שלום לכולם

Noodlephilia

New member
שלום לכולם

אני צריך לתרגם כמה משפטים מגרמנית (נראה לי שזה גרמנית) פה זה המקום?

Noodlephilia

New member
טוב נו אני אשאל וזהו

המשפטים הם: Ich will spielen HAB MICH LIEB Ich hab Durst מישהו\י יודע\ת מה הפירוש שלהם?

Eldad S

New member
איתי,

חיים לא תרגם את המשפטים לפי הסדר שבו הצגת אותם. האם הבנת לאיזה משפט לשייך איזה תרגום?

Eldad S

New member
הנה:

Ich will spielen אני רוצה לשחק. Hab mich lieb אהב/אהבי אותי. Ich hab Durst אני צמא.

Noodlephilia

New member
פורום מעולה אז יש לי עוד שאלה

יותר נכון פרוייקט אני אוסף "מה נשמע?" או "מה שלומך?" או "What's up?" בכל מיני שפות. יש לי: עברית, אנגלית, יפנית, רוסית, ספרדית, צרפתית, רומנית, ערבית, טורקית, פרסית, גרוזינית, יידיש, אמהרית, כורדית, עירקית, תימנית, איטלקית, מרוקאית, גרמנית, הונגרית, אספרנטו, מורס, שפת הסימנים, קוריאנית. מישהו יודע בעוד שפות? תודה מראש

טרודי

New member
סינית

ni3 - אתה/את (פמיליארי) nin2 - את/ה (מכובד) hao3 - טוב ma0 - סימן שאלה ni3 hao3 - "מה שלומך" לא פורמלי nin2 hao3 ma0 - "מה שלומך" מנומס

הולנדית

?hoe gaat het met je מה שלומך ובתרגום לגרמנית תרגום 3 הוא התרגום של מספר 1 ותרגום 1 הוא של משפט מספר 3. רגע - אני אבדוק שוב

Eldad S

New member
והמבטא של הנ"ל בלשוננו:

הוּ חָאט הֶט מֶט יֶה? האם נכון, מיכאלה?

טרודי

New member
טונים בסינית על קצה המזלג

סינית (מנדרינית) היא שפה טונלית. כלומר, המובן של המילה תלוי גם בטון, בגובה הצליל, שבו היא נאמרת. יש במנדרינית ארבעה טונים. 1 - גבוה אחיד 2 - עולה 3 - יורד ואח"כ עולה 4 - יורד לדוגמא: ni3 פירושו: ni בטון שלישי, כלומר יורד ואח"כ עולה. ma במובן של סימן-שאלה הוא מקרה מיוחד, כי הוא מבוטא "בלי טון", בלי הדגשה, כאילו שה"מ" מנוקדת בשווא (נע).

ססילי

New member
יש לך אולי דוגמאות מעברית שאנחנו

מבטאים בצורות דומות? (גם אנגלית תתקבל בברכה) למשל השאלה "מה?" זה עולה(2)?

למעלה