie geht es? [Vigates?] (גרמנית) Hogy vagy ? [Hoj Vaj?] (הונגרית) Kiel Vi Fartas? (Esperanto) .-- .... .- - .----. ... / ..- .--. ..--.. (מורס) $␸䄀$⑈愀Ĥ摧廻<Ѐשפת הסימנים) Anio Naseo? (קוריאנית)

Noodlephilia

New member
חחחח כן זה נכון אבל בשפת הסימנים

היתה אמורה להיות תמונה כנראה שזה לא הראה לך ובקשר לשאר אני יודע שיש שגיאות זה אמור להיות איך שאומרים את זה ולא איך שכותבים אז סבבה שתיקנת

Noodlephilia

New member
תודה לכל המגיבים ל-2 השאלות

ומי שרוצה קצת רקע למה החלטתי להקים את הפרוייקט של "מה נשמע": יש את הסרט "מת לצעוק" שעושים שם בטלפון: wassuuuuuuuuuuuuuuuuup? (מי שראה מבין) ויש פרסומות של איזה בירה שצוחקים על הסרט הזה ועושים wassup בכל מיני שפות אני וחבר שלי בצבא ראינו את הפרסומות והתחלנו לחקות אותם היינו עומדים שעה וצועקים אחד לשני בכל מיני שפות שלמדנו וזהו מאז החלטתי למצוא כמה שיותר וואסאפים

unordained

New member
שמע, לא בשביל משהו

אבל יש פה אחד שאומר שהוא בנה מאגר נתונים בארבעים שפות, מוטיבציה די דומה לשלך, אז אולי כדאי לך להוריד אותו ופשוט להוסיף את העברית. אם זה טוב, תעדכן אותנו (אחריך המפקד!)

קרמיט524

New member
אהמ...

קוניצ'י ווה- "בוקר טוב" ביפנית... "מה נשמע" ביפנית זה: "או גֶנקי דֵסוּ קה?" או בקיצור חינני: "גֵנקי?" בתורכית אפשר להגיד גם: Ne var ne yok? ולהשומע ינעם.

Eldad S

New member
אכן: וואָס הערצאך? = מה נשמע?

והצורה הנכונה יותר (חיים, תקן אותי אם אני טועה): "וואָס הערט זיך?" (מה נשמע?)

Eldad S

New member
אהמ אהמ..

קרמיט, כל הכבוד על הידע. יש מצב, כמו שאומרים החבר'ה, שנשכיל קצת על הרקע שלך? סליחה שאני שואל באופן פומבי-פורומי, אבל אני מניח שכולנו מסתקרנים, ולא רק אני
ואם לא על הרקע בכלל, אז רק על הרקע הרלוונטי לתשובתך הנ"ל - ונאמר דיינו.

קרמיט524

New member
אה...שום דבר מיוחד.

אני מניחה שאני אוספת שפות כמו שאנשים נורמליים אוספים, אה, בולים? מפיות? רוב השפות שאני מכירה, חוץ מעברית ואנגלית, הן ברמה די בסיסית. אבל יש לי כנראה אוזן טובה, זכרון טוב, והכי חשוב, אני פשוט משוגעת על זה. אז מכיון שגיסתי דוברת יפנית, קלטתי ממנה כמה מילים. ספרדית וצרפתית קלטתי בעבודה. גרמנית קלטתי מהמשפחה של בעלי. רוסית, נו טוב, מי לא יודע רוסית בימנו? קשה לא לקלוט שפה אחרי שאתה חי כל כך הרבה שנים בסביבה בה מדברים אותה
כל שאר השפות המשונות והאזוטריות- לטינית, קופטית, מצרית עתיקה, אנגלית עתיקה (מישהו רוצה לדבר על Beowolf?), גותית, סלאבית עתיקה...והמלכה שלי- תורכית, למדתי בחוג לבלשנות באוניברסיטה העברית בירושלים. מה שעוד למדתי לעומק, זה על שפות. דקדוק, מקור וגילגולים של מילים שונות, תופעות פונטיות שונות, וכל מני קוריוזים שונים ומשונים מסביב לשפות. לכן, תוכלו אולי להיעזר בי בשאלות על מילים, אטימולוגיה, או דיקדוק, ואם זו שפה שאני מכירה, אשמח להיקרא לדגל. אגב, אודה ואבוש- ערבית עדיין לא למדתי, אבל זה ברשימת הדברים שאני צריכה לעשות, ובעדיפות ממש עליונה. אני מסכימה עם אליאס. כל תושב ישראלי חייב לדעת ערבית ועברית במידה שווה. מקווה שאצליח למצוא לזה זמן בקרוב, ואם יהיו לי שאלות תוך כדי הלימוד, אתם תשמעו ממני... לחיים!

Eldad S

New member
נהדר! ... ונדמה לי

שהיקים (sp?? anyone), בכל אופן, יֶקים, יגידו על כל מה שסיפרת: Ach du liebe Zeit! :) לפחות, כשהייתי מאוד צעיר וביקרתי בגרמניה, שמעתי את הביטוי הזה.

Eldad S

New member
ואם אנחנו כבר בשווּנג... אז

תודה, מיכל, על סיפור הרקע המעניין!
כן, אני בטוח שנוכל להיעזר. גם אני אוהב לאסוף שפות, ואספתי לא מעט, וגם אני אוהב אטימולוגיה, ומשתדל לתרום מן הידע - כשיש הזדמנות או כשנקראים אל הדגל
אישית, לא אראה בזה טרחנות אם בא לך מדי פעם להוסיף מידע אטימולוגי, או סתם לקשר עניין מסוים העולה בפורום לשפה שהכרת, או לסתם אזוטריקה. אני חושב שאין פורום יותר מתאים לכך מן הפורום שלנו, שנותן את מלוא הבמה לשפות בכלל, לכל שפה שהיא, בפרט - ולכל מה שסביבן.

למעלה